ללוחמי האייקידו

magic goldfish

New member
ללוחמי האייקידו

אומנות האייקידו היא אומנות שכבר הרבה זמן עניינה אותי וריתקה אותי. בגלל שאני כבר מתאמן בשיטה, ואין לי זמן ללכת להתאמן באייקידו מחוץ ליישוב שלי (כי ביישוב שלי אין אייקידו), נתקלתי בבעיה. ולמזלי, הגיע יריד הספרים בהוד ובהדר, ואת שחיפשתי, מצאתי- ספר מקיף על השיטה, הסברים לתריגילי בסיס, עמידות וכדו'. מצאתי שהשיטה עוד יותר מרתקת ממה שחשבתי. לפני שתקפצו עליי ותנסו לחנוק אותי- אני יודע שלימוד מספר לא יעשה אותי לוחם אייקידו. אבל על החלום של לימוד אייקידו לא וויתרתי (בחייכם, אני רק בן 16), ולכן החלטתי שלפחות את הבסיס אני אפתח. אני בינתיים נמצא בתהליכי שיכנוע לגבי חבר שלי, שגם הוא עוסק בשיטה שלי, אם הוא רוצה להיות בן זוגי לאימוני האייקידו (אם אפשר לקרוא לזה "אימונים"). בכל מקרה, רציתי לשאול אתכם- האם יש לכם טיפים לגבי אוטודידקציה של אומנות לחימה מסויימת, ואייקידו בפרט (אמנם הפניתי השאלה ללוחמי האייקידו, אך היא פונה לכולם)? אני מתכוון לדגשים מסויימים, פיתוח טכניקה מסויימת...דברים כאלה. אני אשמח אם תעזרו לי. יום נעים

Erunaamo

New member
עצה שאולי תוכל לעזור לך ../images/Emo13.gif

אני מנסה לחשוב בהיגיון: מדינת ישראל היא לא כ"כ גדולה. לא משנה איפה אתה גר, אייקידו היא אמנות לחימה מספיק נפוצה כדי שתמצא עיר מספיק קרובה אלייך שבה מלמדים אייקידו. בדרום - אני מניח שבב"ש ובאילת מלמדים אייקידו, ואולי גם בערים כמו ערד, דימונה וכו'. בצפון - נהריה, עפולה, חיפה, זכרון יעקב - כולן מספיק גדולות כדי שאפשר יהיה לקוות למצוא בהן אייקידו. ואם אתה גר באיזור המרכז - אין על מה לדבר. יש בי-ם, יש בת"א, ובטח גם בכל מה שביניהן. כפי שאדם חכם אמר פעם: "החכמים מחפשים שיטה לביצוע המטלה, העצלנים מחפשים תירוץ לאי-ביצועה". אני מבין את התשוקה שלך, ולכן אני לא מבין את הוויתור שלך. אתה מוכן להשקיע שעה-שעתיים נסיעה, שעה-שעתיים שיעור אייקידו, ושעה-שעתיים נסיעה חזרה, ולוּ פעם-פעמיים בשבוע? אם זה מספיק חשוב לך, אני בטוח שכן. ואם כן - אין לך בעיה למצוא מורה. אז העצה שלי: תבדוק באיזו מהערים הכי קרובות אלייך יש מורה לאייקידו, בוא אליו, תצפה בשיעור, תדבר עם המורה - ואם המורה מתאים - לך על זה. (ובמקרה הכי-הכי גרוע, שבו המורה הכי קרוב שמצאת גר מרחק חמש שעות נסיעה ממך, - אין בעיה. דבר עם החברים, עשה קצת עבודת פרסום - ותאסוף מספיק תלמידים לקבוצה. כשיש קבוצה - יימצא מורה).

magic goldfish

New member
if it were only that easy...

