ללא נושא

cutie pooh

New member
ללא נושא

אז איך אני אתחיל? אממ.. אני אנסה לתאר מה קורה איתי ועם חברה שלי כרגע, בקשר אליה אני צריכה עצה
אנחנו היינו חברות הכי טובות במשך שנתיים +, ואני מדגישה את החלק של *היינו*...
למה עכשיו אנחנו כבר לא חברות טובות? כי היא התחילה להסתובב עם אנשים מוזרים מדי, מצתרפתת עם כל החברים המסוממים האלה שלה (*מקללת את המפגרים*), וחושבת שבגלל שהיא מתרחקת ממני ואז חוזרת שוב ושוב בשביל לנצל אותי (לא לחשוב מחשבות!
), איך? רוצה את הכרטיס רכבת שלי (אבא שלי עובד רכבת
אז אני נוסעת חינם)... אמא שלה כבר העיפה אותה זמנית כי כבר יותר מחודש (!!) שהיא ישנה ברחובות ואצל אנשים שהיא פגשה 10 (!!) דקות לפני!! אז היא רצתה שאם אמא שלה תתקשר - היא "ישנה אצלי"...
*עושה תנועת ידיים המפוצצת - פייפרית ביותר**נזכרת שאין לי את היכולת לפוצץ**מתעצבנת**מורידה את הידיים**ממשיכה לכתוב* לא יודעת... היא פשוט ממשיכה להתקשר, והיא זו שאמרה לי שהיא חושבת שעדיף שלא נדבר!! היא לא קולטת מז"א שאני לא רוצה לדבר איתה!!
אני הכי שמוקית אליה בטלפון, והיא עוד שואלת אותי למה אני ככה...
אומרת שלי שחברוּת של שנתיים+ לא זורקים "סתם ככה", ואני מסכימה, אבל זו לא הייתה סתם חברוּת...
וזה מה שמעצבן אותי! יכולנו לדבר על הכל! (כמעט
) אררר.. אבל עכשיו.. עכשיו היא סתם מתלהבת מהמסוממים שלה... ישנה אצלם בלילות, עושה איתם אלוהים יודע מה.. (*מגלגלת עיניים*) היא לא באה כמעט בכלל לבי"ס!! ולא, לא כמו פעם, פעם זה היה בגלל שהיא הייתה חולה כל הזמן!! עכשיו... עכשיו זה בגלל המסוממים ההם
בגללם היא שותה וודקה, מעשנת גראס, אמרה לי שהיא שכבה עם מישהו, ואח"כ אמרה שזו חברה אחרת אמרה לי (אמרה לי דרך המסנג'ר) כדי לעבוד עליי ועליה.. אררר... תנו עצה? תמיכה? משהו...? תודה בכל מקרה על שקראתם הכל
~נטע~

nutmeg

New member
שני דברים קפצו לי

לעין. 1) היא הפסיקה ללכת לביה"ס עוד לפני שפגשה בחבורה הנוכחית. כלומר, היא התחילה 'לזייף' כבר קודם רק באיצטלה אחרת. 2) לא שותים וודקה ומעשנים גראס "בגלל" אף אחד. היא עושה את הדברים הללו בגללה ואך ורק בגללה. כל מה שעובר עליה - לא קשור אליך. יש לי השערות לגבי מה עובר עליה אבל אני לא אוהבת להתנבא. מה כן קשור אליך? ההזדמנות שיש לך להתאמן עכשיו בהצבת גבולות ובניסוח השטח הפרטי שלך: עם מי את מתרועעת, מה חשוב לך בחיים, כמה את 'מרשה' שינצלו אותך... דברים כאלו. במקום להתעצבן התחילי להתאמן. - היי קורנקרטית: כלומר, עני לגופו של עניין ולא לסחטנות הרגשית - היי קורקטית: כן, לא , שחור, לבן. - זכרי שאת לא חייבת להכניס אל תוך חייך ג'יפה גם אם היא מתפרצת דרך הטלפון ומאוד מאוד מתחננת שתתני לה מקום for old time's sake.

cutie pooh

New member
לא ממש =/

היא לא "הפסיקה" ללכת לבי"ס... אלא, הייתה כל הזמן חולה (וחולה באמת - מחלת הנשיקה וכד')... את הגראס היא *כן* עישנה בגללם, היא אמרה בעצמה... אבל זה לא מה שמפריע לי...
מה שמפריע לי זה שאני מרגישה כאילו אני לא מכירה אותה יותר, כאילו מישהו אחר מדבר איתי...

