"לכו לדוג בים המלח"

invisible2

New member
"לכו לדוג בים המלח"

http://news.nana.co.il/Article/?ArticleID=374307&sid=126 איפה עמיר פרץ שהבטיח ולא קיים????!!!

מאמר מצויין,

אבל פרץ נבחר לפני שלוש וחצי שניות בערך. כדאי לתת לו כמה דקות להתחמם לפני שמתנפלים עליו.

פרץ הוא יו"ר מפלגת העבודה

אם פרץ היה יו"ר מפלגת הקיצבאות שהיתה מבטיחה לפני הבחירות קיצבה לכל דורש - היו טענותיך מוצדקות. אבל פרץ עומד בראש מפלגה שנושאת את דגל העבודה, לא את דגל "אם יש לך סיפור מספיק טוב, תוכל לקבל משכורת בלי לעבוד". אז מה אתה רוצה ממנו?

פרץ הבטיח להעלות את שכר המינימום,

את הפנסיה, לדאוג לחינוך חינם לכל מגיל שנתיים, ועוד הרבה הבטחות שפשוט לא קיים. בהחלט יש על מה להתלונן.

ETZ301

New member
לרגע נבהלתי!

אני קורא את המאמר ולא מבין איך נענע נתנו לפרסם חומר תעמולה פופוליסטי רדוד ? ואז שמתי לב: אני במדור "דעות" ולמטה כתוב: הכותבת היא יו"ר רשימת דע"מ - רשימת פועלים, ואחראית על ויסקונסיןWatch, עזרה משפטית ואיגוד מקצועית לנפגעי תכנית ויסקונסין, מטעם עמותת מען. צר לי, זה לא נקרא מאמר רציני.

sunrize1

New member
חבל מאוד....

שאתם לא אובייקטיביים ולא מודעים לזוועות שמחוללת התוכנית הזאת. כמשתתפת בתוכנית,צר לי להודיע לכם שהיא תוכנית מרושעת וזוועתית,שמתעללת בבני אדם ולא מכשירה אותם לשום עבודה. אין להם מקומות עבודה להציע למובטלים,לכן הם שולחים אותם לעבודות התנדבותיות במשרה מלאה,שכוללות נקיון וכו',תמורת קצבת ביטוח לאומי בסך 1200 ש'ח. אגב,זה כולל את האנשים המוגבלים פיזית,חולים,מבוגרים ועוד. אני מכירה אישית חולה אפילפסיה וחולת סרטן,שתשתתפים בעל כורחם בתוכנית ומתעללים בהם בלי סוף. כאמור- אל יתהלל חוגר כמפתח. חומד למחשבה...

gershon17

New member
כשאת אומרת תוכנית מרושעת

את מתכוונת שהתכנסו להם אנשים ואמרו "בואו נמצא את הדרך הכי מוצלחת להתעלל במובטלים ובנכים" ואז רקחו את התוכנית הזו? הוגי התוכנית הם רשעים שנהנים מלראות אנשים אחרים סובלים? זה מה שאת אומרת?

sunrize1

New member
אני רואה שלא הובנתי

אדבר לאט,כדי שתבין. התוכנית נועדה בעקרון להפסיק את מתן הקצבאות,לא משנה למי ולמה-העיקר לסגור את תיקי ביטוח לאומי. היות והתוכנית מבוצעת ע'י חברות כוח אדם,מן הסתם יש להם אינטרס לטובתם לשלול את הקצבאות ולקחת את הרווחים מסגירת התיק לכיסם הפרטי. וכן,הוגי התוכנית רשעים,משום שהיה ידוע כבר לפני שנים שהתוכנית הזאת נכשלה בגדול בארצות הברית ובהולנד והביאה אנשים לפת לחם ולעוני מחפיר. לסיכום- רק מי שנמצא שם,יכול להבין על מה אני מדברת. מי שמתבונן מבחוץ,חושב שזה רעיון גאוני ולא מודע לחומרת המצב.

