לכל הגברים...

הבהרה

נראה שאתם לא הבנתם אותי לא הצדקתי אנסים ולא דיברתי על אנסים פשוט הגבתי לבתצ שכתבה שמי שמסתכל לה בחזה מטריד אותה אז אמרתי את מה שאמרתי סתם יש לי שאלה מילא הנשים אני מבין הם רוצות להידמות לגברים כל אשה היום רוצה להראות שהיא ``גבר`` אבל מה ההתחנפנות הזאת שלכם הגברים לנשים? מה אתם נבהלים מכל דבר שכביכול פוגע בנשים?

עוד לא ראיתי..

אישה שרוצה להידמות לגבר...ולגבי שאלתך למה אנחנו מתגוננים..א.אתה לא יכול לדעת מה ואיך בחורה חושבת!ב.שבהרבה מקרים זה נכון מעצבן וסוטה! אז זה שאתה מצדך חושב שרוב הבנות מחוספסות כמו הגברים ת`טועה! הגבריות נמדדת בין היתר ע``פ מתן כבוד לאשה!

שבתאי

New member
החתימה שלך שווה זהב!

פשוט כך! אני מתכוון ל"התבונה היא וכו' לא נבין? אני לא בטוח שגברים לא יכולים למצוא בחייהם מקבילה מטרידה. תראי לך גבר שחי בחדר בבניין מגורים ענק ענק ענק, באילת. כל העובדים באילת עובדים רחוק מהבית. כולם, במקום זה או אחר, מתגעגעים. לכולם זה הציק. היה לו אינטרנט בחדר... וכווווווולם, היו מטרידים אותו, כל הזמן. באים לבקר אותו יעני כדי לומר לו שלום ומתיישבים לייד המחשב, פוגשים אותו ברחוב, עוצרים אותו לשלום לבבי, מבקשים לקפוץ אחרי העבודה והכל בגלל המחשב... בעסה לא? עכשיו דמייני חיבוק כזה. חיבוק גדול גדול, מאיש ענק. חיבוק של חיבה מזוייפת, כזה העוטף בתחושה של אסיר שנאסר עליו לפצות פה... בהקשר של "הטרדה מינית", זה עניין סובייקטיבי, אני בטוח שלא "כל אשה" תסכים אתך, יש המוני נשים שיראו כ"מחמאה" וכאישור לאטרקטיביות שלהן, את מה שאת מכנה "הטרדה מינית. יתירה מזו, אותן הנשים הרואות "כמחמאות" את מה שאת מכנה "הטרדה" נותנות יד להטרדה בכך שהן מאפשרות כניסה לנורמה ההטרדתית... אני לא בא להאשים, לומר שאני בעד או נגד הטרדות. זה מאוד מאוד תלוי: כי עם כל הכבוד לכך שאת "מוטרדת" מהאישורים הצפופים שאת מקבלת לאטרקטיביות שלך, אני כלל לא בטוח שתהיי פחות מוטרדת אם לא תקבלי שום אישור... צריך בכל זאת להישאר איזה מינון סביר שישמור לנו אותך מחוייכת. אז זה כן מורכב יותר משזה נראה... לא יודע למה, אבל לאחרונה העניין הזה תמיד עולה לסדר היום. בטח בגלל קצב ורמון אבל בעיקר משום שבעבודה אצלנו יש גבר שבטוח שההאשמות נגדם הן כוזבות. וחשוב לו לומר את זה תמיד כשיש בנות באיזור. והן מתרתחות עליו וככה נוצר וויכוח עצבני בבקרים שהיו אמורים להיות ישנוניים ורגועים. ואני תמיד כצופה מהצד, רואה, שעם כל זה שהוא קצת מגזים עם האמון המלא שלו בגברים, הבנות לא פחות ממנו, מגזימות עם האמון המלא שלהן בנשים. זו שהטרידה וסחטה את קצב. עם כל הכבוד לה ולכך שהיא הייתה מוטרדת. היא ביצעה פשע לא פחות חמור בעיניי, סחטנות. סחטנות מטרידה מאוד מאוד. אדם הנתון לסחיטה הוא מאוד מאוד מוטרד. הוא לא יודע מה לעשות, האם להיענות לדרישה אם לאו. הוא חושש שמא אם ישלם את הכסף יצטברו נגדו שתי תביעות כאשר זו הקשורה בהטרדה מינית תקבל את אישורו בכך שהוא שילם את הכסף... אחת כזו, מניפולטיבית, שהייתה מוכנה "לוותר" לקצב ולאפשר לו להתהלך חופשי מבלי שימוצה אתו הדין ובלבד שישולשלו לכיסה כך וכך שקלים, היא לא פחות מטרידה אותי. והאמיני לי, כאדם, לא היה לי קל לסמוך על מה שהיא אומרת... אז שוב, לא הייתי שם ואינני מביע דעה. אין לי מושג בעובדות אבל בכל זאת, בעיניי צריך להישמר איזה שהוא איזון...

