לכו להצביע!

avi1283

New member
אוקי מסכים

עם ההפרדה. לא כל כך הבנתי את שתי השורות האחרונות, ומה זה אומר שאולי הוא כן יהיה כזה, הוא יהיה כזה - ערס בגלל שאנו מקטלגים כערס כמישהו עם מאפיינים מזרחיים, אבל מילא.

אז בעצם לא שללת שום דבר ממה שאמרתי אלא רק רצית להוסיף, הסכמת איתי ואני תמיד צודק, הבנתי.

הלו! הלו! לא כ"כ מהר!

זכות הצדק התמידי היא קודם כל שלי בלבד!
בגלל זה אני מנהלת

אז איפה כן חלקתי עליך:
בא נחזור להתחלה, שם היתה נקודת המחלוקת ומרוב הסברים כנראה דברים הלכו לאיבוד.

כתבת: "היפסטרים - חשיבות עצמית ומתנשאים (שלילי), אוהבים בגדים ומוסיקה מסוימת (לגיטמי). למה לקשר בינהם? "

אז אני אומרת שהסיבה לקשר בניהם היא פשוטה: היפסטר מכיל את ה-כ-ל!
בדיוק כמו שערס מכיל את ה-כ-ל.
זה לא הופך מוזיקה מזרחית לרעה או שרשרת זהב לרעה, רק משום שערס הוא גם אלים.
אבל מה לעשות - זה ערס. כל המכלול.
וזה שאנחנו לא יודעים להפריד - זו כבר בעיה אחרת והיא הגיזענית

כנ"ל לגבי היפסטרים.
העובדה שהם אוהבים בכוונה תחילה מוזיקה שהיא לא רווחת מתוך סוג של התנשאות, לא הופך את המוזיקה הזו למוזיקה מתנשאת ולא הופכת כל אחד ששומע אות ואוהב אותה למתנשא.
אבל אדם שמכיל את כל התכונות ההיפסרטיות ואוהב את המוזיקה הזו מהמקום של 'אני לא כמו כולם, כי אני יותר' - נו, הוא היפסטר.

וכנ"ל ערס, גותי וכד'.

avi1283

New member
סליחה כבוד

המנהלת, זה לא יקרה שוב.

כן הנה המחלוקת.
מה זאת אומרת "מה אפשר לעשות - זה ערס", אפשר להגיד שהמילה הזאת גזענית ולא להשתמש בה.
קצת מצחיק שאת כאילו לוקחת את המילה כעובדה.
זה כמו שתדברי עם מישהו על המילה כוסית מאיפה היא באה ולמה היא בעייתית והוא יבין אותך, ואז יגיד אבל מה לעשות זאת המילה, ויש נשים שהן xxxxxx (סורי על הדוגמא הבוטה) במקום שהוא יבין שהוא יכול לא להגיד את המילה הזאת, ולא לחשוב ככה על נשים.

ברור שלא נצליח לעשות את ההפרדה בין אלימות למזרחיים, כשיש לנו מילה שבדיוק מחברת בין שני הדברים. כשאנו כמעט אוטמטית מקטלגים אנשים מזרחיים כערסים אלימים, לעומת אשכנזים שאנו לא עושים להם את זה.
המילה עצמה היא כבר מכילה את החיבור הזה והיא גזענית, אם רוצים לעשות את ההפרדה אז כנשראה מישהו אלים נגיד פשוט שהוא אלים או חלאה, ואם נפסיק להשתמש במילה הזאת, אז בעתיד כשיראו מישהו מזרחי המילה ערס כבר לא תופיע בראש, ויהיה פחות סיכוי שנקשור אותו אוטמטית לבן אדם אלים.

היפסטרים זה כאמור פחות בעייתי כי אין קטע של גזענות, אבל סתם מציק לי החיבור הזה שעושים ברמה החברתית, שכאמור מגבילות אותנו, וגורמות לנו לחשוב שאם עכשיו אני רוצה להתלבש ככה ואוהב את המוזיקה הזאת אז אולי יגידו שאני היפסטר ויחשבו שאני מתנשא, מיותר בעיני.

