לכל הגברים...

זכותה את צודקת

אבל אם היא בוחרת לממש את זכותה להתלבש (או להתערם) חושפני אין זכותה לתבוע את הגבר על זכותו המוסרית להסתכל לה בחזה זה כמו שור שרואה את הצבע האדום..

חיים 1990

New member
דחוף לך לטיפול פסיכיאטרי

אם זה המצב אצלך שזה לא נשלט שאם אתה בחורה אתה חייב לתקוע מבט אז זה גם לא אשמתך זה פשוט מחלת נפש

אתה או הומו או מלאך אם אין לך יצרים

זה שאתה הומו זה לא אומר שאני הומו וזה גם לא אומר שאין לי יצרים לא אמרתי שכל בחורה שאני רואה אני רץ אחריה ומסתכל לה בחזה והולך (וזה מראה על סכלותך אם הבנת כך...) אמרתי שאי אפשר לתבוע גבר משועמם כמו שהיא כתבה בגלל שהישיר את מבטו על החזה שלה אוקי?

חיים 1990

New member
אז אתה לא שולט על עצמך?

אתה רואה בחורה ואתה רוצה לזיין אותה אז אתה אונס אותה? זה לא הגיוני אנחנו לא שוורים אנחנו בני אדם ובני אדם נורמלים מצליחים להתגבר על פיתוי ובשביל זה לא צריך לא להיות הומו ולא להיות מלאך

תגיד אתה בכוח רוצה להיות טיפש?

אמרתי שאני יאנס בחורה? אמרתי שאני אנסתי בחורה? אמרתי שבמקרה שאחד הטריד (אתה כנראה לא יודע אז תדע שיש הבדל גדול בין אנס להטריד) ע``י שנעץ מבטים בחזה אי אפשר לבוא אליו בטענות כמו``כ לא הצדקתי שום אנסים תחשוב אם הבנת לפני שאתה מגיב

אם יש פה מישהו שלא יודע זה דוקא אתה

כי אחד שמטריד מיני באופן חופשי ואף אחד לא עוצר אותו, עלול בהחלט להגיע למצב של אונס. וזה לא חייב להיות איזה בני סלע שנכנס עם סכין לבית של מישהי, זה יכול שהוא יצא איתה לדייט וליווה אותה לביתה ושם עשה מה שעשה למרות רצונה. והיו, כל כך הרבה פעמים, דברים מעולם.

uty76

New member
חבל שלא הצגת פתרון קונקרטי

היו שתקפו כאן את החוק למניעת הטרדה מינית, וזאת הזדמנות בשבילי להגיד שלדעתי החשיבות של החוק הוא שהוא מונע איקס מקרים קונקרטיים. למרות שאינו מונע כמובן את כל מגוון הפנים של ההטרדה המינית. עו"ד רובינשטיין הסנגורית הציבורית, שציטטתי כבר את דבריה אמרה ובצדק שהפכנו לחברה מענישה ושהחוק אינו פתרון לכל. ראוי וצריך למצוא גם פתרונות חברתיים. חבל שלא כתבת איזו התנהגות גברית היית מבכרת.

חבל שהחוק מדבר כל הזמן

מהצד של הגברים הפוגעים, איך להעניש אותם ועל מה. למה שהחוק לא יתחיל בחינוך? וילמד ילדות, נערות ובחורות איך לדעת לומר לא!!!? איך להיות אסרטיביות? איך לא להרגיש אשמות? נבוכות? חלשות? שהחוק יתחיל שם! בחורה אסרטיבית תקטין את סיכוייה להפגע בהרבה מאד אחוזים!

uty76

New member
בדיוק לזה התכוונתי!

החוק לא מחנך. החוק מחייב. החינוך מתחיל בראש ובראשונה במערכת החינוך (מבחינת המדינה כמובן) ואני חוסך את שאר המקורות שמהם יכולה לצאת הבשורה, מכיון שאני מאמין שכל מאמץ מצד המדינה נדון לכישלון. בקיצור. החוק הוא כתובת חשובה אבל בוודאי לא חזות הכל. המהפכה תתחיל לא מהאמצעים המוגבלים של המדינה (שוב אני וההשקפה המדינית הימנית שלי...) אלא מהחלטת האזרחים לשינוי.

uty76

New member
טוב הנה דרך אחת לדוגמא

זוכרים שהחברה להגנת הטבע השקיעה בסלוגן נוצץ בסביבות ה-80' "צא לטבע אך אל תקטוף" אתם בוודאי לא זוכרים אבל כשהייתי בתיכון חילוני לפני 12 + שנים היו לנו סדנאות על סמים. דבר שהשפיע עלינו כל כך שלא נגענו בסמים ובאמת בשכבה שלי באופן מאד ברור אין כמעט מי שהשתמש בסמים. היתה שיחה עם נרקומן. שוטר במחלק הסמים בא ותיאר ממה כל סם מורכב ואיך הוא משפיע. בקיצור עד היום אין מצב שאגע בחרא הזה. (ידעתם שהחומר שפעיל בטריפ הוא לא אחר מרעל עכברים?! אתה אשכרה מרעיל את עצמך!) גם בנושא חינוך מיני הגיע הזמן להפשיל שרוולים. יש לי כבר כמה רעיונות מצמררים.

בתצ1

New member
אני לא חושבת שיש כל כך פתרון

אני בתור בחורה ,ואפשר להגיד אסרטיבית כלשונך עדיין מוצאת את עצמי במצבים מאד מעצבנים.. אגב ,החוק לא יכול להתחיל בנשים כי ככול הידוע הבעיה היא אצל הגברים ולא אצלינו.. זכותינו להיות בישניות,חלשות,נבוכות ,פרבוקטיביות ..זה לא נותן שום לגטימציה להטרדה!!!

