ללוחמי האייקידו

nage

New member
כנראה שאתה צריך עוד אימון../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

כי אני הטלתי את עצמי בקלות ואפילו נקעתי את הכתף, אבל יכול להיות שזה בגלל שלא למדתי בהתכתבות.

higashionna

New member
מאוד אהבתי את השם שלך!

מוסאשי היה גם צייר. האם אתה יודע באיזה אתר \ מקום אפשר למצוא יצירות שלו? (אגב הקטע של תפיסת זבוב עם מקלות אכילה הוא שלו, הגיע במסורת מתלמידו..)

cincin

New member
אימונים לבד

ישנן קטות עם מקל, בעיקרון עבודה עם מקל מאמנת את תנועת הגוף,ובטכניקות המקל יש את רוב הטכניקה עם בן זוג, וזאת מפי מסטרים גדולים

להתאמן בלי מורה זה רעיון ממש-ממש

רע. הטכניקות של האייקידו יכולות להיות ממש מסוכנות כשלא עושים אותם נכון. המספר הגבוה ביותר של מקרי מוות על המזרון הוא באייקידו!!! אבל יש לי רעיון בשבילך: אם אתה יכול להגיע לירושלים בשבתות, אז בדוג'ו הקודם שלי עושים אימון פתוח פעם בחודש. אם אתה רוצה לקבל איזה מושג התחלתי שיאפשר לך להתאמן לבד, אתה יכול להתחיל להגיע לאימונים האלה. זה לא יפגע לך יותר מדי בדברים אחרים שאתה עושה, וגם יאפשר לך להיות "תחת פיקוח". הדוגו נמצא בדרך בית לחם והאתר שלהם הוא כאן

amir_aikido

New member
מאוד לא מומלץ

קריאת ספר כאמצעי עיקרי ללימוד אמנות לחימה ו/או לימוד מספר, הן דרך מאוד לא מומלצת לדעתי, ושלא תשיג את המטרה שאתה רוצה. טכניקות שדומות לטכניקות האייקידו יש בהרבה אמנויות לחימה אחרות(מנופים/בריחים מאוד דומים שפועלים על אותם המפרקים). אמנות הלחימה "אייקידו" איננה בביצוע של הטכניקות הללו, אלא בבחירה של ה"הזדמנות" להפעיל אותן ובדרך שבה מגיעים לביצוע הטכניקה. זה אגב איננו מאפיין רק של האייקידו, אלא גם של אמנויות הלחימה האחרות. לכן, גם אם תצליח ללמוד מהספר איך מבצעים טכניקה מסוימת, בעזרת השותף לאימונים והניסיון שיש לך באמנות לחימה אחרת, אתה בעצם לא תלמד אייקידו, אלא רק "טכניקות שבאו מאייקידו" וזה דבר אחר לחלוטין, שאפילו לא יתן לך טעימה אמיתית מהשיטה. בנוסף, ספר לעולם לא יוכל לתקן לך שגיאות, ו/או לתקן את השותף לאימונים כשהוא מתנהג באופן שמקשה על ביצוע טכניקה מסוימת. יש לא מעט התנהגויות שכאלה ובעיקר בתחילת הדרך: לפני שאתה מתחיל להבין ולשלוט בטכניקה ניתן להתנגד לה בקלילות מפתיע. כשמבינים את הטכניקה מבינים איך למנוע מצבים שכאלה, בין אם על ידיד שימוש בוואריציה יעילה יותר ובין אם על ידי הפעלת הטכניקה בהזדמנות מתאימה יותר (למשל: אחרי אטמי/במהלך הוצאה משיווי משקל). ספר גם לא יוכל לתת לך הסבר אמיתי, למה נוהגים כך ולא אחרת, כולל הדגמה והמחשה, ולהתאים את ההסברים לרמתך באותו מצב. דווקא באייקידו שהיא אמנות אותה אמורים להתחיל לתרגל באופן יחסית קואופרטיבי, הסברים כאלה הם מאוד חיוניים, אחרת אתה עלול לבצע טכניקות שמפספסות את העיקר ובכלל לא לדעת זאת - כי בן הזוג משתף איתך פעולה באופן מוטעה. אלו בעיות שפתרונן דורש מורה טוב, ורק מורה טוב. אני מודה, גם לא כל מורה/מדריך יוכל ללמד אותך באופן שכזה. אבל, מורה שכזה הוא הדרך האחת והנכונה ללמוד כל אמנות לחימה. ובכלל זה גם אייקידו. אמיר

mickeym

New member
נכנסתי לכרטיסך האישי ןמה גיליתי?

What's good for the goose is god for the gen?​

למעלה