אמאל'ה
איך ידעתי לפני שפתחתי את ההודעה שבפנים יהיה כתוב "שטויות במיץ עגבניות טל" חחחחחחחחחחחח זה מפחיד !!! גם ידעתי שאני אענה לך שזה שטויות במיץ עגבניות לדעתך ושזה לא שטויות במיץ עגבניות לדעתי ויותר מאוחר, אני מבטיחה לחלוק איתך חלק מהתאוריה, כדי לתת לך להבין על מה היא מבוססת בחלקה... כמובן שחלק מהעניין הוא סתם פריבילגיה לשם אם למשל יש לי אנטי נוראי על מישהו בשם מסויים, או אהבה גדולה למישהו בשם אחר, אז יכול להיות שזו הקונוטציה הראשונית שארגיש כלפי אותו אדם עם אותו שם, ובמקרה הזה זה באמת שטחי מאוד ומבוסס על הרגשה בלבד, שעוברת מיד עם ההכרות של האדם... ברור אבל יש דברים טיפה יותר עמוקים ולא כל כך דבילים... מה שכן? אני אציין שזה מאוד משנה באיזה גיל מדובר אבל כשמדובר בחבר'ה צעירים, השם יכול לרמז על הבית שממנו הוא בא. לפעמים אפשר לקלוט נאורות, פלצנות, פרימיטיביות של הורים למשל, לפי השם שהם בחרו לבן או לבת שלהם... וזה יכול להעיד מעט על הבית שהוא בא ממנו... זה רק על קצה המזלג ומאוד בכלליות אבל נשבעת לך שזה לא תירוץ יש משהו שם...זה לא סתם ולגבי העניין של כוח, זה כבר לא עניין של תירוצים או ויכוחים זה עניין של אמונה, או חוסר אמונה. מי שמאמין בדת שלנו, מודע לעובדה שגם על פי ההלכה לשם יש משמעות, ולכל אות יש משמעות, והשלכות על חיי האדם... זה או שאתה מאמין או שאתה לא מאמין. ואני לא חושבת שאפשר לפסול נושא על הסף מבלי ללמוד אותו. אבל מכיון שאף אחד לא עשה סטטיסטיקה על אנשים וחייהם, עם השמות שלהם כדי לבדוק את הנושא...אני מניחה שאין לי איך להוכיח אז אני פשוט חיה בשלום עם זה שיש מי שמתחבר ויש מי שלא אבל תירוץ, זה לא. לא אצלי