לכל איש יש ניק

מארסו

New member
לכל איש יש ניק

רבותי, מעניין אותי לשמוע את הסיבות שהביאוכם לבחור בניק שלכם בפורום. אני בטוח שעבור חלקכם הניק מייצג משהו שהיה רוצה שידעו או שיחשבו עליו, בעוד שחלקכם בחר את הניק בצורה אקראית, או ללא מחשבה מעמיקה. אני חושב שיש לי מושג לא רע לגבי הסיבות שגרמו לאותו חלק מכם שאני מכיר אישית לבחור בניק שלהם, ומעניין אותי לראות אם אני צודק בהערכתי.

אותי אתה מכיר?

יש לך הערכה? בחרתי בניק כשהצטרפתי לפורום מוסיקה עברית ישנה וישנה יותר, זה היה בדיוק כשסיימתי לעבוד ברדיו והשיר האחרון שהשמעתי כשדרן היה "בתוך" של יעל טבת ויאיר רוזנבלום, בביצוע מדהים של צוות הווי של חיל האוויר עם הסולנית דפנה ארמוני הנפלאה. חיפשתי ניק שיהיה שורה משיר, חיפשתי ניק שיהיו בו "מילים" ופתאום צצה לי השורה הזו מול העיניים ואמרתי לעצמי... "מי אם לא אני גשרים לכל מיליך", רק מהפלצנות בחרתי בניק הזה...

אטיוד5

Active member
בבקשה

ההודעה הבאה נכתבה לפני שלש שנים בפורום סקס אחר, וערכתי אותה מעט כדי שתעבור את הצנזורה המיליטנטית בפורום המקומי. הודעה חשובה לבאי, קוראי, כותבי, יושבי, מקורבי, נכנסי-יוצאי, ותיקי-צעירי, משועממי-מתענייני הפורום. [ פה היה פתיח בסגנון 'כנסת נכבדה' עם רשימת הגולשים ] אני מודיע בזאת בהכנעה ומתוך שמחת לבב שבטל קורבני זאת אומרת, לא ממש, רק ניתוח פלסטי אחרי הכרות רבת השנה עם ד"ר50 וממשיכו ד"ר51 כבד עלי משא הניק עומסו רב עלי והגיע הזמן להתעלות להתהדר להתרומם ולהתנשא לאגור כוחות, לחדש ולהתחדש, לצבוע ולגוון ואין שעה יפה מזמן חרותינו הממשמש ובא. על כן החלטתי לאחר שמיעת כל השמועות שקילת כל השיקולים ראיית כל המראות בכובד ראש הראוי ל ש נ ו ת א ת ה נ י ק ומעתה והלאה ניקי בישראל אטיוד5 מברקים למערכת יתקבלו בתשומת לב בברכת בוקר מזוין צ'או ולשאלתך - אטיוד הוא תרגיל. זה מאוד התאים שם בפורום ההוא.
וה- 5 - אה, סתם מספר חביב, ומציין ספרת העשרות של הגיל.

גרי רשף

New member
לי יש סיפור מה-זה-מגניב

כשהתחברתי (כאילו) לאינטרנט אז אמרתי לעצמי: "שיוו! איזה מגניב שלכל אחד יש ניק משלו", אבל בגלל שאני מיוחד אמרתי (שוב לעצמי)- "לייק דההה? אני רוצה להיות הכי מגניב!!", וזה יהיה מה-זה-לא-לענין אם אני אקרא לעצמי מארסו או גשרים או אטיוד (לייק הלוו????), אז חשבתי לי וחשבתי לי וחשבתי לי עד שבאה לי פתאום הברקה שמה-זה-חבל-לכם-על-הזמן שאני אהיה גרי רשף! נכון שזה שם שווה בטירוף (כאילו!)?

מארסו

New member
יש לי אחד מאחד

ניחשתי שזו הסיבה. עכשיו שאלה : האם זה נובע ממחאה על "שמות עט" שאמורים להציג אותנו כ "מה זה מיוחדים ומעניינים" ? מצניעות ? או שאולי זה זה בבחינת "הפוך על הפוך" - אני אהיה הכי מיוחד, ואקרא לעצמי בשמי האמיתי ובכך אולי אעמיד את כל אותם "ניקים" באור נלעג משהו ?"

אני מהמרת על 2

מה איתך? לא תשתף אותנו בסיבות לבחירת הניק? אני מתה מסקרנות מזה זמן מה (אתה יודע ממתי) לגבי הניק שלך.

