לכל הבחורות...

גורי פ

New member
לכל הבחורות...

יש לי שאלה... אתן חושבות שאפשר לאהוב שניי גברים בו זמנית ? לתת לכל 1 מהם מקום אחר בלב ולדעת שבלעדי 1 מהם את רק חצי ולעולם לא תהיי שלמה , שה-1 ל מחליף את השני ... האם זה יכול לקרות? ו

ליאן.

New member
בהחלט!

השאלה היא.. האם יש אפשרות לחיות עם מצב כזה למשך הטווח הארוך.

007N I L I

New member
לי אין ספק..

שאהבה חייבת להיות טוטאלית לכן אני מסכימה עם השאר כנראה שאת לא אוהבת אף אחד מהם..קל מאוד לבלבל אהבה עם דברים שונים ולכן הגיוני שתרגישי כך כי כל אחד ממלא חלק אחר אבל אהבה זה חייב להיות משהו הרבה יותר עמוק שגורם לך להבין שיותר ממנו את לא צריכה..

לדעתי - לאף אחד אין הוכחה שלא.

אולי דווקא כן. אבל בחברה שלנו לא מקובל לנהל קשרים כאלה, לכן לא סביר שמישהו יצליח לממש אהבה כזו במערכת היחסים.

007N I L I

New member
החברה לא מקבלת

מכיון שסביר להניח שלאהוב יותר מאחד, אחד מהם חייב להיות מסיבה אחרת ולא אהבה... ולכן גם החברה מטילה סנקציות...

מה זה "סביר להניח"?

על מה מושתתת ההנחה? הטענה "אם החברה לא מקבלת - כנראה שיש סיבה טובה" כבר מזמן פשטה את הרגל. צריך נימוק לוגי יותר חזק כדי לשכנע, שאי אפשר לאהוב שניים.

007N I L I

New member
נימוק יותר חזק

לפי דעתי הטענה " אם החברה לא מקבלת- כנראה שיש סיבה טובה"- יש נושאים ( ברור שהרבה גם לא ) שלעולם החברה לא טועה. ולודגמא במקרה הזה למה החברה מתקשה לקבל אהבה של שניים? כי כמו שהסברתי מקודם לפי דעתי לאהוב שני אנשים זה מסיבות שונות ( כגון נוחיות , משיכה וכו' ) הרי אם שניהם היו אותו הדבר לא היה צורך לאהוב שניים .. אז מכל אחד נלקח חלק שיותר מתאים לאותו אדם... אז איזה מו סוג אהבה זאת?.. כשאתה אוהב מישהו אתה לומד לקבל את המגרעות שלו ואף להפוך אותם ליתרונות..וככה אתם משלימים אחד את השני..הרי זה כל המהות של האהבה .. ואם זה היה אחרת אהבה הייתה הופכת להיות רגש הרבה יותר שטחי וסוציומטי.. ואני מאמינה שזאת לא מהות האהבה..

לא יודעת

אולי יש נושאים שלגביהם החברה לא טועה - אך מי אמר שהנושא הזה הוא אחד מהם? אפשר לאהוב הרבה יותר מבן אדם אחד. אני למשל, מצליחה לאגור בתוכי אהבה אדירה שאינה יודעת גבולות כלפי בן זוג, ילד ואחיות. קשה לי להגיד אם למי מהם יש עדיפות כלשהי, לדעתי לא. הטענה היא, בעצם, שאי אפשר לאהוב אהבה רומנטית יותר מאדם אחד. ואז השאלה שנשאלת: למה שלא אוהב שניים, כמו שאני אוהבת שלוש אחיות מבלי להפלות ביניהן? אני הרי אוהבת אותן לא בצורה אגוצנטרית, וכן יודעת לקבל את המגרעות. אז למה לא שני בני זוג? האמת היא, שאין לי ענין פרקטי בבחינת השאלה הזו, יש לי אחד ובקושי יש לי זמן בשבילו - אבל בגדול, לא לגמרי ברור למה אי אפשר יותר מאחד. זאת אחת המוסכמות שקיבלנו ברגע שנולדנו בלי בכלל לבחון את הבסיס שלה.

