לכל הצופיפניקים

הוא הסביר

שאתם מקבלים יותר כסף פר חניך כלומר שהמפקד שאמור לחלק את הכסף בצורה הוגנת לא מתממש כראוי מאחר ועל כל חניך שלנו אנחנו מקבלים נקודה 1 ואילו אתם (הצופים) מקבלים על כל חניך 1.2 נקודות. כלומר שבאחד לאחד את מקבלים יותר בסך הכל מאחר ולנו יש הרבה יותר חניכים אנחנו מקבלים יותר כסף. נכון לשנת 96´ ועד עכשיו החלוקה בין שלוש תנועות הנוער הגדולת היא כך: הנוע"ל - 10 מליון ש"ח בשנה בני-עקיבא - 8.5 מליון ש"יח הצופים - 8 מליון ש"ח

איז

New member
טוב, אני לא בקיא במספרים

אבל לפי מה שאני שמעתי, הנוע"ל רשמו בתור חניכים אלפי בני נוער שהייתה להם עבודה (וגם שבני עקיבא רשמו את כל תלמידי הישיבות). חוץ מזה, ההגדרה של חניך במפקד תנועות הנוער היא ילד בכיתה ד´-י"ב שבא פעם אחת (!) לפעולה. זה נקבע בעקבות הדרישה שלכם, ולמרות שהצופים ביקשו שההגדרה תהיה מי ששילם מיסים וביטוח לתנועה ובא באופן קבוע לפעילות. לכן, אני לא חושב שיש לכם בכלל זכות לדבר על המפקד הזה.

עזרא10

New member
לכל הצופיפניקים

אני לא יודע מה אתם חושבים אבל אני חושב שאתם קיבלתם זרג לפנים ממזכ"ל התנועה שלכם. כן כן מר ליאור כרמל. בכתבה על תנועות הנוער בעיתון לאישה הוא נשאל מה המייחד את תנועת הנוער הצופים ואני מצטט: "בשונה משאר התנועות, שמזוהות עם זרם פוליטי או גוף על, תנועת הצופים אינה מחויבת לשום גורם, ולכן מאפשרת חופש בחירה ופלורליזם במקום חינוך אידיאולוגי של זרם מסויים." "לתנועת הצופים אין חינוך אידיאולוגי - אלא היא מאפשרת חופש בחירה ערכי ופלורליזם. לכן בצופים חברים דתיים וחילוניים, ימין ושמאל....." אוקיי זה העיקר. עכשיו אני חניך בי"ב בנוער העובד והלומד. משום מה כולכם חושבים שאצלנו כולם שמאלניים. אז לא נכון אני אישית בעל דעות ימניות. ואני מכיר לא מעט אנשים אצלנו בתנועה שיש להם דעות דומות לשלי. ותמיד בסמינר יש חילוקי דעות ודיונים וזה באמת ביטוי לפולרליזם ולחופש בחירה. דבר שני ליאור כרמל אומר שאתם לא מזוהים אם גוף מסויים, כלומר הוא שכח את הממלכתיות שלכם והשפיטות שלכם למשרד החינוך.עצם זה שאתם ממלכתיים זאת אומרת שמשרד החינוך והממשלה הם הארגון על שלכם, מה שאומר גם שאתם לא יכולים להביע דיעה שהיא שונה ממדיניות הממשלה וזה מוביל לזה שנשארתם ללא אידיאולוגיה. בקיצור אתם כפופים לממשלה ואתם לא יכולים להביע את דעתכם תהיה אשר תהיה כנגד הממשלה. תגובות בבקשה אני נורא ישמח לשמוע

