לכל הדתיים-

konito

New member
ואיך לדעתך הגיע אל האמונה?

מדוע אדם במדינת ישראל יאמין באלוהים ואילו בהודו יאמין בבודהה?

konito

New member
ומני שלא הבנת את השאלה

השאלה היתה איך לדעתך אדם מגיע לאמונה בכלל וכזאת ולא אחרת.

avitano

New member
אין ספק שעל פי חינוך

אם הייתי גדל במדינה אחרת כנוצרי סביר להניח שהייתי נוצרי היום ומאמין בישו וחושב שזו האמת בלבד ואין אמת אחרת זה נכון ואני חושב על זה המון למרות שיהודים בדרך כלל אומרים, אנחנו המקור להכל, לא צריך להיות ספק לגבי דת אחרת ונוצרים כן נתקלתי שהיו בספקות ואמרו שהם לא בטוחים במה שקרה בעבר תראה באותה מידה אם אתה היית עובר חינוך דתי או חרדי אולי היית כזה היום ושום דבר לא היה מזיז אותך מזה אני מאמין שבגיל מסוים אנחנו מגיעים לקו מחשבה שנותן לנו להתנתק מהחינוך ולבחור בדרך חדשה זה גם מה שעשיתי בעצמי

MaT 17

New member
לכל הדתיים-

אזה תשובה אתם יכולים לתת לאדם שרוצה להאמין בתורה ובדת אבל עיניין המשכב זכר לא מסתדר לו...? אני מנסה למצוא תשובה או נחמה או משו הכי קטן שיכול לגרום לי להאמין בדת

yuni9

New member
לא להתנתק מהחינוך

לחנך את עצמך ולא להתנתק מהחינוך. מחינוך לא נכון אפשר ורצוי להתנתק. מה שכן הגיל של המחשבה בימינו מוקדם בהרבה. מה שכן מיוחד ביהדות זה המצוות המעשיות הרבות. זוהי דת של העולם הזה. ולא רק של העולם הבא. בלי לדבר על הבודהיזם, שמי שרוצה לראות מה זה אומר שיסתכל פשוט בפירוש המילה נרוונה בכמה מילונים, ויווכח ברצונם לברוח מהעולם. הנצרות מתפשרת עם העולם. והאלילות נכנעת לו, באומרה שהאדם הוא היצרים שלו, וצריך לזרום עם זה. עם זה צואה או תאוות רצח וכו, מה שנאמר שיהודים לא עבדו עבודה זרה אלא להתיר לעצמם עריות בפרהסיה. מה שאומר שליהדות יש תביעה מוסרית לשינוי מהאדם.

גייניש

New member
בפשטות ובישירות: כן.

