לכל חברי הפורום!!!

מסכים עם יזהר!

דוד, ראשית אני לא מוצא שום סיבה שבעולם שעליך לעזוב/להתפטר מניהול הפורום. כאחד שנמצא בצד המנהלים, אני יודע עד כמה דוד משקיע ממרצו וזמנו למען הפורום - דברים שלא תמיד כולם יודעים. קראתי את כל השרשור שפגע בלירון, אני לא רואה מוצא שום הודעה בה היה יכול לירון/שיטת הקרב מגע/אימי ז"ל להיפגע בצורה זו או אחרת. דוד בסה"כ ציין נקודות למחשבה, שמעט סותרות את דעותיו של לירון לגבי הקרב מגע שהיא השיטה הכי טובה (וגם אני הבאתי דעות סותרות - האם גם עלי ועל כל אחד שטען ההיפך ממה שלירון חושב ראוי שיעזוב ת הפורום?!). הבעיה היא, שלירון רואה באומנות שלו השיטה הכי טובה בעולם, וכל מי שחושב אחרת - פוגע בכבודו, בכבוד השיטה ובכבודו של אימי ז"ל (שכולנו רוכשים לו את הכבוד המגיע על פועלו). ובכלל, אם אנו מדברים על החרמת/נידוי/כל הגדרה אחרת שתיתנו לחברי הפורום שדיברו בצורה לא ראויה בדיון המדובר - לירון השתלח בצורה מאוד לא תרבותית בכמה חברי פורום, ובשפה אמוציונלית שלא תואמת את רוח הפורום (לירון, עם כל הכבוד שאני רוכש לך!).

angeleyes

New member
לא מצאתי

אני מכיר את דוד אישית, אני לא אכתוב בעדו מאחר ואני איני נטול-פניות. אבל למען העניין, קראתי את ההודעות המדוברות כדי לבדוק באופן _טכני_ האם דוד כתב, בכוונה או שלא כך, דברים שלא במקומם. לא מצאתי התייחסות שאינה עניינית בהודעות המדוברות.

Funakoshi

New member
על קרב מגע של לירון../images/Emo7.gif

אני עצוב לראות את הדרדרות הדיון בנושא קרב מגע. לירון נער צעיר עם כל המאפינים של נער צעיר, תמים ומאמין. נראה לי כי הדיון גלש לפסים לא רצוים בגלל חוסר פרופורציה בתגובות הכותבים לדברי לירון. כשאתם קוראים את דבריו (של לירון) קראו את הנאמר בהתחשב בגילו, בנסיונו המוגבל באמנויות לחימה, בשיטות, היסטוריה והתפתחות השיטות השונות ומהותן (אפילו של הקרב מגע). קראו את דבריו לאור מאפיני גילו - הורמונים משתוללים, אמונה עיוורת, חוסר יכולת להבין ולנתח דיעות שונות, אי ראיית והבנת הצד האחר. אם תקראו את דבריו באור הפסטוראלי של נעורים משתוללים, תמימות ואמונה עיוורת בקרב מגע - כחו את השטות התהומית של "השיטה הטובה בעולם" כאמירה ילדותית בגובה של ילד חמוד, מאמין ונלחם על משנראה מזוית ראיתו המוגבלת כדבר מוחלט. תנסו לראות את היופי שבנער, התמים, המאמין ותודו שמהזוית ראיה הזו יש אפילו יופי וחן באמונתו התמימה. אז חברה, קצת סבלנות ואורח רוח ופרופורציה בניתוח המקרה. כל טוב לכולם, וקרב מגע זה נפלא ונחמד בדיוק כמו קרטה, קונג פו, וושו, טאי צ´י וכו´ וכו´.......כל טוב חברים - חיים

ארז208

New member
ילדים תפסיקו מיד !!

