בפשטות ובישירות: כן.
ובקצרה, כרגיל, מפאת חוסר הזמן הקבוע שלי: א. אמנם אפשר להבין את הסקפטיות והציניות כשיהודי דתי אומר שהיהדות היא "הכי טובה", הרי כל דת, תרבות, תאוריה ודרך חיים טוענים שהם "הכי טובים", וזה נראה כמו שכלול של ה"מורל" מהקייטנות ומחנות הקיץ. אבל רציונלית ומתימתית מישהו חייב להיות הכי טוב, ולכן ודאי שמישהו צודק כשהוא טוען שהוא כזה, וטועים יהיו הציניקנים שירדו עליו. כמובן שיש למצוא דרך לבחינה טובה ואיכותית של העניין (הרי לא ייתכן פרקטית שכל אדם יעבור את כל הדתות וכו' שהזכרתי וילך עם כל אחת עד הסוף - ורק אז יכריע.). ב. אני מסכים שיוני הביא סיבות שנשמעו כמו טענות לעוסות מסמינר "ערכים" הקרוב לביתך. צריך להבין את המשמעות הפנימית-מוסרית של הדברים שהוא ציין (הפירוט, המעשיות, החיים, ועוד) ואני לא יכול מקוצר היריעה ובעיקר מקוצר דעתי להסביר כאן אותם. ג. מה שכן, אתמקד בעניין ה"הכי טובים". ודאי וברור לכל מי שמכיר טיפה את המציאות, שהיהודים הם לא "הכי-טובים" בכל דבר. האולימפיאדה תוכיח זאת בקלות, ולא רק היא. אפשר להרגע, אני לא עומד להזכיר פה את המילים "פרס" או "נובל" עכשיו, אבל יש תחומים בהם היהודים הם לא רק הטובים בעולם, אלא גם "מרכז העניינים" או "לב הדבר" שלהם, מלבד "המוח היהודי" השנוי במחלוקת. ליהודים וליהדות (אין ביניהם הבדל מהותי) יש כישרון אדיר ויוצא דופן בקהילת העמים למוסר ולקדושה, כמו שלגרמנים, נניח, יש את כישרון תבונת הכפיים והדייקנות המעשית, ולבריטים, לדוגמה, יש את כישרון הנימוס והרוק המתקדם=]. אפשר לראות את זה בדפי ההיסטוריה (היהדות כראשית המוסר בעולם האלילי, היהדות מנחילה לעולם את המונותאיזם, כל הוויית הנבואה, הקשר המסתורי בין רמתו המוסרית והרוחנית של העם ובין אחדותו וישיבתו בארצו, מקומם החשוב של היהודים ברוב המהפכות האידיאולוגיות והפילוסופיות מאז הרנסנס וההשכלה, ועוד.), ואפשר לראות את זה בהתנהלות האומה (מרכזיות הדת בהגדרת הלאום, הקשר המסתורי שהוזכר לעיל, הנטייה היהודית ל"חיפוש דרך" ולחילופין לשקיעה בחקירות אמוניות-תלמודיות כמו גם פילוסופיות-אקזיסטנציאליות, אפילו הנטייה הפוליטית בת-ימינו לתת זרקורים לסבל של אויבנו על פני עצמנו, וכו'.), קשה לפספס את זה אם אתה יודע מה לחפש. שוב צריך להזכיר שזה רק נושא אחד, ולכל עם יש את מקומו, ואת הנושא (גם הרוחני) שבו הוא - "הכי טוב". האומה היהודית-ישראלית היא כמו שכתב ריה"ל בכוזרי "לב באיברים", כלומר הוא עוד איבר, חשוב למדי, שתכליתו להזרים חיות לחיי הרוח העולמיים, וזה מה שנקרא: "אור לגויים". זהו. נשבע לכם שזה באמת בקצרה... ימים טובים ונעימים ניש