לכול המורים

1ח ס ו י

New member
לכול המורים

לפני שנגמרת השנה, רציתי להגיד לכם מה דעתי בתור תלמידה בתיכון על שיטת הלימודים של המורים. אני זוכרת שביסודי ובחטיבת הביניים היו מורים שלקחו מקצוע, והיה הופכים את המקצוע למרתק, שכמעט כל בת היתה מבינה את החומר. והיום שאני בתיכון, הכל הולך לבגרות, שום דבר לא בשבילך, לידע שלך, אחרי הבגרות אתה יכול לשכוח הכול (עד לאונברסיטה). לדוגמא: במתמטיקה - המורה עושה 10 תרגילים בגאומטריה (בשעה) על הלוח, אז בסדר, הכיתה מתקדמת בחומר מבחינת התרגילים, אבל מה זה משנה, שאחרי השיעור התלמידה פותחת את הספר וניגשת לתרגיל הראשון אבל משום מה היא לא יודעת כלום, ושאומרים למורה, היא אומרת שלא צריך לדעת כלום, פשוט לשנן. תנ"ך - ספר הספרים של העם היהודי, פשוט לקחת ולשנן, עד לבגרות, ומה אחר כך, מה יקרה אם ישאלו אותי עוד 20 שנה שאלה בתנ"ך מה אני אגיד? זה לא היה בבגרות??? זה לא אומר שאני כבר לא ביסודי או בחטיבת הביניים אז אסור לי להנות משום מקצוע, אסור לצאת וללמוד בחוץ (חוץ משיעור של"ח) אסור לעשות שום פעילות באותו נושא, כי זה לא בוגר, אל תשכחו שבתוך כל אחד ואחת יש ילד/ה וחוץ מלשבת בין 4 קירות החדר וללמוד, הוא רוצה לצאת החוצה ולהנות, וללמוד לא רק מספרים ומחברות, אלא ובעיקר מהחיים. אני מקווה שלא פגעתי באף אחד, אבל זו דעתי. שנשמע רק בשורות טובות.

דיתי א

New member
את צודקת

באמת חבל, שכך הוא. אני מקווה שהתיכון לא "יהרוג את סקרנותך".ושתמשיכי ללמוד בשביל הכייף שלך , ובשביל הסקרנות שלך. אך הסיבה לכך היא ,שלפי החלטה של משרד החינוך, תלמיד מוערך, ע"י תעודת הבגרות. ולצערנו זו המטרה החקוקה על דגל התיכונים בדרך כלל, למרות שיש יוצאי דופן, אך הם בודדים. ועד שלא תשונה ההשקפה, כי הבגרות היא המטרה, כנראה שלא יהיה שינוי רב. וחבל מאוד. הלימוד הזה לבגרות, אינו נותן שום דבר , לדעתי, חוץ מציון- שאינו משקף דבר, אף לא מנבא הצלחה או כישלון בהמשך החיים. בוודאי שאינו נותן כלים להתמודדות בחיים. כי כשהתלמידים האלה מגיעים לאוניברסיטה, הם אינם יודעים לחקור לתמצת או להכין עבודה ממספר מקורות מידע.וזאת מדיווחים שקבלתי ממרצים וספרניות באוניברסיטאות השונות .ואם אינם לומדים באוניברסיטה, הידע נשכח, ואפילו אינם יכולים לעזור לילדיהם , כי לא למדו אותם ללמוד אלא ידע, ועד שהם הופכים להורים, הידע הזה כבר מיושןבמקרה הטוב או נשכח , מה שקורה בדרך כלל.

noam778

New member
תלמידה יקרה את צודקת מאוד

וחבל שכך המערכת מתפקדת.. ניסו לעשות פרוייקט שניקרא בגרות 2000 אבל גם הוא ירד בנתיים נסי להצליח כמה שיותר יש שיטות מיוחדות לשינון וזכירת החומר נסי ללמוד על פיהם וכרגע לצערנו הרב זה מה יש ועל סמך הציונים של הבגרות יקבלו או לא יקבלו אותך להמשך לימודים.. קחי כמה שיותר קורסים המלמדים איך מנצצחים את השיטה (יש כל מיני שיטות איך לענות על שאלות רבות ברירה ולהצליח בלי לדעת ממש את החומר..)ועוד ועוד בהצלחה

1ח ס ו י

New member
כתבתם שזו השיטה במשרד החינוך

אבל אף אחד לא קם ומשנה אותה, וכול אחד מחכה שזה יחלוף, איך? אני לא חושבת שצריך למדוד תלמיד/ה ובכלל כול אחד, עפ"י הציון שלו בתעודת בגרות (ולצערי זה קורה) כנ"ל אותו דבר בפסיכומטרי מה בכלל הולכים לבחון שם, כמה תרגילים הצליחו לפתור בשתי דקות? אני מכירה הרבה אנשים שאין להם תעודת בגרות, אז מה, הם פחות טובים? האם מי שהולך ל - 5 יחידות מתמטיקה ואנגלית הוא יותר טוב ממי שהולך ל - 3 יחידות במתמטיקה ואנגלית? וחוץ מזה, אני רואה שמורה מעריך, מקדם ומתיחס יותר אל תלמיד מצטיין, מאשר אל תלמיד חלש. מקווה לשמוע תגובות על כך, מהצד השני.

noam778

New member
אף אחד לא קם ומשנה כי...

תקציב החינוך בישראל הוא השני בגודלו לאחר תקציב הביטחון.. במדינות מפותחות... הוא התקציב הראשון בגודלו.. ועכשיו תחשבי קצת.. למה לשנות את השיטה..? אם תשני... לא תהיי פרנסה להרבה אנשים.. כמה כבר עולה לוח וגיר? או חיבור לאינטרנט היום..? כולנו יודעים, שמה שאנו יודעים זה לא בדיוק בא מבית הספר או מהמורים... תחשבי כמה כסף לוקחים מוסדות להשכלה גבוהה.. ועבור מה בדיוק? אז יפה.. נפתחו לך העיניים.. ואת רואה שיטה שלא עובדת בכלל.. ושואלת בתמימות מה למה היא עובדת בכלל ולמה לא לשנות אותה... נו טוב.. אז ככה...

1ח ס ו י

New member
כשאני כותבת שיטה

אני מתכוונת לדרך, אם המורים היו מלמדים משהו והיו מראים לנו את זה בדרך מענינת , אולי זה היה עוזר יותר, אם היו משנים לנו את הספרים והחברות ולא היו נותנים לנו חוברות מלפני 20 שנה (וכול מה שכתוב בספר, המורה משנה בשיעור, כי הספר כבר לא מעודכן). ואני בכלל לא חושבת שיש קשר כלשהוא בין תקציב ושיטת הלימוד, יש מורה שמלמד בצורה מעניינת וטובה, והתלמידים מבינים את החומר, ויש מורה שמלמד אותו מקצוע בצורה פחות מעניינת וטובה והתלמידים מבינים פחות. התקציב הוא רק אמצעי. ואני בכלל לא שאלתי בתמימות למה אף אחד לא קם ומשנה, כי אני מאמינה שאנשים כן יכולים לשנות אם זה באמת אכפת וחשוב להם,אפילו אם זה לוקח זמן, בסוף זה יכול לקרות, כי בעצם הילדים של היום הם העתיד של מחר.

למעלה