לכל מאן דהוא

• פותח הנושא dify
  • פורסם בתאריך

helee

New member
אני מבינה עכשיו

למה הפורום התדרדר, וצר לי על דייקסטרה שבמקרה ובלי משים לב אולי פגעתי בה, את אשמה בעובדה הזו. לא הכרתי אותך קודם אבל לפי צורת ההתבטאות שלך, פשוט חבל לי. חבל לי שהדברים עוד לא התחילו וכבר הסתיימו. יש לי המון לתרום , וזה כנראה לא המקום הנכון.

dify

New member
לכל מאן דהוא

אני דיפי, אני לסבית, חיה בזוגיות לסבית, אני שמנה, ואני לא מתכננת להביא ילדים. גאה בכל אחת מהחלטותי עד היום, הקונבנציונאליות ואלו שאינן קונבנציונאליות. אני שייכת לקהילה הלסבית כבר כ7 שנים. מהיום הראשון שישבתי במפגש של הקהילה ידעתי- זה הבית שכל חיי היה חסר לי. תמיד התקבלתי בחיבוק ואהבה והרגשתי צורך להחזיר את האהבה העוצמה הזו לקהילה. קהילה שהיופי שבה היה הקבלה הזו. במהלך פעילותי בקהילה (וכן, כל השנים הייתי פעילה בקהילה, הקמתי קבוצה חברתית, השתתפתי בהפקת פעילויות שונות) הבנתי שיש מקומות רבים לבנות העשרה, אבל התחושה של הנשים המבוגרות יותר זה שאין להן מקום שנקי מ"ילדות". לפני כשנה פניתי לתפוז, על מנת להקים פורום ללסביות, החיות מחוץ לארון, בנות 30+ כדי ליצור 3 דברים: א. מרחב חברתי שבו יוכלו לדבר על נושאים שייחודיים ללסביות בנות 30+ ב. על מנת ליצור אלטרנטיבה חברתית- מקום שבו לסביות בנות 30 יוכלו למצוא חברה (היום כשאפילו המנרווה נסגר, אפילו האופציה שהתאימה לנשים שאהבו סוג זה של בילוי איננה עוד) ג. מרחב שבו נשים בנות 30+ תוכלנה להכיר נשים אחרות באותו מקום בחיים. מעולם לא הייתי המנהלת של הפורום, אינני המנהלת ובטח לא אהיה. חוסר הסכמתי גרר בעייתיות קלה כי היה צריך למצוא אישה לסבית שתיקח עליה את הניהול, ואכן תפוז הביאו את דפנה הרשקו ואח"כ את דייקסטרה לנהל את הפורום. אותי האדימו, כי הניחו באופן טיבעי שזה רצוני בתור היוזמת של המקום. מאז הפורום מתנהל בצורה זו או אחרת. היתה אי הסכמה מסוימת על אופי התכנים, בגלל שנשים במקום שונה בחיים רצו מהפורום הזה דברים שונים תפוז יזמו פתרון לבעיה זו בהקמת פורום יעודי מקביל שאיפשר להפריד את התכנים. וכך, למרות שדייקסטרה אינה מוחקת כלל הודעות (אלא אם כן הן עוברות במפורש על תקנות תפוז) ומאפשרת לכל נושא השייך לפורום להיכתב ולהתדיין בכל זאת בחרו נשים רבות לא לכתוב, אולי כי הן לא ידעו מה הגבול ועד איפה לגיטימי ואיפה לא. בסדר, מבינה. לפני כשבועיים חל שינוי באוירה בפורום, ונשים רבות, לשמחתי, החלו כותבות, והנה חשבתי שיש פרי לעמלי, שאכן נוצרה אלטרנטיבה ללסביות בנות 30+. אבל לא, בין כל שרשורי "בוקר טוב" ערב טוב" לא נפתחו אפילו עשרה אחוז של הודעות עם תוכן אחר על ידי אחרות, כגולשת ותיקה בתפוז, אני רואה כל הזמן פורומים פעילים שיש בהם שרשורים חברתיים, אבל באף פורום יהיה זה הקליל והשיטחי ביותר, לא כל השרשורים בעמוד הם "בוקר טוב" ו"האם יש מישהו פה". לשם כך יש קומונות חברתיות. האם זה כל מה שאני יכולה לצפות מבנות 30+? אני צריכה להישאר בעמדת הגננת? "דיפי, בדרי לי"? והאשמות המגוחכות, תיאוריות הקונספרציה, השפה הבוטה, אנחנו בגן ילדים??? אכן מרגיש כמו גנון, מצב שבטח לא מסביר למה היה צריך להקים פורום נפרד. זה נכון גם לנשים שמשתתפות בשירשורי "בוקר אור" וגם לנשים שמבקרות אותן על שזה כל מה שהן עושות כמעט אף אחת מכן (חוץ מבודדות) לא טרחה לפתוח הודעה יותר משמעותית, גם לא המבקרות שידעו לענות פה בהודעות בעלות טקסט של יותר מחצי שורה. לכל המקנטרות שחושבות שלהאשים אותי אישית זה הגיוני- מה האינטרס שלי? מה האינטרס שלי להיות אדומה בפורום ולא כחולה? הרי יכלתי להיות כחולה בקלות, בכל רגע, אילו רק רציתי. למה לי לכתוב בכוכביות? הרי דעתי ברורה גם תחת הכינוי שלי... אינני מסתתרת אינני משקרת ובטח שאינני צבועה אני היחידה שמתאמצת, להקים, לתחזק, ולהיות הגננת בפורום הזה. אפילו כשהיו השרשורים של ילדות בנות 7, לא אמרתי דבר, רק ניסיתי לתת אלטרנטיבה, כל המבקרות למינהן- למה אינכן פותחות הודעות גם? אני דיפי, כל הפרטים עלי כתובים אצלי בבלוג, הכל אמת, מעולם לא הסתתרתי, נשים רבות מכירות אותי בקהילה הלסבית ובקהילה של תפוז. אני לא מתביישת להיות לסבית, אני לא מתביישת להיות שמנה, אני לא מתביישת להיות אני. אתן מתביישות במי שאתן? אני מתביישת בכן, ומתביישת ששמי כתוב בהקשר לפורום הזה ומה שצמח בו. בכוונתי לפנות ביום א' לתפוז ולבקש להוריד את האדמתי בפורום. אין לי עניין בפורום זה עוד. מי שרוצה להיות גננת של בנות 3+ מוזמנת לקחת את זה על עצמה. אנא אל תגיבו להודעה זו, זה לא פתח לדיון, זה רק שיתוף ברגשותי.

