קרינה וחום
תקשיבי . קרינת השם אינה שווה בכל חלקי כדור הארץ. בממוצע קרינה ,אפשר לאמר בודאות שככל שנתרחק מקו המשווה כך רמת הקרינה תרד. רמת הקרינה תלויה בזווית הקרינה. ז"א באיזו זווית פוגעות קרני השמש במקומות מסויימים בכדור-הארץ. כיוון שהכדור הוא "עגול" , אז זווית הקרינה ליד הקטבים תהייה חדה , ויותר קרוב למשווה גדולה -עד זנית (יצירה של 90 מעלות בין קרן השמש לקרקע). כשזווית קרינה היא חדה(כמו בקוטב נניח ) ,מספר הקרניים הנופלות על שטח אחיד (נניח מטר מרובע) הוא פחות ממספר הקרניים הפוגעות באותו גודל שטח שנמצא באיזור בו זווית הקרינה היא גדולה (נניח ליד קו המשווה). ברור אם כן,שבמקום בו מספר הקרניים הפוגעות בשטח גדול יותר אז הוא יתחמם יותר,זה כמו להבת האש בכיריים שלנו. אש גדולה תגרום לרתיחה של סיר גדול מלא מים. אש קטנה-לא. דבר נוסף , שאחראי לשונות בטמפרטורה אך הוא משני ,הוא המרחק שעושה קרן השמש באטמוספירה. כשזה מדובר באיזור הקטבים לדוגמא , המרחק שיש לקרן לעבור באטמוספירה הוא גדול יותר מאשר לדוגמא בקו המשווה. קרן שעוברת מרחק גדול באטמוספירה - "מתעייפת" ומגיעה מוחלשת יותר לפני השטח. ההסבר הזה הוא רק חמישית מההסבר לו את זקוקה. בכדי להסביר את הכל ולא לשכוח כלום אני אצטרך לשבור כמה אצבעות על המקלדת ,אז אני אוותר. ואבקש ממישהו אחר בבקשה להמשיך אותי. תודה. ולך שיהיה בהצלחה.