לכל הבוגרים

ראשגדול

New member
טוב תודה אבל ...

את לא פחדת להיות לבד ?? כאילו איך עשית את הצעד ... הרי ידוע (ואני אומר מהכרותי עם חולים רבים ) שיש תלות גדולה מאוד בהורים ואני לא יודע אם זה סתם פינוק או בגלל פחד אמיתי מהלא נודע שקשור למחלה ... איך בכלל היתה תגובת ההורים הם לא אמרו לך "את לא מספיק בוגרת לטפל בעצמך "ודברים בסגנון ?? או שהם תמכו ?

שלום לך

שלום אני גר כרגע אצל הורים. אבל אם הזמן אני גם יעזוב זה חלק מעצמאות והגיל. זה לא כל כך כמו שאומרים בכול אופן בהצלחה. יום טוב מאחל לאנדרו

ראשגדול

New member
לכל הבוגרים

תגידו לי אתם גרים לבד ?(יענו יצאתם מהקן ? ) אני כבר הגעתי לגיל מכובד ואני רוצה מזה זמן רב לעזוב את הבית .. תבינו לא רע לי חס וחלילה אבל צריך להתקדם בחיים ... שעזבתם את הבית לא פחדתם ?? אם תרגישו לא טוב מי יטפל בכם ? איך תסתדרו עם כל הטיפולים בבית ?(חשבונות ,קניות,ניקיון,כביסה וכו..) הרי אין מה לעשות אנחנו לא אנשים רגילים .. תמיד יש סיכוי שנקבל איזה המופטיזים או אלוהים וידע מה .. היתה לכם עבודה בכלל או שהסתמכתם על ההיטוח לאומי ועזרה מההורים .. ובכלל ... הרי פיזית אנחנו לא יכולים ממש לעבוד אז לאלה ממכם שלא ממש היו תלמידים חכמים ולא יושבים במשרד על כוס קפה... הרי הפורום הוא אנונימי אז אולי תוכלו להגיד לי במה אתם עובדים ?? אני משתגע בבית בלי עבודה ! אשמח לקבל תשובות

orenkulu

New member
החברה צודקים

כדי להיות עצמאי לא חייבים לצאת מהבית. לפעמים לגור לבד זו רק אשליה כי אתה עדין תשתמש בשרותים של הבית כמו כביסה וכו' (לפחות בהתחלה). וממש אי אפשר לחיות בחוץ בלי עבודה קבועה וגם זה לא תמיד מספיק. אני לא חושב שיש עבודות שאי אפשר לבצע אבל אם אתה לא נהנה להזיע יש הרבה משרות שלא דורשות הרבה מאמץ כמו שירות לקוחות לסוגיו. אם תצליח לעבוד במשך כמה חודשים ולצבור סכום התחלתי תוכל לבדוק אופציות למעבר הלאה, אחרת כל דבר קטן יסיג אותך חזרה. בקיצור - אם רוצים אפשר, הכל תלוי בך.