זה הגבול

זו כנראה תהיה הפעולה האחרונה שלי בתור מנהלת, אבל את חסומה מהפורום הזה החל מרגע זה. אין לך מה לתרום, אלא אם בתרומה את מתכוונת לפגיעה בנשים שיש להן הרבה עשיה חיובית פה. ולא, זה לא המקום שלך. ואם היית טורחת לקרוא את "אודות הפורום והנהלתו" בראש העמוד הזה, היית יודעת בדיוק למי מיועד הפורום.

ביקשת לא להגיב.

ואני לא מכירה כדי להגיב כך או כך. לצערי. לצערי באמת. והמילים טעונות כך שאי אפשר שלא לקחת אותן פנימה. אבל במילה אחת? חייבת להגיד, שכל המצב הנוכחי, אי הוודאות. המתח הזה שממלא את המקום ? פשוט גורם לא לרצות להשתייך. מוציא את האוויר. מלכלכך את המטרה שאני מניחה שלשמה קם הפורום. אני לא יודעת מה כן או לא היה לפני. רק יכולה להגיד שכמישהי שרק הצטרפה? קשה לרצות להיות חלק מכל זה. וזה ככל הנראה, מונע מהעלאת דיונים מהסוג שבהם רציתן לעסוק. חבל.

עלמה40

New member
תחושת המיאוס שלך מובנת.

