לכתוב ולרשום

טרודי

New member
לכתוב ולרשום

פתאום שמתי לב שהרבה מאוד אנשים כותבים בפורומים "לרשום" כשצריך היה להיות "לכתוב". הם מדברים על הסופר שרשם את הספר, ועל איך רושמים נכון מילה כלשהי... מתי זה קרה? למה זה קרה? יש למישהו הסבר?

מעפרה

New member
אני מתרשמת שזה התחיל כבר לפני שנתים

זה לא חדש בכלל. וגם אני לא מצאתי לזה שום הסבר. יש מישהי שתמיד "רושמת לי מכתבים באימייל" וזה נורא מעצבן אותי. עפרה

לפני הרבה יותר.

צימעס עדתי, שלפני בערך 9 שנים היכרתי מישהי שהעבירה בי צמרמורות לרוב, בכל פעם שיתה מדברת על עניינים שבכתב. היא היתה "רושמת שיעורים" "רושמת מכתבים", הסופרים אצלה היו "רושמים סיפורים נורא יפים" וגם היו משוררים ש"רושמים נחמד" והיא לא התכוונה לרישומי פחם. אז נכון שב"לרשום" יש משהו מן ה"רשַמים" וה"רשימות" ובכל זאת זה מעביר אותי על דעתי. יותר משנתיים שלוש...

lexigali

New member
לפי ה"רישומים" שלי, אני מכירה את

הזוועה כבר 12 שנים. וכנראה שזה היה קיים גם קודם.

תמיד נעים

להתפחלץ בצוותא. אז הנה גם אני פה. ואני אפילו לא שמתי לבי לתופעה. הדחקה ??? (גנגי, "שמתי ליבי" או "שמתי את ליבי"?)

גנגי

New member
זה בעצם

שַתִּי לבי. מלשון שֵת.

שפה היא דבר דינמי

וטוב שכך העברית של ספר "שמות" (הנחשב לעתיק מבין ספרי התנך) שונה מזו של "בראשית", העברית ממשיכה להשתנות, קולטת מלים מיוונית ולטינית והופכת לעברית משנאית ואחר כך עברית מדיאוולית ועברית של העת החדשה עד לעברית מודרנית. לשמחתי אני מגלה בכל פעם מחדש שהיא דבר חי ומתפתח, יש בה נטיות ואופנות והפעות וכל אלה באים והולכים ויופי חי. ועכשיו לשאלתך... "רושם" נכנס לשימוש בדיוק באופן בו "ויאמר" יצא פעם משימוש. ככה סתם.

lexigali

New member
אכן. ובכל-זאת:

אך טבעי הדבר שיצרום לנו מה שמאד שונה מהשפה "שלנו". לתפיסתי, לדובר ילידי אין טעויות בשפה. השפה של אנשים אחרים קצת אחרת. זה הכל. כך גם "שתי שקל" אינו טעות בעיני. זהו סוג של התפתחות/הפשטה, שכנראה בסוף תשתלט, ובצדק. אבל זה לא אומר שאני יכולה לסבול את זה.

חותם על כל מילה

אמרתי לך כבר שאני מת עליך? [זהירות, תיכף הגראציות מתנפלות עליי] חשבתי כבר שאני היחידי שמבדיל בין מה שצורם לי לבין מה שאינו נכון.

Mנטה

New member
זה שוב אותו הויכוח אם יש עלית או לא

ומריר זה כן טעים.

isaacl

New member
כמובן שפה דינמית

"נאום חוצב לבבות" עמרם מצנע על נאומו של אהוד אולמרט. "אין דין ואין להם עקבות" מפכ"ל המשטרה על אנשי הפשע המאורגן. שפה היא אכן דינמית להפליא. השאלה היא עד כמה היא אינטליגנטית. יצחק

למעלה