לכל איש יש שם

לכל איש יש שם

האם קרה לכם שהתקשתם לקרוא לבן/בת הזוג שיצאתם איתו בשמו? האם יש אנשים שעקב שמם ה"לא איני" לא תצאו איתם? או האם קרה שהתפדחתם לספר על השם של בן/בת הזוג?

כן

עד כמה שזה דבילי (ואני יודעת שזה נשמע דבילי להחריד) יש כמה שמות שפיתחתי לגביהם תאוריה יש שמות שנותנים מראש נקודות זכות לבעל השם יש שמות שמורידים מהר נקודות זכות לבעל השם יש שמות שאני פשוט לא מסוגלת להגיד, ואז אני ישר ממציאה שם חיבה, או משתמשת בשם המשפחה ..או מוצאת כבר אלטרנטיבה... אני גם לא חושבת שזה לגמרי שטויות, ואם נתעמק מאוד,נגלה שיש (לפעמים) משהו מאחורי השם, וזה בלתי אפשרי להרחיב על זה כאן, וכמובן שזה מדע לא מדוייק, שבכל זאת הוכיח את עצמו די הרבה פעמים. אין מצב שאני לא אצא עם מישהו בגלל שאין לו שם "אין" אם הוא מוצא חן בעיניי... אבל יש אנשים מסויימים שכשאספר להם על השם אני אגיד את זה בחיוך דבילי ומפודח קלות...בייחוד לאנשים שחולקים איתי את התאוריה המצחיקה הזאת ומבינים אותי כמו שרק הם מסוגלים להבין אותי. בלי קשר, ידוע (למי שמאמין) ששם, יש לו הרבה כוח בקביעת מזלו של האדפ הנושא אותו, ולא מעט האנשים הן בדת שלנו ואין במקורות מיסטים אחרים, עוסקים רבות סביב הנושא

זה ועוד איך שטויות

שם זה שם, זה הכל. לא מבין בכלל מה הקשר בין השם של הבן אדם לבין אם לצאת איתו או לא לצאת איתו, ואני לא מדבר על - פאטמה.

העולם מתחלק ל-2

אלה שיבינו אותי מאוד בעניין הזה ואלו שלא יבינו אותי בכלל בכלל בעניין הזה אתה לא תאמין כמה מבינים יש... לימור לא הראשונה ולא האחרונה ששאלה בנושא זה רק מוכיח, שזה נושא שיושב בראש למספר לא מבוטל של אנשים

אמאל'ה

איך ידעתי לפני שפתחתי את ההודעה שבפנים יהיה כתוב "שטויות במיץ עגבניות טל" חחחחחחחחחחחח זה מפחיד !!! גם ידעתי שאני אענה לך שזה שטויות במיץ עגבניות לדעתך ושזה לא שטויות במיץ עגבניות לדעתי ויותר מאוחר, אני מבטיחה לחלוק איתך חלק מהתאוריה, כדי לתת לך להבין על מה היא מבוססת בחלקה... כמובן שחלק מהעניין הוא סתם פריבילגיה לשם אם למשל יש לי אנטי נוראי על מישהו בשם מסויים, או אהבה גדולה למישהו בשם אחר, אז יכול להיות שזו הקונוטציה הראשונית שארגיש כלפי אותו אדם עם אותו שם, ובמקרה הזה זה באמת שטחי מאוד ומבוסס על הרגשה בלבד, שעוברת מיד עם ההכרות של האדם... ברור אבל יש דברים טיפה יותר עמוקים ולא כל כך דבילים... מה שכן? אני אציין שזה מאוד משנה באיזה גיל מדובר אבל כשמדובר בחבר'ה צעירים, השם יכול לרמז על הבית שממנו הוא בא. לפעמים אפשר לקלוט נאורות, פלצנות, פרימיטיביות של הורים למשל, לפי השם שהם בחרו לבן או לבת שלהם... וזה יכול להעיד מעט על הבית שהוא בא ממנו... זה רק על קצה המזלג ומאוד בכלליות אבל נשבעת לך שזה לא תירוץ יש משהו שם...זה לא סתם ולגבי העניין של כוח, זה כבר לא עניין של תירוצים או ויכוחים זה עניין של אמונה, או חוסר אמונה. מי שמאמין בדת שלנו, מודע לעובדה שגם על פי ההלכה לשם יש משמעות, ולכל אות יש משמעות, והשלכות על חיי האדם... זה או שאתה מאמין או שאתה לא מאמין. ואני לא חושבת שאפשר לפסול נושא על הסף מבלי ללמוד אותו. אבל מכיון שאף אחד לא עשה סטטיסטיקה על אנשים וחייהם, עם השמות שלהם כדי לבדוק את הנושא...אני מניחה שאין לי איך להוכיח אז אני פשוט חיה בשלום עם זה שיש מי שמתחבר ויש מי שלא אבל תירוץ, זה לא. לא אצלי