אלוהים נמצא בפרטים - הסבר למתקשה

מקבלי קיצבאות הבטחת הכנסה מתחלקים לארבעה סוגים: 1. אנשים שאינם יכולים לעבוד מסיבות בריאותיות שונות (כאבי גב, נכות) 2. אנשים שאינם רוצים לעבוד 3. אנשים שעובדים ב"שחור" ולא מוותרים על קיצבה לצורך "השלמת הכנסה" 4. אנשים שרוצים ויכולים לעבוד אבל לא מוצאים עבודה. המטרה של תכנית ויסקונסין שאומצה ומאומצת על ידי מדינות רבות באירופה: 1. למנוע קיצבאות מהאנשים מהסוג השני והשלישי. 2. למצוא עבודה לאלהו מהסוג הרביעי 3. להסדיר את הקיצבאות לאנשים מהסוג הראשון שיהיה ברור! אדם שאינו מסוגל לעבוד זכאי לקיצבת נכות!!! מה שקורה זה שכל מי שמתנגד לויסקונסין רוצה להמשיך את תשלום הקיצבאות לכל ארבעת הסוגים, אבל מה "מצטלם" יותר טוב? פועלים שעובדים ב"שחור" מתייצבים פעם בשבוע בלשכה או אדם שמסיבות שונות עוד לא הסדיר את מעמדו כנכה? ברור שהרבה יותר סקסי להראות נכה שנשלחה לעבודה מאשר להראות שכמעט 30% מהאנשים שנקראו להשתתף בויסקונסין פשוט לא הופיעו. ומדוע? כי הם עובדים ואין להם זמן לבלות את כל היום במשרדי החברה.

הגיון ניאו-ליברלי טיפוסי:

מוטב שעשרה אנשים יורעבו ידוכאו או יושפלו על לא עוול בכפם על מנת שלא יהיה אחד שירוויח מן ההפקר. תכנית וינקונסין מבוססת על רוע לב, אטימות ונצלנות. היא הופכת רבבות אנשים מסכנים לעבדים של חברות כוח אדם הרודים בהם וגורפים לכיסם רווחים קלים. כל הקצבאות, בינהם קצבת נכות וקצבת זקנה, קוצצו באופן מחפיר על ידי נתניהו והמשת"פים שלו (ולא שהן היו גבוהות קודם לכן). גם הקריטריונים לקבלתם הוחמרו, כך שאנשים בעלי מוגבלות קלה נשלחים היום לעבודות דחק קשות. ומובטלים מאונס נהפכו לעבדים, פשוטו כמשמעו. אם הם יסרבו להשלים עם כל השפלה וניצול, ילדיהם ירעבו. הפכנו לסדום, וכל מני טיפוסים שבעים ומדושנים עוד מטיפים מוסר לאומללים תוך שהם מנגבים במפית את השומן מהשפתיים.

בדיוק ההפך

ההגיון שלי אומר שצריך למנוע קיצבה מכל הפרזיטים והרמאים על מנת שאפשר יהיה לתת קיצבה הוגנת למי שבאמת צריך אותה. אחרי כל הקיצוצים ואחרי החמרת הקריטריונים - תשלומי העברה בשנת 2006 עלו ביותר מ 2% לעומת 2005 והגיעו ליותר מ 75 מליון שקל - בערך 30% מהתקציב!! לאיזה אחוז אתה חושב אפשר להגיע לפני כל המדינה תקרוס? ל 40%? ל 60%?

נוכלים ופרזיטים?

אתה מתכוון, כמו סמי עופר ומשפחתו שמקבלים מהמדינה מאה ושלושים מליון ש"ח בתור שי לחג? כמו בעלי הבנקים שעשו השנה רווחים של מליארדים על חשבון הציבור? אם אליהם התכוונת, אז אני מסכים. באמת צריך למנוע מהם את ה"קצבה" כדי שאפשר יהיה לתת אותה למי שבאמת צריך. "תשלומי העברה בשנת 2006 [...] הגיעו ליותר מ 75 מליון שקל - בערך 30% מהתקציב!!" - מה זה? 75 מליון ש"ח זה 30% מהתקציב? מאיזה תקציב? האם תקציב מדינת ישראל הוא רק רבע מליארד ש"ח? נראה לי שהתבלבלת. בכל מקרה, העובדות העצובות אחרות. על פי נתוני הלמ"ס החל משנת 2000 ירדו הוצאות הרווחה, נומינלית, ביותר מ10%, וזאת בתקופה ששיעור העניים גדל משמעותית. אבל כן, חייבים, פשוט חייבים להרעיב ילדים ולהפוך את הוריהם לעבדים, כדי שיהיה מספיק כסף לחלק למנהלי בנקים מסכנים. אחרת המדינה תקרוס. מה, לא?