אני אמנם גר ברבע שעה מירושלים, אך המצב מסובך. אני לא הולך לפרט לך את התפרוסת של פעילויות אחר הצוהוריים שלי, כיוון שזה לא ממש רלוונטי, אבל לסיכומו של עניין אני אומר שעקב מוגבלות של 24 שעות בלבד ביממה, כרגע אני לא אוכל להתחיל ללמוד אייקידו. וגם אם אני אתחיל ללמוד, זה יכול לבוא על חשבון דברים אחרים, או להפך, דברים אחרים יבואו על חשבון האייקידו. וזה משהו שאני מאוד לא רוצה שיקרה, כיוון שאייקידו זו שיטה שאני רוצה להקדיש את כל כולי אליה. אני אחכה עד שאסיים צבא, וארשם בהזדמנות הראשונה למכון אייקידו טוב. אבל עקב חוסר סבלנות של ילד בן 16 רציתי לפחות לראות במה מדובר, שהרי ידוע לכולם שבכל הנוגע לאמנויות לחימה, looks can be decieving. בגלל זה קניתי את הספר שצויין לעיל. אני מאוד מעריך את עצתך, אבל בשלב הזה בחיים שלי, היא לא פרקטית. בטח לא ירדת\ם לסוף דעתי, אבל העיקר שאני ירדתי לסוף דעתי
בכל מקרה, שיהיה לכם יום נעים.

isaacl

New member
אני ממליץ שתתאזר בסבלנות

אייקידו לומדים ממורה. לדעתי גם אמנויות לחימה אחרות, אבל עליהן אינני מומך לדבר. ולאייקידו צריך להקדיש זמן. אשמח להשאיל לך ספרים, אם תרצה, אשמח שתבוא לדוג'ו כדי להתרשם, אבל אייקידו איננה רשימה של טכניקות. אופן הפעולה חשוב פי אלף מן הפעולה עצמה. יצחק

סיפור על דג זהב

לפני המון המון שנים בעודי צעיר ועול בימים הלכתי לדוג בים של ירושליים (ליפתא ...). והנה הערב יורד על הרי האורנים המקיפים את העיר ולא עלה בידי הדייג אף לא דג אחד . התעצב הדייג עד מאוד כי ימי החורף מתקרבים והזמן קצר והולך ודג לשבור שבר אין לו . ואז עלה בחכתו דג זהב ובעוד הדייג חושב האם להשליך אותו חזרה או שמה לצלותו כצלות שיפודי פרגיות צעירות, פתח דג הזהב את פיו ואמר . דייג יקר אם תחזיר אותי לים אתן לך שלוש משאלות . חשב הדייג פעם , חשב הדייג פעמיים , הלך לראות טלויזיה , דיבר בטלפון עם כל החברים ... בסך היום לא כל יום תופסים דג זהב ואז לאחר 3 שעות פיתאום נזכר שקבע עם חבר והוא מאחר ומכיוון ששקית לא היתה בידו זרק את דג הזהב למיים מבלי לבקש שום משאלה . בעודו רץ לפגישה תפס עצמו הדייג ואמר ווי זמיר איזה חמור אני ומאז הוא למד לסדר את היום ,לקום מוקדם ,לחשוב מה חשוב ומה לא ...חשוב או מה שנקרא לקח דג הזהב ....

Rounin

New member
אולי

אולי אם אין לך מורה תלמד לבד אבל תחת הקפדה על דיוק באימונים. תוכל לעשות את זה עד שתמצא מורה. הנה אתר טוב http://www.bodymindandmodem.com

אולי עדיף שלא.

אימון לא נכון יכול בקלות להקנות הרגלים רעים לגוף, מהם קשה מאוד להפטר מאוחר יותר. משהו בכל התיאור לא מובן: מצד אחד יש רצון לשים את האייקידו גבוה בסדר העדיפויות, מצד שני אין אפשרות לתת לנושא שעתיים בשבוע? לא מסתדר. אם לא מצליח למצוא שעתיים בשבוע לאימון עם מורה (כולל הנסיעה הלוך ושוב), מאיפה בדיוק הזמן לאימון העצמי? משהו מאוד לא מסתדר בתיאור הזה.