ובקצרה, כרגיל, מפאת חוסר הזמן הקבוע שלי: א. אמנם אפשר להבין את הסקפטיות והציניות כשיהודי דתי אומר שהיהדות היא "הכי טובה", הרי כל דת, תרבות, תאוריה ודרך חיים טוענים שהם "הכי טובים", וזה נראה כמו שכלול של ה"מורל" מהקייטנות ומחנות הקיץ. אבל רציונלית ומתימתית מישהו חייב להיות הכי טוב, ולכן ודאי שמישהו צודק כשהוא טוען שהוא כזה, וטועים יהיו הציניקנים שירדו עליו. כמובן שיש למצוא דרך לבחינה טובה ואיכותית של העניין (הרי לא ייתכן פרקטית שכל אדם יעבור את כל הדתות וכו' שהזכרתי וילך עם כל אחת עד הסוף - ורק אז יכריע.). ב. אני מסכים שיוני הביא סיבות שנשמעו כמו טענות לעוסות מסמינר "ערכים" הקרוב לביתך. צריך להבין את המשמעות הפנימית-מוסרית של הדברים שהוא ציין (הפירוט, המעשיות, החיים, ועוד) ואני לא יכול מקוצר היריעה ובעיקר מקוצר דעתי להסביר כאן אותם. ג. מה שכן, אתמקד בעניין ה"הכי טובים". ודאי וברור לכל מי שמכיר טיפה את המציאות, שהיהודים הם לא "הכי-טובים" בכל דבר. האולימפיאדה תוכיח זאת בקלות, ולא רק היא. אפשר להרגע, אני לא עומד להזכיר פה את המילים "פרס" או "נובל" עכשיו, אבל יש תחומים בהם היהודים הם לא רק הטובים בעולם, אלא גם "מרכז העניינים" או "לב הדבר" שלהם, מלבד "המוח היהודי" השנוי במחלוקת. ליהודים וליהדות (אין ביניהם הבדל מהותי) יש כישרון אדיר ויוצא דופן בקהילת העמים למוסר ולקדושה, כמו שלגרמנים, נניח, יש את כישרון תבונת הכפיים והדייקנות המעשית, ולבריטים, לדוגמה, יש את כישרון הנימוס והרוק המתקדם=]. אפשר לראות את זה בדפי ההיסטוריה (היהדות כראשית המוסר בעולם האלילי, היהדות מנחילה לעולם את המונותאיזם, כל הוויית הנבואה, הקשר המסתורי בין רמתו המוסרית והרוחנית של העם ובין אחדותו וישיבתו בארצו, מקומם החשוב של היהודים ברוב המהפכות האידיאולוגיות והפילוסופיות מאז הרנסנס וההשכלה, ועוד.), ואפשר לראות את זה בהתנהלות האומה (מרכזיות הדת בהגדרת הלאום, הקשר המסתורי שהוזכר לעיל, הנטייה היהודית ל"חיפוש דרך" ולחילופין לשקיעה בחקירות אמוניות-תלמודיות כמו גם פילוסופיות-אקזיסטנציאליות, אפילו הנטייה הפוליטית בת-ימינו לתת זרקורים לסבל של אויבנו על פני עצמנו, וכו'.), קשה לפספס את זה אם אתה יודע מה לחפש. שוב צריך להזכיר שזה רק נושא אחד, ולכל עם יש את מקומו, ואת הנושא (גם הרוחני) שבו הוא - "הכי טוב". האומה היהודית-ישראלית היא כמו שכתב ריה"ל בכוזרי "לב באיברים", כלומר הוא עוד איבר, חשוב למדי, שתכליתו להזרים חיות לחיי הרוח העולמיים, וזה מה שנקרא: "אור לגויים". זהו. נשבע לכם שזה באמת בקצרה... ימים טובים ונעימים ניש

ברכת ברוך הבא אלינו בצל קורתנו

וברוך הבא תחת כנפי השכינה. לגבי עניין משכב זכר, אתה צודק בהחלא, זהו איסור דאורייתא ולכן יהיה קשה לרצות לשמור תורה ומצוות ומאידך ללכת נגד התורה. לגבי כל שאר הדברים, אין איסור מהתורה (מותר לאהוב גברים, וצריך לדעת לשים גבולות). הדת שלנו היא רחבה ומשתרעת על פני תחומים רבים, חוץ מתחום האהבה זה לזה. לכן אתה בהחלט יכול להאמין בבורא עולם בתורתו ולקיים את מצוותיו, מבלי לגרוע מהעובדה שאתה ומו/דומיני. אפשר בהחלט לשלב בין השניים בצורה מכובדת. מקווה שתמצא את עצמך בענייני הדת והאמונה ובמקביל תמצא גם את שאהבה נפשך...

