לכל הספקנים

vinney

Well-known member
למה לא?

לא אתה ולא היא לא טרחתם לציין מה היא עושה לטובתה. כן, היא דורשת שאני אממן אותה. כן, היא דורשת שאני אממן את ילדה אותו החליטה ללדת בגיל בו אני הייתי עסוק בלפרנס את עצמי בשכר מינימום לטובת הלימודים העתידיים שלי, או אף לפני. כן, היא נורא נעלבה כשדרשו ממנה לעבוד תמורת הכסף שהיא דורשת. אבל מה היא עושה לטובתה חוץ מלדרוש את מה שיש לי? כלום. וזאת הגדרה לפאראזיט.

זאת לא הגדרה לפאראזיט

פאראזיט או עלוקה זה מי שיכול ולא רוצה, לא מי שלא יכול ולכן המדינה צריכה לעזור לו. לא כולם שפר גורלם וזכו לעבוד בעבודה שאתה עובד בה ולהשתכר מעל משכורת מינימום. לאנשים כמוך המדינה לא צריכה לדאוג, מספיק שהבוס שלכם דואג לכם ולחשבון הבנק שלכם, אתם מה שנקרא מסודרים בחיים. המדינה צריכה לדאוג לכל אלה שאינם מסודרים בחיים ולעשות הכל בכדי להקל על מצוקתם. מדינה שאינה עושה זאת ובמקום זאת מתנערת מאחריותה כמדינה ומפילה על ציבור אזרחיה את הדאגה לעניים ולחלשים, אין לה זכות קיום.

vinney

Well-known member
מי לא יכול?

הרי הבחורה שהבאת דווקא אמרה שיכולה. היא פשוט לא רוצה. ולמה, לכל השדים והרוחות, הכנסת לך לראש שאני מסודר בחיים? אי אפשר לקיים משפחה מהמשכורת שלי. פשוט לא. נכון זה שובר לך מוסכמות? אבל כן, אי אפשר. כי רוב המשכורת שלי הולכת לעלוקות כמוה, אז אם אני ארצה שיהיה לי ילדים משלי, אני לא אוכל לקיים אותם עם המשכורת שלי. נכון זה פשע שאני מצליח לקיים את עצמי? אז הגברת ה"מסכנה" שלא בז*ן שלה לעשות את מה שאני עושה שתמות מצדי מרעב.

אתה עצמך טענת שאפשר להסתדר עם שכר

מינימום. אתה מקבל יותר משכר מינימום. כך שאיך בדיוק אתה לא מסתדר? או שאולי אתה רוצה לחזור בך מטענתך שאפשר להסתדר טוב מאוד עם שכר מינימום?

vinney

Well-known member
ברור שאפשר

הסתדרתי. הרי לא הקמתי משפחה בת 5 נפשות כשהשתכרתי שכר מינימום. אני מודע למגבלות שלי, ולכן אני חי לפי מה שאני יכול לממן, לא מחפש דרך לממן את איך שאני חי, כמו העלוקות האלה. אפשר להסתדר עם שכר מינימום. אבל כשאתה חי ממשכורת מינימום, למה אתה עושה ילדים, כדי לבכות אחרי זה "אי אפשר להסתדר"? זבש"ך. ומשום מה אני רואה שהחלטת להתחמק, טענת שהגברת לא יכולה, למרות שהיא עצמה אמרה שכן. אז תועיל נא בטובך להסכים איתי שהיא פאראזיטית?

אז מה אתה מתלונן שאומרים לך שאתה

מסודר בחיים? אתה הרי מרוויח יותר משכר מינימום, ואם לטענתך אפשר להסתדר עם שכר מינימום, קל וחומר שאפשר להסתדר טוב מאוד עם הסכום שאתה מרוויח. ואני לא מסכים איתך בשום פנים ואופן שהבחורה האומללה הזאת והילד שלה שנאלצים לעבור מסכת של עינויים והשפלות ולחיות בדוחק ובמצוקה יומיומית, הם פאראזיטים. רוב הפאראזיטים היום יושבים בכנסת ומקבלים משכורות שמנות מבלי לעשות דבר למען המסכנים האלה.

vinney

Well-known member
תגדיר "טוב מאוד"

