לכל חברי הפורום!!!

neko

New member
אבסולוטי

אני מסכים איתך שקרב מגע היא השיטה הכי יעילה, בעיקר בגלל שהיא מודרנית ופשוטה ומותאמת לימינו, אבל זה לא אומר ששיטות אחרות יותר עתיקות לא שונו אף הן ע"מ לתת פתרונות לבעיות מודרניות. קיצר, אתה זלזלת. דוד לא. דוד רק אמר לך לפתוח אופקים. אתה הגדרת דברים אבסולוטים, ודוד הציע לך לבדוק לפני שאתה מחליט. אני מתאמן כבר שנתיים בקראטה וקונג-פו, ואני לא אמהר ואומר שום דבר בקשר לשימוש בהם נגד אקדחים, למרות שלא נתקלתי. באייקידו נתקלתי בתרגילים לשחרור חרב מיד, ואני חושב שהם יעבדו גם אם אקדח. כמה נסיון יש לך באמנויות סיניות? כמה באמנויות יפניות? איך אתה מסוגל להחליט בצורה גמורה על משהו מבלי להכיר דברים אחרים? זה מה שדוד התכוון. לא לזלזל, אלא להראות לך שיש גם דברים אחרים בעולם.

holdsplay

New member
לירון מילוא - אתה צודק ...

לירון , אל תקח את הדברים קשה מידי. אני מידי פעם מבקר בפורום הזה , ואני מתרשם שדרושה רמת גירוי נמוכה ביותר כאן בכדי שמנהלי הפורום והגולשים הקבועים כאן יתחילו "להפגיז" בתגובות. לא משנה מה הם כותבים , דברים נכונים , דברים לא נכונים , מתייחסים לענין או שלא מתייחסים לענין. רמת הבלה בלה כאן , מאד לא מכובדת לא מקצועית ובעיקר ילדותית מאד ובודאי שלא הולמת אנשים שטוענים שהם עוסקים באומנויות לחימה....מנהלי הפורום לא מבינים את תפקידם כאן , ואני באופן אישי נמנע מלפרסם כאן כי אני יודע שתוך 5 שניות יהיה גל תגובות מאד לא עניני...מנסיון. לצערי בארץ אין פורום רציני ומכובד של אומנויות לחימה. אם אתה מעונין בכזה אז חפש ב-communitiy של אתר www.msn.co.il או סיומת com

אני אישית לא רוצה שדוד יתפטר. נקודה

לירון: את הגאונות של איימי אף אחד לא יכל לקחת אז למה אתה בקריז? צדק גוטמן כשכתב שמונופול מוחלט על האמת אין לאיש (וגוטמן באמת מתאמן במקום הכי טוב. סתאאם...). תמשיך בדרכך המצויינת (ואני בדעתך ש"קרב מגע" ייחודית ורבת סגולות), אך למען השם: תתרגל סובלנות... אתה תצא נשכר מכך. שלך - בידידות: יובל.

pakmen

New member
אתם רבים על שטויות

תשקיעו את האנרגיה באימונים

לירון, מזל גדול לכולנו שראיתי את

ההתנצלות שלך לפני שראיתי את המכתב הזה. כיוון שלכאורה הבנת את טעותך, לא אכביר מילים, ורק אציין, לטובת חברי הפורום האחרים, שמבחינתי התגובה הראויה למכתב ברוח זו היא השעייה מיידית.

GorenY

New member
מיתר לא מסכים עם גישתך

אולי תקראי בעיון את דבריו הנבונים של פונקושי, שאולי ראה את התמונה בזוית הנכונה. לירון דיבר כמו ילד, לא כמו אדם בוגר (אבל הוא באמת רק נער), וכל מי שהתיחס אל דבריו הגיב כאילו זקן השבט החכם דיבר. לבסוף לירון גם ביקש "סליחה" נו באמת, מכאן ועד להרחקה מהפורום ?... לא נראה לי, היו בפורום כאן דברים הרבה יותר חמורים, ואיש לא הורחק, ידוע כי הפורום זה שוק פתוח של דיבורים של "כל העם", מדי פעם זה לרוחך ןמדי פעם זה לא, צריך ללמוד להבליג, להגיב ולראות כי יש כאלה ויש אחרים. ככה זה, לא כולם חושבים ומבינים בתבניות אחידות. ובמיוחד עם ילדים צריך לקחת הדברים בפרופורציה ובגובה של ילד (כדברי פונקושי). לא הייתי רוצה לקרוא ניבולי פה ולשון הרע, אבל אני ממש לא רוצה הרחקות ונדויים. רצוי שה"אח הגדול" לא יהיה הדמות לחיכוי של פרנסית הפורום. קצת סבלנות כלפי ילדים.

זכותך לא להסכים.