מארסו

New member
טוב, עכשיו אני

הניק הראשון שלי (ilovemusic) נפתח ללא מחשבה מרובה. נכנסתי לפורום וואלה כדי לחפש איזה שיר והייתי חייב לבחור לי שם, קיבלו אותי יפה , והחלטתי להישאר. עם הזמן התחלתי להיכנס איתו לפורום מוזיקה בתפוז והחלטתי להשתמש באותו ניק על מנת לא לבלבל את אותם אנשים שמכירים אותי כבר מוואלה. לגבי מארסו - משהתחלתי לשמוע דברים טובים על פורום תרבות, החלטתי להיכנס, ועם הזמן גם להשתתף באופן פעיל. ראיתי צורך לפתוח ניק חדש משני טעמים. הראשון - הניק המוכר שלי לא התאים לנושא הפורום, ובין כה התחלתי למאוס בו. השני - רציתי להישאר בעילום שם כדי שאוכל להתבטא בחופשיות שהאנונימיות מקנה , ומבלי שאחשוש שדברים שאגיד יקושרו עם הניק המוכר והאדם שמאחוריו. ולמה "מארסו" ? מכיוון שזהו שם גיבור סיפורו של אלבר קאמי - "הזר". שזה בדיוק מה שרציתי להיות בהסתתרי מאחורי הניק הזה (ומלבד זה, זה סיפור שהשפיע עלי עמוקות בזמנו)

אטיוד5

Active member
נכון, נכון

שם שווה בטירוף, ומה-זה מקורי. שיו, גרי, הספונטניות נוזלת ממך. כאילו, איך הבאת אותה בהפוכה! כל הכבוד, אני הולך להתחבא בפינה. תגיד, מי גילה לך ששם המשחק הוא מקוריות ומיוחדות? [אטיוד כזה מגניב כזה]

שינויים

הגעתי ל"תפוז" בדלת האחורית, אדם חסר מצפון שידל אותי להפקיר את הבית שלי לחברי פורום מוזיקה עברית לצורך שירב"צ. למחרת בבוקר חשתי צורך לאמר לאנשים תודה כי בדיעבד חשתי שאני הייתי המקבל יותר מאשר הנותן, ומכיון שהיה מדובר רק בכניסה אד הוק קראתי לעצמי TalReshef במתכונת שמקובלת על User names במערכות מחשב, שזה היה האסוציאציה הראשונה שלי. חודשים מאוחר יותר התגבשה אצלי תחושת ניכור כלפי השם הזה שנושא כאמור קישור טכני ומערכתי, ועם המעבר למטולה ולעבודה החדשה, שנשאו אצלי תחושה של התחלה חדשה, בררתי לי שם חדש שהוא גם מקושר לשם הפרטי שלי, הוא גם צומח מעולם הטבע שהוא מרכז התחושות שלי, והוא גם נושא הבטחה של בוקר עולה והתחלה חדשה.

המוזרה

New member
זו לא אני, זו אמא של אריאל הורביץ.

כשנכנסתי בפעם הראשונה לפורום מוזיקה ישראלית ב-IOL, אי שם בשחר ההיסטוריה, חיפשתי לעצמי ניק שיגיד משהו עלי. היה לי מאד קשה למצוא, אבל אז ביקשה ממני מישהי למצוא עבורה ספר אחד מספרי שיריה של אמא-של-אריאל-הורביץ. כשמצאתי את הספר עבורה, דפדפתי בו ומצאתי שיר הכתוב בכתב יד. שמו היה "איש מוזר". לא יכולה להגיד שהתחברתי ליותר מאשר כותרת השיר אבל אז כבר היה ברור לי שהשם מתאים לי כמו כפפה ליד וכך הפכתי ל"אישה מוזרה" לאחר פתיחת פורום מוזיקה בתפוז, החלטתי להסתפק במילה אחת וכך ט-דם!! הפכתי להיות "המוזרה".

איזה מהם? ../images/Emo6.gif

shellyland הוא שם חיבה שקיבלתי לפני שנים רבות מחבר יקר (הדוס הפסיכי, לאלה שעוקבים), בגלל שאני חיה בעולם משלי (משחק מילים שכזה) ולא נותנת לעובדות לבלבל אותי. שאר החברים שלי אימצו מהר מאוד את הכינוי ולכן, כשפתחתי לראשונה תיבת דואר אלקטרוני בהוטמייל, נראה לי רק הגיוני להשתמש בכינוי הזה. כשהגעתי לפורומים, לפני קצת למעלה משנתיים, "שלילנד" כבר היתה חלק בלתי נפרד מהזהות שלי והיה לי הכי טבעי להשתמש בה. זה הניק העיקרי שלי, הכרטיס שלו הכי מייצג אותי והחתימה שלו היא ססמוגרף הנפש שלי. זה גם הניק שמשמש אותי בפורטלים אחרים. "החטא והשופטת" נולדה תוך כדי דיון בשיר "פגישה לאין קץ" של אלתרמן, אחד מהאהובים עלי ביותר, כשכרגיל ניסיתי לשכנע את כל העולם שהם לא מבינים את השיר כראוי ורק אני כן. במסגרת ויכוח שהיה לי עם אחד הגולשים שם (ramil) החלטתי לפתוח את הניק. אני אוהבת אותו הרבה יותר מאשר את שלילנד ומזדהה איתו עמוקות. לא יכולה להרחיב יותר בנושא כי זה יגלוש למקומות פרטיים מדי. "אנרגיה נרקיסיסטית" הוא הניק הכי "חיצוני" שלי. הוא משקף את דעתם של אנשים מסויימים עלי ונולד על מנת להכעיס אחרי שנפגעתי מאמירה מאוד מעליבה. אני לא משתמשת בו אף פעם ברצינות. זאת לא אני. שאר הניקים (תרומבו2, ידי לא היתה במעל וכיו"ב) הם נקודתיים ומתים באותה מהירות בה הם נולדים. יש לי עוד כמה ניקים בהם אני משתמשת בפורומים אחרים. בדרך כלל הם קשורים לנושא הפורום ואני משתמשת בהם על מנת שלא יקשרו את התכנים משם לשלילנד או לחטא והשופטת.

