לכל חברי פורום

butchl1

New member
לכל חברי פורום

בוא נעשה ניסוי קטנטנן. שכל אחד יכתוב בקצרה למה הוא בעד או נגד ההתנתקות. (אני פשוט מנסה להוכיח לעצמי משהו) אני בעד כי המצב הכלכלי ישתפר בעקבות כך, פחות חיכוך עם האוכלוסייה הלסטינית, הצדקה מוסרית והכי חשוב בינלאומית להילחם בטרור אחרי הפינוי תורכם....

המצב הכלכלי ישתפר בעקבות כך?!?!?

תגיד את זה לנתניהו, הוא יסביר לך למה לא. הוא בעצמו אמר שההתנתקות עולה הרבה כסף למדינה.

LordOfSpells

New member
נתניהו הגדול?

זה שלא תרם בגרוש לכלכלה הישראלית? זה שבתקופת שלטונו ישראל הלכה מדחי אל דחי? נתניהו אינטרסנט, והכלכלה היחידה שיש לו מושג בה היא המצלצלים שנכנסים לחשבון שלו.

לפחות בתקופת שלטונו היה ביטחון.

וגם בתקופה הזאת הכלכלה לא מי יודע מה משגשגת.

Rincewind

New member
נתניהו הוא ברכה לכלכלה הישראלית

סוף סוף שר אוצר עם ראייה לטווח הרחוק, אחד שמביא לייצור מקומות עבודה וקירוב משקיעים במקום הרחקתם.

Rincewind

New member
אח, מדינה של קצרי רואי

רק במדינת ישראל המטופשת יטילו מסים כבדים על העשירים, דהיינו אלה המייצרים המקומות עבודה, כדי לנסות להעמיד פנים של מדינת רווחה ולחלק כסף למובטלים. בוקר טוב!!! אם תפסיקו להבריח את העשירים, כלומר המשקיעים, הם ייצרו מקומות עבודה, והאבטלה תרד! מדינת ישראל לא במצב כלכלי שמאפשר לה להיות מדינת רווחה. המצב הנוכחי גורם לבריחת משקיעים מהמדינה, מה שגורם לקריסה במספר מקומות העבודה החדשים. ברגע זה צריך לטפח את בעלי ההון ואפילו את המעמד הבינוני במקום לבעוט להם בישבן ולהעניש אותם על הממון שברשותם. נתניהו עושה בדיוק את זה, וכל הכבוד לו. אם הוא יצליח לשרוד עוד כמה שנים בתפקיד למרות מתלהמים מזילי ריר כמו עמיר פרץ, המדינה תכיר בצדקתו.

בטווח הקצר

הכסף שנשפך על השטחים האלה (היום בדיעבד ניתן לומר- לחינם) הוא רב יותר משתוכל לתאר ותשאל אתה את נתניהו כמה הוא קיצץ לנכים ולחד הוריים בשביל להמשיך לממן את מפעל הכיבוש הזה. תוריד הוצאות בטחון תוריד הוצאות שוטפות תוריד אוטובוסים ממוגנים תוריד סלילת כבישים תוריד כמה וכמה קילומטרים של שטחים שמוזרמים אליהם מים וחשמל. קיבלת, באופן מפתיע, שיפור במצב הכלכלי. או לפחות יותר כסף שינווט עצמו לדברים שחובים באמת, כמו החיים של התושבים ולא המטרים של האדמה.

E טי

New member
בולשיט

הוצאות ביטחון יהיו בכל מקרה, אם לא על גוש קטיף, אז על אשקלון, שכבר עכשיו התחילו למגן אותה מפני פצמ"רים. הוצאות שוטפות כמו של כל עירייה אחרת, אם לא בגוש קטיף, אז בניצנים. אוטובוסים ממוגנים כבר יש, זה לא הוצאה. סלילת כבישים לא נצרכת, כל הכבישים כבר קיימים. מים וחשמל יהיו מוזרמים לניצנים במקום לגוש קטיף. ההתנתקות תעלה למדינת ישראל הרבה יותר ממה שאתה חושב. רק הפיצויים מיליארד שקלים. שלא לדבר על הוצאות של כוחות הביטחון, מכונות, חומרים ועוד.

