ללביא אחד

Mnementh

New member
ללביא אחד

זה לא נכון שהצבא היה מגייס. הצבא חייב להגיד שהוא יגייס את כולם אבל בפועל קיים מחסור כספי חמור ואי אפשר לגייס את כל החרדים, ואם ייעשו את זה, זה נזק כספי מאוד חמור שלא יוכלו לעמוד בו. אלה העובדות. ולגבי הערבים, מה הקשר להצביע איתם או לא איתם? זו נשמעת לי הערה גזענית...

במקרה

אני מכיר קצת את המערכת הצבאית בעניין הזה. לא אוכל לפרט לעומק, אך אתה טועה. העובדות שונות לחלוטין. הצבא לא חייב להגיד שהוא יגייס. גיוס חרדים דווקא יחסוך כסף (יפחית כוחות קבע ומילואים, שהם הכוחות היקרים באמת). הדברים שאמרתי לך בדוקים. אל תשלה את עצמך. לעניין הערבים, הקשר הוא שחברתם יחד איתם כדי למנוע שירות לאומי שלהם. שים לב לזהות האינטרסים המוזרה, ותראה לאן מובלת ישראל השפויה שזועקת לשוויון בנטל ולהטיית שכם למען מטרות לאומיות.

Mnementh

New member
טעות בידיך

גם אני מכיר ולא קצת את המערכת הצבאית בעניין הזה, ואם תבדוק, תראה שצה´ל ממש לא רוצה לגייס את החרדים כי פשוט אין לו מספיק כסף בשביל זה. להגיד שזה יחסוך כסף לצבא על כל המשמעויות של גיוס *חרדים* מראה שאתה לא מבין כיצד המערכת הצבאית עובדת מבחינת כספים ומה בדיוק מוסיף לצבא כסף ומה לא..... האיחוד הלאומי חד משמעית תומך בשירות לאומי של כל ערבי ישראל. נקודה.

../images/Emo41.gif אתה לא מכיר צבא ולא נעליים

ואני יכול לנחש שאתה בערך בן 16 במקרה הטוב. אם היית טיפה מכיר את הצבא היית יודע מה העלויות של תשלומי משכורת למילואימניקים. בנוסף - לגיוס החרדים יש סיבות רבות: א. שיוויון בגיוס (דם חילוני אינו שווה פחות מדם חרדי) ב. הפחתת הנטל בצורה משמעותית מאד מחיילי המילואים. ג. תרומה כלכלית (פירטטתי לגבי שכר המילואימניקים לעומת שכר חייל בסדר) ד. תרומה לחברה החרדית שתאפשר לכל חרדי שיחפוץ בכך לעבוד בצורה חוקית לאחר שיסיים את שירותו הצבאי.

Mnementh

New member
לא הייתי מהמר בלוטו במקומך

כי הניחושים שלך בתחת. אני בן 23 כמעט ועשיתי צבא ואני מכיר במקרה (לא בגלל שירותי הצבאי) את הדרגים שמבינים יותר ממך בענייני הכספים, אז אם אתה רוצה להמשיך ולהתנהג כמו ילד קטן ולהציף את הפורום בבורות תעשה זאת. העובדה היא שגיוס חרדים כורכת משמעויות רבות לצבא בענייני כשרות ותנאים מיוחדים שתצטרך האוכלוסייה הזאת. בכל מקרה, כל גיוס חייל עולה כסף לצבא ואין להם שום צורך בעודף החיילים האלו. ברור גם כי גיוס חרדים אלו לא יפחית מעומס המילואים בכלל, זה מיתוס שנוצר אצל אנשים שלא מבינים כלום בצבא או שלא עשו צבא כמוך. לא הבנתי מה הקשר לעבודה, מותר להם לעבוד גם אם לא שירתו בצא - שוב שטויות. ועל השוויון בגיוס לא התווכחתי בכלל, דיברנו על העניין הכספי. תנסה לדבוק בנושא הדיון ולא להתווכח בפראות עם כמו ילד קטן.

בטח בן 23 ואני חתול סיאמי ../images/Emo108.gif

אם אתה בן 23 ולא בן 16 דיינו אם אתה בן 23 ועשית צבא דיינו אם אתה בן 23 ועשית צבא ומכיר את הדרגים (?!) שמבינים יותר ממני בענייני כספים - אני מאד בספק. כל מה שכתבת כאן זה בולשיט: 1. הצבא לא צריך חיילים (ספר את זה לסבתא ולזה שמגייס אנשי מילואים ל50 יום בשנה ורוצה לגייס לעוד יותר) 2. לצבא אין כסף (לעומת הכסף שיש לצבא לשלם עבור אנשי מילואים) 3. אולי אתה וחברים שלך לא עשיתם צבא (זה בסדר כי לדעתי אתה בן 16). אני דווקא עשיתי. 4. חרדי שלא שירת בצבא ע"פ הסדר תורתו אמונתו לא יכול לצאת לעבודה. בגלל זה הם עושים אחרי החתונה שירות מגוחך של ארבעה חודשים כדי לבטל את הגזירה.