מרציפן3

New member
אלו שני דברים ניפרדים

במישור אחד יש את העולם הרוחני שלך, אידאות, אמונה, רצונות, שאיפות רגשות וכו... ובמישור אחר יש את עולם המעשה, שגם בו יש רצונות, רגשות וכמובן מה שאתה עושה (או לא) בפועל. היה יכול להיות נחמד אם היתה התאמה וחפיפה מלאה בינם, אבל בעולם שלנו זה קורה לעתים נדירות ביותר. מטבע הבריאה שאמנם יש נקודות חופפות, אבל כמו כן יש גם מצבים שבהם הם מתנגשים זה בזה. זה מתבטא בכך שבני אדם הם מורכבים ויכולים להכיל בתוכם המון רצונות סותרים. זה המצב הטבעי, זו דרכו של עולם וככה ה' רצה שיהיה. לכן, אפילו אם תעבור על כל התורה כולה כל החיים, אין שום סיבה שזה ימנע ממך להאמין בה' ובתורה. (להיפך, דוקא במצב כזה רצוי לשמור על האמונה...
)

השבוע מישהוא דיבר איתי על זה

ואמרתי לו איך אתה מגדיר עצמך דתי ולובש כיפה אז הוא אמר שלהתנשק ומין אורלי לא כתוב בתורה שאסור אלא "משכב זכר" שזה ז.....ן - וזה הוא לא עושה. לי זה עדיין לא מסתדר.

yuni9

New member
ודאי שלא

יש מה שנקרא שכל ישר. ואם התורה אסרה משהו אז זה סימן שהיא לא רואה אותו בעין יפה. אם פעילות מינית בין זכרים אסורה. אז זה כולל חיבוק נישוק, ואפילו דיבור בעל אופי מיני. כפי שנלמד מנזיר שלא רק יין אסור לו לשתות אלא גם אסור לו לאכול ענבים. בנוסף לזה אם אנחנו לא כל כך מבינים את דברי התורה, ומה ההגדרות של האסור המותר והמצווה. לשם כך יש תורה שבעל פה, שנמסרת על ידי חכמים. שמבארת את דברי התורה. עניין זה נאמר ביחסים באופן כללי ולא רק בין גברים לגברים, אלא גם בין גברים לנשים. יש גם כן מה שנקרא דיבור של זנות. אין זה אומר שאסור לאהוב. אך הפן המיני נאסר. המחשבה שאי אפשר לאהוב ללא מין לדעתי היא אפיקורסות ממש. אם אנחנו לא מקיימים אקט מיני עם ילדים זה אומר שאנחנו לא אוהבים אותם?, אבסורד. שאגב דוגלים בו כל מיני אוהבי ילדים במקומות משונים בעולם. כמובן שאי אפשר לקיים יחסי מין ללא אהבה, אך זה עניין אחר. אם כן מי שאמר לך את מה שאמר יכול להפסיק "לעבוד" על עצמו, ולפחות להודות שהוא לא יכול לעמוד בכך. אמנם הוא מציב לעצמו גבולות שזה דבר חשוב בפני עצמו, אבל זה לא אומר שזה האידאל.

אני בשוק, או שלא הבנתי טוב ?

מה זה הקטע של היחסי מין עם הילדים ?? לא הבנתי

yuni9

New member
זה אומר חוסר פרופורציה

הדוגמא הייתה אולי בוטא אבל היא אמיתית. עיין ערך מפלגת הפדופילים בהולנד שהורידו את הגיל של יחסי המין ל16 ורוצים להוריד לעוד פחות. מזעמע? אני חושב שכן. אולי לא מה שקיים עכשיו, אבל עצם הרעיון. בכל מקרה כדאי להיזהר. על עצמנו ועל אחרים. לא כדאי שהומוסקסואלים עם סטיות אחרות יוציאו שם רע על כולנו.

הבנתי.

ואתה צודק. לגבי הגיל של יחסי המין לא הבנתי כ"כ....? הרי מי שרוצה, יעשה אתזה בכל גיל ?

yuni9

New member
כן נכון

כל אחד יעשה בסוף מה שהוא רוצה. אבל השאלה איזה אידאל ואיזה עיקרון אתה מציב. "ובחרת בחיים" זה לא אומר שאתה תבחר בחיים, אלא שזו המטרה, ולכל אחד יש את הבחירה החופשית שלו לעשות טוב או להפך.

konito

New member
גיל 16 הוא גם הגיל בארץ!

