לכלא ומהר!!!

ATAF151

New member
לכלא ומהר!!!

4 נערים ואבא של אחד הנערים תקפו בן 34 משום שהעיר להם על רעש כמה ימים קודם לכן.

Citizen Y

New member
ביקש שקט- לאחר יומיים הוכה באגרופים

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4251689,00.html

לא רק על ידי נערים, גם על ידי הורה של אחד הנערים (ככל הנראה)

זה כבר לא נוער שתוי בלהט הרגע, זה משהו מתוכנן ומחושב
בהשתתפות מבוגר

התעלינו על עצמינו

איפה הסיירות של רעננה?

לא מבין למה הסיירות בטיחות המפוארות של רעננה עם הטויוטות היקרות שלהן, לא עוברות בגנים ובשכונות ומבצעות את הפעולות הנדרשות, ואוכפות חוקים.

למה אזרחים צריך לטפל ולאכוף דברים בעצמם, ולאחר מכן לסיים בבית חולים או עמוק באדמה?

ATAF151

New member
הן עוברות ומטפלות

אבל ברור שהן לא יכולות להימצא בכל פינה בעיר 24 שעות ביממה.

ארזS

New member
הן עובדות !

24 שעות ביממה 7 ימים בשבוע. ואני עד לכך.
אבל בלתי יתכן שהחבר'ה הנהדרים האלה יהיו בכל רגע נתון בכל מקום נתון, ואם אחרי המקרה המזעזע בבאר שבע מישהו מחליט לקחת על עצמו את הסכנה ולהעיר למופרעים שמפריעים, הרי שהוא שם נפשו בכפו.
אני חייב לציין שבמקום מגורי אני ומשפחתי כמו גם השכנים סובלים מאוד מהמופרעים המפריעים, ובעבר גם כתבתי על כך רבות בפורום הזה, כשהמנהלת הקודמת חזרה שוב ושוב על כך ש"אין ילדים רעים, יש ילדים שרע להם".
ואני חוזר שוב ושוב שיש ילדים רעים שאוהבים להפריע את מנוחת השכנים ושמים פס על כל העולם, בבחינת "מצ'עמם לי ואני יעשה מה שאני רוצה ומי אתה שתגיד לי מה לעשות"? [שגיאת הכתיב במכוון כי כך שמעתי במו אזני מנערים "נהדרים"]...
כן, בעבר ירדתי יותר מפעם אחת להעיר לנערים מפריעים.
כן, בעבר גם אני אישית חטפתי איומים מנערים פורעים, ובמקרה אחד [שסופר עליו בפורום] נערים ששכן שלי העיר להם שרפו לנו כנקמה את תיבות הדואר ואת פנסי התאורה בכניסה לבניין.
וכן, הם נעצרו ע''י המשטרה שפעלה מהר מאוד וחלק מהם הובאו לדין.

אז השאלה היא לא כפי ששאלת "למה אזרחים צריך לטפל ולאכוף דברים בעצמם, ולאחר מכן לסיים בבית חולים או עמוק באדמה?" , אלא למה אזרחים עושים זאת אחרי שכל בר דעת כבר היה צריך להבין עם מי יש לנו עסק.

למה לתקוף ללא צורך וללא הגינות???

gabiskon

New member
לא יודע מה הסיירות האלה, אבל כשהתחילו במוקד

להפנות אותנו למשטרה הפסקנו להתקשר.

ארזS

New member
רק על מנת שאבין

אתה כותב "הפסקנו להתקשר".
מי הפסיק להתקשר, להיכן הפסיק, ולמה הפסיק, והאם מתקשרים למשטרה במקום זה ?

רק אוסיף ואציין שלסיירים ולמאבטחים אין סמכות שיטור אלא סמכות עיכוב בלבד ולכן אם במוקד רואים שכל הצוותים בשטח ואין צוות פנוי הם מעבירים את השיחה למשטרה.
כך על פי הסברים שקיבלתי ושמובנים לי בהחלט.

ארזS

New member
אשמח לקבל תשובה יותר מלאה

כי שאלתי יותר משאלה אחת...

בתודה מראש.

ארזS

New member
עוד מעט יגיע הכוכב של הפורום

ויגיד שחופרי אשם...

