לכל הצופיפניקים

איז

New member
אז ככה

אנחנו לא שפוטים של שום דבר. זה כמו שאני אגיד שבני עקיבע שפוטים של המפד"ל, והשומר הצעיר של העבודה וכו´. אם אתה רוצה הוכחה - לא יודע אם שמעת על זה, אבל במוצ"ש הבא יהיה אוהל מחאה מול הכנסת, והמטרה היא שבני נוער יפגינו על מנת שחברי כנסת יורידו 10% מהמשכורת כהזדהות עם המצב הכלכלי. אני לא יודע מה הולך בכל שבט, אבל השבט שלי מארגן נסיעה לשם. דבר שני - אידאולוגיה לא חייבת להיות פוליטית. תנועת הצופים מחנכת לערכים אונברסליים, ללא קשר לפוליטיקה. עם אתה רוצה אני יכול להעלות לכאן את התפיסה הערכית של התנועה. המטרה של התנועה היא לא לשטוף את המוח של החניכים בדעה פוליטית מסויימת, אלא לפתח את המנהיגות של החניכים, ולעודד אותם לערכים הכלליים.

עזרא10

New member
טוב תסביר

תראה דבר ראשון יכול להיות שאני טועה אבל אתה טוען שאצלנו יש שטיפת מוח? דבר שני באמת כל הכבוד על היוזמה שיהיה לכם בהצלחה. ועוד דבר האידאולוגיה שלנו היא לא פוליטית זה לא שכולם דעות בעל צביון שמאל יוני. אנחנו מאמינים בשוויון ערך האדם, ובסוציאליזם. זאת האידאולוגיה שלנו סוציאליזם. ויש לי שאלה שאני ישאל אותה עכשיו למרות שעדיף שאני ישאל אותה אחרי שנראה את התפיסה הערכית שלכם. לאיזה מנהיגות אתם מחנכים למנהיגות חסרת ערכים?

איז

New member
למה חסרת ערכים?

שוויון, כמו אצלכם, הוא אחד מהערכים שהצופים מחנכים אליהם... ואם האידאולוגיה לא פוליטית, איך זה שאתם מקבלים מימון מתנועה פוליטית?

מאיזו תנועה?

אנחנו מקבלים מימון, אני יודע רק על ההסתדרות שהיא לא מפלגה והיא פשוט התנועה העם שלנו. "הסתדרות הנוער העובד והלומד". אבל יכול להיות שיש עוד. האידיאולוגיה היא מה לעשות שמאל פוליטית, כי שיויון ערך חיי אדם כפי שמוגדר בכל ההצהרות בעולם הוא לא השיויון של חרות(שגם מאמינים בשיויון) אלא קרוב יותר לצד השמאלי של המפה הפוליטית בארץ. האידיאולוגיה שלנו לא מפלגתית-כלומר אין מפלגה מסוימת שאנחנו מעדיפים אותה ובעצם מתנהגים כמו הנוער שלה (נוער-ליכוד/שינוי/מרצ/עבודה). זה ההבדל.

איז

New member
אתה שם לב מה אתה כותב?

מצד אחד - "האידיאולוגיה היא מה לעשות שמאל פוליטית", אבל מצד שני - "האידיאולוגיה שלנו לא מפלגתית". לי אישית זה נראה קצת סותר... וחוץ מזה, זה באמת ההבדל בין התנועות. הצופים לא מגדירים שיויון לפי פוליטיקה, לא לפי שום מפלגה. למה ילד בכיתה ד´ צריך להבין מה זה שיויון לפי דעות פוליטיות? ואם כבר מדברים על שיויון על פי מפלגה מסוימת, אז אפשר כבר להמשיך לדבר על דברים אחרים באותה דרך. ולמה ילד שבמקרה הלך בפעם הראשונה לנוע"ל (או לשומר הצעיר או לבני עקיבא...) ונהנה שם צריך להתחנך לערכים הפולטיים של התנועה? הרי ילד קטן לא יודע מה טוב ומה רע, וככה במקום לפתח דעה אישית משלו, הוא מושפע מהדעות של התנועה/מפלגה. בקשר למימון - יכול להיות שהתבלבלתי עם השומר הצעיר, אבל אני יודע שאחת ממכם מקבלת מימון ממפלגה בעלת אידאולוגיה שמאלית.

איז

New member
המממ

אני יודע שהשבט שלי מוציא את השכב"ג, ושמעתי שההנהגה שלי (דרום) רוצה לארגן נסיעה הנהגתית, אבל בעקרון, מי שבא לשבט ודיבר על זה אמר שעדיף לא לבוא בתור חבר בתנועה, אלא בתור כל אחד בעצמו.

למעלה