חלק חשוב מלימוד אומנויות הלחימה (כל אומנות לחימה) היא השליטה העצמית גוף ונפש !!! מה קורה לכם? אתם נשמעים כמו קרקר נגד קרקר

isaacl

New member
אסור לך להתפטר דוד

אימי היה מן האנשים המיוחדים בארץ הזו, ואין ספק שהוא ראוי להערכה רבה ביותר, לא רק בעולם ההגנה העצמית, אלא כציוני וכמי שתרם רבות. לא נראה לי שדוד חולק על כך. ביחס לרמת הפורום. אני מסכים עם לירון שרמת הפורום רחוקה מלהשביע רצון, אך מי שמחפש פורום אליטיסטי מוטב שיחפש אותו במועדון סגור ולא ברשת. הביקורת ודאי לא צריכה להיות מופנית למנהלי הפורום אלא לחברים המשתתפים בו.בקשתי אליכם, ירון ודוד, שניכם מן הטובים שחברת אומיות הלחימה בארץ יכולה להציע. אנא.

amir_aikido

New member
../images/Emo31.gif

לירון אני באמת מציע שתקרא את ההודעות האחרונות, שכה מציקות לך, ותנסה למצוא מה בדיוק כל-כך פוגע בך :-O
איפה מצאת זילזול באימי
האם יתכן שאתה חש פגיעה כי הרוב המוחץ כאן לא מסכים עם דיעותיך ותפיסתך? עם הרעיון שהאמנות שאתה לומד היא היא ה"אחת" ואין בילתה ? שהטכניקות שלה ייחודיות וטובות יותר ? שמייסדה איננו אחד האדם עם מעלות וחסרונות ? או שאולי הפגיעה נובעת מכך שבחרו "פנינים" מדבריך וציטטו אותן? לירון, באמת צר לי שאתה חש כזו פגיעה
ואני יכול להבין את ההתלהבות שלך מאמנותך, אך אולי רצוי יהיה עם תנסה מעט להרגע ולחשוב
מה באמת פוגע בך כאן
אמיר נ.ב. ואם זה לא ברור, אני באמת חושב שבמקרה הספציפי דויד לא חרג מהכללים המקובלים בפורום. אם כי בהחלט יתכן שהכללים מעט נמתחו הפעם. אך אולי יש לזה קשר לכל מני דברים שכתבת עלי ועל אחרים בקישור הקודם בנושא. דברים שהביאו חלק מה"מנהלים" לדיון במחיקתו. אני אישית בקשתי שהם לא ימחקו את הדיון כי ראיתי בו אימון לשליטה שלי בעצמי, גם כשהאימון מבוצע רק דרך הרשת.

רק בקשה אחת לפני שאני רץ ללימודים:

אני מבקש להתמקד בשרשור הזה רק בשאלה אחת: האם אני חרגתי מהכללים שאני דורש מאחרים? אין כאן שאלה אחרת. הדיון הזה חשוב מכדי לערבב כאן נושאים שונים! את הדיון על שיטות - בבקשה לקיים בשרשור אחר. את הדיון על התנהגותם של גולשים אחרים בפורום - כנ"ל. תודה דוד

alon_o

New member
דעתי.

לא. לאחר שקראתי את ההפניה שלך ואת ההודעות הנלוות, לדעתי העלת טיעונים שראוי היה להעלות, ולא עברת על שום כלל מכללי הפורום. מאוד מצטער אם לירון מיוא הרגיש שתקפת אותו, את הקרב מגע, או את אימי ז"ל, אבל אני לא ראיתי שום התקפה. מה יהיה אם מנהלי הפורום יתחילו לחשוב בכל הודעה אם הם בטעות לא כותבים משהו שמישהו, בזמן ובמקום כלשהו עלול לפרש כהתקפה? נפסיד שותפים בעלי ידע לדיונים שונים. לא חבל? יש כללים ויש לאכוף אותם, אבל אין מה לעשות, שאלות קשות נשאלות לפעמים (כמו אלו שאתה שאלת), וכנראה שישאלו בעתיד. מכאן ועד למעבר על כללי הפורום הדרך ארוכה. ועוד לחשוב על התפטרות?

gafni

New member
לא היתה חריגה מהכללים , ולדעתי

הפורום מנוהל להפליא לירון : מרגע שחלקו על דעתך המוצקה שקרב מגע היא האומנות היעילה ביותר החלטת שתוקפים את קרב המגע , ממציאו וכל העוסקים בשיטה , ברם לא היא איש לא תקף ,גינה או העליב את השיטה ואת ממציאה ואפילו לא אותך !! הציטטות שבחרת להביא מדברי דוד לא היו מעליבות אלא העלו שאלות לגיטימיות שלא לומר נבונות. אתה קיבלת מדוד חבילה של עובדות מתובלת בשאלות ובחרת להעלב ,וזו זכותך המלאה אלא שסיבה לעלבון הזה לא קיימת בחבילה שהוגשה לך. דוד : יישר כוח , תגובה פולנית עסיסית - "spoken like a true pol" לא הייתי יכול לעשות זאת טוב יותר. לדעתי הצנועה והמתחסדת אתם מנהלים את הפורום מצוין נא להמשיך.