עזרא10

New member
מצטער הייתי בסמינר אז לא עניתי

אז ככה אני לא מסכים עם מה שעופר אומר כי אני למשל לא מסכים עם הדעות הפוליטיות של רוב האנשים בתנועה. עכשיו אני גם לא הייתי מגדיר אותנו כשמאל פוליטי אלא כשמאל חברתי. עכשיו בקשר למפקד שתדע שיש סיכוי שאנחנו נהיה התנועה הכי גדולה אבל אתם תקבלו את התקציב הגדול ביותר. זה אומר שהמפקד הוא לא שיויוני והסיבה היא שעל כל חניך שאתם פוקדים אתם מקבלים 20% יותר בגלל הממלאכתיות שלכם. הסיבה שאתם לא יכולים לצאת נגד הממשלה היא שהם יכולים בכל רגע לבטל לכם את הממלאכתיות, לא נראה לי שליאור כרמל ירצה לקחת את הסיכון כי זה עלול לפגוע לו בנפח הכיס. אולי לא תסכים אבל גם ערכים מונחים לפי אידיאולגיה ואין לכם אידיאולוגיה. אני מקווה לשמוע תגובה. ואני שמח שהדיון התפתח ולא ירד לפסים לא נעימים.

עזרא10

New member
וחוץ מי זה

בני עקיבא שפוטים/כפופים למפד"ל. לא יודע אם אתה מודע להקצנה שחלה בבני עקיבא בעקבות ההקצנה במפד"ל. בקשר לשמו"צ אין לי מושג, ומה זה משנה בטח הם ימותו אחרי המפקד כמו הרבה תנועות אחרות. ודרך אגב זה מה שעצוב במפקד הזה ובגלל זה צריך לדחות אותו. כי לריבוי תנועות הנוער יש ערך פלורליסיטי והוא מרחיב את הבסיס הרעיוני, ואת הדעת. ובמיוחד עכשיו שהקיצוצים מאיימים גם על תנועות הנוער, חשוב שהקול של תנועות הנוער ישמע.

איז

New member
אוי...

אני לא יודע אם שמעת על זה או לא, אבל יש דבר שנקרא "עדת הצופים". זה בעצם חלק מהתנועה, שכולל כרגע תשעה שבטים (ואחד בהקמה) דתיים. זה אומר שעושים הכל כמו כל שאר התנועה, אבל משלבים גם אופי דתי (פלורליזם, זוכר?). אני באחד מהשבטים האלה (כן כן, אני דתי...) ובניגוד לסטיגמה הנפוצה, אין הבדל ברמה הדתית בין בני עקיבא לצופים (הדתיים, כמובן...). מה שזה אומר, שיש לי חברים בבני עקיבא, ואני מכיר אותם טוב מאד, ותאמין לי, הדעות שלהם לא ממש הוקצנו בעקבות אפי איתם. אבל, בכיוון הכללי אתה צודק, התנועה כן מושפעת מהמפד"ל. ובדיוק כמו שבני עקיבא קשורים למפד"ל, השומר הצעיר קשורים לעבודה וכו´.

איז

New member
אידאולוגיה לא חייבת להיות פוליטית.

ודרך אגב, מאיפה הבאת את הקטע של "אסור לכם לצאת נגד הממשלה"? אם הממשלה תעשה דבר שמנוגד לערכים שלנו, אז כן נצא. אולי לא ברמה אנרכיסטית כל כך, אבל בכל זאת... וסתם לדוגמה, השבט שלי כן יוצא לאוהל מחאה שיהיה מול הכנסת - מח"כים לדוגמה אישית, וכבר כתבתי על זה איפשהו בשירשור הזה, תחפש...