resputin

New member
אמ.. נוטמג.. טיפה תיקון קליל,

אני מכיר מספיק אנשים, טיפשים וחלשי אופי- אגב, שעושים שטויות למיניהן (בין אם זה להתחיל לעשן, סמים, אלכוהול או כל דבר אחר) לא כי הם רוצים (ואז אני לא אומר שזה בסדר, אבל מבלי להתחסד אני בעצמי מעשן מפעם לפעם או שותה אלכוהול -בלי סמים
) אלא כי הם רוצים 'לתפוס פוזה' או 'להיות כמו כולם, מגניבים' ובגלל זה מתדרדרים ללמטה. כי מה שמתחיל כמשהו סביר כזה הופך להתמכרות (בין אם זה האהבה להיי, האהבה ללהיות שיכור או סתם הניקוטין שבסיגריות). ככה שזה אפשרי מאוד שהיא *התחילה* ככה, אבל מאוד סביר שהיא ממשיכה- בגלל שהיא נהנת מזה, או חושבת שזה 'מגניב'. עכשיו, אותי דווקא עיניין משהו אחר. אמרת שאמא שלה "העיפה אותה מהבית זמנית" -כבר כחודש, ועדיין, אם היא מצלצלת אלייך, שתגידי לה שהיא ישנה אצלך. זה נשמע לך נורמלי, שמי שזורק את הילדה שלו לרחוב יצלצל לבדוק איפה היא ישנה? לא יודע, מריח לי קצת מוזר. אתן צריכות להפגש ולעשות שיחה רצינית, את לא חייבת להתנתק ממנה- אלא אם את רואה שהיא פוגעת בעצמה ונהנית מזה, וקיים חשש שתושפעי מזה בצורה כזו או אחרת. נסי לשכנע אותה להפסיק לעשן\לשתות, לחזור הבייתה ולבית ספר בשביל שיצא ממנה בן אדם, שתפסיק להתסובב עם 'המסוממים' שציינת -ולהפסיק להתנהג כמו זונה או לשכב עם כל הבא ליד (בת כמה היא בכלל?!) ותנסי לעזור לה. אבל תסבירי לה בחד וחלק, שהיא לא מקבלת שום כרטיס רכבת חינם, שום כסף לאלכוהול\סמים ושום עזרה מהבחינה הזו. אם היא תהיה מוכנה להשתתף בניסוי, תנסה לצאת מזה -היא יכולה לקבל עזרה מכל מיני מקומות (והייתי מציע מאוד לשלוח עובדת סוציאלית למשפחה הזו......) אבל הכל תלוי בה..

nutmeg

New member
ראס - עם כל הכבוד

אני לא חושבת ש-cutie "צריכה" לעשות את כל מה שכתבת בפיסקה האחרונה. היא לא "צריכה" שום דבר ולא חייבת להיא כלום. גם לא לעזור לה.

cutie pooh

New member
אתה תאמין לי אם אני אומר לך שניסיתי

...? ותאמין לי אם אני אומר לך שהיא לא רק פגעה בי בהתנהגות המטומטמת הזאת שלה, אלא גם בדרכים אחרות? למשל, אם החבר הטוב ביותר שלך היה יושב, בחדר שלך, והיה היית חצי עסוק ב-נניח-לסדר את הספרייה שלך, והוא היה אומר לך שהוא מצלצל לחבר אחר לשנייה שיתקשר לבית שלך, מדבר איתו שלושת רבעי שעה, קובע איתו תוכניות, ואתה חצי מטר ממנו שומע הכל - לא היית נעלב, ואפילו קצת??

nutmeg

New member
נו באמת

קשרו לה את הידים ודחפו לה גראס לריאות? כמה קל להאשים אחרים....

taz512

New member
שוב כמו שנוטי אמרה

אף אחד לא הכריח אותה... אבל אני לא רואה בגראס כבעיה, זה רק הסימפטום, הבעיה האמיתית, היא הרבה יותר עמוקה והרבה יותר קשה, רק אם תגיעי לשורש יש סיכוי לקשר מחודש ושקט. והמלצה אישית מנסיון, אם את מחליטה לדבר איתה שיחה רצינית שדי ברור שתכלול גם את נושא השמים, אני ממליץ לך להשכיל קצת בנושא, לקרוא חומר על זה, לא חסר מידע על גראס וסוגיו השונים באינטרנט. ככה שאת תדעי על מה את מדברת ותדעי איך לעזור לחברה שלך עם בכלל... טאז, השד והנסיון

