שירים לטו בשבט ../images/Emo79.gif../images/Emo143.gif
ולס להגנת הצומח / נעמי שמר כבר פורחים נרקיסים בשמורת הטבע מרבדים נפרשים בשפלת החוף. כלנית וכרכום אלף גון וצבע והחוק שאומר כאן אסור לקטוף. רק עלי אין החוק משגיח רק עלי איש אינו שומר לו היו לי עלי גביע אז היה מצבי אחר. אדוני הזוהר אל תיגע באיריס צבעוני ההרים הוא מחוץ לתחום. כל גבעה נשאה בשולי העיר היא שטח בר מגודר ואזור רשום. אז אני לפעמים חושבת כי היה זה אולי רצוי, לו הייתי נרקיס או רקפת או אפילו איזה בן חצב מצוי. שנים עשר הירחים/ נעמי שמר בתשרי נתן הדקל פרי שחום נחמד בחשון ירד יורה ועל גגי רקד בכסלו נרקיס הופיע בטבת ברד ובשבט חמה הפציעה ליום אחד באדר עלה ניחוח מן הפרדסים בניסן הונפו בכוח כל החרמשים באייר הכל צמח ובסיון הבכיר בתמוז ואב שמחנו אחר קציר תשרי, חשון, כסלו, טבת חלפו עברו ביעף גם שבט, אדר, ניסן, אייר סיון, תמוז ואב ובבוא אלול אלינו ריח סתיו עלה והתחלנו את שירנו מהתחלה… שבעת המינים "ארץ חיטה ושעורה" – ארץ חיטה ושעורה וגפן ותאנה ורימון ארץ זית שמן ודבש. (דברים ח', ח) חיטה מה היה אותו האילן, שאכלו ממנו אדם וחוה? ר' מאיר אמר: חיטים היה. כשאין באדם רעה אומרים: לא אכל אותו האיש פת חיטים מימיו. אגוז עם ישראל נמשל לגל של אגוזים המסוגל להיות יציב, רק כאשר כל האגוזים נמצאים במקומם. אם שולפים אגוז אחד, הגל מתמוטט וקורס. שקד נתבונן בענף פורח של עץ השקד. ניהנה מן הפריחה הנפלאה, נאכל מפרי העץ ויערב לנו טעמו העשיר. רימון מתבוננים בגרעיני הרימון הסדורים בשורות כתלמידים "הנצו הרימונים – אלו התינוקות שיושבים ועוסקים בתורה ויושבים שורות שורות כגרעיני רימונים". תמר אף לתמר סגולות שלו – גבוה, חזק, נאה ופורה. על הצדיק נאמר: "צדיק כתמר יפרח כארז בלבנון ישגה". תפוח נטעם תפוח ונהנה מטעמו. בשעה שכורתים אילן שעושה פירות – קולו הולך מסוף העולם ועד סופו ואין קולו נשמע. גפן נאכל צימוקים – פרי גפן מיובש. למה נמשלו ישראל לגפן? – שאחו והשיבו: מה הגפן כשבעליה מבקשים שתשביח מה הם עושים? עוקרים אותה ממקומה ושותלים אותה במקום אחר והיא משתבחת. כך, כיוון שביקש הקדוש-ברוך-הוא להודיע ישראל בעולם מה עשה? עקרם ממצרים והביאם למדבר והתחילו מצליחים שם. קיבלו את התורה ויצא להם שם בעולם. תאנה נוצר תאנה יאכל פריה – למה נמשלה תורה לתאנה? שאלו והשיבו: כל הפרות יש בהם פסולת: תמרים, יש בהם חרצנים, רימונים, יש בהם קליפין, אבל תאנה, כולה יפה לאכול, כך דברי תורה אין בהם פסולת. חרוב חוני המעגל היה מהלך בדרך. ראה אדם נוטע חרוב. אמר לו: בחרוב לכמה שנים טוען פרות? אמר לו: לשבעים שנה. אמר לו: כלום יודע אתה שתחיה שבעים שנה? אמר לו: מצאתי את העולם בחרובים, כשם שנטעו אבותיי לי, אף אטע אני לבניי. כוס שנייה הכוס שנייה היא של יין שרובו לבן ומיעוטו אדום. כוס זו מסמלת את הטבע המתחיל להתעורר. צדיק כתמר צדיק כתמר יפרח יפרח צדיק כתמר יפרח צדיק כתמר יפרח יפרח צדיק כתמר יפרח כארז בלבנון ישגה כארז בלבנון ישגה כארז בלבנון ישגה ישגה (תהלים צ"ב) השקדיה פורחת/ מיליםדושמן, לחן מ. רבינא השקדיה פורחת ושמש פז זורחת ציפורים מראש כל גג מבשרות את בוא החג. ט"ו בשבו הגיע חג לאילנות ט"ו בשבו הגיע חג לאילנות. "יהי רצון שבכוח סגולת אכילת הפירות, שנאכל ונברך עליהם עתה, יתמלאו מעז שפע הודם, לשוב שנית, להגדילם ולהצמיחם מראשית השנה ועד אחרית השנה לטובה ולברכה ולחיים טובים ולשלום" כולם מוזמנים לאכול. בתיאבון ! תפוחים ותמרים/ רמי קליינשטיין אם תלך אל השוק תראה אותה בוכה. אישה יפה בין הפירות מוציאה עוד ממחטה. הרוכלים לה צועקים: "מה קרה לך חמודה"? זה אהובי שלא רוצה הוא מצא לו נערה קחי לך תפוחים ותמרים המתיקי את יומך הוא לא שווה את הכאב שמתרוצץ אצלך בלב קחי לך תפוחים ותמרים המתיקי את יומך הוא לא שווה את הכאב שמתרוצץ אצלך בלב.