לכל תומכי משק החלב, אתם תאהבו את התמונה

MARIA40

New member
זאת אמירה שבאה מתוך טיפשות או רישעות או. ...

שניהם גם יחד...
א} משום שלא כל הקיבוצים מחזיקים במניות של תנובה ..
ב} הקבוצים המחזיקים במניות תנובה מחזיקים רק ב- 23.3% משוויה.
ג} מכאן שאין להם כל השפעה על הניהול, ועל מדיניות המחירים של החברה.
הקיבוצים מהווים רק חלק ממשק החלב בעוד שהמושבים מהווים את החלק העיקרי שלו..את מחיר המטרה לרפתן קובעת המדינה. קרי משרד האוצר, ומשרד החקלאות..וניתן לסמוך עליהם שהם לא יתנו לרפתנים להתעשר..ועל כן אין לצפות שהרפתנים ינדבו כספים מכיסם המדולדל בלאוו הכי.
הן המדינה והן בנק הפועלים, ובנק לאומי היו בעלי מניות והחזיקו בחלקים מתנובה בגובה של 25% משוויה כאשר תנובה נמכרה ל"איפפקס " המדינה ושני הבנקים הנושים קיבלו את חלקם .
http://www.news1.co.il/Archive/003-D-2168-00.html

vector mask

New member
אתה מתכוון שאתה רשע טיפש וגם עילג

אם איני טועה הרווחים של תנובה משולשלים לכיסי הקיבוצים אפילו אתה אמנם לאחר שאילצתי אותך כותב שתנובה היא בבעלות הקיבוצים, כרבע מתנובה ורבע והרווחים הם של הקיבוצים, הם גם בעלי הרפתות היינו משקי החלב העיקריים, ובנוסף הם כלובי חקלאי מונעים יבוא מוצרי חלב כי מחירי החלב ומוצרי החלב הופכים אותם לעשירים ולקאפטליסטים מצחינים.

יש עוד מרכיב מזוהם בתמונה, חלק לא קטן מהעבודה נעשה ע"י עובדים זרים, והעובדים הזרים כידוע מזרימים את הכסף לארצות המוצא שלהם, וכמובן גורמים לבעיות חברה בישראל שזה דיון נפרד, אבל עובדים זרים זה בסדר, ליבא מוצרי חלב שיגרמו למחירים זולים שמהם יענו העניים זה לא בסדר.

ככה יוצא שאתה גם מטומטם לא רק טיפש, אבל השאלה היא למה לדעתך לטימטום שלך יש השפעה כזו גדולה על האוצר, למה הם עדיין לא מפסיקים לחשוש מהדמגוגיה המסריחה של המפאניקים.

הרי פתיחת שוק מוצרי החלב לא רק תפחית מחירים היא תפחית מכוחו של הלובי החקלאי ותקטין מעט את הצורך בעובדים זרים, דבר בריא ורצוי כשלעצמו, למה בדיוק הם מחכים?

למה הם חוששים מכמה עיזות ושמאל ציונים מטומטמים שעושים הרבה רעש?

MARIA40

New member
העובדה שאתה רהוט אינה מסתירה את העובדה

שאתה שרוט... הסובל משריטה עמוקה ללא כל סיכוי להחלים ממנה...

א}אתה כן טועה...מריווחי "תנובה " נהנים רק אותם 23.3% מהקיבוצים שנישארו שותפים עם אייפקס וגורמים אחרים השולטים ב"תנובה"..וזאת עובדה ידועה שלא הוסתרה מעולם .אין לך טענה אחת למדינה שאיפשרה לבית השקעות מחו"ל להשתלט על התאגיד הגדול ביותר בארץ שיצר קרטל עם שני מפעלים פרטיים נוספים המהווים את רוב רובו של המשק הייצרני בתחום חלב ומוצריו,אין לך טענות נגד המדינה שאיפרה לכמה טייקונים להשתלט על שוק הקמעונאי {רשתות השיווק שולטות על יותר מ-60% משוק המזון } אבל לא מפסיק לבקר את אותם קיבוצים שלא מכרו את חלקם ועדיין ממשיכים להיות שותפים זוטרים ב"תנובה ". אני מבין שאתה מתפרנס מתרומות ..אחרת מה לך להלין על אנשים המתקיימים מעבודה או מעצם היותם שותפים במפעל המתקיים כבר עשרות שנים ?.

ב}אילולי לא הייתה טיפש ,מלא מרירות, ושנאה כלפי הטובים ממך ..הייתה יודע שייבוא מוצרי חלב .אינו אפשרי מעצם היות המוצר הזה בעייתי בהובלתו ,באיכסונו, בשיווק שלו .כל הנסיונות לייבוא מוצרי חלב נכשלו ..הם משום שטעמי המוצרים לא פגעו לטעם של הישראלי .והן משום שלאחר תקופה קצרה נאלצו הייבואנים ליקר את המוצרים למחיר המתקרב למחירי המוצרים הישראליים משום הנזקים הגדולים שלהם שנגרמו בשל הצורך להשמיד מוצרים שפג תוקפם..אם לא היית עיוור משנאה הייתה בטח מבחין שכל מוצרי הייבוא לישראל יקרים עשרות מונים ממחיריהם בחו"ל כך שאפילו אדיוט כמוך היה יכול להגיע למסקנה המתבקשת ..שייבוא מוצרי חלב ומוצרי מזון ככלל אינה התשובה ליוקר המחירים בארץ.