אתה לא צריך להסכים איתי, אתה צריך להסכים איתה. היא אמרה שהיא יכולה לעשות את מה שדורשים ממנה. אולי לא את כל מבחר העבודות שמציעים? גם אני לא יכול לעשות כל מבחר העבודות שקיים. אולי לא את הכל היא רוצה לעשות? אני בטוח, גם אני לא הייתי רוצה. אבל למה אתה חושב שמגיע לה לקבל משהו על כלום? למה, לכל השדים והרוחות, אני צריך לממן את הילד שלה? כי היא אזרחית במדינה? אני גם אזרח במדינה. למה אותי אף אחד לא ממן? הא, שכחתי, כי אני גנב, אני עושק, אני פוגע בכולם, כי איך זה שאני מעז לפרנס את עצמי, לחיות במסגרת ההכנסות שלי, ולא להגיד שאני עני כי אני לא יכול לקנות דירה או לקיים משפחה??? תתבייש לך. שקרן עלוב, דמגוג, אתה בן אדם נפשע.

היא לא צריכה לעשות מה שמבקשים ממנה

מה שמבקשים ממנה זה פשע, אסור להתעלל בנני בצורה כזאת, רק בגלל שהם חלשים ממך ולא שפר גורלם בחיים. מי שעושה זאת אין לו לב ואי לו רחמים והוא לא יותר מסאדיסט או קאלגס. ומקומו אינו בין בני תרבות. והיחיד שעד עכשיו קרא למישהו גנב ורוצח, זה אתה לי ולא ההיפך.

vinney

Well-known member
פשע? באמת?

בוא תפתח מילון, ותחפש הגדרה ל"פשע". אעזור לך "עבירה, פריעת חוק". על איזה חוק נעשתה העבירה? מתי הוגשה תלונה במשטרה? מה נקבע במשפט? הא, סליחה, שכחתי עם מי אני מדבר. דמגוג ושקרן. אז אתה טוען שלא קראת לי גנב? אחרי זה אתה מתפלא שאני אומר שאתה שקרן. נכון שלא אהבת שקראתי לך רוצח? אתה רוצח בדיוק כמו שאני גנב. אז בוא נחזור לבחורה האומללה והמסכנה שאמרה לנו שיש עבודות שהיא יכולה לבצע. למה היא לא צריכה לדעתך לבצע אותן? מה בדיוק הפשע שביקשו ממנה? מה בדיוק ההתעללות שהיא עברה? דרישה לעבוד 6 שעות ביום תמורת הכסף שהיא מקבלת, זאת התעללות? אז אני סובל מהתעללות פי כמה, כי אני עובד הרבה יותר תמורת הכסף שאני מקבל. דרישה להשתתף בהכשרות והעשרות זאת התעללות? אז אני עברתי התעללות בקנה מידה הרבה יותר גדול, כי לא רק שהשתתפתי, אפילו הייתי צריך לשלם על כך מכיסי אלפי שקלים. מה הפשע, הא?

vinney

Well-known member
ואגב, ביקשתי שתגדיר "טוב מאוד"

אתה טענת שאפשר לחיות טוב מאוד במשכורת שלי. תגדיר בבקשה, מה זה "טוב מאוד"?

אם לטענתך עם שכר מינימום חיים טוב

הרי שעם שכר כמו שלך חיים טוב מאוד. ולא אני זה שטענתי שעם שכר מינימום חיים טוב ואפשר להסתדר, אלא אתה טענת זאת. כך שמה אתה מלין עכשיו על זה שאתה מקבל יותר משכר מינימום ובכל זאת קשה לך להסתדר? הרי אתה עצמך טענת כאן שאפילו עם שכר מינימום אפשר להסתדר...

vinney

Well-known member
לא טענתי את זה מעולם

"טוב" זה מושג יחסי, "טוב יותר" עוד יותר יחסי. אז מכיוון שלא טענתי את מה שאתה מייחס לי, אתה עדיין לא הסברת את ה"טוב מאוד" שאתה זרקת. אגב, מה השכר שלי?

vinney

Well-known member
ולאשרת

אין שום זכות לאסור עליך להגיב לי. כל עוד מותר לך לכתוב בפורום - מותר לך להגיב לכל אחד בפורום, וכמו שאני לא מתכוון להתייחס ולו לרגע לבקשתך לא להגיב לך, כך גם לך אין מה להתייחס לבקשה של אשרת. אם אתה מפחד לנהל דיון ענייני מבוסס על עובדות - התעלמות ממני לא תעזור לך, לשמחתי אני לחלוטין לא היחיד שדואג להפריך את שקריך. אם אתה לא רוצה לראות את האמת מול הפרצוף שלך - פשוט אל תכתוב פה, ואל תקרא הודעות של אחרים, ובא לציון גואל.