פרוטון

New member
שאלה למיתר נדיר

שלום לך אחת ממנהלי הפורום. שאלה קטנה. באייקידו יש קאטות או לא? תודה. לא כל מה שאני רואה אני רוצה, אבל כל מה שאני רוצה זה לראות.

amir_aikido

New member
בקורינדו אייקידו יש הרבה קאטות

ב"קורינדו אייקידו" יש לא מעט קאטות, שמרביתן פשוט לקוח מתוך סגנונות הקוריו ג'ו-ג'וטסו שמהן נוסד הסגנון ו/או שהשפיעו עליו. היראי המייסד היה מאוד פתוח ואלקטי והזמין תלמידים שלמדו סגנונות קוריו ג'ו-ג'וטסו אחרים ממנו ללמד ידע נוסף - שנכלל עקרונית בתוך השיטה. כתוצאה משיטה זו, מספר הקאטות הוא כה גדול, שברור לי שאין אף אחד שבאמת שולט בכולן. גישת הפתיחות הזו מקשה עלי לדעת האמנם קאטה מסוימת היא ייחודית לסגנון, או שמקורה בסגנונות אחרים והיא הוטמעה לתוכו, כך שקשה/בלתי ניתן לראות את ההבדל. אם כי, בקאטות שידוע לנו שהגיעו מסגנון מסויים אנחנו משתדלים לשמור גם על סגנון העבודה המקורי (עמידות, הליכות) ולא לתרגל רק את הקאטה בצורה המותאמת לקורינדו אייקידו. להלן פירוט של קאטות כלי הנשק שאני מכיר בשיטה. רוב הקאטות הן קאטות כלי נשק. בכל המקומות שבהם כתבתי קן, הכוונה לקאטת חרב. כשמדובר על כלי להב התרגול של הקאטה מבוצע עם המבילה מעץ. כמעט כל הקאטות הללו מתורגלות רק באופן זוגי כשלא פעם התפקיד של שידצ'י (המנצח) ושל אוקדצ'י (בן הזוג) שונה: ג'ו מול ג'ו (אני מכיר ברמת ביצוע קאטה אחת כזו, שאמורה להיות ייחודית לקורינדו), קן מול קן (אני מכיר ברמת ביצוע כזו או אחרת 4 קאטות כאלה, מהן אחת שאמורה להיות ייחודית לקורינדו, שתיים שנכלולות באסופה אחת של קטורי שינטו ריו ועוד אחת של בי"ס אחר ששכחתי את שמו, כל הקאטות הללו מתורגלות עם בוקן כמובן), קאטה של ג'ו מול קן (אני מכיר ברמת ביצוע קאטה אחת כזו, שנדמה לי שהיא ייחודית לקורינדו והתחילו ללמד אותי עוד שתיים, מתורגל כמובן עם בוקן), קאטה של קודצ'י מול קודצ'י (אני מכיר ברמת ביצוע נמוכה למדי קאטה אחת שכזו, שאמורה להיות ייחודית לקורינדו) קאטה של קודצ'י מול קן (אני מכיר ברמת ביצוע קאטה אחת, לא זוכר כרגע אם היא שייכת לטקנאוצ'י ריו או לקטורי שינטו ריו, התחלתי ללמוד פעם עוד קאטה אבל לא תרגלתי אותה מספיק, כך שאני זוכר רק מעט מאוד פרקים מתוכה וגם הם באיכות נמוכה) קאטה של בו מול בו (אני מכיר ברמת ביצוע קאטה אחת שכזו, לא זוכר של איזה ריו, זו אחת הקאטות המעטות שניתן לבצע גם לבד) קאטה של בו מול קן (אני מכיר כחצי מקאטה אחת של סגנון טודה-ריו, ועדיין לומד אותה) קאטה של ניטו מול קן (התחלתי ללמוד שתי קאטות שכאלה, האחת של ניטן איצ'י ריו והאחת של קטורי) קאטה של המי-בו מול קן (למדנו קאטה שכזו במסגרת הקבוצה אלא שאני בחרתי שלא להתמחות בה בינתיים, וכבר אינני זוכר אותה כמעט) קאטה של נגינטה מול קן (התחלתי ללמוד קאטה שכזו, במסגרת ההתחלה של לימודי הנגינטה,בתיכנון לשנים הבאות לימוד של 2 קאטות בינתיים, אני לא זוכ ראת השמות של הריו אליהן הם שייכות). קאטה של איי (למיטב ידיעתי זו קאטה של קורינדו, הקאטה מתורגלת כמובן עם אייאיטו ולא עם בוקן וביפן ראיתי גם תרגול שלה עם קטאנה חדה) בנוסף לכל הקאטות האלה שלמדתי כבר, אני יודע שיש בשיטה עוד מספר קאטות של כלים אחרים שעוד לא הגעתי אליהן. כפי שניתן להבין כבר מהערותי על הלימוד, העושר של הקאטות דורש הרבה לימוד, ולפעמים אני לא יכול להתקדם בלימוד קאטה פשוט כי אינני מוצא בן-זוג מתקדם שרוצה להמשיך ולתרגל את הקאטה הזו ביחד איתי. בנוסף לכל הקאטות הללו, צורפה לקוריקולום של קורינדו אייקידו אצלנו בארץ גם קאטה אחת לפחות של עבודה בידיים ריקות (גם מול כלי נשק), בקאטה ששייכת גם לג'ודו (אם אני לא טועה המורה - שלמה צירף אותה, בשל שורשים משותפים והתאמה טכנית). מבחינת תוכנית הלימוד אצלנו בארץ, יש רק שתי קאטות שכל התלמידים באמת נדרשים ללמוד ולהבחן עליהן במסגרת הבחינות עד וכולל השו-דאן: אחת של ג'ו מו ג'ו ואחת של קן מול קן. יתר הקאטות נלמדות ע"פ בחירה אישית של התלמידים המתקדמים (שודאן ומעלה) והמורה, כשלכל תלמיד הרשות לבחור באילו קאטות הוא מעונייין להתמחות (והמורה מעודד כ"א להתמחות בקאטות אחרות). אמיר

