לכולם

ליטן א

New member
לכולם

שמתי לב שז´אן תמיד נוהג לציין (ובצדק, לדעתי) כי הוא לא גרפולוג מקצועי. השאלה שלי - האם כל השאר הם גרפולוגים מוסמכים ומקצועיים? אריק, אסטרל, מיכל (למרות שבמקצועות רשום שאת גרפולוגית) ובשביל שהשאלה הזאת לא תהיה לגמרי שאלת קיטבג... איך אתם מצליחים גם אחרי יום עבודה שאתם מסתכלים כל הזמן על כתבי-יד, להסתכל גם אחרי העבודה על כתבים, באינטרנט, בחינם..? אתם עד כדי כך אוהבים את המקצוע??

astral tal

New member
שמע

אני יכול לדבר רק בעד עצמי. בתור יו"ר איגוד הגרפולוגים בישראל, אני לא לא צריך להסתכל על כתבים כל היום. התפקיד שלי הוא ניהולי ולכן למרבה הפרדוקס, אני לא חייב אפילו לדעת גרפולוגייה. אני נהנה לנתח עצים אבל לא יותר מכך. הסיבה שאני עובד בתור יו"ר האיגוד הוא כי פנו אליי עקב ניסיוני בניהול חברות הייטק ולכן חשבו שאני מהווה תדמית טובה למשהו חדשני כביכול כגרפולוגייה. משלמים לי טוב וזה כל מה שאכפת האמת ובכנות. אני לא מנסה להוליך שולל אף אחד, אני ישיר וכנה. אני נהנה לנהל,- והעיסוק בגרפולוגייה עצמה (ויותר נכון לומר בעצים) הוא תחביב קליל שאני נהנה בו בשנות הפנאי.

עטרה ב ט

New member
הי ליטן, באמת כתבתי הכל על עצמי

ביואל ז"ל ופה רק הותיקים מכירים את הסיפור שלי....... אז באמת הנה הוא לפניך:
. אני בהשכלתי מרפאה בעיסוק, עובדת כרגע עם ילדים לקוי למידה בגיל הרך. בעבר עבדתי עם כל מיני אוכלוסיות אחרות בין השאר שלוש שנים בפסיכיאטריה עם אלפי שעות הדרכה וכל הכרוך בכך. חוצמיזה, למדתי גם הומאופתיה קלאסית כמה שנים, וגם למדתי לבד מתוך ענין רפואה סינית, מאקרוביוטיקה, טאי צ´י ועוד כל מיני דברים מעולם הרוח והגוף. בגדול כל הלימודים שלי עסקו תמיד באדם על כל היבטיו, דרך עשיה, פסיכולוגיה, הבנה, רוח, כל מיני דברים הוליסטיים על סוגיהם. אבי גרפולוג מזה שלושים שנה בערך, ולמעשה די גדלתי במשרד תוך עבודה אתו ועזרה, כך שגרפולוגיה מוטמעת בתוכי מגיל מאוד צעיר. בשלב מסוים הוא הציע לי ללמוד ולהשתלב במשרד. הדרך שלי היתה קלה יחסית כי תמיד הסתכלתי על כתבי יד ותמיד התבקשתי לחוות עליהם דעה ותמיד נכחתי בהרצאות ובקורסים ובפגישות עם עוד גרפולוגים עמיתים. אז קראתי עוד כמה ספרים, לקחתי קורס אצל איציק זמיר ומירי אגסי (גרפולוגים שהיו עד לא מזמן שותפים) והמשכתי ללמוד אצל אבא שלי עוד תקופה לא קצרה. אנחנו לא חברים באגודה ולא ניגשתי למבחנים שלהם. יש מגוון סיבות די רחב לעניין הזה, בגדול אציין שאני גם לא חברה באגודה של המרפאים בעיסוק, ההומאופתים ומתאמני הטאי צ´י. מטבעי אני נמנעת מאגודות למיניהן. אני עובדת בערך שנתיים וחצי כגרפולוגית, חצי משרה, במשרד עם אבי ומלבד זאת יש לי מספר לקוחות פרטיים, אני מלמדת, נותנת יעוץ אישי (שאני חושבת שבגדול מי שאין לו השכלה טיפולית עדיף שלא יתן יעוצים אישיים) ועושה גם מיונים לעבודה. זה פחות או יותר הדרך שלי אל הגרפולוגיה ובכלל. מישהו מאוד חכם אמר לי פעם באיזה קורס: "מה שאני עושה עכשיו זה מה שטוב לי עכשיו. אני לא רוצה להגיד שזה הכי טוב בעולם, כי אולי מחר אני ארצה לעשות משהו אחר והוא יהיה יותר טוב בשבילי". כתלמידת ויפסנה גם אני לוקחת בחשבון שהכל משתנה כל הזמן ומה שטוב היום לא בהכרח יהיה טוב מחר ולכן מבחינתי הכל פתוח ובלבד שגם מתפתח
. אגב, את סיפורו של ז´אן אתה יכול לקרוא במאמרים
.
מיכל/עטרה
ומי שלא ראה עדיין את "אחוות הטבעת - שר הטבעות" שירוץ ! (לא לפני שהוא קורא את הספר !).

