ללא השתקפות

mga-abir

New member
ללא השתקפות

ללא השתקפות היכולת להגיע למצב שאין ההשתקפות עצמית שלנו מהזולת או בזולת, יכולה להתרחש. למרות הדעות הנני בדעה שהדבר אפשרי. היכולת להתבונן בזהותנו השאולה ובזהות הזולת כתפקידים בלבד מאפשרת לנו לצאת מהמשחק ולצאת מתוך הזהות. אין כוונתי לזהות חברתית או זהות הפועלת למען הקיום, אלא כזהות מנטלית רגשית החווה על פי איכות הבנת מחשבתה. ככל שנדע להבחין סיבות להתרחשויות רגשיות ולמחולליהן שהן המשמעויות בעיקר, משמעויות סובייקטביות. נוכל לשנות את המשמעויות, נוכל שלא להרכיב משמעות. לא קל להסביר בפורום בקצרה את הענין. אם אין האדם נתון לגירוי חיצוני, יש ביכולתו לשלוט ברגשותיו ומחשבותיו (באופן מסוים) אולם אם התחוללה אצל האדם בערה רגשית או חל רגש של כעס -שנאה-דכאון. או אם עלו בראשו מחשבות שגורמות לכך וכל זאת בגלל גירוי חיצוני (מהזולת) אין זה די לומר שהאדם מכיל בתוכו את תכניו, זה טוב ויפה להבין. אדם זה יוכל שלא להיות מושפע מכך, במילים אחרות: לא להגיב רגשית או מנטלית. הדבר אפשרי בהחלט. היכולת שלא להיות מושפע טמונה בכל אדם, אולם מאחר והינו מגיב על פי זהותו השאולה (הכרת העצמי מתוך חוויה וזכרון) קשה לו שלא להיות מושפע. לכן אני שב על מילותי: יש לנקות את "הפסולת" (אחרים יכנוהה אחרת) המונעת מאתנו "לראות" באמת ומאלצת אותנו להגיב על אשליה מתוך אשליה. בברכה אביר

Tal_Ya_Tal

New member
המילה היא ´שקיפות מודעת´ ../images/Emo42.gifאביר.

אכן, לרוב, תגובתותנו באות מהמקום שבו אנו מזהים את עצמנו כאינדיבידואל. רובנו מגיבים רגשית-אמוציונלית לדברים ש´קורים סביבנו´ או ´קורים לנו´. היכולת להתבונן במתרחש מנקודת ראות של צופה, עד, משקיף מהצד בלתי מעורב, היא יכולת הנרכשת על פי רוב באמצעות מדיטציות והתבוננות פנימה. הסרת ´המתגים´ המזהים שלנו, שחרור החסימה ביננו לבין העצמות המודעת. חסימה שנוצרה כתוצאה מהתניות ונורמות סביבתיות וחברתיות. הקורס בניסים, שפורם את התפישה הישנה, מקנה את היכולת להיות נייטרלי ולא שיפוטי, לגבי ההתנסויות שאנו חווים בתקופה בה אנו חווים חיים בפיזי. L&L TALYA

Tal_Ya_Tal

New member
היי אביר../images/Emo42.gif../images/Emo9.gif../images/Emo42.gif

הספר לא אומר דבר זאת מפורשות. ואני יודעת שהגעת להבנותיך בכוחות עצמך. אני מקבלת פידבקים חמים על מה שאתה כותב ומאמינה שזכותך לדעת זאת
יחד עם זאת אני א-כ-ן ממליצה בחום על הספר של ´הקורס בניסים´ שעל פי מיטב הבנתי, הוא הטקסט הגבוה ביותר כיום עלי אדמות (הוא לא מתימר להיות כזה). אני מתיחסת אליו כאל ´התנ"ך שלי´.
L&L TALYA

למעלה