הטרדה מינית - עניין סובייקטיבי?

הנה ציטוט לשון החוק: אני מצטט: הטרדה מינית היא כל אחד ממעשים אלה: (1) סחיטה באיומים, כמשמעותה בסעיף 428 לחוק העונשין, כאשר המעשה שהאדם נדרש לעשותו הוא בעל אופי מיני; (2) מעשים מגונים כמשמעותם בסעיפים 348 ו-349 לחוק העונשין; (3) הצעות חוזרות בעלות אופי מיני, המופנות לאדם אשר הראה למטריד כי אינו מעונין בהצעות האמורות; (4) התייחסויות חוזרות המופנות לאדם, המתמקדות במיניותו, כאשר אותו אדם הראה למטריד כי אינו מעונין בהתייחסויות האמורות; (5) התייחסות מבזה או משפילה המופנית לאדם ביחס למינו או למיניותו, לרבות נטייתו המינית; (6) הצעות או התייחסויות כאמור בפסקאות (3) או (4), המופנות למי מהמנויים בפסקאות המשנה (א) עד (ה), בנסיבות המפורטות בפסקאות משנה אלה, גם אם המוטרד לא הראה למטריד כי אינו מעונין בהצעות או בהתייחסויות האמורות: (א) לקטין או לחסר ישע - תוך ניצול יחסי מרות, תלות, חינוך או טיפול; (ב) למטופל, במסגרת טיפול נפשי או רפואי - תוך ניצול תלות של המטופל במטפל; (ג) לעובד במסגרת יחסי עבודה, ולאדם בשירות במסגרת שירות - תוך ניצול מרות ביחסי עבודה או בשירות; (ד) לתלמיד בכיתה י"ב' י"ג או י"ד, שאינו קטין, תוך ניצול יחסי מרות בלימודים; (ה) לתלמיד או לסטודנט, הלומד במוסד המקנה השכלה עיונית או מקצועית לבוגרים (בחוק זה - מוסד להשכלה לבוגרים), תוך ניצול יחסי מרות בלימודים. (עד כאן ציטוט) אני מניח שאין לך שאלות על סחיטת מין באיומים, על מעשים מגונים ועל התייחסות מבזה ומשפילה המופנית לאדם ביחס למינו או למיניותו (סעיפים 1; 2; 5). נותר אם כן לדון בהצעות חוזרות בעלות אופי מיני ובהתייחסויות חוזרות המופנות לאדם, המתמקדות במיניותו (סעיפים 3; 4; 6)- שים לב החוק אינו אוסר להציע הצעות בעלות אופי מיני החוק אינו אוסר להתייחס לאדם התייחסויות המתמקדות במיניותו. החוק כן אוסר ניצול יחסי מרות, תלות, חינוך וטיפול לשם הצעות או התייחסויות כנ"ל - ואכן כיוון שזהו עניין סובייקטיבי, ופעמים רבות הסובייקט אינו מעוניין בהצעות מיניות ובהתייחסויות למיניותו, יש להמנע מלנצל יחסי מרות, תלות, חינוך וטיפול לשם כך. החוק כן אוסר לחזור על ההצעות והתייחסויות כנ"ל לאדם אשר הראה למטריד כי אינו מעונין בהצעות ובהתייחסויות האמורות - ואכן ברגע שאדם הראה למטריד כי אינו מעונין בהצעות בעלות אופי מיני ובהתייחסויות האמורות כבר ברור שמדובר בסובייקט שאינו מעוניין בהצעות ובהתייחסויות האמורות ויש להמנע מהן.

זה בלתי אפשרי

אני מכיר את מה שתיארת מהצד רק מהצד השני.. עבדתי כמה ימים בזה אני לא יכול לשכוח אייך הבוס (חסיד..) הייה מספר בדיחות גסות למלצריות צוחק עליהם עד כמה הם חרמניות.. ולסיום הערב הייה קצת בטעות ``תוך כדי שיחה`` נוגע בהם.. והכי מצחיק זה שהוא הזהיר אותי כול הזמן שזה מקום חרדי ואבוי לי אם אני יחליף מילה עם הבנות.. בקיצור לדעתי אין אפשרות לחוקק חוק שימנע מבטים נגיעות בטעות וכו פשוט כי חוק כזה יתן כוח עצום לנשים לסגור חשבון עם כול מי שקצת לא נראה להם. לדעתי הפיתרון בחינוך.