TheWho

New member
דעתי היא ...../images/Emo18.gif

יכול להיות שבמידה מסויימת בחלק מן ההודעות שלך ניתן להניח כי חרגת במידת מה מהכללים שלך. אך דבר זה או עצם הדיון בכלל מוכיח כי הגבול המפריד בין בין להיות בתלם ובין להיות מחוץ לתלם הוא מאוד חמקמק ונזיל. גם אם שבעה אנשים יגידו שלא הייתה חריגה ואילו אדם אחד רואה חריגה לפחות לגביו יכול מאוד להיות שכך הוא מרגיש ורואה את הדברים. לכן מבלי להתחיל להתנצח, לדעתי כדאי לשקול את הדברים הבאים: א. על הפורום להיות פחות מאיים בצורה כזו שייתן יותר פתיחות להודעות הנכתבות מבלי החשש שימחקו את ההודעה או שינטרלו את הכותב, גם הודעות שלא כולם מסכימים עימם(כל זאת בתנאי שלא עוברים על החוק בצורה גסה). ב. במידה ויש פגיעה באדם או שיטה החורגת בעליל מן הנורמה המקובלת, אזיי אתם המנהלים צריכים להגיע להחלטה/נקיטת סנקציות כלפי האדם או ההודעה אך זאת בהסכמת כל חברי ההנהלה(וכאן באה לידי ביטוי הדמוקרטיה של השילטון). ג. במידה והחריגה היא מאוד ברוטלית אולי כדי שתישקלו פנייה לרשויות המתאימות, קריי הגשת תלונה למען יראו ויראו. ד. לדעתי אינך צריך להתפטר ואינך צריך לשנות את סיגנון כתיבתך בעקבות חלק מן הביקורת שמפנים אליך, אלא אולי פשוט להיות פחות מאיים בפורום, מעבר לזאת אני מאחל לך המשך ניהול פורום מעניין, ולענייות דעתי עצם חברותך בפורום זה היא רווח נקי שלנו.

סעיף ב´ לא אפשרי מסיבות טכניות

למרות שאני מסכים איתו עקרונית ואף מנסה ליישמו, לא כולנו און-ליין כל הזמן (אחד היתרונות בקיום צוות מנהלים הוא, שאם אני במילואים (לדוגמא) מישהו אחר יכול לטפל בבעיות), ויש לפעמים הודעות שאם נשאיר אותן בפורום אנשים יתחילו להגיב, וייווצר בדיוק המצב שהמחיקה באה למנוע. לכן לא תמיד יש זמן להתייעץ עם כולם.

