לכל מי שבתחילת המסלול....

מירי,

New member
לכל מי שבתחילת המסלול....

האם אתם יודעים מה אתם רוצים ללמוד? מה יהיה המסלול הסופי? ואם כן , לפי מה בחרתם , לפי כדאיות (כלומר מה יצא ממני בסוף וכמה כסף ייכנס לחשבון הבנק) או לפי מה שאתם אוהבים?

SilentWave

New member
אני החלטתי לפני שהתחלתי

על ניהול ומדעי המחשב. למה מדעי המחשב? כיוון ש- א. זה מעניין אותי ב. זה התחום שאני עובד בו מאז שהשתחררתי מהצבא. למה ניהול? כי לא רציתי מדעי המחשב ומתמטיקה, כיוון שמתמטיקה זה לא ממש התחום שלי, וגם נשמע לי יותר פרקטי ניהול+מדעי המחשב לשם התקדמות בעתיד.

daniela20

New member
אני בחרתי בפסיכולוגיה

ובטח לא משיקולי שכר עתידיים... זה מעניין אותי ואני עדיין מתלבטת מה לשלב עם זה. אני אישית לא כ"כ ריאלית. אני אוהבת מחשבים אבל התעסקות של שנתיים ומשהו בצבא במחשבים הספיקה לי בהחלט. אגב, אני מכירה הרבה אנשים ששילבו מדעי המחשב וניהול, כנראה שזו בחירה טובה ובנוסף פרקטית. כמובן שהכי אידיאלי לבחור משהו שגם מענין אותך וגם תרוויחי טוב בעתיד בזכות התואר. בהצלחה בכל מה שתבחרי !!

מירי,

New member
השילוב האידאלי....

אז אם הייתי הולכת על משהו ריווחי - כלכלה או פסיכולוגיה וכלכלה , אבל איך שאני לא מסובבת את זה הקורסים המענינים נימצאים בפסיכולוגיה וסוציולוגיה- יש לך רעיון איך עושים עם זה כסף אח"כ?

daniela20

New member
מירי

אפשר להמשיך עם פסיכולוגיה וסוציולוגיה לתואר שני. פסיכולוגים שהינם שכירים, אינם מרוויחים כל כך הרבה כסף. עם הסוציולוגיה אפשר להתמחות בייעוץ ארגוני ולעבוד בחברות גדולות (לדוגמא בבנקים) ואז השכר הוא מכובד בהחלט והעבודה יחסית מענינת. בעבודה צריכים גם הרבה מזל. עד לפני שבוע עבדה איתי בשירות לקוחות של ויזה בחורה בת 28 עם תואר ראשון בכלכלה. מסתבר שלא התקבלה לעבודות בתחום הכלכלה בגלל שדורשים בכל מקום ניסיון. נכון לעכשיו היא חסרת כל עבודה. זוהי רק דוגמא. אני מציעה לך לשלב שני חוגים, אחד מעניין, כמו פסיכולוגיה, והשני יותר פרקטי ואולי אפילו "ריווחי" כמו כלכלה, מנהל עסקים וכו'. אם אני הייתי מסוגלת ללמוד כלכלה הייתי הולכת על השילוב הזה, אבל אני לא מוכשרת במקצועות הריאלים ואני לא אהנה לעבוד במקצוע כזה. אם לך אין בעיה עם כלכה - חוג ממדעי החברה וכלכלה נראים לי אידיאלים. מה את אומרת??

מירי,

New member
זה היה הרעיון המקורי!

אבל ככל שאני בודקת יותר את הקורסים שמתאים למסלול כזה , אני רואה שהקורסים המענינים לא נימצאים בשילוב כזה... תואר לא מוצא מקום עבודה! באירגון שאני נמצאת אפילו לא בהכרח מוסיף לשכר (עובת איתי - בתפקיד אחר- מישהי עם תואר שני שמרוויחה פחות ממני...). אין לי בעיה עם מיקצוע כמו כלכלה, מבחינת לימוד.

למעלה