לכולם תעזרו!

כפיר8787

New member
לכולם תעזרו!

אני עכשיומתחיל לראות פוטבול וכו אני לא יודע איזו קבוצה כדאי לי לעודד מתי יש פוטבול וכו' אני צריך קצת עזרה... מחכה לתשובה: כפיר'

steeple

New member
אי אפשר לענות ברצינות מלאה

זה תלוי במה אתה אוהב לראות... ריצה? מסירה? הגנה? קבוצה עם היסטוריה? לוזרים גמורים או ווינרים? מה העדפות שלך?

DAnalyst

New member
דווקא לקחתי אותך ברצינות

GB היא בחירה מצוינת למי שמתחיל לראות פוטבול... הם לא קבוצת תחתית, יש הרבה היסטוריה, הרבה יריבויות, והרבה פוטנציאל לעתיד. הם גם לא משחקים בצורה משעממת.... אם הוא מחפש להתחיל לראות משחקים, לדעתי GB זו קבוצה טובה להתחיל איתה.

steeple

New member
אותו דבר אפשר להגיד על קבוצות אחרות

לדוגמא מיאמי (לקרוא להם משעממים?)

DAnalyst

New member
אולי לא כרגע, אבל...

מיאמי עברה עונות שחונות, ותחת המאמן הישן שלהם (גרג וויליאמס?) וגם תחת אלו שבאו אחריו היו לא מעט עונות שבהן היא הייתה קבוצה משעממת. אז גם אם היא כרגע נראית טוב, היא לא בדיוק קבוצה עם עקביות וזהות מגובשת שנשמרה לאורך השנים. בניגוד נניח לפיטסבורג, בולטימור, דנבר או אינדיאנאפוליס.

steeple

New member
אתה צוחק נכון?

אתה רוצה להגיד לי שדנבר זאת קבוצה שהיה כיף לראות בשנים האחרונות, ושהייתה עקבית עם זהות מגובשת??? 3 הקבוצות האחרות הם קבוצות צמרת, ששתיים מהם (פיטס ואינדי) נחשבים לקבוצות המצליחות לאורך הליגה (אצל פיטס: מסך הברזל ו6 האליפויות, אצל אינדי: ג'וני יונייטס, "the greatest game ever", וכמובן פייטון בשנים האחרונות). לדנבר מה היה אחרי שאלווי האגדה החיה פרש? טרל דוויס לא הוביל אותם להרבה אחרי ובשנים האחרונות הם התפוררו לאט לאט (השנה משהו שונה)

DAnalyst

New member
אז אנחנו לא מסכימים על 1 מתוך 4?

זה כבר מראה לך שיש בהחלט קבוצות שאפשר להמליץ עליהן יותר מאשר על אחרות אם מישהו מחפש קבוצה להיקשר אליה (מסכן שלא יפול על הבילס בטעות) לדנבר היו לא מעט שנים שבהם היא לא תמיד הייתה קבוצה מעניינת לצפיה כי שוטנהיימר היה עובר לשיטת "בוא נהרוג את השעון" ברגע שהייתה לו הובלה בחצי השני, וכמעט תמיד הייתה לו הובלה בחצי השני. אבל מבחינה אסטרטגית הוא היה מבריק ותענוג לצפיה בחצי הראשון. הם היו מנצחים לא מעט משחקים כל עונה והיו קבוצה עם משחק ריצה מצוין בלי קשר למי רץ אצלם, וזה אצלי נופל לתוך קטגורית ה"זהות המוגדרת". זה נכון שהם עוברים עכשיו תהליך של חילופי מאמנים, אבל כמו שפיטסבורג ואינדי עברו את זה בשלום אני מקווה שגם הם יצאו ממנו כמו שצריך. בינתיים עם מאזן של 6-1 הסימנים מעודדים.