vikvik

New member
גם אני גרה לבד

טוב , אז אני בת 22 ואני גרה לבד כשנה וחצי. וזה לא שאני הולכת להיות כאן בעד לגור לבד וכאלה , אלא רק להגיד כמה דברים חשובים שלמדתי על זה. קודם כל , לפי דעתי אין דבר כזה גיל מתאים לעזוב , אלא גיל שרוצים לעזוב. אני גם חושבת שזה עניין של אופי , יש כאלה שיעדיפו כל שנה לטייל בחו"ל ולגור עם ההורים , לחסוך כסף ויש כאלה שיברחו מהבית מיד. לפי דעתי , זה פשוט עניין של מה אתה מרוויח ומה אתה מפסיד ועד כמה דבר זה או אחר חשוב לך. כי אם לא מפריע לך לגור בבית אז תמיד עדיף לחסוך את הכסף , גם לא לחסוך בהכרח אלא להשקיע בעצמך ולהנות מהחיים. עוד תספיק לרכוש משכנתא ועוד יהיו לך מלא בעיות כספיות בעתיד , מבטיחה ( עד 120 :) ). וגם אם אתה מחליט כי אתה נחנק בבית , או לא ממצה את עצמך לא היית ימציע לך מיד לעבור לגור לבד , אלא לקחת את הזמן ולהתרגל לרעיון וכמובן לנקוט בכמה צעדים. קודם כל , לא ההורים שלך , אלא אתה חייב להאמין בעצמך , ולהיות בטוח עם הוכחות ביד שאתה תוכל לטפל בעצמך. כמובן עד כמה שאתה יכול. ברגע שאתה תאמין ותדע את זה , גם ההורים ירגישו את זה בכך. וזה באמת מתחיל מהבית. להתחיל בקטנה לחוש את מושג העצמאות. לקחת תרופות לבד , לנקות את הבית לפעמים , לעשות ארוחה לעצמך לבד וכאלה. אולי זה נשמע אינפנטילי , אבל וואלה , על עצמי גיליתי שזה חשוב. כי מתהחלה עוברים לדירה חדשה וגרים לבד ומתלהבים כאילו הגענו לנופש במלון , ואח"כ מתחילים החיים וזה כבר לא מצחיק. כן כן , גם את החשבונות ולהבין מי נגד מי ואיך המערכת עובדת. איפה משלמים חשמל ואיפה מים , דברים כאלה באמת ניתן ללמוד מהבית :) לכל ההורים קשה כאשר הילד שלהם עוזב , ולהורים של סיאף עוד יותר. אבל אין מה לעשות והם צריכים להבין שזה לטובתך וצריך לתת להם קצת הוכחות לזה. אבל , אוף , זה באמת קשה!!!!!!!!!!!!!!! לגבי הלימודים , התמזל מזלינו ואנחנו מקבלים מימון מביטוח לאומי , תלוי איפה לומדים ותלוי באחוזים וכאלה , לכן שווה לברר את זה כבר עכשיו. זה מאווווד מקל עלינו. גם ההורים שבדרך כלל עוזרים במימון לימודים יותר פנויים לעזור לך וגם אין את כאב הראש הזה על הראש :) אבל אסור לשכוח שבזמן לימודים , במיוחד בהתחלות כמו שנה א' מאוד קשה למצוא זמן לעבוד. ועבודה זה דבר הכרחי כדי לגור לבד. כאשר אתה עובר לגור לבד אתה חייב למצוא עבודה קבועה , שעבדת בה כבר כמה חודשים ובדקת שזה אכן מתאים לך , חייבים לחסוך סכום התחלתי של כמה תשלומים מראש על שכר דירה כי יש המון הוצאות בהתחלה. בתור אחת שגרה לבד , אני יכולה להעיד כמה המצב הכספי לא נותן לישון. וחייבים את השקט הזה שיהיה לך כסף ואם לא אז שיש לך רשת ביטחון , הורים , או תוכנית חסיכון. ואפשר לעבוד עם סיאף , אני הגעתי לכאלה עבודות שלעולם לא חשבתי שאעבוד בהם , בעיקר עבודות סטודנטים כאלה , מזדמנות. זה המון כאב ראש כי אתה אף פעם לא יודע איך תגמור את החודש , אבל מתרגלים לזה :) אמרו כאן שלפעמים לגור לבד זו רק אשליה כי נעזרים בהורים. לא חושבת שזו אשליה , אלא חושבת שזו התמודדות עם המציאות דווקא. אין מה לעשות , הורים זה הורים. ואת אותו הכסף הם הוציאו עליך גם בבית , ולפעמים אפשר להיעזר גם בהם. אני לא מאמינה שאני אומרת את זה , אידיאליסטית שכמוני שאיך שעברה דירה אמרה להורים שלא מקבלת מהם אפילו שקל וכרגע הם עושים לי קניות לפעמים :) ועוזרים תמיד. וגילית שזה אכן בסדר להיעזר בהורים , אם יש להם כמובן. לא רק זה , לקח להם זמן , אבל הם שיכנעו אותי שהם חייבים לעזור יל לא רק בשבילי , אלא בשביל עצמם. גם ככה הבת הקטנה שלהם עזבה אז לפחות ככה הם מרגישים שהם עוזרים במשהו חומרי. וכמובן אוכל של אמא , פעם בשבוע על דרך קבע ולפעמים אף יותר. וכן זה כן פינוק , למה לא? מה שלי היה חשוב כאשר עזבתי את הבית זה לא לטרוק דלתות , ולעזוב בשלום ובהסכמה והבנה. כמובן שזו רק דעתי בלבד , כל מה שאמרתי ויכול להיות שיש אחרים שיש להם נסיון הפוך. אבל אני אישית כרגע חושבת שעשיתי החלטה נכונה שלי עושה רק טוב וגורמת לי לפרוח. וזה כן קשה , מאוד קשה. לגור לבד בת"א לדוגמא יכול להגיע ל4000-5000 ש"ח בחודש. ורוצים גם להנות מהחיים , לא רק לשלם שכר דירה. אני לא רואה את עצמי גרה עם ההורים כרגע. ולא כי הם רעים :) בהצלחה.

יש זמן שגרים לבד אהה ויק ויק...

מוצאים זמן לכתוב נאומים שלמים בפורמים...וזה כבר טוב!!אני גם מתכנן לעבור לתל אביב ברוב...?יש לך איזה מיטה בשבילי?

vikvik

New member
כשעושים שתי אינהלציות.....

בלילה והמכשיר בכוונה ליד המחשב אז יש זמן לכתוב נאומים עוד יותר ארוכים :) . לגבי המיטה.... אפשר לחפש גם ברחוב , תאמין לי תמצא . יש ברחובות ת"א הכל. אפשר חופשי למצוא מעמד למזרן. ומזרן זה גם לא בעיה להשיג או גם לקנות. לא הכי יקר. תמיד אפשר להיעזר ברחוב הרצל בת"א , ששם הכל הכי זול.

vikvik

New member
הבנתי

אכן הבנתי שעל זה בנית , לכן שלחתי אותך לרחוב. בהצלחה.