והפעם זה כבר לא הנוער הרע אלא אבא רע של נער רע.

גועל נפש !

לכלא, ומיד !!!

gabiskon

New member
מישהו יודע איפה זה התרחש?

בעבר במקרים של רעש הייתי מתקשר למוקד, ועל אף שהם לא אמורים רשמית לטפל בכך הם היו שולחים ניידת סיור או איך שזה לא נקרא לדבר עם הנערים. מאידך, בעבר הנערים שהרעישו היו נערים מסוג אחר. האוכלוסיה בעיר משתנה.

בפעם האחרונה במוקד הם הפנו למשטרה, ומכאן עד באר שבע המרחק מתקצר.

ארזS

New member
ברעננה, ממש לא משנה היכן בדיוק

למרות שגם אני סקרן למען האמת לדעת את המיקום.

העיריה באמצעות המוקד העירוני ובאמצעות חברת מודיעין אזרחי מפעילה בכל לילה סיורים רגליים וממנועים של אנשי אבטחה שבאופן טבעי לא יכולים להיות בכל רגע נתון בכל מקום נתון בעיר.

לפעמים כשאזרח מתקשר ל-107 בתלונה מהסוג הנ''ל הוא מועבר למוקד המשטרה ולעיתים מוקד העיריה דואג לשלוח סיירת ביטחון.

וצר לי מאוד להסכים איתך בנקודה אחת כואבת.
על משקל הבדיחה "הנוער של היום הוא לא הנוער של הלילה" - אכן הנוער של היום שבתקופות החופשות "חורפ" בשעות היום הוא לא הנוער של הלילה שמסתובב ברחובות ולהורים לא אכפת, וגם אם אכפת להם, אז ההורים שומעים כיום "מי אתם שתגידו לי מה לעשות בזמני החופשי" שהנוער בימי כנער לא היה מעז להגיד להוריו ולא למוריו, ולא לאף מבוגר.

ובכלל, הנוער של היום הוא לא הנוער של פעם. וחבל מאוד.

אני חייב לציין שלצערי הרב אני רואה זאת [ורק בזמן האחרון] גם בקרב בני נוער חובשי כיפות [שאני נמנה עליהם] .
גם בין החבר'ה האלה פשע הנגע, לעומק צערי !

gabiskon

New member
לא היית אתה זה שדיבר על חזקת החפות

בהקשר של השוד בהרצליה?

משהו כאן לא מריח טוב

כמו גם בסיפור של גדי ויכמן מב"ש.

בסיפור בבאר שבע, התקשורת שכחה לספר לנו שגדי ויכמן הוא עבריין מורשע.
שויכמן ירד בריצה מהבית, התנפל על הבחור שהרעיש והכניס לו ראסיה לפרצוף ורק בתגובה העבריין השני רצח אותו.

בוא ונקרא את הסיפור.
חבורת נערים הרעישה מתחת לחלון ביתו של תושב העיר.
הוא לא יורד אליהם או קורא למשטרה אבל באורח פלא מזהה אותם במרכז העיר ו"מעיר" להם.
בתגובה הם מאיימים עליו שיסגרו איתו חשבון.

גדלתי בשכונה בדרום ת"א, הכרתי הרבה ערסים, תגובה כזאת להערה נראית לי מאוד מוקצנת ומוזרה.
גם חיסול החשבונות אח"כ נשמע מאוד מוקצן.

משהו חסר בכתבה הזאת, דבר מה שגרם לנערים האלימים לפעול כך.
עם כל הכבוד, הערה בסגנון "שקט שיהיה שם!" לא גורמת לתגובות כאלה, גם לא מבני נוער אלימים במיוחד.

======
ובלי קשר, הם צריכים להענש בכל חומרת הדין.

ארזS

New member
לצערי אתה טועה

ותגובות שלי או של שכן שלי ל"נוער הנהדר" הסתיימו אמנם ללא תקיעת סכין בבטן או בגב אך עם גרימת נזקים לבניין, כפי שנכתב פה יותר מפעם אחת.

