ללכת אחרי? - סוגיה

אורמור

New member
דפקא לא ת´יאשתי מלקרא אותך...

ואפילו חייבת להודות שאתה צודק, כי הכוח הזה של האהבה הוא כוח מניע אדיר בלתי מותנה, והופך אותנו לאחרים כשאנחנו מאוהבים אנחנו לפעמים גם עיוורים גם קצת טיפשים, גם קצת חרשים אילמים, אבל כושר ההכלה שלנו הוא אדיר, היכולת שלנו לספוג מהאהוב היא אדירה הרצון שלנו לעשות למענו הוא פלאי המוטיבציה שלנו להעלות חיוך על שפתיו תיקח אותנו גם עד טימבקטו הצבעים של העולם יראו לנו אחרת, ומעל לכל הדרייב שלנו להיות ביחד - ענק אז אתה יכול להיות נשוי 400 שנה ומצוי במערכת תקינה, שכוללת כבוד אמפטיה והמון הבנה אבל תחסר לך השמחה ההיא, הניצוץ ההוא שהופך את הכל למאיר, רבים נשארים שרויים בתוך המערכות האלה הדהויות, וזה מובן, כי בית זה לא לגו אבל זה לא הופך את זה לקל יותר.. אתה רוצה להתפלצף על מה היא אהבה, תפאדל בטוח יש המון מה ל´גיד ולי יש שאלה אחרת.. יש חיה כזאת שנקראת אהבה נצחית? כי לי נדמה שלא... כי לי נדמה שהכל הוא זמני, זמני יכול להיות ימים שבועות חודשים או שנים אבל לא עד אינסוף מצער אולי, אבל לדעתי זה מה יש. אור

תותית11

New member
על אהבה

פיטר ממש מאלף היה לקרוא את דבריך. כאדם סופר רגיש אתה מודע לשפת הגוף לשפת הנשמה למילים שלא נאמרות. זהו הבסיס לאמפטיה והבנה. אמפטיה היא אחד היסודות של האהבה. אהבה אינה יכולה להיות בנויה רק על אמפטיה. לעיתים טוב שישנו איזשהו צד בבן הזוג שהשני אינו מצליח להבין ולדעת, זה תורם למיסתורין ולהתרגשות שבקשר. מהי אהבה? אין תשובה חד משמעית. האהבה גם משנה אופיה בין בני הזוג מעת לעת ובמשך הזמן. בשבילי היא שילוב של חברות, הערכה הדדית,סקרנות, היכולת לצחוק ביחד ולהשתחרר באמת וללא מעצורים. והעיקר לא לעסוק בהנהלת חשבונות מי אמר מה ומי עשה מה ולמה, אלא לדעת להתחיל כל יום מחדש עם דף נקי ונפש שמחה.

אורמור......שעור החיים

אורמור מקווה שהארת את עיניה. מתייחסת רק למשפט אחד שכתבת: "רק השעור הכי גדול שלמדתי בחיים ואותו אני ממש מנסה להנחיל לאחרים הוא- לא להאשים את עצמי על חטאם של אחרים.." (את כל היתר לא ממש קראתי) - והמשפט הזה כל כך נכון. זה אכן אחד השיעורים הכי גדולים שאני צריכות ללמוד בחיינו. לא להאשים את עצמנו על חטאם של אחרים!!! אני שנים על שנים האשמתי את עצמי בכל מיני דברים בזוגיות שהיתה ועדיין יש לי,ולא רוצה לפרט מעבר לכך - ואלה היו דברים מאד מאד בעלי משמעות, עם כל המורכביות שבהם, כי הזוגיות שלי היתה מורכבת, עוד מלפני תחילת הזוגיות. והיו דברים שלא ידעתי, לא היו לי הכלים, לא יכולתי להתמודד איתם, ותמיד האשמתי את אשמי, ותמיד קיבלתי את זה כעובדה צודקת שבן זוגי כועס עלי, כי לא עשיתי מספיק, כי לא השתדלתי....ותאמיני לי, מאד סבלתי מכך - ומשך שנות נישואים רבות חייתי בתוך בועה מכאיבה שכזאת, שלא ידעתי איך להתמודד איתה. עד שיום אחד אורו עיניי - בעקבות עמדה של צד שלישי(שכן היה מעורב בבעיה, והרבה, ומאד השפיע - לרעתי..), ואז למדתי את הלקח שלי - שאל לי להאשים את עצמי - כי יש אנשים אחרים, שאשמים כאן יותר ממני. ועכשיו עם ההבנה הזו, אני חיה הרבה יותר טוב עם עצמי, שלמה עם עצמי, ועם כל דרך אשר הולכת ואלך בה. לכן, אור, תמשיכי להנחיל לאחרים את השיעור הזה...על מנת שיאורו עיניהם בשלב יותר מוקדם בחייהם, כך שלא יסבלו לשווא.