ג}הרפורמה של משק החלב שנעשתה בעידוד המדינה חיסלה את כל הרפתות המשפחתיות הקטנות וייצרה משק חלב המבוסס על רפתות אוטומטיות ממוכנות גדולות המוזילות את ייצור החלב הגולמי ונותנות מענה לבעיית זיהום הקרקע ומי התהום שהייתה במשק החלב הקודם .. למיטב ידיעתי אין עובדים זרים במשק החלב..את מעט העובדים שהמדינה מאפשרת להביא ארצה מכוונים החקלאים לעבודות אחרות בתחום החקלאות.
אין מדינה בעולם שמפקירה את ייצור המזון שלה {בעיקר חקלאות } ומתבססת על ייבוא ,,

קצה

New member
מה פירוש הממשלה קבעה?

אם הממשלה היא ממשלת קיבוצים כמו שהיה כאן עשורים רבים

MARIA40

New member
ב-40 השנה האחרונות אתם בשילטון

ולמרות זאת לא מצאתם שיטה טובה יותר לניהול משק החלב...בדיוק כפי שלא מצאתם דרך טובה יותר מאוסלו ,לסיום הסכסוך הישראלי פלשתינאי ...

לא אכפת לי מהרפתנים או מהמחלבות

רוצה שיפסיקו לגזול לי מהארנק בשביל לסבסד מוצרי חלב מקומיים.
במידה וארצה לייבא מחו"ל , שלא יהיו מיסים דרקוניים שימנעו ממני תחרות. לא רוצה להיות המממן של קרטלים מקומיים.

שיסירו את כל ההגנות שיש על עסקים מקומיים, את כל הסבסודים ואת כל הרגולציה למעט עניין הבריאות. נראה אם הפרה הישראלית כל כך טובה כמו שמספרים.

שקדי

New member
לא מדובר ברפתנים או במחלבות

מי שיהפכו למובטלים הם לא הרפתנים לא בעלי המחלבות ולא בעלי הסופרים
מי שישלמו את מחיר הטמטום של שטייניץ הם פועלי היצור רובם ככולם תושבי עירות הפיתוח
ויש להניח שמהצד הפוליטי שלך .............
וכל זה במקום לעשות את המעשה הנכון ולהטיל פיקוח על הרווח של הסופרים והמחלבות
ולהוריד את המע''מ על מזונות בסיסיים כמוצרי חלב
הכיס של האזרחים יהיה יותר תפוח ולא יווספו לאבטלה אלפי משפחות מעירות הפיתוח

Zמבוש

New member
בוא נסה להסביר

לי את הפראדוקס אשר כתבתי למקשיבה בנחת אולי תצליח לשכנע אותי

אין ברירה

המעשה הנכון זה להוריד פיקוח ולא להעלות אותו, לפרק את מועצת החלב ולהעיף את תכנון משק החלב הקומוניסטי במדינה.

אם יפוטרו עובדים, אין מה לעשות. ימצאו עבודה במקום אחר. חלק מהחיים זה מעגל הפיטורים וחיפוש עבודה. אנשים שרוצים לעבוד - ימצאו עבודה.

שקדי

New member
רוצה להעשיר את היבואנים ואת חקלאי אירופה

ולהוסיף אלפי מובטלים מעירות הפיתוח לשוק שבמילא אין בו עבודה?
צעד מטומטם אבל אני לא מופתע מהצעד ומתומכיו

לא רוצה להפוך אף אחד למובטל

אני כן רוצה לשלם יותר זול או להפסיק לשלם בכלל (אני לא קונה מוצרי חלב) ולא מחירים מופקעים.
אם לא יצליחו לעמוד בתחרות, כנראה לא מספיק מוכשרים.

שקדי

New member
לא רוצה אבל זה מה שיצא מהצעד הדבילי של שטייני

ץ שאתה תומך בו בלי שתהיה מסוגל לחשוב מ''מ קדימה
אם ייצרו פחות מוצרי חלב בארץ ברור שאנשים יפלטו לרחוב
חשבתי שאת זה אפילו ימנמן מסוגל להבין

תגיד היית פעם במפעל מזון? מי עובד שם?

אנשים קשיי יום
שמתפעלים את המכונות

עאלק למצוא עבודה מי שרוצה לעבוד עובד

כל המפעלים בפריפריה
איפה אתה חי??

Zמבוש

New member
בתאורך זה את צודקת

אבל מי הם בעלי המפעלים הללו ,אם מותר לשאול ?

:) שוק המזון הוא שוק ריכוזי

בין חמש לשש חברות שולטות בכל השוק
גם שוק הקמעונאות...ריכוזי מאוד

Zמבוש

New member
תראי לי טירפוד של ביבי

אולי הוא מלכך אך ממש לא שלי , בהצלחה

למעלה