nage

New member
באייקיקאי יש רק קאטות עם ג'ו

ישנן שתי קאטות עם ג'ו קאטה 13 על שום 13 התנועות שיש בה וקאטה 31 על שום 31 התנועות שיש בה. חוץ מזה ישנם חברה שעושים קאטות של קנדו ושל ג'ודו (jodo). עם אתה רוצה להיכנס יותר עמוק אז בעצם (ואת זב שמעתי מסוגונומה סנסאיי דאן 8 שהיה בארץ לאחרונה), כל אימון האייקידו הוא קאטות, וזאת מכיוון שהמשמעות של קאטה ביפנית היא אימון לפי תבנית קבועה, והאימונים באייקידו הם לרוב לפי תבניות קבועות, למעט אימוני ג'יו-וואזה כלומר טכניקה חופשית.

o603

New member
שילוב שיטות

לפעמים, אחרי זמן מספיק בלימוד שיטה אחת לימוד (בנוסף) של שיטה אחרת יכול להביא אותך להבנות חדשות גם בשיטה שלך. הדבר מעשיר את הידע ואת הטכניקה. דוקא שילוב של שיטות מנוגדות לכאורה ( אני מניח שאתה לומד שיטה קשה ) יכול להביא לתוצאות הרבה יותר מרשימות. אבל כל זה בתנאי שאתה לומד ממדריך מוסמך (!) שיכול להבהיר לך את מה שספר לא יוכל אף פעם. את הרגישות ליריב, את השחרור בתנועה את חלוקת המשקל ואת הדגשים בביצוע התרגיל. לימוד מספר ללא קבלת ההדגשים הנכונים יקנה לך הרגלים לא נכונים שאולי יהיה קשה לך להשתחרר מהם לכשתלמד באופן מסודר. אז במקום לעזור הספר עלול רק להזיק ! בנוסף, תרגול איקידו (כמו אומנויות לחימה רבות אחרות) עלול להיות מסוכן ( ביצוע גלגול לא נכון לשחרור מבריח יגרום לך לשבור את המפרק !!!) ללא השגחה של מדריך. ולכן עצתי לך - אם חשקה נפשך באיקידו - הורד מינון באומנות שבה אתה לומד כרגע - לך רק לשיעור אחד בשבוע וביום החופשי ( בהנחה שאתה לומד לפחות יומיים בשבוע ) לך ללמוד איקידו בצורה מסודרת. אחרי חודשיים שלושה תוכל להחליט הרבה יותר טוב איך להמשיך. שילוב או התמקדות. בידידות O603 .