ראשגדול

New member
סחתאן

ותודה על ההשקעה ... אני חושב שאני באמת יחכה עד שאמצע עבודה ואחסוך סכום נחמד (אני לא יכול לישון בלילה אם אני יודע שאין לי איזה סכום מרשרשים נחמד בבנק ) הרי רק עכשיו קניתי אוטו (מזל טוב ... תודה ) עזרת לי מאוד ...

jasmine38

New member
מנסיון אישי

אני לא סיאפניק, למרות שהיה לי ה"כבוד" להוליד סיאפניק. בעיקרון אין הבדל גדול בתחושה של להיות אחראי לעצמך, ולמרות זאת, אני חושב שסיאפניק (או סיאפניקית כמובן) , חשים או גדלים עם תחושת אחריות לעצמם גדולה יותר, ממי שזכה להיות בריא יותר. בשנות ה-20 ומשהו, (ואחרי 4+ שנים בצבא), עברתי לדירה לגור לבדי, כלומר לא הייתי עצמאי כ"כ, כי קיבלתי סיוע בארוחות חמות מעת לעת, וכמובן בערב שישי משפחתי
, וכביסה וכו' וכו'. אני חושב היום, וכך חשבתי בעת ההיא, שרכב, הוא חשוב לצעירים , שרוצים יכולת ניידות גבוהה, ללא הגבלה בשעות של התחבורה הציבורית העממית. אז, במקום לשכור מקום בעיר הגדולה, שוכרים בעיר זולה בסביבה, (והוצאות הארנונה בדר"כ בהתאם) ועם ההפרש, רוכשים רכב, ובשעות הערב המאוחרות , אין משמעות לעומס התנועה. כלומר, אם תהיה לי משרה במרכז ת"א, אשאף לגור (בשכירות) במקום, שקל ממנו להגיע לעבודה, וזה לא חייב להיות ממש במרכז ת"א וכו'. אני רכשתי דירה במקום זול (כי לא היה לי הרבה, בעבור הכסף הראשוני), ושילמתי משכנתא, שעלתה לי פחות ממחיר השכירות, ורכשתי רכב (פעם, לפני 20-25 שנים, רכב היה הרבה יותר יקר מהיום, ביחס להכנסה הממוצעת). רכישת הדירה הזולה (בתשלומי משכנתא), היתה לי למקפצה גדולה להמשך בנית הבסיס הכלכלי שלי. פעם רווק/ה היה זכאי למשכנתא בתנאים נוחים, מגיל 27, ואולי למי שמוכר כנכה, יש אפשרויות, ששווה לנצל.(אני לא מכיר את הזכויות), חשוב לכל אחד בגיל ה-20 לחייו לתכנן את חייו בראייה ארוכת טווח (משהו כמו 10 שנים קדימה). אם מישהו מהבוגרים מעוניין להתייעץ עימי באופן אישי, לגבי נסיבותיו האישיות, לישם את אשר עשיתי בעצמי... אשמח לסייע בחינם!!! בהצלחה.

vikvik

New member
"הכבוד" להיות עם סיאף

:) בגלל הכבוד להיות עםסיאף , אין לי מושג איך זה בלי ומי באמת אחראי יותר ופחות. אבל היה מעניין לקרוא את תגובתך :) למרות שאני חייבת להוסיף שלכל האנשים יש תקופות , גם לבריאים וגם לחולים ולכולם לפעמים יש נפילות של לקיחת אחריות על עצמו. מה שקורה שבמקרה של אדם ללא סיאף , מקסימום יכנס לחובות ויעשה קצת בעיות :) בסיאף , תראה את "הפסקת האחריות" מיד בשינוי המצב הבריאותי. לפי הנסיון שלי זה קורה יותר מהר ממה שאנחנו חושבים ומאוד קשה לחזור לתלם. לכן גם את זה צריך לקחת בחשבון. אבל בגדול , כמו שהתחלתי את ההודעה הקודמת , אני לא חושבת שיש לעשות הכללות ולמי למי יש יותר כבוד :) , כי הכל עניין של אופי ועיצובו.

jasmine38

New member
ויק ויק "יש לי הכבוד"../images/Emo66.gif

"יש לי הכבוד" הוא ביטוי ציני כשהמילה "כבוד" מודגשת במרחאות. מה שמכנים היום "הפוך על הפוך". זו צורה של ביטוי. בסה"כ ביקשתי להדגיש שאני לא סיאפניק, ומצד שני, יש לי קשר ל-CF. ניסיתי להסביר שרוב השיקולים לעזוב את הקן של ההורים, הם שיקולים אוניברסליים לכולם. זה כל הסיפור. אני מכיר מספר בוגרים/בוגרות (גם אותך), שרק לפני 3-5 שנים, דיברתם על ההתמודדות עם ה-CF, בקלות דעת מסויימת, וכאילו פתאום החליפו לכם דיסקט, והפכתם/הפכתן להיות יותר רציניים, בהתייחסותם לחיים בכלל ולחיים עם CF בפרט. תקני אותי אם אני טועה

vikvik

New member
אתה לא טועה

ועדיף מאוחר מאשר אף פעם. הבנתי את כוונתך במילה כבוד ולקחתי אותה לגמרי בהבנה והומור אל דאגה

למעלה