הבעיה היא לא אצלם או אצלינו

הבעיה היא חברתית וחוצה מינים. אנחנו עדיין לצערי חברה פטריאכלית, הרבה יותר מדי נשים נישאות לשם בטחון כלכלי ומשפחתי. עדיין החינוך הוא שאשה נישאת, יולדת, שייכת ל.. עדיין היא החוליה החלשה. אין ספק שישנה מגמה נהדרת של שינוי אבל זה ייקח עוד זמן. עדיין יותר מקובל שגבר עובד שעות רבות מחוץ לבית והאשה הרבה פחות כדי להתחיל משמרת שניה בבית... אין לי כוח להמשיך. לסיכום. הבעיה היא בתפישה החברתית. ברגע שהחינוך ישנה אותה, ההתנהגות של כולנו תשתנה. הן של הנשים שיהיו עצמאיות ובטוחות יותר והן של הגברים שיבינו שאנו איננו אובייקטים.

ואם אני אסרטיבית?

הייתי פעם מאוד אסרטיבית במקום עבודה אחד, כשמישהו הטריד אותי חזור והטרד, למרות היותי נשואה +1, ולמרות שהבהרתי חזור והבהר שאני לא מעוניינת. אז הייתי אסרטיבית ומה הרווחתי? שהוא היה מיודד מאוד עם המנהל, ופשוט מצאו מהר מאוד עילה לפטר אותי! מה שאומר שאסרטיביות אומנם מועילה נגד ההטרדה - אבל היא לא תיקנה את המטריד, הוא "העניש" אותי על שעצרתי אותו. לעומת זאת אם הייתי מפעילה נגדו את החוק (מה שלא נעשה מסיבות שונות) אני הייתי מענישה אותו.

תמיד יהיו אנשים חולי מין ושררה.

אם נשים מנעול לדלת זה אומר שלא יפרצו? זה אומר שנקטין את הסיכון לפריצה.

אולי לא נבין מה זה הטרדה...

אבל "כל חוק שימנע את זה עדיף".. אם החוק באמת מונע את זה אז ניחא. אבל ברור לכל בר דעת שזה לא שחור-לבן ושבסופו של דבר יש שופטים שמקלים,יש שמחמירים, יש שלוקחים את זה למקרה הספציפי ("גופא") ויש שמוציאים מזה פופוליזם עלוב ושקוף. אז מה לעשות, אנשים רואים את מה שעשו מהחוק הזה, וזה נהיה "קרדום לחפור בו". וכבר לא מעט נשים אמרו את זה. (ראי תיק רמון ולא חסר דוגמאות). אז נא לא להתפלא אם בסופו של דבר לא יקבלו אותך ח"ו לעבודה וכדו' רק בגלל שהבוס מעדיף שאצלו במשרד זה לא יקרה. http://www.ynet.co.il/articles/1,7340,L-2156073,00.html

Le Fay

New member
תמוה להפליא.

קודם כל, השתתפתי בכנס האמור, צפיתי במהלכו בסרט שוודי שמתעד סחר בנשים ושמעתי דיונים בנושא; ואפילו לא ידעתי שהסינמטק ניצל את ההזדמנות להקרנת סרטים אירוטיים ("גרון עמוק", "השטן בגברת ג'ונס", "אורח Q") - ועוד באותו הכרטיס. החלטה מעניינת ביותר. שנית לא ברור לי איך אפשר שקהל ייכנס לאולם "מלא מפה לפה". ושלישית איני מבינה למה צריך להגיש תלונה על הטרדה ועל תקיפה מינית כשמדובר, בלי שום דילמה, במעשה מגונה בפומבי.

Le Fay

New member
וצילום האילוסטרציה - בכלל תמוה.

אבל זה רגיל בוואי-נט, לכן הפסקתי לקרוא אותם.

מעשה מגונה בפומבי.

זה- במהלכו פתח הגבר את רוכסן מכנסיו, נגע באיבר מינו ואמר לאחת הנשים: "אז מה? את לא תמצצי לי?". (ומי יודע מה היא אמרה לו לפני שהביא אותו להגיד את זה...) זה- מייד עם הכניסה לאולם עלתה קבוצת הנשים על הבמה, נעמדה בשורה, וביקשה מהגבר המדובר לקום. הגבר קם ונעמד ואז הצביעה עליו אחת הנשים ואמרה: 'אני רוצה להראות לכם איך נראה אדם שמטריד מינית...הוא לובש חולצה ירוקה, מרכיב משקפיים... (הוא יגיש נגדה תלונה על הוצאת דיבה? לההההההההההה) זה- הגבר, בתגובה, הוציא מתיקו מצלמה וצילם את קבוצת הנשים שעל הבמה. או זה- אשה שישבה לפניו התנפלה עליו וניסתה להוציא ממנו בכוח את המצלמה והוא דחף אותה ונתן לה אגרוף בפניה. --------------------------------------------------------------------- מנהל הסינמטק, אלון גרבוז, אמר, כי אחת מן הנשים שעלו לבמה תגיש נגדו תלונה על הטרדה מינית ואשה אחרת על תקיפה. והוא (הגבר) יגיש נגדה תלונה על תקיפה או על הוצאת דיבה?! (מעניין מה עם המצלמה?) זה (גם) ההבדל בין גברים לנשים. מונח לפניך. רק צריכים לפתוח את העיניים ולהסתכל.

למעלה