אבל שמי היה אלייזה דיי ../images/Emo141.gif

גם הניק שלי נולד בפתיחת חשבון הוטמייל, חשבון שייעדתי לשימוש בתכתובות שבהן רציתי להישאר אנונימי. יש לי אהבה גדולה למוסיקת רוק, ורציתי שם שיבטא את זה, ועם זאת לא יישא עימו משמעויות כבדות מנשוא (כגון "Ziggy Stardust" או "Cousin Kevin"), שלא יהיה ארוך מדי ושלא יהיה פלצני. הבחירה נפלה על wildrose, מהדואט האהוב של ניק קייב וקיילי מינו "Where the wild roses grow" . מאוחר יותר פתחתי יוזר בתפוז, ושם כבר יכולתי לעבור לעברית. בלי לחשוב יותר מיום, תרגמתי ל"שושן פרא". מאז שמעתי כל מיני מדרשי שמות על הניק הזה ועל הקשר שלו לאופיי, בעיקר מאנשים שלא יודעים שום דבר על אופיי.

shellyland

New member
אחלה ניק ../images/Emo45.gif

אחד הדברים הראשונים שמשכו אותי אליך. זה והציטוט הקודם בכרטיסישי שלך.

קוליפון

New member
קוליפון, על שם חברת התקליטים

יפואית שהייתה בבעלות האחים אזולאי. בין היתר, הקליטו בחברה הזאת צביקה פיק וילד הפלא נעם קניאל. אגב, בגילגול הקודם, הייתי "מקולית" והמבין יבין
.

זה עוד לא ברור ?? ../images/Emo12.gif

כבר אמרתי את זה כל כך הרבה פעמים, אבל הנה פעם נוספת: הניק שלי הוא מחווה לימים יפים יותר, ימים שאותם אני זוכר בגעגוע. ימים אשר השפיעו עליי עמוקות ושינו את חיי ביותר ממובן אחד. ימים בהם ביליתי בנופי השומרון שעות רבות כל כך, בטיולים, בהםגנות,עד כי חשתי כי כאן
י ... ימים בהם הכרתי את הטובים שבחבריי. באותם ימים גם נתקלתי לראשונה בשם "שומרון" כשם של אדם ולא רק כשם של חבל ארץ. הוא שייך לבנם של שניים ממתיישבי סבסטיה הראשונים (זוג שעליו גם קראתי בכמה ספרים שמתארים את ימי ראשית ההתיישבות היהודית בשומרון) אשר ברוב אהבתם לארץ נתנו לבנם בכורם את שם חבל הארץ אותו נלחמו ליישב (אור , אני חושב שאתה יודע במי מדובר, אבל בוא נשאיר את זה בינינו.) התגובה הראשונה שלי הייתה תדהמה (הם נורמלים?) , אבל משזו התפוגגה התאהבתי בשם הזה ואימצתי אותו לעצמי כשמי הוירטואלי. השם הזה סימל ועדיין מסמל בעיניי את אהבת הארץ, מסירות הנפש וההקרבה הגדולה של אנשים העשויים ללא חת , אידיאליסטים ענקים אשר ראשם בשמיים ורגליהם נטועות עמוק באדמת ארץ ישראל,אנשים אשר הפכו חלום ישן למציאות חיה ונושמת. אנשים אשר הם הם בעיניי החלוצים האמיתיים של ימינו. הניק הזה הוא ההצדעה שלי לכם - אחיי גיבורי התהילה !

or99

New member
יודע גם יודע, אבל...

אני באופן אישי לא מחבב שמות פרטיים ע"ש מקומות. אני מכיר מישהו שקרא לבנו "חברון", אולם במקרה זה כבר בתנ"ך יש אדם הנקרא כך, ולכן אהבתי את השם. (וכמובן שאין זה גורע מפועלם הרב של הזוג הנ"ל!)

למעלה