taz512

New member
מלחמה נגד העולם

קודם כל הייתי שמח לדעת בת כמה הבחורה האמורה, זה יכול להכניס הרבה דברים לפרופורציות... אני כעיקרון בעד לגילזציה של סמים קלים, אבל לגיל מבוגר כשאתה קצת יותר מחובר לעולם ובשליטה עצמית נורמלית... עכשיו, החברה שלך נשמעת לי מתוסבכת, היא נשמעת כמו מישהי שמחפשת לברוח מהבעיות שלה, את אומרת שהיא כל הזמן חוזרת אליך. בנינו לא נראה לי שזה רק בשביל הכרטיס רכבת או החיפוןי בנוגע לשינה. נראה לי שהיא גם מחפשת כתף, מישהו מוכר לפרוק אצלו את כל התסכולים והכאבים. עכשיו לך יש שתי אופציות, או לומר לה בלשון שלא משתמעת לשתי פנים שאת לא הכתובת ושאת לא מעוניינת בשום קשר נוסף עד שהיא לא תיקח את עצמה בידיים. (ואז לדעתי את לא חברה כזאת טובה) או לנסות לדובב אותה, ולנסות להגיע לשורש הבעיה, למצוא את הצרה שגורמת להכל, זה יהיה קשה כי חברה שלך בנתה לעצמה חומות רבות גבוהות וגדולות, אבל רק ככה יש לך סיכוי לקבל את חברה שלך בחזרה.... חברים לא נמדדים בתקופות הטובות, בתקופות טובות זה הכי קל להיות חברים הכי טובים בעולם, בתקופות קשות זה הזמן שבו נמדדים חברים טובים. עכשיו השאלה האמיתית, את חברה טובה או לא? טאז, השד והחברות

cutie pooh

New member
השאלה היא לא אם אני חברה טובה...

אלא אם היא רוצה שאני אהיה חברה טובה, כשאני *רוצה* לדבר על זה, היא אומרת לי שאין כלום וממשיכה כרגיל, כאילו היא דוחפת אותי מהחיים שלה, ואח"כ היא מתקשרת אליי כרגיל, כאילו כלום לא קרה!

taz512

New member
אם היא הייתה מדברת על זה ישר

אז לא הייתה לה בעיה באמת באמת קשה. כל העניין זה לשבור את החומות. זה לנסות להגיע ללב העניין, לנסות לדובב אותה. לא לבוא באיומים ובהתקפה לבוא מנקודה של רצון לעזור ולהבין ולתת כתף. ולא לוותר כי יש שם משהו, אנחנו פשוט לא יודעים מה זה. פלוס תושבות לחלק מהשאלות יעזרו בהחלט... טאז, השד והחפירות

leeloo

New member
ללא קריאה את התגובות לפניי...

מישהי חכמה פעם אמרה לי - את תעשי מה שאת יכולה בשבילה, מעבר לזה, אלו החיים שלה.. היא אמרה לי את זה כשחברה אחרת שלי התנהגה כמו פרוצה והלכה לישון אצל בנים שהכירה 5 דקות לפני זה במסיבה ורק רצו לנצל אותה.. הייתי כל-כך מעוצבנת עליה.. זה הגיע לצרחות, לאיומים, עד שנרגעתי. הבנתי שאיתה זה לא יילך בצעקות. הסברתי לה שהיא פוגעת בעצמה, שתעזוב את ההורים שמתים מדאגה, היא פוגעת בעצמה, ברגשות שלה, מתנהגת כאילו זה לא מזיז לה, אבל ברור שלא קיימת הבחורה שלא יפריע לה שככה מתייחסים אליה.. אבל היא לא מסוגלת להגיד לא. אוהבת את התשומת לב מאוד מאוד, וחייבת להראות שזה היה הרעיון שלה לשכב עם כל דבר שזז.. בסופו של דבר היא יצאה מזה. בכוחות עצמה. אחרי כל הדיבורים שלי איתה והדאגה שלי, היא החליטה שהיא לא מתנהגת ככה יותר כי זה סתם מזיק לה. למה אני מספרת לך את זה? חברה שלך כנראה עוברת תקופה קשה. בגלל זה היא בורחת לדבר הכי קל - סמים. מנתקים אותך מהעולם למי יודע כמה זמן, וצובע את הכל בוורוד. זה מובן. אבל מה שאת צריכה, בתור חברה טובה, לנסות להבין למה, בלי להתנגד לה, פשוט להבין אותה. אחרי שתביני, תנסי להראות לה דרכים אחרות להוציא את התסכולים שלה (פסיכולוג, יועצת, ספורט וכו') והכי חשוב - תתמכי בה כמה שאת יכולה. כי ברור שמאוד קשה לדבר ולהיות בקשר עם חברה שכזו.. תדעי שלפחות ניסית. כשהיא תרגיש שהיא מוכנה, היא תצא מזה. בתקווה שזה יעבור לה, ושאולי את תצליחי במידה מסוימת להשפיע עליה..

למעלה