לצערי אין בשפה העברית מילה שתייצג באופן הולם אהבה הכוללת מיניות לעומת אהבה במשמעות קשר עם ילדים ונתינה לילדים שזה משהו שונה בתכלית. אהבה לילדים יותר דומה לאהבה לחיה ביתית כמו כלב וחתול. זה משהו שעושה לנו טוב לנפש.

yuni9

New member
תיקון ותוספת

אני חייב לציין שאכן לא ממש דייקתי ולכן אני רוצה להביא מקור למה שאני אומר. אפשר פשוט לחפש את מפלגת הפדופילים בגוגל. מי שרוצה http://www.haaretz.co.il/hasite/pag...ontrassID=1&subContrassID=1&sbSubContrassID=0 למי שמבין אנגלית http://en.wikipedia.org/wiki/Partij_voor_Naastenliefde,_Vrijheid_en_Diversiteit אם זה לא אידאולוגיית סדום, אני לא יודע מה כן.

yuni9

New member
עכשיו לתוכן הדברים

קודם כל רציתי לומר שצריך להבין את העיקרון של מה שאמרתי. דבר נוסף. ואני כותב אותו באופן נחרץ. לאהוב ילד זה ממש לא כמו לאהוב ילד או חתול. או אולי, אם אפשר להוסיף, כמו גלידה או בשר טעים. זו בדיוק גישה של פדופילים. כל עוד אני לא עושה צער בעלי חיים למה שלא לקיים יחסי מין איתם, או לחילופין עם ילדים. האם הוויכוח הוא רק האם יהיו לילדים בעיות נפשיות אחר כך. כי אם כן יש כאלו שיגידו בדיוק הפור, שהתנזרות מעריות גורמת ללחצים נפשיים במקום לפורקן. וזה מה שגורם לבעיות נפשיות. עד לאיזו רמה אנו מוכנים לרדת. הרי אנו עם ישראל ואמורים להוות אור לגויים. ולא לקחת מהם את הזבל והצואה הנפשית שלהם. עצם המחשבה של האהבה היא איך לעשות טוב לזולת. במקרה של ילדים איך אפשר לעשות להם טוב. מבחינה חומרית ורוחנית. לגדל אותם ולתת להם את הכלים לחיים טובים. בימינו זה אולי לא כל כך ברור. אבל ההורים שלי בורך ה' אף על פי שאינם דתיים יש להם את הפתיחות. הם נתנו לי את הטוב שיכלו לתת מבחינה חומרית. ורוחנית הם נותנים לי ללכת לישיבה, כי הם מבינים שיש דברים שהם לא יכולים לתת ישירות. אם מישהו חושב קצת, ולא רק על עצמו, המצב יהיה טוב יותר.

konito

New member
שישקול את אמונתו בכובד ראש

האיסור על משכב זכר אינו הדבר היחידי שאינו מסתדר ואני לא חושב שלו היה אפשרי, זאת סיבה מספיק טובה כן להאמין. הדת עצמה נסתרת על ידי המדע, עדויות חיצוניות לספרי הדת והארכיאולוגיה בארץ ישראל. אנשים מאמינים לרוב, כי ככה הם חונכו, כי זה סוג של משבר לצאת נגד המשפחה המאמינה. אחרים נשאבים לדת מסיבות שאינן קשורות כלל אם הדת נכונה או אמיתית. היא מספקת פתרון נוח וקל לאלה שהיא מתאימה להם. לא הסברת ממה נובע הרצון להאמין. מה הפרוש של רוצה. ברוך הבא. העצה הטובה ביותר שאני יכול לאחל לך היא לפתוח עיניים, ללמוד ללא משוא פנים.

למעלה