בקשר לפוליטיקה

אחת הסיבות שבגללן אני מתגאה בתנועה שלי היא שהיא תנועה אנטי פוליטית. אנחנו לא מעוותים את הערכים שלנו על פי דעות פוליטיות. וזה כל היופי. כי ברגע שערכים מתעוותים מה הטעם בערכים? היופי בתנועה שלי זו הדמוקרטיה שאנחנו מחנכים אליה. וליאור כרמל מזכ"ל התנועה שלי, צדק כשהוא אמר שבגלל הערכים האלה גם דתיים וגם חילוניים משתתפים יחד בפעולות. יש דבר יותר יפה מזה? לעומת זאת, לחנך ילדים לדעה מסויימת, ועל פי מה שהמפלגה שתומכת בכם מאמינה, זאת השפיטות האמיתית!!! וזה לא משנה בכלל מה הדעה של המדריכים בתנועה. מצידי שיהיו ימניים קיצוניים. זה לא משנה-כי הערכים מתעוותים על פי הגורם שמזרים לכם כסף. לדעתי, מי שמעוות את הערכים שלו בשביל לקבל כסף למימון התנועה הוא השפוט האמיתי של המפלגה. לתנועת הצופים אולי אין הרבה כסף, אבל אנחנו מתקיימים יפה מאוד, והכי חשוב-מחנכים לערכים כל כך חשובים, שלא נוטים לשום צד בממשלה,כדי שכשהחניכים שלנו יגדלו, הם יגדלו עם הערכים שנתנה להם תנועת הצופים שדוגלת בקייום חיי תרבות ישראלית-יהודית-צופית יוצרת פתוחה ומשמעותית!

עזרא10

New member
אני חוזר ואומר

אנחנו לא נתמכים ע"י מפלגה אלא ע"י ההסתדרות. אין לנו שום קשר לשום מפלגה כלשהי. ולצופים יש הרבה כסף עובדה שראש שבט מרוויח בסביבות ה 10,000 שקל בחודש (שכרו של ראש שבט בתל אביב עומד על למעלה מ-19 אלף שקל לחודש). בשאר הארץ זה בסביבות 6,250 שקל בחודש. בקשר לבני עקיבא, הם הוקמו כתנועת נוער ששמה את הדומקרטיה לפני התורה, היום הם לא מחנכים לדמוקרטיה, וזה בדוק. לפי דעתי האישית תנועות כאלה שאינן מחנכות לדמוקרטיה או לציונות אינן ראויות לקבל מימון, אבל הם מקבלות ואני לא מדבר רק על בני עקיבא אלא על עוד תנועות אחרות. בקשר לפלורליזם אני חושב שאצלנו יש את הקשת הכי רחבה, בפעילות שלנו לוקחים ערבים, דרוזים ויהודים מהקיבוץ,המושב העיר והכפר. אני חושב שהמשפט "בתינו פתוח לכל נער ונערה" הוא מה שמסמל אותנו.

איז

New member
אתה באמת מאמין לכל מה שכתוב בעיתון?

ראש שבט לא מרוויח כלום, וזה בדוק. אומנם מרכז שבט כן מקבל שכר, אבל לא כל כך הרבה. חוץ מזה, הם כן צריכים לחיות ממשהו...

כן-איזה בולשיט!!!!!

לא משלמים לראש שבט! מאיפה המספרים האלה?!!?? והמרכזת שלי אומנם מקבלת שכר אבל כבר אין לה כסף לסיגריות מרוב שזה "לא כל כך הרבה"!!! לפחות יצא מזה דבר טוב....

תיקון טעות עדי...

המרכזת שלנו אמורה לקבל 300 שקל לחודש (אם אני לא טועה) אבל היא לא ראתה אגורה מהסכום הזה מאז שהיא המרכזת של השבט שלנו... בקיצור- ראשי שבטים לא מקבלים שקל על תפקידם. מרכזי שבטים כן מקבלים כסף אך גם השכר הזה הוא לא משהו שיש להתגאות בו...

עזרא10

New member
אז תקראו את זה

כתבה שפורסמה במקומון תל-אביבי אני מקווה שתוכלו לקורא אותה. מחכה לתגובות.

עזרא10

New member
מצטער שזה ככה ולא תוכלו לקרוא

אבל הקבוץ שוקל יותר מדי ורק ככה זה יכול לעלות

למעלה