007N I L I

New member
כן, אבל..

אי אפשר להשוות בין אהבות כל כך שונות.. אהבה זה הרבה יותר מסובך וקושר גם רגשות אחרים..לדוגמא אם אחותי תיקח את אחותי הקטנה לארוחה זה לא ישנה לי , אבל אם מישהו שאני אוהבת יקח בחורה אחרת לארוחה.. לא רוצה לחלוק אם אף אחת ...

זכוכיות

New member
מצחיקה אותי הקביעה,

אנחנו הרי לא מדברים כאן על משהו ברור, אנחנו מדברים על רגש, ועוד רגש כמו אהבה שכבר שנים מנסים לפשט. את לא יכולה להציג לי כאן משוואה מתמטית שתוכיח שבלתי אפשרי לאהוב יותר מאדם אחד- אז אולי את טועה? מי אמר שאת יודעת מה זו אהבה? אולי אני יודעת יותר טוב ממך? כן היתה תקופה בחיי שאהבתי שני אנשים שונים, וכן מבחינתי זו היתה אהבה כלפי כל אחד מהם. אחד הלך, והתפוגג עם הזמן- אחד נשאר והתרווח. אני לא הייתי מסוגלת לראות את החיים שלי בלי אף אחד מהם, אני אהבתי אותם (ואת המגרעות שלהם) בטירוף, וכן- נשבר לי הלב כשלשני נמאס- וכן- שמחתי כשהראשון נשאר. את יכולה להגיד לי שזו לא היתה אהבה? תוכיחי.

007N I L I

New member
אני עצמי לא יכולה להגדיר אהבה

זה משהו שאפשר יותר לרגיש מלהגדיר כי זה מעורב בעוד הרבה גורמים.. אך תשאלי את עצמך , מילא שאת מאוהבת בשניים.. אבל איך היית מצליחה ( ומרגישה ) לאהוב מישהו שאוהב אותך ועוד אחרת? זאת לא אהבה, אולי אני לא יכולה להגדיר אותה אבל אהבה היא מוחלטת וזו היא דעתי בלבד, תרגישי חופשי לחלוק..

זכוכיות

New member
לא הייתי אוהבת את הרעיון,

למעשה, קינאתי לשניהם בטירוף, לא הייתי מסוגלת לחשוב עליהם עם מישהי אחרת. האהבה שאת מכירה היא אולי מוחלטת, כי עוד לא הגעת למצב שבו את מאוהבת בשני אנשים. אני כן.

טל קר

New member
../images/Emo45.gif

איכשהו זה נראה לי רעיון מתקבל על הדעת כשזו אני שאוהבת שניים, וממש בלתי נסבל כשמישהו שמוצא חן בעיני אוהב שתיים.

זכוכיות

New member
החיים מלאים סתירות :)

זה לא שאני לא יכולה להבין את זה (בכל זאת, הייתי שם) אבל מן הסתם אני מעדיפה להיות האחת והיחידה. גם הם לא היו מרוצים במיוחד ממה שקרה שם, אבל הם גם הבינו שזה הגיוני, קורה.

גורי פ

New member
איך את מסבירה ...

אם כך אז איך את מסבירה את הקושי של החברה לקבל האהבה בין בני זוג מאותו מין(הומואים!, לסביות!) את הקושי שלה לקבל האהבה בין אנשים בעלי רקע חברתי שוני (עשיר ועני וד=כו') לקבל אהבה בין אנשים בני דתות שונות (יהודי ונוצרי וכ') אהבה בין אנשים בני צבע עור שונה בני עדה שונה וכו'? לחברה הרבה פעמים אין הסבר הגיוני....

אפשר לאהוב מאה גברים

אבל עדין יש 24 שעות ביממה ואת זה קצת יותר קשה לשנות, לכל אדם יש סולם עדיפויות ובטח זה לא להיות עם מישהי שמעדיפה לבלות עם גברים אחרים.

למעלה