אני?

אני לא הייתי הולכת קשה לי הייתי מחפרת ונקרעת בתוכי מרוב עקשנות אידיוטית ולא הייתי הולכת אבל זו אני דפקט מולד לבקש סליחה (אמיתית כזו מהבטן) קשה לי נורא נקודה לשינוי דרך... דינה. נקודתית

ארזזז36

New member
אם תרגילי אותו שאת הולכת אחריו...

הפסדת. הוא ישתמש בזה כל פעם אם לא תלכי אחריו - גם כן הפסדת. לדעתי כל מקרה לגופו אם זה ויכוח אידיוטי.. הוא יחזור ממילא אז תני לו ללכת אם זה נראה לך ויכוח שולי. אז קחי את הדעה של ... ולכי אחריו וחבקי אותו.. תסבירי לו שזו לא שיטה שמקובלת עלייך לקום ולברוח מהתמודדות . תסבירי לו גם שאת אוהבת להשלים במיטה... אני מאמין שהוא ישאר ויתנצל הרבה יותר רק בשביל ההתפייסות... כמו שאפשר להתנות (מלשון התניה) אישה שתרוץ ותתנצל אם הגבר קם והולך בהפגנתיות, אפשר גם להתנות גבר שיהיה לו כדאי להשאר עד לסוף הויכוח ולהשלים:)

האלי

New member
ללכת, בטח שללכת.

כי הרי הוא לא באמת רוצה להיות לבד. הרי הוא ברח ממך כי הוא אוהב אותך. (אם לא היה אוהב, לא היה נפגע וממילא לא היה צריך לרוץ להתחבא) אבל נסיון החיים שלו לימד אותו שאי אפשר לסמוך על אנשים. ואם אתה פותח את הלב, הם יפגעו בך... אבל הוא רוצה לפתוח את הלב אליך... ואכן, הוא נפגע. ואז הוא בורח, להסתתר במקום שבו יוכל להיות מוגן, שבו לא יהיה אף אחד וכך אף אחד לא יוכל לפגוע בו. בעצם הוא אומר לך כואב לי, עצוב לי, אני מרגיש בודד. ואת, אם את אוהבת אותו ואיכפת לך ממנו (אחרי שתקדישי רגע להתנקות מהכעס שהתעורר בך), לכי אחריו (גם אם הוא צועק עליך לכי מכאן!) ותגידי לו שאת אוהבת אותו, שהוא יקר לך, שאת לא רוצה שהוא יכאב. תגידי לו שאת תתעקשי עליו, כי הוא יקר לך. ותנסי אולי אפילו לחבק אותו (אבל לא בחיבוק מיני או מתרפס / מתנצל) חבקי אותו עם האהבה שיש בך. ותני לו את התחושה שאיכפת לך ממנו. תנסי את זה בפעם הבאה מייקי, כדאי לך. שלך, האלי.

בכל מקרה אם החלטת ללכת אחריו.

ה את ניגשת אליו. פנים אל פנים ואומרת לו. נראה אותך גבר מותר על Make up sex ? המהדרין אומרים לבוא ללא בגדים אומרים שאם לזה הוא לא עונה עדיף שאת תלכי.... מייקי, דניאל רעב.

למעלה