DAnalyst

New member
תוספת על דנבר

מאז 1999 הייתה להם רק עונה אחת עם יותר הפסדים מנצחונות, ונחש מה היה המאזן שלהם אז? 7-9. אם זו העונה הכי גרועה של קבוצה בעשור, מצבה טוב.

laufgas

New member
ברור שזה לא דבר רע שיש לקבוצה מאזן שלילי אחד

בעשור, אבל זה מאוד משנה גם איך הם משחקים. כי בתור אוהד, אתה יכול להיות מבואס רק מלראות את צורת המשחק של הקבוצה. אני לא אומר שדנבר משעממים, אבל אני חושב בדיוק מה שתמיד חשבתי - שקאטלר היה ונשאר קורטרבק בינוני מינוס, ורק העונה הקבוצה הזאת עברה את השינוי שמגיע לה. אם אני אתן דוגמה הפוכה לחלוטין - מייקל ויק באטלנטה הלהיב כ"כ הרבה אוהדי פוטבול רק בגלל האופן שבו הוא שיחק, אפילו שהוא קורטרבק לא משהו בכלל. לפעמים זאת הדרך ולא היעד...

DAnalyst

New member
בקשר לדוגמא שלך

עזוב אותך מויק. הוא שחקן אחד, הוא בא, הוא הלך. כל שנה יש שחקן או שניים שכיף לראות משחקים (דנטה הול בזמנו, LT, TO) אבל אתה לא צריך לאהוד את הקבוצה בשביל להנות מהשחקן. כשזה מגיע ללאהוד קבוצה אתה לא רוצה ליפול על קבוצה חסרת זהות שמחפשת את עצמה, בגלל זה אנחנו מדברים פה על קבוצות עם זהות של שנים, לא כמו הצ'יפס שהבריקו לכמה שנים תחת ורמיל ודעכו כשהלך, או הראמס שהבריקו לכמה שנים תחת ורמיל ודעכו קצת אחרי שהלך, או קרוליינה שנהנו מעונה או שתיים יפות (ואכלו קש בגלל playcalling מסריח), אלא קבוצות שכשאתה יושב לראות את המשחק, בין אם זה היום או לפני 5 שנים או לפני 10 שנים, בסבירות גבוהה הקבוצה תהיה טובה ויהיה לך משחק טוב לראות. איזה סוג משחק? פה אנחנו כבר חוזרים לנושא הזהות של הקבוצה, וזה כבר קטע אישי. יש שאוהבים משחקי מסירות, יש שאוהבים משחקי ריצה או הגנה, שיראה כמה משחקים ויחליט מה מדבר אליו. אני אמרתי ש-GB לדעתי היא קבוצה קלאסית להתחיל איתה. היא משלבת קצת מהכל ועם המון מסורת. קל להתחבר. אם יש לך הצעה עדיפה, דבר אליו. בכל זאת הוא ביקש הכוונה...

laufgas

New member
לא אמרתי שאתה לא צודק

רק נתתי עוד נקודה למחשבה
כל אחד יכול לעשות עם זה מה שבא לו. לי אין הצעה בכלל. אם אתה מחפש קבוצה בכח אז כנראה שאף אחד פה לא ישכנע אותך. לדעתי כדאי להבין את המשחק ברמה טובה. לאחר מכן, הקבוצה כבר תמצא אותך...

Yo-man

New member
פיטסבורג היא קבוצה שווה לאהוב

ולא כי הם לקחו את האליפות בשנה שעברה, אלא כי יש להם שחקנים מלהיבים משני הצדדים של הכדור (הגנה והתקפה), לפני שנתיים התחלף המאמן שלהם מזה 14 שנה, וזה שהקבוצה לא התפרקה מזה ולא שינתה את האופי שלה, אומר שלמרות שיש בה המון חלקים דומיננטיים - היא מאוד מגובשת ושלמה. תוסיפו לזה הגנה חזקה כבר 30 שנה, והעובדה שבדצמבר המשחקים במגרש פתוח ולרוב מושלג, ותודו שיש פה קבוצה קשוחה, גם בשנים הפחות מוצלחות.

DAnalyst

New member
../images/Emo45.gif

הזכרתי אותם רק בחטף היות ואני יודע שבתור אוהד שלהם אני לא אובייקטיבי...
אבל בהחלט

RoyBehar

New member
הברונקוס...