לצערך (אולי) זכותי לפעול כראות עיני, למרות אי הסכמתך. כיוון שכל חבר פורום דורש (ובצדק) שנתייחס לדיעותיו בכבוד, עליו לתת את אותו הכבוד לאחרים. מי שאינו מסוגל לתת כבוד לאחרים אין מקומו בפורום, ואחת היא לי אם זה בגלל שהוא ילד בן 13, חייזר
מאלפא קנטאורי, או סתם דפוק. ובתור מישהו שכמעט קיבל תביעת דיבה על דברים שכתב בפורום, אני חושבת שאתה יכול להבין את הגישה המחמירה שלנו.

מיתר, את ממש לא צודקת וגם לא הוגנת|

מיתר, אני איש קרב מגע (ממש לא ילד לצערי), מה שכתב לירון הנו לא רק שטות והשקפה חד מימדית אלה אמירות באמת ילדותיות שאני כאיש קרב מגע דוחה בסלחנות - הוא יגדל וילמד את עובדות החיים. צודקים האדונים גורן ופונקושי בגישתם הפייסנית והסובלנית לילדים מתלהבים ומתלהמים. אבל את, אינך ילדה לכן אין סיבה לסבלנות יתר לגישה חסרת ההתחשבות שלך. לא נראה לי, שאת נוזפת ומזהירה ממרומי הנהלתך, את מאין משרתת ציבור, ואת אמורה לראות את עצמך ככזאת. את לא כאן כדי לשמור על טעמך הסוביקטיבי, את אמורה לשמור על מסגרת סבירה שהציבור הסביר יכול לחיות איתו. לגבי ההבלים על תביעות אישיות (יריב ?) נגד מי מהכותבים בפורומים, איני יודע את השכלתך, אך משפטית, זו טיפשות וחוסר הבנת מושגי יסוד בדיני לשון הרע (שטות והבל ברמה של " קרב מגע השיטה הטובה בעולם"), שאי אפשר בכלל להשליך לדברים הנאמרים בפורום בשמות כסוי. האם את מודעת לכך שלפורום ולמנהליה יש אחריות משפטית כלפי הכותבים בשמות בדוים שזהותם תשאר חסויה ? בכלל מה זרקת את הנושא הזה לאויר, זה שייך לעניינו של לירון? אנא קצת רוגע וסבלנות, לקיחת דברים ביתר שיקול דעת, בבקשה !

גיא קרב מגע, סלח לי אבל זו טעות.

ברמה עקרונית, האינטרנט אינו מאפשר חסינות לאף אדם, למרות הקשיים הטכניים לאתר מי שעובר על החוק. במקרה שגולש כתב דברים המהווים עבירה על החוק, יש אפשרות להוציא צו בית משפט ולחייב את הנהלת "תפוז" לגלות את מספר ה-IP של גולש, ודרכו את ספק האינטרנט שלו ואת זהותו האמיתית, כדי להעמידו לדין. הוצאת לשון הרע היא עבירה על החוק. אדם שחש נפגע על-ידי דבר שנכתב בפורום אינטרנטי יכול להגיש תביעה; יזכה בבית-המשפט או לא, זה ענין אחר, אבל זכותו החוקית לתבוע את מי שפגע בו, גוברת על זכותו של הפוגע לאנונימיות אינטרנטית. את כל זה הסבירו לי הנהלת "תפוז", במהלך הטיפול במקרה בו מורה, שנפגע ע"י דברים שנכתבו כאן בפורום, ופנה לבית המשפט, לא רק בדרישה לגלות את זהות האנשים שלדבריו פגעו בו, אלא גם בדרישה לסגור את הפורום שאפשר את הפגיעה. במקרה אחר, משתתף בפורום השתמש בשמו של מורה (אחר), כדי לפרסם "פסטיבל אמנויות לחימה" שלא היה ולא נברא, והציע למכור לאנשים כרטיסים מוזלים; במקרה הזה המורה לא התערב (אני לא בטוח שאפילו ידע), אבל ודאי שהיתה עילה להסרת אנונימיות והגשת תביעה. עדיף להשאיר את הדברים האלה תיאורטיים...

דוד, תודה על התיחסותך../images/Emo9.gif

לדעתי הנושא המשפטי נכנס כאן מבחוץ (מיתר), מבלי קשר לעניני לירון. אבל, הגדרת המושג לשון הרע מהותית מאד בעיתית, ומורכבת ולא קל לזכות בה. צריך גם להבין כשחבורת אנשים מחליפים דיעות, צועקים ומדברים על עניני הענף ומספרים רכילויות וכל זאת תחת שמות כיסוי, עניין לשון הרע הופך למורכב עוד יותר, אינני בטוח על איזה מקרה אתה מדבר כאן בפורום, אבל עובדתית למיטב ידיעתי מעולם לא גילו את האדם מאחורי הכיסוי בהוראת בית משפט, וגם במקרה של "תפוז" זה לא קרה. אבל, יש פסקי דין גם בארץ נגד מפעילי פורומים ושרתים שדלף מהם זהות הכותב, ודוקא השרתים ומנהלי הפורומים חויבו בדין! אני מנקודת מבטי חושב על הפורום כמקום חופשי לדבר, לשוחח, לרכל ולהחליף דיעות. הנהלת הפורום צריכה להתערב לדעתי, רק עם הנושא לא שייך, לשון לא נקיה, קללות, והתלכלכות גסה ללא מטרה. דיעות שליליות ממילא זוכות לתגובות המשתתפים (כמו בדוגמא שלך מהשיעור, שהחניכים משתיקים את ההפרעה ליפני שהמורה צריך להתערב). אין מה להתיחס ברצינות תהומית לדברי ילדים, צריך לקחת הכל בפרופורציה של מציאות חיינו. אני מחשיב את דיעותיך ואת הסבלנות שאתה מגלה, אתם ההנהלה צריכים לאזן אולי אחד את השני, ולא לחשוב על הרחקה מהפורום של נער מתלהב ותמים שכדרכם של נערים משטתה. תודה.

