לכל המנסים מזלם בקנדה :

alxoren

New member
לכל המנסים מזלם בקנדה :

מה עשיתם עם הביטוח הלאומי? ממשיכים לשלם למרות שאתם שם? צוברים חובות? ואם בעוד מספר שנים תחליטו לחזור לארץ? הביטוח הלאומי יפשוט לכם את העור עם קנסות? אז כיצד אתם מתמודדים עם זה? תודה

formersusan

New member
חשבתי על זה

וכמובן שהחלטתי שאין שום סיבה לשלם במדינה שאני לא גרה עבור שירותים שאני לא מקבלת. אין לי שום כוונה לשלם בהיעדרי לשום גורם. מכיוון שאין לי גם כוונה לחזור, עניין הקנסות גם לא מטריד אותי במיוחד.

kanada1

New member
../images/Emo127.gifפעם ראשונה שאני יכולה להגיד לך

שאני מסכימה איתך בכל מילה ומילה לצערי הרב

kanada1

New member
יש שתי אפשרויות לגבי זה

הראשונה זה ללכת לביטוח לאומי ולהצהיר שאתה יורד מהארץ ואז אתה לא משלם ולא צובר חובות אבל מנגד אתה גם לא זכאי חס ושלום אם תצטרך לביטוח רפואי בארץ או כל דבר אחר. והאפשרות השניה זה אם יש משפחה לאפשר לבקש ממנה לשלם כל חודש בעבורך את התשלום שהוא לא בשמיים ואז נשמרות לך כל הזכויות של תושב ישראל. ולגבי איך להתמודד כל אחד בוחר את מה שהכי מתאים לו. בהצלחה

alon114

New member
ענית על שאלתך בעצמך

כל עוד אתה בגדר "מנסה את מזלך", אכן רצוי להמשיך לשלם ביטוח לאומי ולהשאיר כמה אופציות פתוחות בארץ. אם אתה דיי משוכנע שאתה לא רוצה לגור יותר בישראל, אין טעם לשלם אלא אם יש לך עודף כסף.

ביטוח לאומי ../images/Emo132.gif

ישמח מהעובדה שהפסקתם לשלם את תשלום המינימום, היות שבבוא יום הפרישה לא תהיו זכאים לתבוע את הקצבה המגיעה לכם.לכן רצוי לא לעשות החלטות פזיזות ,והכונה היא גם לאנשים כמוני שאין בכונתם לחזור לארץ.מומלץ להתייעץ עם רואה חשבון, לפני שמחליטים.

תלתל11

New member
אם אני לא טועה....

אז ביטוח לאומי בכל מקרה לא ישלם גרוש קצבת זיקנה או איך שלא קוראים לזה, למי שלא מתגורר בארץ. זאת בניגוד למדינות אחרות שם אזרח ששילם כל השנים זכאי לכל התשלומים כאשר הוא מגיע לגיל הרלוונטי, גם אם הוא מתגורר בחו"ל. אבל כן כדאי להמשיך לשלם אם יש איזשהו סיכוי שתחזרו לארץ, כדי לשמור זכויות מבחינת ביטוח בריאות (אחרת צריך לשלם קנס מכובד מאד כדי לקבל כיסוי).

זה נכון רק בחלקו היות

שבמספר מדינות (נדמה לי באירופה)הביטוח הלאומי כן משלם לישראלים את קצבת הזקנה. אני יודע שכרגע הנושא עומד על הפרק לגבי מדינות נוספות היות שהביטוח הלאומי אינו רוצה לעמוד במבחן של בגץ . סביר להניח שמדינות נוספות כמו קנדה יכללו בקריטריון זה .לכן בשלב זה לא מומלץ לדעתי להפסיק לשלם את סכום המינימום,למרות העובדה שמי מאתנו לא חושב לחזור לארץ.

yoav68

New member
תשלום לביטוח הלאומי

כל מי שמוגדר "תושב ישראל" חייב בתשלום בטל"א. מי שעוזב את הארץ, יכול להצהיר על כך שהוא עוזב, ולשלם את המינימום הנדרש. כדי לא לשלם אפילו את המינימום, ניתן למלא טופס מיוחד בו אתה מבקש את ביטול מעמד התושבות, וכך לא תהיה חייב בתשלום כשאינך כאן. אלא מה? והיה אם תרצה לחזור, תצטרך לחכות תקופת המתנה של מינימום 4 חודשים ועד 24 חודשים (תלוי בתקופה בה שהית בחו"ל, כאשר החישוב הוא חודשיים המתנה לכל שנת חו"ל) או לפדות אותה בהמון כסף. הפתרון הכדאי ביותר, הוא: לפני ההגירה- להצהיר על עזיבת הארץ ולשלם את המינימום בזמן שאתה בחו"ל. אחרי כמה שנים בחו"ל, אם ראית שאין בכוונתך לחזור- אז לפנות לבטל"א, לבקש ביטול מעמד ה"תושב" בישראל, ולקבל החזר של כל הכספים ששילמת מיום שעזבת את הארץ. הם מחזירים הכל, כולל הצמדה וריבית. תסתכל על התשלומים לבטל"א כעל סוג של תוכנית חיסכון, הניתנת לשבירה בכל עת... זה הכי כדאי, כי אם ישתנו דברים כשתהיה בחו"ל ותחליט לחזור (לפעמים, דברים שרואים מכאן לא רואים משם)- לא תפסיד את זכויותיך לצורך פנסיה וביטוח בריאות בישראל. ואם תחליט לא לחזור- תקבל את כספיך בחזרה, כך שלא הפסדת דבר. בהצלחה, יואב

yoav68

New member
בטוח לאומי- המשך...

בררתי עכשיו פרטים נוספים: התשלום המינימאלי לבטל"א הוא 130 ומשהו ש"ח לחודש למשפחה (לא משנה אם רווק/נשוי/יש ילדים או אין ילדים), אשר נגבה כל 3 חודשים (כלומר, כ400 ש'ח לרבעון). זהו תשלום המבטיח את זכויותיך במידה והחלטת לחזור לארץ. אם נשארת בחו"ל 5 שנים, בד"כ בטל"א יוזם פנייה אליך, ומחזיר לך את הכסף עם הצמדה בלבד (ללא ריבית). במובן הזה, אולי היה יותר כדאי לחסוך בבנק (להבדיל ממה שכתבתי בהודעה קודמת), אבל עדיין צריך לזכור שזהו סוג של תוכנית ביטוח. בכל מקרה, אחרי 5 שנים ((אם הם לא פנו אליך קודם), ניתן ליזום פנייה אליהם-ואז, אחרי מילוי הטפסים המתאימים, מחזירים את הכסף. חשוב להשאיר כתובת בארץ למשלוח דואר, כי בטל"א לא שולח הודעות לכתובות בחו"ל. לדעתי, כדאי לשלם את התשלום המינימאלי הזה, כי לפעמים שווה להשאיר איזו דלת פתוחה פה בארץ, כי מי יודע מה יקרה... בהצלחה, יואב

למעלה