לכל הנשים עם אפילפסיה

estelina

New member
הי דינה

סליחה אם הטעתי אותך, אני לא עשיתי מחקר בתחום האפליפסיה, ( אלא בנושא הפורומים) אני מתעסקת במידע ובאמת יש לי עבודה לעקוב אחרי התנהגויות מידע אצל קבוצה מסוימת והכי קל היה לי לפנות לחולי האפליפסיה אבל אני בוחרת שלא. עניין החפיפה בין צרכי מידע אקדמיים לבין צרכי המידע היומיומיים ידוע מזמן ELIS- Everyday Life Information Seeking דבר שיכול להסביר שאנשים באמת מצליחים במיוחד היות שהם עושים חפיפה בין הצרכים האקדמיים לבין הצרכים היומיומיים לדוגמא: יפית והמחקר שלה בעבודתה היא עובדת עם אוכלוסייה אפליפטית ולכן היה לה קל לבחור נושא לתיזה המתעסק באוכלוסיה זו או בפאן של אוכלוסיה זאת. אני יודעת ושוב מבקשת סליחה שאת מבקשת קישורים , סימוכין למידע שנמסר כאן. אני טוענת זאת , כי אני רואה זאת על עצמי. אני בטוחה שיש קשר עם התרופות למצבי החרדה, אבל הרופאים שוללים זאת. אשמח מאוד אם מישהו יאיר את עיני. לגבי אפליפסיה המחלה עצמה וחרדות יש הרבה מחקרים שתומכים בקשר הזה תכנסי ל PUBMED ותבדקי זאת. אסטלינה

אסטלינה...

ראשית אין צורך בהתנצלות
את יודעת? נזכרתי שחיים או אני העלנו הנה בעבר מאמר באנגלית על חרדה ואפילפסיה שפרסמה יעל ניסן הפסיכולוגית השיקומית. עכשיו רק צריך למצוא אותו, אם אינני טועה הוא היה באנגלית ותרגמנו אותו לעברית כאן בפורום, אולי זה היה ufo שהתחיל בתרגום אני לא בטוחה בכך. באמת התבלבלתי קצת בנוגע למחקר שלך משום מה,אני מתנצלת. לא ידעתי שרופאים מכחישים את הקשר בין תרופות וחרדות, אם אינני טועה יש לנו קישור בפורום בנוגע לטופמקס וחרדות, אין לנו לעומת זאת כל מידע בנוגע לטגרטול וחרדות לפחות לא שידוע לי. אולי כדאי שנשאל את ד"ר קיפרווסר ביום ה'? מעניין מה היא תשיב... אני אבדוק בpubmed מקווה שגם אחרים יבדקו אולי נמצא את התשובות לבד , זה מה שאנחנו עושים כבר המון זמן הרי. שבוע טוב יקירתי

בנות../images/Emo13.gif

בהרצאה שהיתה עם פרופ' נויפלד, היא צינה שיש יותר חרדות או דיכאונות, בין אוכלוסית האפילפטים מאשר לאוכלוסיה הרגילה, ללא קשר לתרופות ולמרות שחלק מהתרופות גם משמשות את הפסיכיאטריה. הבנתי שענין במחקרים ואין יותר ידע מזה. בנוסף היא חזרה על התורה החדשה שמדברת על הזכות לחיים נאותים של חולה האפילפסיה, ותרופות בהתאמה. היא הודתה שרופא מיתקשה לראות מעבר לטיפול המיקצועי שעומד לפניו, כלומר להבין את המצב הנפשי הכולל שהחולה נימצא בו.

תודה

לצערי אין נושא שקשור אלינו כפרט, שניתן להשאיר למזל או לטיפול אנשים אחרים. ולכן לצערי זה קבוע אצלי , להיות בכוננות . ושוב לצערי הכוננות תמיד מוצדקת. לכן אני תמיד אוסף מידע, הפורום הזה בהחלט עוזר לי בכך. בנוסף יש כאן אנשים טובים, אם מטרות טובות. ויש לנו משהוא מהמשותף.

למעלה