גיא,

נושא התביעה המשפטית נכנס כאן בגלל גורן. אנא קרא את התגובה שלי אליו ביתר קפידה. שנית, לאחרונה יצא פסק דין שהרשיע אדם בגין לשון הרע בפורומים. אומנם המדובר במקרה קיצוני, אבל זה בכל זאת מוכיח שאפשר. שלישית, נקודת ההשקפה של מנהלי הפורום אינה תומכת בגישת ההתערבות המינימלית. אנחנו תמימי דעים כי ברצוננו לראות פורום מכובד ותרבותי המקדם אווירה הרמונית. אנחנו לא רוצים לבלות את זמננו בשוק וירטואלי. אתה חושב שהגישה הזאת אינה מתאימה לך? יש פורומים אחרים ברשת. אשר לסבלנות כלפי "נער מתלהב", תשכח מזה. בפורום כולם שווים, בזכויותיהם כמו גם בחובותיהם, ללא הבדל מין, גזע, דת, גיל או מנת משכל.

Funakoshi

New member
מיתר, צר לי לראות צרות אופקים../images/Emo140.gif

את מפגינה מרובעות בהשקפתך על העולם הוירטואלי. ראשית קראתי בעניין רב את הפסק דין המצורף (תודה, מעניין מאד), והשתכנעתי עוד יותר כי הדברים שנאמרו כאן אי פעם רחוקים שנות אור מהיכולת להוכחת לשון הרע. אני חושב שאת פשוט מפספסת לחלוטין בכך שאת קובעת אולטימאטיוית כי כולם שוים בעיניך בקשר לפורום! קביעתך אינה מציאותית, גם בתי משפט וכל גורם עקיפה מכיר בהבדל בין ילד, נער, מבוגר או מוגבל פיזית או בנפשו, לא תפקידך להיות למחוקקת ומפרשנת לפורום, ולא ניתן לך הזכות לקבוע מי רשאי להכנס ומי לא ! אדם סביר ובוגר בהחלט יבין שהגישה לילד לא תהיה הגישה למבוגר, ודבריו ילקחו בפרופורציה המתאימה, לקיחת האחריות היא על המתדיין על חברי הפורום, וכאמור בכל הויכוחים שהתנהלו כאן הציבור הגיב והגיב בדרך כלל נכון! אז שוב מיתר, קצת איזון, סבלנות וסובלנות ידריכו את קביעותיך הכל כך נחרצות. סוף שבוע נעים ומרגיע לך. חיים

תכונות האופי שלי אינן עומדות לדיון.

תצטרכו להסתדר עם מה שיש. וברמה הטכנית לפחות ניתנה לי ועוד איך הזכות לקבוע מי ייכנס לפורום ומי לא. גם ניתנה לי (יחד עם חברי ההנהלה האחרים) הסמכות לחוקק את חוקי הפורום, לפרש אותם וגם לאכוף אותם.

זה חשוב! מיתר כותבת: "ניתנה לי הסמכ

הסמכות..." צריך להזכיר שאת הסמכות נתנו לנו משתתפי הפורום, אחרי תקופה ארוכה בה לא היה מנהל, ואחרי מספר לא קטן של מלחמות-השמצות שפשוט חבל שלא היה באפשרותנו למחוק. ואני מסכים עם מיתר, הנושא אינו תכונות האופי של המנהלים. אני יכול להיות חרא של בן-אדם, כל עוד אני ממלא את תפקידי לפי הכללים שנקבעו (בהסכמת הרוב המכריע של המשתתפים בפורום!), זה לא צריך לעניין אף-אחד.

Funakoshi

New member
ועל זה נאמר

כל שכלה זה דרגותיה (אמירה צבאית ישנה נושנה), אני בהחלט היתי שמח לשמוע ממך על רגישות, הבנה, איזון כמנהלת כוחנית ולוחמנית. בעיני נבון יותר ונכון יותר מיתר המשתתפת הלוחמנית, והמנהלת השקולה. חישבי על כך. שבת שלום ומרגיע. חיים

למעלה