ערס = סרסור. ואם רוב הסרסורים הם מזרחיים

אז בלי התנשאות מזרחית רובנו נעשה את הקשר.

אבל בוא נעזוב את הערסים, כי יש כאן מטען חברתי מורכב יותר.
בא נדבר רק על גותים, היפסטרים, רוקיסטים, פנקיסטים ושאר קבוצות שיוך שבנו את עצמן!
כלומר: קבוצות שמראש הגדירו לעצמן מה הן לובשות, שומעות, אוכלות, שרות, שותות, נושפות וכד'.

אני מבינה שזה מרגיז ש:
"מציק לי החיבור הזה שעושים ברמה החברתית, שכאמור מגבילות אותנו, וגורמות לנו לחשוב שאם עכשיו אני רוצה להתלבש ככה ואוהב את המוזיקה הזאת אז אולי יגידו שאני היפסטר ויחשבו שאני מתנשא, מיותר בעיני."
זה באמת מציק.
הנקודה היא שזה לא אומר שמי שמגדיר עצמו כהיפטר לא שומע מוזיקה X.
זה עדיין יהיה נכון.
ועד שלא נבין להפריד בין השניים (להתייחס למוזיקה כמוזיקה בפני עצמה ולא בהכרח בקשר ההיפסטרי שלה, או לשרשר בפני עצמו ולא בהכרח להקשר הערסי שלו...), זה ימשיך לעצבן אבל לא ישנה את המציאות.

או במילים אחרות:
זה שתתעקש לא להגדיר היפסטר לפי מה הוא לובש, שומע וכו', לא ישנה את הקישור שאנשים עושים בין X לקבוצה Y.
הדרך לשנות את הקישור הזה היא להעלות למודעות של החברה את העובדה שלכל דבר יש את המקום שלו ולא רק את ההקשר הקבוצתי שקבוצה X נכסה לעצמה או הדביקו לה.

queen helen

New member
יאללה יאללה

אני אוכלת אוכל הרבה יותר חריף מהחברות התימניות שלי.
ואני מתכוונת הרבה יותר חריף!

queen helen

New member
אני ערסית בליבי

ובימי שבת הולכת לפוצץ ערבים עם K500 במשחקים של בית"ר.

חטפתי כאב ראש ממהירות הדיבור שלו...
אז נגיד שהבנתי את הרעיון, אבל אני לא ממש בטוחה שהצלחתי להבין משהו במהירות כזו.

ראיתי את הסרטון הזה היום וישר חשבתי

על השרשור הזה... נראה לי שזה הסרטון שיש בו את הפער הכי גדול שראיתי בין עומק הניתוח וההסברים הגבוהים והמלומדים לבין הנושא עצמו, שסליחה אבל הוא דבילי להחריד. כאילו כן, זה מעניין, אבל בסופו של דבר הנושא דבילי.

נצנץ- כן, זה קשה להגדיר מה זה היפסטר, כמו שקשה להגדיר מה זאת פרחה ומה זה ערס, או מה זה גיק או מה זה פאנקיסט וכו'. הדברים שתיארת הם כן ברמה מסוימת מאפיינים של היפסטרים, אבל כמו שאר הקבוצות שמניתי, זה לא בדיוק דבר שאפשר להגדיר לגמרי. יש בעיה כלשהי בעצם העובדה שאנחנו מחלקים אנשים לקבוצות. למרות שזה משהו פיזי במוח שלנו, זאת הנטייה הטבעית שלנו כאנשים, כי קשה לנו לחיות עם בלאגן (לכן גם נוצרים סטראוטיפים, למוח יש נטייה טבעית לסדר דברים בתבניות) יש לזה יתרון פסיכולוגי אבל כמובן חסרונות רבים.
לפני כמה שנים אני זוכרת שראיתי את המילה "היפסטרים" במלא כתבות ואז מילולית גיגלתי את המשפט "מה זה היפסטר"- וזה הכתבה שהסבירה לי הכי טוב, למרות שגם ממנה יצאתי מבולבלת:

http://newimperative.wordpress.com/2010/10/02/מה-זה-היפסטר/

בסופו של דבר לומדים "לזהות" חבר מקבוצה מסויית (כל קבוצה) ע"י כך שרואים הרבה דוגמאות של אנשים מאותה קבוצה.