לדוד וחברי הפורום

להלן חלק מהודעותיו של מר כפרי שאני רואה בהם כפגיעה וזלזול בכבודו של אימי ז"ל ושל הקרב מגע, דוד לגבי הקריאה להתפטר תעשה חושבים ותחליט לבד את הנכון ביותר לעשות!, כמו שאתה יודע לתת דוגמאות גם אני יודע, וכן השתדלתי לענות על כל שאלותייך רק הנעילה שהייתה לך על דעותייך גרמה להתנהג כמו ילד קטן בן 5, וחבל, אני לא חושב שאם הייתי מדבר כך על הטאי צי ומפתחיו היית רואה זאת בעיין יפה, לגביך אמיר אל תנסה לנתח את התנהגותי אלא תחשוב על התנהגותך. ואקדחים הרי הומצאו במאה ה-19; אתה באמת חושב שלפני אימי ליכטנפלד איש לא מצא דרכים לפרוק אדם מאקדח?ראיתי תכנית של "נשיונל ג´יאוגרפיק" על קונג-פו בטאיוואן, בה הראו מורה לקונג-פו, המדריך את המשטרה הטאיוואנית, בין השאר בטכניקות של פריקת נשק חם - אתה באמת חושב שהמורה ההוא למד קרב מגע?אתה באמת חושב שבאמנויות כמו קונג-פו, ג´יו-ג´יטסו, הפקידו - אין בכלל טכניקות לפריקת נשק חם?רק אימי ליכטנפלד חשב על הענין הזה? אתה חושב שהצבא היפני לא פיתח שיטות לעבודה עם ונגד נשק חם? אתה חושב שלצבא היפני במלחמת העולם השניה לא היו כוחות מיוחדים? אתה באמת חושב ששוטרים יפנים חסרי-אונים מול אקדח? אחד מחברי התאמן עם שוטרים יפנים, ביפן. הם מיומנים מאוד בלחימה, בידים ריקות ועם נשק קר - הרבה יותר ממה שמקובל אצלנו (אולי בגלל שאומנויות לחימה הן חלק מהמורשת התרבותית היפנית). האם אתה באמת חושב שאין להם פתרונות לבעיות שמציב העולם המודרני? "...והקונג פו לא יעיל כנגד דברים אלו" אתה באמת חושב שהצבא והמשטרה בסין, טאיוואן, סינגפור, הונג-קונג - התעלם מקיומו של נשק חם? רק אימי ליכטנפלד, הוא לבדו מכל אמני הלחימה בעולם, הוא היחיד שחשב על דרכים לפרוק אדם מאקדח/רובה? עו לגביך דוד דברים מהסוג שאתה שמת רק מוכיחות את קטנותך, תציג בחזרה את כל הדיון ואל תציג מה שנוח לך ע"י נצול כוחך כמנהל הפורום כמו הדברים הללו: √ הרשה לי להביא, בשם אומרם, דברים מעניינים, שלירון כתב בשרשור הזה... 1. "קרב מגע הוכחה כשיטה הכי יעילה אחרתצ לא היו משתמשים בה בכל כוחות הביטחון וב f/b/i" 2. "אמיר תעשה מחקר יותר מקיף ורק אז תזרוק שטויות באוויר" 3. "ראשית כל mk2 אף אחד לא שאל אותך מה אתה אוהב או לא הקרב מגע היא אומנות הלחימה להגנה עצמית הכי יעילה ועל כך אין וויכוח אני חושב." 4. "אל תתחכם ותציב שאלות של ילד מפגר..." 5. "אמיר אינך מבין גדול ואני מקווה שאינך מתיימר ... תתעורר ותבין קרא את כל ההתיחסיות ואז תכתוב אולי תגובה עניינים (עניינית? דוד) ולא בורה" (עניינים=עניינית? דוד) לעומת זאת, בשרשור הנוכחי, לירון כתב: 1. "... להגנה עצמית הכי עדיף זה הקרב מגע כי היא מטפלת בכל סוגי התקיפות כולל איום באקדח... נהיגה מבצעית כגון ירי על רכב, זריקת אבנים, צמיגים בוערים, בקבוקי תבערה וכו... סכינים, מקלות, רובה מכודן, ומכלול מצבי תקיפה, והשימוש בטכניקות פשוטות ויעילות וקטלניות. דברים שלא תמצא באומניות לחימה אחרות. (הדגשה שלי - דוד) 2. "עקב כך שהטכניקות פשוטות לביצוע ומבוססות על התגובות הטבעיות של הגוף יכול המתאמן להפגין מיומנות גבוהה כבר בשבועות הראשונים ללימוד!" 3. "... שאלו טכניקות הקיימות רק בקרב מגע וייחודיות לנו..." 4. "הג´יוג´יטסו טוב אך הוא כמעט ולא התפתח והקונג פו לא יעיל כנגד דברים אלו" ולסיכום דוד אשמח להיפגש איתך במפגש פורום ולהאיר את ראשך לעולם המופלא של הקרב מגע!

alon_o

New member
שאלות.