עדיין חושב שאלו שטויות

מה שההורים שלו או שלה בחרו לקרוא לו או לה- לא אשמתו או אשמתה. לדעתי בן אדם שבוחר לא לצאת עם מישהו כי קוראים לו כך וכך- הוא רק מחפש תירוצים נוחים לו. שטויות לדעתי. אני לפחות לא מסתכל על זה ומעולם לא הסתכלתי על כזו ראייה מצומצמת.

סליחה דארלינג

יש הבדל בין לפתח תאוריה ולהשתעשע איתה ולעקוב אחריה, ובין ללכת עם התאוריה הזאת כאילו היתה תורה מסיני. התחלתי בזה שאמרתי שאין מצב ששם יגרום לי לא לצאת עם מישהו שמוצא חן בעיניי. אבל שם, כן יגרום לי לקונוטציה כזאת או אחרת (לא כל שם, ולא תמיד) והקונוטציה או תוכיח את עצמה או תופרך ברגע שאכיר את האדם. הראייה אינה מצומצת ההליכה העיוורת אחרי הראייה (אם יש כאלו שנוהגים כך) היא המצומצמת והטיפשית.

נו שויין

אני מדבר רק אבל רק על בחירת בן זוג לפי זה, לא על קונוטציות. לפסול אדם בגלל ששמו הוא כך וכך- זה סתם. זהו, לגביי זה אני לא מסכים , לגביי הקונוטציות- זו כבר הרגשה אישית שאיתה אני כן מסכים איתך אבל זה לא מה שיגרום לי לא לצאת עם מישהי בעתיד.

זה כבר בעיה שלהם

תודה לאל שאני בטוחה בעצמי מספיק , במידה שמאפשרת לי לחשוף אפילו מחשבות דביליות שכאלו... וכל אחד יכול להסתכל על זה כפי שמתחשק לו

מיKה

New member
טוב, את בטח כבר יודעת

באיזה חלק אני נמצאת

אממממ

הכשרונות הטלפאתיים שלי לא עובדים עם כל אחד :) \ דברת אליי בכלל? ולא, אם דברת אליי, אז וואלה לא יודעת..אשמח לשמוע

דבילי דבילי אבל ..פעם היה לי חבר

ואהבתי אותו מאד ... וקראו לו אהרון (שם מרוקאי כבד) אבל הוא היה מקסים אמיתי .... בהתחלה חששתי לספר על השם שלו מפחד לסטגימות חחחח התגברתי אהרון ..כבד לאלא

סטיגמות זו בעיה של החברה שלנו

והגיע הזמן לשנות את זה... חדל סטיגמות ומספיק להתבייש בבן או בת הזוג, מה שכל אחד בוחר לעצמו- זה מה שיש ואין שום צורך סטיגמתי להחבא או לחשוש.

straycat

New member
ממש לא...

תמיד אפשר לתת שם חיבה או שם מקוצר. מה גם, שדי נדיר להיתקל במישהו עם שם כל-כך נוראי. יתכן מצב שבו שם מסויים מזכיר לך משהו לא נעים. זה משהו שאת צריכה לברר עם עצמך. אולי דווקא התמודדות עם ידיד/חבר עם השם הזה יכול לשחרר מהאסוציאציה הלא נעימה, לתקן את המצב...

למעלה