ללביא אחד

חוסר ידע

מוביל אנישם לומר דברים כפי שאמר האיש מהאיחוד הלאומי. החוק לא כופה על הצבא לגייס אף אחד. גם היום. מה שהחוק עושה זה הוא מאפשר לצבא לגייס, על פי שיקוליו ועל פי צרכיו. זה מה שקורה עם רוב האוכלוסיה, אבל עם החרדים יש פטור דורף והצבא פשוט מנוע מלגייסם. כלומר, גם אם הצבא רוצה, הוא לא יכול. זה גם מפריך את הטענה כאילו הצבא "לא רוצה" לגייס אותם. אם אמנם כן, מדוע יש צורך בפטור? הרי הצבא לא היה מגייס אותם ממילא??? המסקנה היא שצריך לאפשר לצבא לגייס את כולם, ללא הבדל דם. די ברור שהצבא לא יגייס 100% ממחזור הגיוס, אלא חתך מסויים מכל אוכלוסיה. מה שאומר שממילא לא יגוייסו כל החרדים, וה"גחלת" תוכל להישמר. אני באופן אישי בעד שירות לאומי למי שלא גוייס, כולל ערבים ובעלי פטור אחרים. כל הדברים לגבי חוסר כדאיות בגיוס חרדים מטעמים כספיים הינם חסרי שחר, ובמקרה הטוב נובעים מבורות. מעניין מי מפמפם את זה לאנשים במוח. לעניין לימודי הדת, יש ישיבות הסדר ואני לא רואה שום סיבה שההסדר לא ייושם גם במגזר החרדי. זה מעבר למי שהצבא יחליט שהוא לא מעוניין בשירותיו. כמובן, ישנם בעלי פרופיל קרבי וכו´ שהצבא - חד וחלק- זקוק נואשות לשירותם, אך בשל פטור פוליטי הוא מנוע מלגייסם ולכן מגייס פלוגות מילואים וקבע מציבור משלמי המיסים, ועל חשבונם. די לשקר!

Mnementh

New member
כאן אני מסכים

אבל מעשית, וזה לא נניח, זו עובדה, המצב הוא כזה, שהצבא לא יכול לספוג את 30 אלף החיילים האלה. אני יודע שזה מפתיע כי הצבא אומר אחרת בטלביזיה אבל הוא חייב להגיד את זה, זה מתוקף תפקידו. מעשית, הוא פשוט לא מסוגל או יתקשה מאוד מאוד וזה ייצור הרבה בעיות. לכן הוא יודע שזה לא יקרה, או יקרה באופן הדרגתי מאוד.

אני אומר לך שוב - זאת שטות

הצבא צריך לגייס את כל מי שעומד בקריטריונים שלו (פיזית ומנטאלית) ולתעל את המתגייסים לפי צרכי הצבא והמדינה. כן גם לפי צרכי המדינה - כלומר שרות בקהילה. הנ"ל נכון לגבי ככככככולם כולל ערביי ישראל.

Mnementh

New member
אני מסכים

אבל זה פחות ריאלי כי בפועל אם הצבא לא יכול לגייס את כולם, הוא כבר מעדיף לא לגייס את אלו שהוא לא גייס עד עכשיו, במיוחד אם הם אוכלוסייה בעייתית מאוד מבחינת תנאי השרות. זה עניין פרקטי. אחרת אם היה אפשר סבבה. אני בעד שירות מלא של כל אזרחי המדינה לא פחות ממך.

מה זה אוכלוסיה בעייתית?

השיטה שלך היא לעודד את כל המשתמטים להיות בעייתיים כך שהצבא ישחרר אותם. חייבים לשנות את השיטה

פשוט לא ייאמן

הבנאדם משלה את עצמו. אם אתה כל כל בטוח שהצבא לא יגייס אותם, מה איכפת לך לעזאזל לבטל את הפטור? מה איכפת לך????????

למעלה