אחלה קישור

אני חושבת שכבר לפניו הבנתי בגדול מה זה היפסטר והיא כותבת את זה בצורה דווקא מאוד ברורה ומדוייקת:

"מאפיין העיקרי של המנטליות ההיפסטרית הוא שלילה מוחלטת של תרבות המיינסטרים. ההיפסטרים דוגלים באינדיווידואליזם ולכן חשים שנאה עמוקה לכל מה (ולכל מי) שרק מריח ממיינסטרים וקונפורמיזם. הסלידה של ההיפסטרים מהמיינסטרים נוגעת לא רק לתחום האומנות – כמו במקרה של סצנת האינדי שעמה ההיפסטרים כל כך מזוהים – אלא גם להשקפות ותפיסות שרווחות בקרב רוב האוכלוסייה ואפילו לרשתות מסחריות גדולות שמזוהות עם הטעם של האדם הממוצע. במובן הזה אפשר לראות בהיפסטרים תרבות-נגד לכל דבר (למרות שלא תמיד ברור מה בעצם ההיפסטרים בכלל מציעים בתור אלטרנטיבה לתפיסות של המיינסטרים, מה שכמובן הופך אותם לתרבות-נגד לא ממש אפקטיבית, בלשון המעטה)."

"בקיצור, ההיפסטר נתפס לרוב בתור סנוב מתנשא ושחצן שתמיד מנסה להוכיח לסביבה שלו שהוא יותר טוב מהם בכל תחום אפשרי."

הנקודה היא, כמו שכתבתי למעלה בהודעה אחרת וכמו שמוסבר יפה במאמר שקישרת אליו, זה שאין טעם להגדיר אותם דווקא דרך לבוש או סגנון מוזיקה כזה או אחר, כי ההגדרה שלהם לא נובעת ממה שאני אוהב, אלה ממה שאני לא אוהב.
לכן, אין משמעות אמיתית למוזיקה שהם כן אוהבים ויכולים להיות מיליון אנשים שיאהבו את המוזיקה הזו גם ולא יהיו היפסטרים בכלל.
ההבדל יהיה בסיבה לחיבה לאותה מוזיקה.
מי שלא היפסטר, יגדיר את האהבה שלו למשהו מתוך משיכה לדבר הזה.
אם אתה היפסטר, אתה אוהב משהו רק משום שאחרים לא.

ועל זה נאמר: לא מאהבת מרדכי, כי אם משנאת המן....

האמת, אני די מרוצה מעצמי בצורה מאוד היפסטרית

הצלחתי להבין בצורה כ"כ טובה את התופעה הזו מבלי שבכלל שמעתי אליה עד לפני השרשור הזה.
יודע צדיק נפש בהמתו

queen helen

New member
לא מדוייק

הם כן יכולים לאהוב דברים מיינסטרימיים, אבל באופן אירוני ומודע לעצמו.

רציתי להגיד שאת צודקת ואני טעיתי

אבל בדיוק בשבת לימדו אותי שתמנים אף פעם לא טועים.

מהסיבה הפשוטה שעל טעויות צריך לשלם...

וואו... כתבה מדהימה.. עשתה לי עור ברווז

לא הכרתי את הגרסה הזאת, אז תודה. אני רואה המון שוני בינה לבין הכתבה בבלייזר. אולי מסקנה של שתיהן זהות, אבל הדרך של שני המאמרים כה שונה וזו שפרסמת היא המעניינת והמרתקת יותר. שמרתי במועדפים. תודה :)

Larik

New member
היפסטרים טובים מול היפסטרים רעים

אחרי כל השרשור הזה, הגעתי למסקנה שיש דבר כזה היפסטרים טובים ורעים.
בכלל, לא רק היפסטרים. אלה כל האנשים שאי פעם השתייכו לסצנה מסוימת.