ליטן א

New member
אסור! אסור! אסור!!

אסור ללכת לסרט אחרי שקוראים ספר, והפוך - אסור לקרוא ספר אחרי שרואים את הסרט.. זה פשוט הורס.. אם אתם קוראים את הספר - ואח"כ רואים את הסרט, אתם אומרים "הספר יותר טוב מהסרט", ומתאכזבים... אם אתם רואים את הסרט, אז אח"כ כשאתם קוראים את הספר, אתם כבר יודעים מה יהיה, ומתאכזבים...

yelly

New member
אני בכלל לא מכירה את שר הטבעות

על מה זה בכלל? אה? מה קטע? פרטים פרטים!

beagle

New member
אני ראיתי! אני ראיתי! ואחרי שקראתי

את הספר.... האמת, משכתי בכמה חוטים כדי לקבל מקום טוב
והענין של ללכת לסרט אחרי ספר וכו´, נכונה בחלקה. צריך פשוט לדאוג ולעשות את זה בצורה "תואמת כרונולוגיה". אם הספר בא לפני הסרט, אז לקרוא לפני, ואז פשוט לא לצפות ליותר מדי מהגרסה הקולנועית... עבד עלי מצויין, ובסה"כ נורא נהניתי. מלבד הסוף שהיה דרמטי קצת.... יותר מדי. וזה רק זה שישב לידי שהסב את תשומת ליבי לכך שסארומן נורא דומה לאחמד יאסין, או שעוד מישהו שם לב לזה...???

תיקתקית

New member
אסטרל? אני בכלל חשבתי שאתה בגילי

ועוסק בגרפולוגיה כי אריק פה..
ועטרה - הלוואי והייתי יכולה לעשות את כל מה שאת עשית. בעצם אני יכולה, אני רק צריכה את הכסף..

אריק!

New member
ליטן, קצת מאוחר לשאלות קשות

תראה, מה שז´אן מציין זה לבטח חשוב, גם חשוב לציין שכל הניתוחים שמתבצעים כאן אינם מתיימרים להיות מקצועיים וממצים, משום בחינה שהיא, וכך גם צריכים להתייחס לכך המנותחים. ברוח ומגבלות הפורום. כמי שאחראי כבר שנים רבות לגנון ועצים בגוש דן, ומטפל אישית בעשרות עצים ושיחים, באמת שלא תמיד יש חשק לראות עוד כמה ענפים ועלים בערב/לילה. תשאל למה ? שאלת ? אז כך, שעות נוספות אמנם לא מקבלים אך ענין והנאה בהחלט כן. איך אתה מתקדם עם הספר ? להשתמע אריק.

ליטן א

New member
הספר?

לא שמת לב שסיפרתי שסיימתי אותו?? לא ראית איזה מהומה הייתה מעצם סיום הספר??
בכל מקרה, רק את הקטע של אותיות קעורות, קמורות, חוטיות וזויתיות לא הבנתי... הבנתי מה כל דבר שם מייצג, אבל לא הצלחתי להבחין בזה בכתבי-יד שהסתכלתי עליהם... אם תראו לי כתבי יד לא קיצוניים יותר מדיי - יהיה לי די קשה להבחין מה קמור ומה קעור...

למעלה