אני נגד

תאמת - כתבתי את זה בשרשור של בעד / נגד אתמול.. אז אני מרגישה קצת מטומטמת לעשות COPY PASTE.. לא נורא.. אני נגד..
קודם כל - זה יגביר את הטרור, הם פשוט יהיו יותר קרובים אלינו.. וזה מפחיד..
הם לא יסתפקו בגוש קטיף וצפון השומרון - הם ירצו עוד.. מי שיש לו מאה --> רוצה מאתיים.
אני גם לא היית רוצה ש"יפנו" אותי מהבית שלי.
וזו הסיבה המרכזית: ארץ ישראל לא שייכת לשרון באופן פרטי. היא שייכת לכל עם ישראל. בעצם - לכל עם ישראל זה גם אלו שבארץ, וגם אלו שבחו"ל, אלו שחיים עכשיו, וגם אלו שהיו במשך כל הדורות! לשרון אין זכות לתת משהו שאינו שייך לו. במהלך מלחמת העצמאות - לבן גוריון היה עיקרון מרכזי, והוא: לא מוותרים על אף יישוב, והמטרה היא להשיג רצף טריטוראלי בין היישובים המרוחקים. לדעתי זה צריך להיות הכיוון שלנו.. ובקשר למה שכתבת - המצב הכלכלי ישתפר? ייתכן וייתכן שלא - אינני יכולה לקבוע כי לא הסתכלתי על כל הנושא מהכיוון הזה - אבל מצטערת, זו לא סיבה מספיק טובה לטעמי. הצדקה מוסרית??? איזו הצדקה מוסרית יכולה להיות לכל הרוחות לדבר שכזה?? לתת למחבלים פרס על הטרור.. וואלה.. להלחם בטרור אחרי הפינוי - זה כבר לטחון מים. כמה פעמים וויתרנו על דברים על מנת "להלחם בטרור אחר כך.." עבד לנו עד עכשיו??

The Bugi

New member
נגד../images/Emo31.gif

כי נסיגה מצפון הרצועה (אלי סיני,דוגית וניסנית) ומישובי צפון השומרון (גנים,כדים,חומש ושא-נור) תכניס לטווח הקסאמים והפצמ"רים עשרות ישובים יהודיים וכבר ידוע לנו שהמחבלים לא עוצרים באדום. ולא צריך להיות אסטרטג גדול בשביל לראות את זה, אלא פשוט לפתוח מפה

Rincewind

New member
אה, עכשיו זה הגיוני

צריך להשאיר את המתנחלים כדי שיהוו פתיון לפצ"מרים, וככה אנחנו נחיה בשקט. אם כך, אפשר לבטל את ההתנתקות ברגע זה.

t i p o

New member
אין לי תשובה חד משמעית לתת לך

מצד אחד בעד א"י השלמה ומצד שני אני משתתף בפינוי.

CountrY GirL

New member
נ-ג-ד.

בקצרה: זה יגביר את הטירור! זה יתן לערבים דחיפה גדולה.. זה יחזק אותם ויתן להם מרץ פי 2 , להמשיך בטירור. הם כבר מרגישים שהיד שלהם על העליונה. הם רואים את ההתנתקות בתור התחלה של נסיגה מצידנו... והתחלה של מימוש השאיפה שלהם להקמת מדינה פלסטינאית! הערבים המון פעמים הוכיחו לנו במהלך ההסטוריה שהם לא מעוניינים בעם ישראל שישב בקרבם. הם רוצים לחיות פה במקומנו..... כל מה שצריך לעשות כדיי להבין שזה נכון, זה לפתוח ספרי הסטוריה ולראות מה קרה פה בימי המנדט, לפני ואחרי. אני מאמינה שגבולות הארץ ששייכות לעם ישראל , הם הגבולות שנקבעו בתנ"ך ע"י הקב"ה. אבל זה כבר עניין של אמונה לכן זה לגיטימי שרוב האזרחים במדינה היום לא מסכימים עם הטענה הזאת! אני לא בעד גירוש אחים לטובת אוייבים.. מבחינתי הבית שלהם זה גם הבית שלי.

rode2

New member
country girl

למה את לא רוצה שלפלסטינאיים תהיה מדינה משלהם? הם לא אנשים הם לא בני אדם ? לא מגיע להם לחיות כמו בני אדם? ואיזה גבולות של התנך? את רוצה גם את עיראק ואת מצריים? קיצר...את חייה בסרט

The Bugi

New member
מדינה פלסטינית-סכנה ביטחונית חמורה

האינטרס היחיד שלי הוא ביטחון. ברגע שנותנים לטרוריסטים לגיטימציה להקמת מדינה והכרה בינלאומית- תשכח ממדינת ישראל. מגיע להם לחיות כמו שצריך אין ספק. הם יכולים להצטרף ל-70% מבני עמם שנמצאים בירדן.

rode2

New member
למה אתה לא מצטרף

למה אתה לא מצטרף ל 300% מהעם שלך שנמצא בכל העולם?<?!?!

Rotema3

New member
כי אין לו אף ארץ

אחרת שהיא שייכת לעם שלו!!!! לערבים כן!

rode2

New member
הארץ הזו

לא שייכת רק ליהודים..הארץ הזו שייכת לכולם נוצרים מוסלמים ויהודים....זה שכמה פולטיקאיים ישבו להם על שולחן והכריזו על הארץ מדינת ישראל לא אומר שתגרש כל מי שלא יהודי מהמדינה הזו...אל תשכח שהערבים והנוצרים נמצאו פה עוד לפני 48...יהודים ומוסלמים ונוצרים חיו יחד בארץ פלסטינה..ששייכת לכולם..והבחירה של ארץ פלסטינה כמדינה של היהודים היתה טעות שכולנו עכשיו משלמים את המחיר...

למעלה