אם הגעת למיצוי ניחא, אבל לאפשר לשבועיים של הודעות לא לעניין להכתיב את הפרישה? התעלמות מהודעות שאינן לעניין תעלים אותן בדרך הטבע חבל, ובכל מקרה תודה על יוזמתך שיצרה כר פורה למפגשי נשים וירטואלים וממשיים את חלק מהנוף הנעים של הפורום הזה

../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif חבל מאוד../images/Emo201.gif

דפי באמת חלק מאוד נעים לדעתי . בחלק מהדברים היא צודקת ואני מאוד מבינה אותה. אני בעד לצחוק ולא מעט אבל יש להעלות נושאים מעניינים לדיון!!!!!

meyrav a

New member
בוחרת בכל אופן להגיב

נכון ששירשורי ההודעות אפשר לומר "שטחיות" משהו. עלמה 40 , מבקרת פנימית ,אני אנוכי, דיפי, גאלופ ועוד כמהנשים "שקטות" איפה הייתן עד עכשיו? אני לפחות ניסיתי קצת "ברוח שטות" להעיר את הישנות. תאמינו לי שיש לי המון נושאים "עמוקים" לכתוב ולהעלות דיון אבל כמו שלא תתפסי את השכנה ממול ותתחילי ל"שפוך" את מכאוביך, כך אני לא עושה גם בפורום. מי שרוצה לרדת עלי שתבוא ותגיד לי ישר בפרצוף ולא בעקיפין !! ככה לימדו אותי !! מי שלמדה מעט להכיר אותי יודעת מה אני באמת!! בשביל חברות אמת (ללא קשר למשיכה מינית זו או אחרת) אני אעשה הכל וגם שילמתי על ביוקר לא פעם.

רוח שטות לא שווה שטחיות

יש להעיר את הפורום ויש להפוך את הפורום לצ'אט. אני לא באה אליך בטענות שהערת את הפורום. אני חושבת שיש מקום מדי פעם לשרשורי בוקר טוב, גם אם אני לא מתחברת אליהם כלל. אבל יש הבדל בין מדי פעם (נגיד, אחת לשבוע) לפתוח שרשור חברתי קליל, לבין לפתוח 3-4 שרשורים כאלו בכל יום. דיפי ואני (ואגב עוד כמה כותבות, כמו חיפושית, סו לבלי, אינדיאנית, גאלופ) כן פתחנו כאן שרשורים עם נושא מעבר ל"בוקר טוב" בשבועיים האחרונים. הבעיה היא שקשה למצוא אותם כי הם נבלעים מייד בשרשורים שמתאימים יותר לצ'אט מאשר לפורום. להעיר את הפורום זה מצויין, אבל מה הטעם אם כל ההתעוררת מתבטאת בשרשורים חסרי תוכן? אני גם לא מבינה איך אינספור הודעות בנות חצי שורה יכולות ליצור תקשורת עמוקה יותר מהתקשורת שיש לי עם השכנה שלי. האמיני לי, אני אומרת בוקר טוב לכל השכנים שאני פוגשת בבוקר. זה לא הופך אותם לחברים שלי.

פאמקי

New member
עלמה

נכון, ולא רק זה, אפשר היה להסביר לחדשות, שפתחו ב"מסורת" הזו, בצורה תרבותית ולא אגרסיבית. בטוחה שהכל היה מתקבל בהבנה. ובעניין ההאשמות- זה נראה לי נורא. גם אם הייתי מזהה מישהי ע"פ סגנון הכתיבה שלה, לא הייתי מעיזה להאשים. לא בטוחה במאת האחוזים, לא מאשימה!