למה בכלל אנשים נכנסים לסצנה כזו או אחרת? (למה אנשים משתייכים לקבוצת אנשים מסוימת)
כי הם אוהבים משהו שמזוהה בעיקר עם אנשים מסוימים, ובדרך כלל אנשים בעלי תחומי ענין משותפים נוטים לבלות ביחד.
רק שיש אנשים שעושים משהו כי הם באמת אוהבים את זה, ויש כאלה שעושים את זה כי זה נרא להם "מאגניב" לעשות את זה.

זה טוב אם מישהו אוהב מוזיקה שאף אחד אחר לא מכיר. זה רע אם הוא אוהב לשמוע מוזיקה כי זה גורם לו להראות יותר אינטלקטואלי.
אחד מאותם האנשים מחזיק בבית פאטיפון ישן שמנגן תקליטים. אני מאמין באמת ובתמים שהוא אוהב את זה כי העינים שלו בערו כשהו דיבר על הפטיפון הזה, והוא התרגש כמו ילד קטן כשהוא נתן לי לטעום איך זה נשמע.
לעומת בן אדם אחר שאני מכיר שמציף את הפייסבוק שלו בשירים מז'אנרים לא קשורים, הוא רוצה להראות שהוא אוהב הרבה מאוד ז'אנרים של מוזיקה והוא בן אדם פתוח, אבל ברגע שמישהו מעביר על זה ביקורת הוא מתקפל.

זה טוב אם מישהו לומד מקצוע חסר כל חשיבות כי הוא אוהב את זה. זה רע אם מישהו הולך ללמוד משהו כי זה מקובל בחוג החברתי שלו.
בן אדם שלומד פילוסופיה, כי יש לו מחלת נפש והוא לא מוצא שום דבר אחר שמענין אותו בחיים חוץ ממה שהוא לומד.
לעומת מישהו שלומד פסיכולוגיה, והוא בכלל לא יודע איך להקשיב לאנשים אחרים ומעביר עליהם ביקורת תוך כדי זה שהם מדברים.

זה טוב אם מישהו אוהב להתלבש בצורה שונה. זה רע אם מישהו מתלבש כי הוא יודע שאנשים אחרים יחבבו אותו יותר בגלל זה.
מישהו שקונה בגדים יד שנייה כי אלה בגדים באמת יפים, וחוץ מזה הוא לא יכול להרשות לעצמו יותר כי הוא צריך כסף לדברים אחרים.
לעומת מישהו שקונה בגדים חדשים שנראים כמו בגדים יד שנייה, כי זה גורם לו להראות יותר "היפסטרי"

אני לא חושבת שזה כ"כ פשוט

אני לא מאמינה שהדיכוטומיה שאתה מציע- כלומר- מעשים שאתה עושה כי אתה באמת אוהב ומעשים שאתה עושה בשביל רושם סביבתי, היא אפשרית. אני מאמינה שבכל ההתנהגות של כולנו יש מרכיב של שניהם, אצל חלק זה יותר נוטה לצד אחד, ואצל חלק לצד השני. אבל אני לא מאמינה בדיכוטומיה מוחלטת. גם אם נראה למישהו שהו עושה משהו רק כי הוא נורא אוהב את זה, אני מאמינה שאולי אפילו בתת מודע הוא עושה את זה גם בשביל הסביבה.

Larik

New member
צודקת

בהחלט האנשים הם לא שחור ולבן.
ולמען האמת ממש במקרה שרשרתי את ההודע שלי לשלך, הכתבה של קוויני עשתה לי את הטריגר.

רק שהמקרים שהבאתי הם מקרים אמיתיים.
הבן אדם באמת אמר שהוא מתלבש ככה כי הוא רוצה להראות יותר היפסטר...
או כמו ששמעתי בן אדם אחר אומר שהוא חי אורח חיים גותי...
כאילו האנשים האלה מנסים בכח להתאים את עצמם לשבלונות של מה שנחשב בעיניהם "היפסטרי" או "גותי".
הם האנשים שמוציאים שם רע לכל שאר אנשי הקבוצה, והם הסיבה למה אומרים על ההיפסטרים את כל הדברים הרעים שאומרים.

אנשים אחרים שהם חלק מהסצות השונות לא באמת כאלה.
הם אנשים שמתנהגים בצורה נורמאלית לחלוטין, פשוט אוהבים דברים שונים.

למעלה