לכל הספקנים

sunrize1

New member
לכל הספקנים

מנהלת התוכנית התפטרה וזה לא כי הייתה לתוכנית הצלחה מסחררת. הגברת ,כפי שכבר אמרתי,שיקרה לגבי הצלחת התוכנית ומסרה נתונים שקריים,כדי להצדיק את קיומה של התוכנית והעסקתם של מאות עובדים ובזבוז 80 מיליון על הפעלת התוכנית בארץ. כמו בלוניהו,גם היא בורחת כשהספינה טובעת. לדעתי צריך להעמיד אותה ואת מקימי התוכנית לדין,על הפשעים שנעשו שם (אנשים חלו,נפטרו). היא תנהל את "יד ושם" לדבריה.יש לה נסיון בניהול מחנה עבודה והתעללות,כך שזה מתאים לה. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3305538,00.html

vinney

Well-known member
ועוד עליי כועסים פה, הא...

אין לך בושה, נכון?

sunrize1

New member
סליחה?למה אתה מתכוון?

אני צריכה להתבייש לומר את האמת? להתבייש ממך אולי? מי שמך לשופט? אתה ממש חצוף,אתה יודע.

vinney

Well-known member
כן, את צריכה להתבייש

לעמוד בפינה, ולכתוב 100 פעם על הלוח "אני לא אשווה תוכנית ויסקונסין למחנה עבודה". כי מה לעשות, אין מקום לכזאת השוואה, היא מקוממת ומעצבנת. מי את שתגידי כזה דבר? חצופה שכמוך, לכי תרקבי בבית, הלוואי אף פעם לא תמצאי עבודה. טיפת כבוד אחרון איבדת פה. מי את שתגידי כאלה דברים? מישהו חייב לך משהו?

sunrize1

New member
מיסטר ויני הלא מכובד

אם ירדת לרמה כזאת של ניבולי פה ,אתה לא ראוי לתגובה ממני. רק דבר אחד אגיד לך- אני מאחלת לך להיות מובטל ולהרגיש את מעלליה של ויסקונסין על בשרך. חצוף עז מצח ומרושע,אני מתביישת שאחד כמוך קורא לעצמו יהודי. אל תפנה אליי יותר ואל תגיב להודעותיי,דעתך לא מעניינת אותי, תשמור לעצמך ולבני משפחתך את הברכות שאתה מאחל לי,ילד שמנת.

vinney

Well-known member
למשפחה שלי אני מאחל רק דברים טובים

משפחה שלי עברה מספיק כדי שאנשים כמוך לא יתעלקו עליה. לא רוצה לראות אותך בכלל. אל תצאי מהבית. לא טוב לך ויסקונסין? אל תשתתפי בתוכנית. מישהו מחייב אותך? אף אחד. את רוצה את הכסף, מה לעשות, מכריחים אותך לעבוד בשבילו. רחמים עלייך מסכנה, 6 שעות ביום. אני עובד 12 שעות בשביל הכסף שאני מרוויח, למדתי באוניברסיטה ארבע שנים, את מקנאה? תמותי מקנאה מצדי. לא רוצה לעבוד? אל תבואי לאחרים בדרישות, תמותי מרעב, זאת הבחירה שלך.

eitangn

New member
את יכולה לגבות את האשמותיך?

"כפי שכבר אמרתי,שיקרה לגבי הצלחת התוכנית ומסרה נתונים שקריים," "לדעתי צריך להעמיד אותה ואת מקימי התוכנית לדין,על הפשעים שנעשו שם (אנשים חלו,נפטרו). " - האשמות במסירת נתונים שיקריים, והאשמות שהתכנית גרמה לאנשים מחלות ומוות, אלה האשמות חמורות מאד, שאם אין מאחריהן הוכחות שיעמדו בהגנת "אמת דיברתי" יכולות להביא תביעת לשון הרע חמורה מאד. זה חל גם על המשפט "יש לה נסיון בניהול מחנה עבודה והתעללות"

sheketz

New member
חס ושלום

מנהלת התכנית עשתה את עבודתה כבא כח המדינה. אם יש לך איזשהן בעיות אלו הן בעיות קודם כל עם החלטות המדינה. לא מקובלת עלי ההשתלחות שלך. אנשים חולים ומתים בכל מקרה. כך שסיפורים יש מפה ועד הודעה חדש אבל האמת עשויה להיות מעט שונה. אני חושב שתוכנית ויסקונסין ענתה על צורך אמיתי של המדינה. היא היתה ניסוי שצריך ללמוד ממנו מה לעשות וכיצד לעשות (וגם מה לא). את המסקנות צריך לא להסיק רק ממקרה כזה או אחר אלא בעיקר מתוך הסתכלות כללית. לצערי אין לי הנתונים לגבי מה שנעשה ומה היו התוצאות וחוששני שאני צריך לקבל אותן ממקור שהוא קצת פחות מוטה מאשר מישהי שרואה (או מציגה) אות עצמה כנפגעת, או מדיווחי עיתונים. אני מניח שבמסגרת ממשל זמין יפורסמו נתונים ואז יהיה לנו על מה לדבר בצורה יותר מנומקת. יש לבחון כמה דברים בהקשר של תוכנית ויסקונסין 1. השמה - כיצד (אם בכלל) שלפר את עניין ההשמה , קרי ההתאמה בין האדם לתעסוקה המתאימה - ולהתמקד בנושא הרפואי. 2 תמריצים כלכליים - כמה קיצבה לשלם לאלו שמשתתפים בתוכנית וכמה לשלם לאלו שלא משתתפים. 3. כמות שעות התעסוקה שמתחייבת בהשתתפות בתוכנית, האם מכסה יומית? שבועית? וכמה? 4. כיצד להפעיל את התכנית הזאת ולפקח עליה