a n a t i 3 3

New member
מאחלת לך בהצלחה בהמשך../images/Emo20.gif

אז הבנו שאת לסבית.... ואפילו שמנה, מה שלא ממש הבנתי זה למה הנתונים האלה צריכים להפוך אותך לאדם שמתעסק רק בדבר אחד, או בנושא אחד?! בתור שועלת פורומים לא קטנה עם ותק רב יכולה להסכים איתך שאפשר קצת להוריד מינונים של קשקשת, דבר שגם אני לא ממש מתחברת אליו, אבל בוחרת לא להגיב ובטח לא לפגוע בכותבות. כבר נתקלתי פה בכמה הודעות ארוכות ששייכות לנושא (כולל הודעת החשיפה שלי) ובכל זאת שמתי לב שגם להן בחרת לא להגיב, ההתעלמות שלך צרמה לא פחות מההערות המעליבות שלך לחברות הפורום השונות, להיות לסבית זה יופי, להיות בן אדם זה יותר חשוב! "ואהבת לרעך כמוך", כדאי שגם לסביות גאות, שמנות ואדומות ילמדו וישננו את המשפט הזה. המון אנרגיה הוצאת פה על הכפשות והעלבות של חברות הפורום, אולי אם היית מנתבת את אותה אנרגיה לפתיחת אותן הודעות "מעניינות" כדברייך הדברים היו נראים אחרת. "נאה דורש נאה מקיים" ושוב.... בהצלחה בהמשך

dify

New member
אני מבינה שגם את צריכה גננת?

"המון אנרגיה הוצאת פה על הכפשות והעלבות של חברות הפורום, אולי אם היית מנתבת את אותה אנרגיה לפתיחת אותן הודעות "מעניינות" הכפשתי חברת פורום אחת פה? אחת?! מה שלא דיבר אלי- לא עניתי לו, זכותי, אני לא מורה בכיתה שצריכה לתת לכל ילד תגובה והכוונה. את מבינה? בתור שועלה ותיקה בפורומים את בטח יודעת שהאדומים לא משמשים כגננת או כמורה שמגיבה לכל הודעה, לטוב ולרע. אני בת אדם בדיוק כמוך. מצאי לי הודעה אחת בחצי שנה האחרונה שבה הכפשתי או העלבתי חברת פורום, לא תמצאי אפילו אחת כזו! אם כי אני בקלות בעמוד זה ממש יכולה לתת לך השתלכויות של נשים אחת בשניה ובי. כולל פנטזיה דמיונית כאילו אני צריכה להמציא לעצמי כינויים על מנת לכתוב פה, ולייחס לי דברים שנאמרו על ידי אחרות רק כי לא נוח לך לשמוע אותם. מצטערת, את מה שיש לי להגיד אני כותבת תחת שמי ותחת שמי בלבד. לי אין מה להסתיר, אבל כנראה שהפוסל, במומו פוסל. אבל שוב את מעבירה את האחריות אלי, כמו ילד הזקוק לאמא- אני זו שהייתי צריכה להגיב, אני זו שהייתי צריכה לפתוח הודעות (דווקא פתחתי, בהחלט פתחתי, גםרציניות וגם קלילות). לא ברור לך ההקשר? כשתביאי לי הודעה אחת שתתמוך בדבריך כי אני הכפשתי או פגעתי פה במישהי באופן ספציפי, אז יהיה טעם לדבריך. עד אז בהחלט יש מקום לתהות למה את חושבת שצריך פה גננת ובעיקר למה את חושבת שאם אני אדומה אז זה תפקידי. נ.ב. ובבקשה- עימדי מאחורי דבריך, שימי פה קישור להודעה מכפישה או מעליבה שלי, אחרת בהחלט יוצא שכרגע הכפשת אותי לשווא.

dify

New member
לאור העובדה שלא עמדת בדבריך

אני מצפה להתנצלות אישית ממך על האשמת השווא שבה האשמת אותי! אולי כדאי שאת תלמדי לחשוב ולעמוד מאחורי דבריך לפני שאת מטיפה לי כיצד לנהוג ולחשוב על "מעשי" אולי מישהי שמאשימה בקלות, ללא שום שמץ של עובדות להתבסס עליהן ובלי שהשקיעה 10 אחוז מהמאמאצים שאני השקעתי היא זו שצריכה לבדוק את עצמה ולא ללכלך אחרות סתם הפרחים שהוספת לא יכסו על הצחנה.

למעלה