בתצ1

New member
אז תדע שבתור בחורה חרדית

בתיכון עם חצאית ארוכה ושרוולים ארוכים..לא פעם ולא פעמיים מצאתי את עצמי באוטובוס (הייתי נוסעת כל יום לתיכון) שהגבר שלידי שלח ידים..ושמעתי גם הרבה סיפורים מחברות דוסיות..

טוב זה לא ההטרדה המדוברת כאן

זה סוטה שצריך להשפט כאן מדובר על הטרדה מינית בעבודה זה משהו שונה לא

uty76

New member
קרובת משפחה שלי

כשעוד היתה בחורה באחד מהמוסדות של בית יעקב לחסידים היה אחד הרבנים שכמובן לא היה מתפקידו אבל הוא הרבה להעיר לבנות על הביגוד. יום אחד כשהוא העיר לה על הגרבים היא הסתכלה לו בעיניים ושאלה : "תגיד, איך זה שמכל הלבוש הצנוע שלי העיניים שלך תלויות דווקא בגרביים שלי..." בקיצער יוסילי בום, גם חרדיות מוטרדות וא ו ה ו הן מוטרדות ועוד איך. . .

Le Fay

New member
חרדיות וגם ח ר ד י ם.

בישיבה, בסמינר, בעבודה ובתוך המשפחה.

בטח ישמע בדיוני.לצערי לא

כבר יצא לי לראות אברכים מקודשים...יושבים וממתינים להסעה לתלמוד תורתם. מבין הביניינים נשמעו צעקות של אישה "הצילו הצילו הוא תקף אותי.." האישה רצה למרכז הכביש בשיער פרוע....במבט מבוהל ומתחנן אל האברכים,שירוצו אחריו.... אך הם...טמנו ראשם המקודש,זה במשנה,זה בגמרא.........ולא עשו דבר. אוי לאותה בושה אוי לאותה כלימה
מי ייעז להמרות פי הרב הקדוש ולהתקשר למשטרה הציונית...??????

shach mat

New member
../images/Emo4.gif את נשמעת

שיש בך הרבה מירמור על החרדים, למה זה כל כך חזק אצלך? אני לא מאמין שאשה תצעק ככה ואף אחד לא יעזור כמו שאני מכיר את ב"ב צעקה אחת וכל העיר נמצאת שם.

uty76

New member
אם קלימרו אמרה תאמין

אני מכיר אותה בתור אדם סופר אמין. שום מקווה נייס נוסח איש מפי איש לא תשמע ממנה, כל שנאמר הוא מגוף ראשון.

שח מט

מירמור.? יש למה חזק.?נשאיר את זה למקום וזמן אחרים......כשאוכל להגיב כאן בשמי האמיתי ולא בכינוי,לצערי. לא מאמין.?מי אני שאפקפק באמונה שלך? בני ברק.?כבר ידעתי מקומות בהן נשמעו צעקותיו של אישי....ואין מגיב,ואין מניד עפעף. "עין רואה ואוזן שומעת וכל מעשייך בספר נכתבים"

shach mat

New member
יש לי שאלה

אבל תעני לי בכינות אם היית שומעת מישהי מהבנין ממול שאת מכירה או לא מכירה מושפלת ונרדפת ע"י בעלה היית מנסה לאתר אותה ומגישה לה עזרה ( אם היה לך בכלל מה לעשות ) או זה היה נושא השיחה המעניין עם השכנה ממול או חברה כל אותו היום?

אז ממש בכנות

קודם כל...מושפלת,נרדפת,....רואה שאתה שולט בחומר-לצערי. אולי עתה השכן ממול???? אני באופן אישי התקשרתי למשטרה.מה לעשות כנראה שבכל זאת נשאר בי "גרעין" ציוני מתמרד. ו......אם אלו השיחות שאתה מכיר בין החברות והשכנות....שוב",אוי לאותה בושה,אוי לאותה כלימה".לא שמעתם על שמירת הלשון אצלכם בקהילה??????

shach mat

New member
אומנם אני כרגע

ממש כותב תוך כדי לחץ בעבודה אבל חשוב לי שתדעי שאני ממש לא השכן ממול ולא מכיר אותך , סליחה אם הקפצתי אותך בדרך כלל שיש מריבה בין בני זוג מרגישים מושפלים ונרדפים סליחה אם הבערתי את הכובע אני גם לא גר בב"ב ומשתדל לברוח מרכילות מיותרת , אני מחפש בחיים שלי רק שקט ושלווה לצערי אני שומע בזמן האחרון על ריבוי מקרים של בעיות בשלום בית , כל מקרה והסיפור שלו ליבי ליבי על כולם!

ולא במחמאות עסקינן

אשמח לשתף בהגיגיי,ניסיוני ו.......אהבתי ממני לכולכם אור ואהבה

למעלה