יעל של מעיין
New member
ללכת לגן??? (ארוך - מצטערת)
שלום לכולם/ן! אני ממש בדילמה. מעיין בת שנתיים וארבעה חודשים ועד עכשיו היתה איתי בבית (יש לי את הפריבלגיה לא לצאת לעבוד
), עכשיו לקראת ספט' החלטנו שאולי היא כבר צריכה גן בשביל החיברות וגם אולי ללמוד להיות קצת בלי אמא. נרשמנו לגן, ל-3 פעמים בשבוע (שני, רביעי, ושישי) לחצי יום (עד 12:00 - 12:30). בהתחלה מעיין נהנתה לשחק, ולרקוד למרות שלא רצתה לשחק עם הילדים, ושמחה לבוא לגן. אחרי 3 ימי גן החלטתי שאתחיל לצאת בהדרגה מהגן (בזמן פעילות שהיא אוהבת ואולי לא "תשים לב" להעדרי - כמובן שאמרתי לה שאני יוצאת למעט זמן ואחזור לקחתה) (אני חיכיתי באוטו מחוץ לגן) לאחר 20 דקות היא התחילה לבכות והגננות קראו לי לחזור. היום בבקר היא פשוט אמרה שהיא לא רוצה ללכת לגן אבל בסוף החליטה כן ללכת. כשאמרתי לה שאני יוצאת לקצת היא מיד התחילה לבכות ולחבק אותי ואמרה שהיא לא רוצה גן אלא רק חיבוקים עם אמא, ורוצה גם הביתה. אותי היא שכנעה ואמרתי שאלך לדבר עם מנהלת הגן להתיעץ מה לעשות אך היא לא היתה ובסופו של דבר נשארנו עד 12:00 (כי היא רצתה לעשות את האמנות ולצאת לשחק בחצר - כמובן רק עם אמא) בעקרון, אני לא עובדת, ונכון לחודשים הקרובים לא אוכל לצאת לעבוד, כך שאין לי בעיה להשאיר אותה עוד איתי בבית עד שתהיה בשלה לגן. וגם, אני מספקת לה די והותר גירויים (אם אין גן אז יש לנו 3 חוגים בשבוע שאנחנו עושות) והיא ילדה מאד מפותחת לגילה, גם ציורים, פלסטלינה, משחק בחוץ וכ"ו לא חסר לה. מצד שני היא מאד נחמדה ועדינה עם ילדים אבל הם לא ממש מענינים אותה (בגינה היא תעדיף לטפס, לשחק בחול או כל דבר אחר ולא תשחק עם ילדים - אלא אם הם חברים שלה שהיא מכירה) אבל... האם היא כבר לא צריכה את זה בגיל כזה? האם שבועיים (5 חצאי ימים בגן) זה לא מספיק בשביל להחליט? אולי כדאי להוציא אותה ולנסות שוב עוד כמה חודשים? אולי להמשיך עוד כמה שבועות ואז לראות מה קורה? מה אתן/ם אומרות/ים???? בבקשה תעזרו לי....
שלום לכולם/ן! אני ממש בדילמה. מעיין בת שנתיים וארבעה חודשים ועד עכשיו היתה איתי בבית (יש לי את הפריבלגיה לא לצאת לעבוד