דרך אגב, בליל שבת האחרון בסביבות השעה 3 לפנות בוקר היתה "רעידת אדמה" בשכונה שלנו [לא באמת רעידת אדמה אלא רעש נוראי מבני נוער מופרעים].
כל בקשות השקט מכמה בניינים סמוכים נענו בתגובה "עניינית" של המשך הרעש וההמולה.
אחד מדיירי הבניין הזעיק משטרה אך למקום הגיע בתוך כמה דקות פקח עירוני על קטנוע [והקטנוע... אללא יוסתור... הרעיש לא פחות בשעה כזאת...], הפקח ביקש מהם לעזוב והם עזבו אך ברגע שהוא נסע [ושוב הקטנוע טירטר נורא...] הם חזרו מיד והמשיכו להרעיש עד שעלה אור יום ורק אז עזבו.

אכן, נוער נפלא יש לנו...
ואנחנו צריכים לסבול מנידודי שינה...

את הנוער המרעיש אני מכיר היטב

גם את האלימות אני מכיר.
לא טענתי שהרוצח של גדי ויכמן הוא מל"ו צדיקים או שהנערים האלה הם מיטב הנוער.

הטענה שלי היתה שהסיפור כפי שהוא מתואר בכתבה אינו אמין.
השויתי אותו לסיפור המעווות בתקשורת על הרצח של גדי ויכמן.

ארזS

New member
לטעמי האישי התקשורת בכללותה מעוותת

והעיתונאים מחפשים את הסקופים, אבל אין לכך כל קשר לעובדה שמה שקרה קרה.
אי דיוקים יש תמיד בדיווחים, על כל אירוע מכל סוג.

רון סי

New member
אתה מצדיק את האלימות

אפילו מצדיק את רצח גדי ויכמן. דרך החשיבה שלך היא בדיוק דרך החשיבה של הרוצח ושל המכים: העירו לנו, אז זכותנו להגיב באלימות. ירדו אלינו (ולא משנה למה), ונתנו לנו סטירה, זכותנו להרוג.

לא מצדיק רצח בשום פנים ואופן

הרוצח הוא רוצח.
הביקורת שלי היא על התאור השקרי של האירוע בתקשורת.

גדי ויכמן היה עבריין מורשע, לא אדם תמים שהעיר לנערים מרעישים.
הוא תקף את העבריין הצעיר שהקים רעש מתחת לביתו והוא בתגובה שלף סכין ודקר אותו.

התאור השקרי היה כאילו אדם נורמטיבי ירד להעיר לנער, הנער שלף סכין ודקר אותו רק בשל ההערה.

ראה מאמר בעין השביעית
http://www.the7eye.org.il/DailyColumn/Pages/220512_Two_violent_men.aspx

רון סי

New member
התיאור העיתונאי משמיט פרטים לא רלוונטים

העבר הפלילי של הנרצח אינו רלוונטי. הנטייה שלו עצמו לאלימות יכולה להסביר למה בכלל ירד למטה. אדם שוחר שלום כנראה לא היה מעז. זה דווקא לזכותו. אבל אם לא שואלים "למה בכלל ירד למטה", זה לא משנה. גם אדם בעל עבר פלילי זכאי לשקט, וגם אדם בעל עבר פלילי זכאי שלא ירצחו אותו.
עוד סיבה להשמיט את הפרט הזה היא כי הוא מוביל, כמו שאמרתי, להצדקת הרצח, או לפחות להקלת חומרת המעשה: אם תוקפים אדם, זכותו להתגונן, ואם פגע בתוקף במסגרת אותה הגנה עצמית, חומרת המעשה פחותה ואף מתאפסת. איך נקבע שהותקף? אפשר לספר שהתוקף נגח בו, אבל מכיון שהתגובה הייתה באמצעות נשק, זה לא מספיק. אם נוסיף לחשבון גם את העבר הפלילי של התוקף (כולל אלימות), אותו עבר פלילי יצטרף לחומרת התקיפה. וזה כבר נראה רלוונטי, זה מצדיק את תזת "ההגנה עצמית", ולכן יש טעם להתלונן על "דיווח שקרי".
כלומר התלונה על "דיווח שקרי" אינה באה סתם להתייחס לחוסר דיוק עיתונאי. היא באה מתוך התפיסה שהושמט פרט שחשוב להבנת נסיבות המקרה.
אבל העבר הפלילי של הנרצח אינו שייך בכלל לנסיבות המקרה.

למעלה