אני אלמד אותך איקידו נערי היקר

שלום לך דג זהב קסום (כך אתה קרוי ב"ניק"). קנית ספר מצויין. בוודאי זה של קישומרי אואשיבה שתורגם בתרגום מזעזע לעברית. אני מבין את קשיי הניידות שלך וכן את המחסור החמור שך בזמן פנוי. אמנם יש רבע שעה ממך איקידו בירושלים אבל רבע שעה עבור נער בן 16 זה זמן יקר. ולכן אני מוכן להתנדב ללמד אותך בהתכתבות. אגב בקורס שלי - איקידו בהתכתבות גם תקבל תעודת גמר ואפילו הארה רוחנית. צור קשר, מיאמוטו מוסאשי.

magic goldfish

New member
"והנער לא ידע, אם צחוק היה באמתחתה"

אני לא יודע אם התכוונת ברצינות או בצחוק. אם הייתי לוקח מד ציניות, והייתי בודק את כל הפורומים של תפוז, ברגע שהמד היה נתקל בפורום זה הוא היה מתפוצץ. בדוק. אז אם "צחוק היה באמתחתך", תבהיר לי את זה, ואצחק. באמת שאצחק. תודה ויום טוב.

עוד שאלה דחופה

כבר חודשים רבים אני מתאמן בריצות שדה בהיתכתבות . היום בדיוק שברתי את מחסום 10 הקילומטר ואף ניבחנתי בכתב ובעל-פה על החומר המורץ. אני ממש מרגיש איך סיבולת הלב ריאה שלי השתפרה ברנדורי אבל מאידך כואב לי פרק יד ימין מכתיבה . האים להוריד מינון של אימוני ריצה בהיתכתבות או להמשיך באימונים כרגיל עד לחצי מרתון????????? מחכה לתשובתך בדחיפות....

WhiteBear

New member
../images/Emo31.gif לציניות ככלי להעברת מסרים...

הבעיה בציניות, כמו בלהוריד מכנסיים ליד בחורה, כמו בלפתוח מחברת בחינה בקורס שלא למדת אליו, כמו לנהוג כשאתה חושב על XMAN - היא ש: אתה יודע איך זה מתחיל, ואתה לא יודע איך זה ניגמר...

"אך לא זו הבעיה, לבלרים בני חיל"

זאת כמובן לא הבעיה, כי זה נכון לכל דבר שתכתוב באינטרנט, וכמעט לכל דבר שאתה עושה בחיים. הבעיה בציניות ככלי להעברת מסרים היא שזה פשוט לא עובר באינטרנט. (באמת הגיע הזמן שימציאו איזה פורמט להעברת ציניות. רצוי מכווץ. ואז נוכל לשלוח אחד לשני קבצי cpeg...)

שאלה דחופה מאוד!

אני מתאמן אייקידו בהתכתבות כבר זמן רב (שלושה ימים שלמים!) ורציתי לשאול: ברגע שאני תופס לעצמי את היד, מה אני, טורי או אוקה? כי אני נתקל בבעיות קלות להטיל את עצמי ולהיות מוטל באותו זמן. הספקתי לנקוע את קרסולי הימני כבר שתיים פעמים! אנא עזרתך!

למעלה