Mnementh

New member
טוב שמע אתה מתווכח כמו ילד קטן

אני לא הולך להתווכח איתך על בן כמה אני. אם אתה רוצה להיפגש איתי איפושהו ואני אראה לך רישיון או תעודת זהות או תעודת מילואים סבבה.... רמת הויכוח שלך ירודה מדי ולא מעניינת. כמו שאמרתי עובדת שירותי הצבאי לא קשורה לידע שיש לי בעניין זה. אני לא מופתע מהתגובה שלך, כי זאת התגובה הטריביאלית של חוסר ידע. אני רק אומר לך כי יש לי היכרות עם כמה דרגים גבוהים בעניין, ואני לא אפרט את הקשרים האלו על גבי הפורום, אבל אני יודע שהצבא לא מעוניין באותם חרדים. לא, חרדים ידרשו כשרות ברמה אחרת משנהוג בצבא שלא לדבר על מסורות אחרות, ביגוד, ואלף דברים אחרים. חוץ מזה, כוח המילואים וכוח סדיר הוא למטרות אחרות עם יעילויות אחרות וגיוס החרדים לא יפתחית משמעותית את מערך המילואים. לצבא אין כסף עבור להחזיק את אותם חיילים, והכסף למילואים כאמור זה מערך אחר של כסף שבכלל לא יגעו בו לצורך זה. לא אכפת לי אם עשית צבא או לא - אתה פשוט מדבר כמו מישהו שלא עשה. כל החברים שלי גם עשו, למרות שאני גם לא רואה את הרלבנטיות מה הם עשו. מי שרוצה לקבל מישהו לעבודה עושה זאת בלי קשר אם הבן אדם שירת או לא - בגלל זה יש הרבה אנשים בארץ שעובדים למרות שהם לא שירתו למרות שלחלק אכן יש בעיות.

עזוב אותו

העיקר שהוא טוען שהוא בעד גיוס חרדים... כנראה כמו כל האיחוד הלאומי שיעשו כל מה שהם יכולים כדי לטרפד את העניין הזה.

yo c

New member
סוף סוף מומחה אמיתי בפורום

כמעט בן 23 והוא מכיר אנשים שמבינים... והוא גם יודע ש"ברור כי גיוס חרדים יפחית או לא יפחית וכו´ נהדר אז תשמע ילדון, מבחינה כלכלית הכי כדאי לצבא לא לגייס אף אחד ולהפעיל גדודים של פועלים זרים, זה יותר זול, אין בעיית כשרות ובעיית שבת ולא צריך מילואים יש מספיק כמה שתרצה. אז מה??? אתה חושב שאתה יודע יותר טוב מכולם אבל מה לעשות אתה טועה, עם כל 23 שנות חייך שזה פחות משנות השירות הסדיר+ קבע+ מילואים ששירתתי עד היום . אז תרגיע את עצמך בבקשה...

יוסי אל תתרכז זה הנוער של היום(רובו

כולם שקמיסטים ועובדי רס"ר, שהולכים הביתה ב 1 בצהריים אני עד היום טוחן מילואים בעזה.

yo c

New member
תודה סמי,

אל תדאג, הילדון צריך לקום מאד מוקדם בבוקר וללמוד כל היום כדי שינסה להרגיז אותי
הוא סתם לא יודע מה הוא מדבר, אבל אולי טוב לו ככה. לדעתי אין מקום וצורך להמשיך להתייחס.

Mnementh

New member
מאוד בוגר

ממש ... אני סתם לא יודע על מה אני מדבר, איך לא שמתי לב. טיעון מוחץ באמת.

Mnementh

New member
מה אתה אומר

נראה לי אני מכיר אותך. היית אחד הנהגים שלנו בבסיס לא? אל תשתחצן , תשקר ותפיץ דיבה. תרמתי יותר ממך בשירותי הצבאי אני בטוח. מעניין כי המפלגה שלכם מלאה באנשים שמטיפים רעל וגועל נפש ושקרים. מעניין באמת איך זה משתלב עם התדמית הליברלית של המפלגה שלכם שמתחילה באמת להגעיל אותי אם אלה תומכיה. טוחן מילואים בעזה, אל תתבכיין, אתה בסך הכל נהג ורוב הזמן יושב במועדון ורואה טלביזיה, אני מכיר אנשים כמוך.

Mnementh

New member
מה אתה אומר....

נראה לי אני מכיר אותך. היית אחד הנהגים שלנו בבסיס לא? אל תשתחצן , תשקר ותפיץ דיבה. תרמתי יותר ממך בשירותי הצבאי אני בטוח. מעניין כי המפלגה שלכם מלאה באנשים שמטיפים רעל וגועל נפש ושקרים. מעניין באמת איך זה משתלב עם התדמית הליברלית של המפלגה שלכם שמתחילה באמת להגעיל אותי אם אלה תומכיה. טוחן מילואים בעזה, אל תתבכיין, אתה בסך הכל נהג ורוב הזמן יושב במועדון ורואה טלביזיה, אני מכיר אנשים כמוך. ילד חוצפן.

האיחוד הלאומי

הצביע נגד שירות לאומי לערבים. הוא חושב שרק אתה צריך שלרת את המדינה.

Mnementh

New member
לא נכון

אולי חברים מסוימים הצביעו עם חוק טל הטיפשי הזה כי הוא לא פיתרון כולל וטוב ובהסכמה, אבל המצע של המפלגה תומך בשירות של כל העם, וככה גם מהות המפלגה. היו לי שיחות אישיות עם מנהיגי המפלגה, וכולם מאמינים בשירות מלא. אפילו יותר בשינוי - רק שהיא מפרסמת את זה ועושה מזה עניין

איזו מין שטות זאת

ונניח לרגע שהצבא לא יכול, מסיבות כלכליות, לגייס את כל בני ה- 18 הכשירים - נניח שזה נכון. אז בגלל זה צריך לפטור דוקא מגזר מסוים מלהתגייס? הגיוני יותר היה למשל לגייס את כככככככככככולם ואז להוציא אחוז מסויים מהמתגייסים לשרות בקהילה

למעלה