אשרת

New member
עכשיו הבנתי למה שמי השתרבב.

לויני, הסיבה היחידה שאני ביקשתי ממנו שיפסיק להגיב לך, משום שלא אתה ולא הוא מסוגלים לנהל דיאלוג אחד עם השני מבלי לרדת לרמות נמוכות. לגבי הבחורה, אני בהחלט מסכימה איתך שהיא סבלה מאוד, ואני מצדיעה לה, שלמרות מה שהיא עברה , היא הצליחה להרים את עצמה ולשרוד, ולפרנס את עצמה ואת סביבתה במשך זמן מה למרות הקשיים. דבר נוסף ויני, כאשר אנחנו נלחמים על ההשרדות הפיזית שלנו, אנחנו לא ממש פנויים לחשוב על התפתחות אקדמית או מקצועית. סתם חומר למחשבה , לפני שאתה תוקף.

vinney

Well-known member
דברי בשם עצמך

"אנחנו" זה מי? כשאני עבדתי בשכר מינימום, עשיתי הכל כדי להתקדם לשלבים מקצועיים הבאים, וזה הרבה לפני ההתקדמות האקדמית. נכון, אפשר כל החיים לשטוף רצפות ולקבל 19 שקל לשעה. אבל אשרת, במצב הזה - אל תבואי בטענות למישהו שעושק אותך.

אשרת

New member
ויני...

אני משערת שאתה אדם בריא וחס וחלילה גם לא ממש סובל מעוד כל מיני תופעות לוואי של האלימות בחברה שלנו, ואני גם מקווה מאוד שלא תסבול זאת מאיש!! אתה רוצה לומר לי - שאם יש לי בעיות רפואיות קשות, זאת אשמתי?
אתה רוצה לומר לי - שאם אני נלחמת על קיומי הפיזי (ולא בהקשר של רעב) אז גם זאת אשמתי?
ואם אני עבדתי לפני כן, ושלמתי מיסים, אז עכשיו המדינה צריכה לזרוק אותי לכלבים?

snift

New member
יש מרחק רב בין "לזרוק לכלבים"

ובין "לא לממן את האדם ואת משפחתו לכל החיים". קיצוניות היא דבר מצויין לצורך המחשה, אבל רוב האנשים לא נמצאים בקיצוניות. מי שעבד ושילם מיסים מקבל דמי אבטלה במשך 3 חודשים (לדעתי מעט מידי) ואחר כך עובר לקבל השלמת הכנסה. הבעיה היום היא שאותו אדם ממשיך לקבל את השלמת ההכנסה עד אין סוף. אם הוא צריך להתייצב כל יום בלשכת התעסוקה, יצוץ לו פתק מרופא שפותר אותו וכו'. אז נכון, יש אנשים שהינם באמת מסכנים, אבל הם מוחבאים על ידי רוב של פרזיטים שגונב ומשקר למדינה ובסופו של דבר מאיתנו האזרחים. לפני הקיצוצים שעשה ביבי היה ראיון עם אישה, אם ל 3 ילדים שסיפרה שברור שהיא לא יוצאת לעבודה, אם היא תעבוד משרה מלאה, היא תקבל כ 3,700 ש"ח בחודש. ללא עבודה, הקצבאות יוצאות 3,375 והיא אמרה "נראה לך שבשביל 325 ש"ח אני אעבוד כל יום כל היום. זאת אומרת שמבחינתה, העבודה לא תביא 3,700 ש"ח היא תביא "רק" 325 כי את השאר היא מקבלת ממילא.. "מגיע לה"..

אשרת

New member
אבל זאת שהיא פרזיטית.. זה לא הופך

את כולם לכאלו. מה שעלול להתרחש בסופו של דבר זה שישפכו את התינוק עם המים. ואז מה? לא רק שאתה דופק את הפריזטים, כמו שצריך, אתה גם דופק את אלו שבאמת צריכים עזרה.

snift

New member
נכון. כפי שכבר נכתב

בהחלט יכול להיות שהיישום של תוכנית ויסקונסין כפי שהוא כיום הוא בעייתי, אבל העקרון עדיין נכון. יש הרבה מידי דרכים לאדם לקבל כסף מהמדינה בלי לעשות כמעט כלום תמורת הכסף. הרבה יותר גרוע הוא שיש אנשים שעובדים מאוד קשה בשביל לא לעבוד כלל ועדיין לקבל כסף.

למעלה