תשובה דמגוגית

קודם כל, ברור שהתכוונתי ל 75 מליארד שקל ולא 75 מליון הכנסתם של האחים עופר והבנקים לדיון הזה הוא דמגוגיה. מה הקשר בין שני הדברים? האם אני יכול להצדיק סגירת מרפסת בביתי ללא רשיון ב 60,000 בתים שנבנו ללא רשיון על ידי ערבים ואף אחד לא עושה דבר בנידון? ולשאלתך: הפרזיטים הם אלו שאינם רוצים ללכת לעבוד ומצפים שאתה תכלכל אותם, הפרזיטים הם גם אלו שעושים ילדים בשרשרת ומצפים שאתה תשלם עבור גידולם. הרמאים הם אלו שעובדים 5 ימים בשבוע בלי לשלם אגורה מס הכנסה אבל מקפידים להתייצב בלשכה יום אחד בשבוע כדי לקבל את הקיצבאות ה"מגיעות" להם. סמי עופר קיבל 130 מליון ש"ח מהמדינה? זו שערוריה, אבל ההשפעה שלה עלינו היא שולית -זה פחות מ 2 פרומיל מתקציב ההעברות. בעלי הבנקים, אגב, לא עושים רווח על חשבון הציבור אלא על חשבון בעלי החשבונות, הלווים והמלווים.

הפוסל במומו.

הקשר בין הכסף שחסר "על מנת שאפשר יהיה לתת קיצבה הוגנת למי שבאמת צריך אותה" ובין הסכומים האדירים שזולגים מהציבור ומהמדינה לכיסי משפחת עופר, בורוביץ', רקאנטי, האריסון וכו' הוא חזק לא פחות מהקשר לדמי הכיס שגונבים מהמדינה כמה נוכלים קטנים. הדמגוגיה היא כולה שלך. את הנוכלים צריך לתפוס, אבל לא להעניש בגללם מאות אלפים מסכנים. ואם חסרים משאבים אפשר לקחת יותר מאלו שחולבים את הציבור בגדול, בהרבה מאוד מליארדים. אני מעדיף לכלכל איזה מובטל מסכן עם שישה ילדים רעבים מאשר לכלכל את נושאת המטוסים הפרטית של מר עופר, או את קניית איי מיקרונזיה על ידי גברת האריסון. אלו פרזיטים בתשעה סידרי גודל יותר מהפרזיטים בגרוש שמטרידים את מנוחתך שלך. אגב, אפשר לקבל מקור לנותנים הסטטיסטיים שהצגת. אינני יודע מה אתה מכנה "תשלומי העברה", אבל, כפי שכתבתי, תקציב הרווחה ירד בשנים האחרונות בכ-15% (ריאלית אפילו יותר), בעוד שמספר העניים זינק.

sunrize1

New member
טול קורה מבין עינייך

כל מי שעבד ב"שחור" ,כבר נפלט מזמן מהתוכנית הזאת. מי שמשארו,הם אנשים שבאמת מתקיימים וזקוקים לקצבאות,מוגבלים,מבוגרים,חד הוריות,נכים וכו' וכו'. למרבה הצער,הם אלה שסופגים את המכה ואת רועה הגזירה,משום שכפי שכתב שייח,התנאים הוחמרו והנה לדוגמא- נכה עם 60% נכות,לא נחשבת לנכה וחייבת להשתתף בתוכנית ולבצע את כל המוטל עליה,כולל עבודות פיזיות,אחרת נשללת קצבתה. או חולה אפילפסיה,שנשלח לעבודה שאינה מתאימה לו ונאמר לו לא לגלות למעביד את מחלתו.המעביד בכל זאת חשף את מחלת הבחור והוא שב לתוכנית,שם חטף צעקות ונשללה קצבתו לכמה חודשים,כעונש על שגילה למעביד שהוא חולה. ישנן עוד המון דוגמאות,כדי להבהיר למי שלא הבין את המצב. הבעייה היא שישנם כאלה שלא רוצים לראות את האמת . כנאמר- אין יותר עיוור ממי שאינו רוצה לראות...

למעלה