snift

New member
כפי שכתבו אחרים,

אם קודם עוד הצלחת לעורר איזה רגש חיובי, עכשיו איבדת אותו לחלוטין. אין לי מידע ממקור ראשון לגבי התוכנית ואני בהחלט לא בטוח שהיא הפתרון לבעיית האבטלה, אבל אם כך את מתיחסת לאנשים, אז כנראה שבאמת לא מגיע לך. את באה לפה ובוכה על כך שעובדי התוכנית מתעללים בך ובאחרים, אם כך את מתיחסת לאנשים שבסופו של דבר נותנים לך כסף שלא ממש הרווחת אותו אלא הוא נלקח עבורך מאנשים אחרים, אז יכול להיות שטענותיהם שלהם לא פחות נכונות משלך.

לשרון שלום

איך את יכולה לערוך השווואה בין התכנית למחנות עבודה. גם אם את לא מסכימה לא ניתן לעשות השוואה לשואה בשום אופן, הפחתת בערך השואה יא דמגוגית עלובה

אני שמח לשמוע זאת ../images/Emo45.gif

ואגב היא תימצא שם בחברה טובה, שהרי מי אם לא לפיד שהוצע לו לנהל את יד ושם, יחכה לה שם עם זרועות פתוחות. מה שנקרא היא תקבל בדיוק מה שמגיע לה כשהיא תעבוד תחת לפיד...

vinney

Well-known member
בטח שאתה שמח

הרי היא התנכלה לפראזיטים ולא נתנה ארוחות חינם לאוכלי חינם האהובים עלייך כל כך. אפילו הבחורה שפתחה את השרשור, על אף עשרות תגובותיה, לא טרחה לציין ולו פעם אחת למה היא חושבת שמגיע לה הכסף שהיא דורשת עם קצף על השפתיים. אולי אתה, בתור מי שטוען שמכיר אותה, תסביר לי? למה מגיע לה משהו חוץ מ0?

אני אגיד לך למה מגיע לה

בגלל שהיא אזרחית המדינה, וככזו בהחלט מגיע לה שהמדינה שלה לא תתנער מאחריות בימי סגריר ותתמוך בה ובכל אזרח ואזרחית שומרי חוק שזקוקים לעזרה. מדינה שלא תומכת באזרחיה העניים והחלשים לא ראוייה להיקרא מדינה ואין שום הצדקה לקיומה. מדינה זה לא רק אדמה, מדינה זה גם האנשים שחיים בה. ומי שאינו מבין שעם כוח גדול חלה גם אחריות גדולה, לא ראוי להחזיק בשלטון.

vinney

Well-known member
לא אומרים בגלל ש, אומרים משום ש

ומשום שהיא אזרחית המדינה, עליה לעמוד בדרישות שהמדינה מציבה לאזרחיה, שרוצים את עזרתה. גם אני אזרח המדינה, אבל לי קראת גנב רק כי אני מעז בשיא חוצפתי להרוויח את לחמי ביושר.

אגב, לאחר שקראתי את תגובה 42 לכתבה

איך ילד עשיר שלמרות העושר שהוא נולד לתוכו, מבין את העניים והחלשים ומתעב את מסיבות היוקרה מנקרות העיניים כהגדרתו שהוא רואה בכפר שמריהו, לא נותר אלא פשוט להצדיע לבחור שעל אף שהוריו גרמו לו לחיות בבועה, הוא נשאר מחובר למציאות וכואב את כאב העם הפשוט.
אגב כל אחד מאיתנו עלול יום אחד להגיע לתוכנית ויסקונסין, מספיק שיפטרו אותו והוא לא ימצא עבודה אחרת במשך 3 חודשים שזו תקופת הזכאות היום לדמי אבטלה, והופה, הוא עלול למצוא את עצמו בתוכנית ויסקונסין. גם מי שחס וחלילה יחלה לא עלינו במחלה שתמנע ממנו להמשיך לעבוד והזדקק להבטחת הכנסה, עלול למצוא גם הוא את עצמו מחר מחרתיים בתוכנית ויסקונסין. כך שהייתי אומר שזה בראש וראשונה צריך להיות אינטרס של כולנו, שהתוכנית הזאת תחדל מלהתקיים ולא תתרחב חס וחלילה לערים נוספות בישראל.

vinney

Well-known member
להפך

זה האינטרס של כולם לא רק שהתוכנית תמשיך להתקיים, אלא אף תשתפר ותתייעל ותביא להשגים משמעותיים למשתתפים שלה, ותנפה בהצלחה את הפרזיטים כדוגמאת הבחורה שהבאת לפה. התוכנית נועדה לעזור למי שרוצה לעזור לעצמו, מי שלא - שלא יטרח להזיז את עצמו לשם, וזה אמור להיות העקרון.

הבחורה שהזמנתי לפה היא לא פרזיטית

לדעתי היא סבלה מספיק עד עכשיו, ואודה לך מאוד אם לא תקרא לה כך.
ולאשרת: מצטער שהגבתי לבחור למרות שביקשת ממני שלא להגיב לו, אך מה לעשות שיש גבול לכמה אני יכול להבליג...

למעלה