למה אתה מרגיש, שהצבת סימן שאלה ליד היותו של אימי ז"ל ממציא שיטת הלחימה היעילה בעולם הוא זלזול בכבודו? למה אתה מרגיש שהכרה בעובדה שהיו שיטות אחרות (טובות יותר או פחות, לא יודע) לעשות בדיוק מה שאימי ז"ל לימד לעשות, לפני שהוא המציא את הקרב מגע, היא זלזול בכבודו?

alon_o

New member
אוקיי

עכשיו אני מבין מעט יותר. בוויכוח, כמו בוויכוח (דיון סוער אם תרצה) הטונים עולים. ולפעמים אנשים לא מקדישים את תשומת הלב הראויה למה שהם כותבים, ומביעים דברים בצורה שעלולה להתפרש כזלזול, חוסר כבוד, וכדומה. לאחר שקראתי את ההודעות, אני יכול להגיד שלא ראיתי זלזול בוטה, אלא אולי, במקרה הגרוע ביותר, ניסוח שהיה יכול להיות פחות בוטה. וגם זה, רק לאחר שהארת את עיני. אולי אני לא מספיק רגיש, אבל בכל זאת, יש הבדל גדול בין שאלות של ניסוח לזלזול מכוון בכבודו של אדם, אתה לא מסכים? לפעמים לאנשים בפורום יש מה להגיד, אך אין להם את הזמן להגות ולקרוא שוב את מה שכתבו כדי לוודא שהעבירו את מה שרצו בצורה מנוסחת היטב. הם מעדיפים לכתוב כדי לתרום לדיון. גם אני אישית מעדיף שיכתבו, במחיר מקרים כגון אלו, שאדם מתנסח בצורה שמישהו עלול לראות כפוגעת. אבל אני חוזר, מכאן ועד להתקפה מכוונת יש מרחק רב. ולדעתי הדיונים, גם המקורי וגם זה, יצאו מכל פרופורציה מזמן. המידע חשוב מהדרך שבה הוא מועבר - דעתי האישית.

amir_aikido

New member
אני בוחר לשתוק

היה כאן ויכוח, ומטבע הדברים, בוויכוח עולים לא פעם טיעונים וניסוחים שנועדו להקצין את דבריו של האחר. אני באמת לא מרגיש שהיתה כאן כוונה של מישהו לפגוע בכבודו של אחר. וגם לא פגיעה מפורשת באחר. אבל זו הרגשתי האישית. ואני הייתי צד בויכוח. לכן אני חושב שבמקרה הזה אני מחוייב בשתיקה. ואתן לאחרים להאיר את עיני. ולירון, אם נעלבת מדברי אני מתנצל
אמיר

zedprime

New member
להלן נקודת המבט האישית שלי

על הדיון הזה , כאדם שגם הוא לא הסכים פעמים רבות עם חברי הפורום - וזכה לתגובות לא הולמות מהם . הפעם , המצב הפוך לחלוטין ! , הפעם מי שמטיף באופן עיוור - בשקרים הוא אתה לירון. לא חברי הפורום ולא דוד השתמשו בשפה לא הולמת , או דגלו בדעה מקובעת ובשם כך הגיבו בצורה לא עניינית. אתה הוא זה , שמאמין כי שיטה זו או אחרת הינה הטובה ביותר - אמונה זו היא מקובלת בהחלט , לא פחות מאמונתם של חברי הפורום כי אף שיטה אינה טובה ביותר! "רק הנעילה שהייתה לך על דעותייך גרמה להתנהג כמו ילד קטן בן 5, וחבל," הנעילה של דוד הייתה על חוסר דעה , או על תשובה לא מוחלטת . הנעילה שלך הייתה על אמיתות דבר מסויים , ללא גיבוי של עובדות מספיקות. זה שצהל בחר את השיטה , כי אכן קרב מגע הכי מתאים לצהל! הכי טוב - לצהל!. כאחד שהתאמן בשיעור שהועבר במפגש הפורם - אני אישית חושב שקרב מגע היא האומנות הגרועה ביותר - גרועה ביותר לי!. אין אומנות טובה ביותר כמו שאין צורת משטר טובה ביותר - זה תלוי במטרות ובאופי האוכלוסיה . כמו כן , יש לכל משתמשי הפורום זכות מלאה לפקפק בקרב מגע ומייסדה באופן מלא - כדעה אישית שלהן כין אם היא נכונה או לא . משפט כמו "אני חושב שקרב מגע אינה אומנות טובה" הוא משפט לגיטימי לגמרי מבחינה חוקית ומוסרית - ובצדק . לא מדובר פה בהשמצה אלא הבעת דעה אישית - חופש ביטוי. לסיכום (כמו במילים שלך) אשמח להפגש איתך במפגש פורום הבא ולהעיר את ראשך לעולם המופלא של דרך ארץ!

למעלה