טוב, קראתי את הדיון פה על דנבר, ובתור גילוי נאות למי שלא יודע - כן, אני אוהד של הברונקוס כבר משהו כמו 15 שנה, ככה שאובייקטיבי אני לא. אני אהיה הראשון להודות שאחרי הפרישה של אלוויי לא היה כזה תענוג להיות אוהד של הברונקוס, כי אף פעם לא כיף להפסיד. מצד שני, יש הרבה קבוצות גרועות בהרבה והיו גם הרבה רגעים יפים מאוד (הניצחון על הפאטס בפלייאוף בעונהעם ג'ייק פלאמר שבה הגענו עד לגמר הAFC, כל ניצחון על צ'וקלנד, הצ'ימפס או הדולטס - אפילו ההוא המפוקפק בעונה שעברה) דנבר תחת מייק שאנהן, לפחות בהתקפה, כן הייתה קבוצה שכיף לראות אותה. אתה לא אוהד של קבוצה רק כשהיא מנצחת, אולי זה מזוכיזם (מה שיסביר את האהדה שלי להפועל ירושלים בכדורסל) אבל אני אוהב את הקבוצה גם כשהיא מפסידה, מסתכל תמיד על חצי הכוס המלאה, מנסה לקחת את הדברים החיוביים מכל הפסד, גם השבוע. חוצמזה, שחלק מהכיף שלי באוף סיזן זה לצפות שוב באחד מהDVDים של הקבוצה, לראות את "הדרייב" מול קליבלנד שוב,או את הסופרבול ההוא, ההיסטורי, מול גרין ביי ולהתרגש מחדש. דנבר היא קבוצה עם מסורת וזה תמיד כיף להיזכר ברגעים היפים של הקבוצה. ומעבר למסורת, תמיד כיף שיש תקווה. ולא הייתה עונה של הברונוקס שבה איבדנו את התקווה להגיע לפלייאוף, גם אם לא הגענו בסוף. העניין תמיד נשמר לפחות עד שבוע 16-17 וזה חשוב באותה מידה. כשאתה מאבד את הסיכוי להגיע לפלייאוף זה מבאס, כשאתה שומר על הסיכוי להגיע לפלייאוף ובכל זאת לא מגיע (כמו בפאדיחה המטורפת של העונה שעברה) זה גם לא תענוג, אבל לפחות זה שומר על העניין לאורך העונה. אני מרחם לדוגמא על אוהדים של הטייטאנס, שהתרגלו לרמה מסויימת מהקבוצה שלהם ועכשיו כבר למעשה איבדו את הסיכוי הריאלי לעשות משהו השנה. זה יותר עצוב לדעתי. אני חושב שהדבר הכי חשוב הוא שיהיה מעניין, ועם הברונקוס כבר המון שנים (להוציא את השנתיים הראשונות אחרי ג'ון אלוויי כשהיה לנו את בבי בריסטר ובריאן גריסי..) שכל עונה מייצרת עניין. דווקא השנה הייתי הכי פחות אופטימי, ציפיתי לעונת בנייה, חשבתי לעצמי ש9-7 שיהיה מאזן מאוד מוצלח מבחינתנו. עוד הוכחה שאף פעם לא משעמם במייל היי..

GB

כשקרוב משפחה שלי, במילווקי, לימד אותי את כל החוקים של פוטבול לפני שנתיים הוא עשה את זה דרך משחקים של גרין ביי שהוא כמובן אוהד אז ממנו ספגתי את כל האהבה שלי לקבוצה. זה צריך לבוא ממקום מסוים, תתחיל לראות בסוף תדלק על איזו קבוצה והשאר היסטוריה! ומשהו לא קשור, אני מוסיפה קצת תמונות מהמשחק פוטבול הראשון שלי בארה"ב, הייתי באטלנטה אז המשחק היה של הפלקונס (יש פה אוהדים שלהם בכלל?) נדהמתי לגלות את ההבדל בין לראות משחק כדורגל בארת ולראות פוטבול בארה"ב.... זה פשוט מטורף היו שם מסכי אל.סי.די בשירותים שחלילה לא נפסיד מהלכים כשהולכים, בכל זאת משחק של 3 שעות

למעלה