לכבוד האמיתי

• פותח הנושא bozi
  • פורסם בתאריך

bozi

New member
צודק

אבל שחס ושלום לא יחשבו שאת הדיבורים הללו לומדים בבית מדרשו של רבינו הקדןש

אמיתי 21

New member
מחילה מכבוד תורתך רבנו הקדוש יש רק

עמ"י עש"ו אחד והוא רבי יהודה הנשיא . ומה רע הדברים שאני אומר הרי אני עצמי לומד מפי קדושי עליון אז אחי יש שני סוגים של חסידים ואני אפרט כאן מה הם אז תשקול את הדברים שאתה כותב כי אני לא רוצה לומר לך מה אני ראיתי בבית מרדש של ברסלבים אז די בבקשה

זיסער

New member
מחילה מכבודו :)))

רבינו הקדוש עם "יוד" זה רבי נחמן... רבנו הקדוש בלי "יוד" זה רבי יהודא הנשיא
ספר לנו מה ראית בבית מדרש של ברסלבים. אתה מזכיר לי את הנוסח של חוקרים מנוסח שנות השלושים... ואם כבר דיברנו על בתי מדרש של ברסלבים, אתה יודע מה אני מצאתי שם, ה´ ירחם?! מצאתי בפך אשפה, ארבעה פקקים של קוקה-קולה, ואם זה המספרים הזוכים, זה לא בל תשחית? :))) אמיתי, שתוק שאני מדבר איתך :)))

bozi

New member
לאט לאט אתה תהיה

בן אדם עכשיו הגיע הזמן ללמדך עוד דבר שאמת יש רק אחת

אמיתי 21

New member
אתה צודק אמת יש רק אחת

עמ"י עש"ו אבל שבעים דרכים להגיע לאמת הזו ורבי נחמן רק ענף מזה ואיך אתה יכול ללמוד רק פשטים והרי כל הדברים שלו הם סתומים בעתיקא קדישא ?

bozi

New member
פה הטעות שלך

רבנו הקדוש הוא לא ענף הוא האילן הוא השורש ורק דרכו אפשר להגיע לאמת ורק דרכו אפשר לקים את התורה ונכון שדבריו סתומים בעתיקא קדישא אבל פה רואים בחוש את גדולתו שאפילו אנשים כמותנו מחויבים ללמוד ולקים את ספריו ובלעדיו חס ושלום העולם חרוב ושמם

bozi

New member
כבר מבאר כמה פעמים../images/Emo63.gif

שאיו צריכים שום חכמות בעבודת הבורא יתברך רק תמימות ופשיטות ואמונה . ואמר שפשיטות הוא גבוה מו הכל כי השם יתברך ברוך הוא הוא בודאי גבוה מן הכל והוא יתברך הוא פשוט בתכלית הפשיטות: (שיחות הרן קא)

אמיתי 21

New member
אתה בטח שאתה הבנת מה יצא מיפך ?

עמ"י עש"ו שאין צריכים שום חכמות בעבודת הבורא יתברך רק תמימות ופשיטות ואמונה . ואמר שפשיטות הוא גבוה מו הכל כי השם יתברך ברוך הוא הוא בודאי גבוה מן הכל והוא יתברך הוא פשוט בתכלית הפשיטות שער ראשון ענף ב´ ספר הקודש עץ חיים מה כתב הרב ( האר"י זצ"ל ) ז"ל ע כי תחלת הכל היה כל המציאות אור פשוט ונקרא אור א"ס ב"ה ולא היה שום חלל ושום אויר פנוי אלא הכל היה אור א"ס וכשעלה ברצונו להאציל הנאצלים ולברוא הנבראים לסיבה נודעת והוא ליקרא רחום וחנון וכיוצא ואם אין בעולם מי שיקבל רחמיו ממנו איך יקרא רחום . ועכ"ל מכאן אתה תבין מה הפירוש הדבר שהפשוט הוא באין סוף ברוך ואין שם צרכים לחכמה כי שם הוא שורש כל החכמות שבשלב שאדם גדול וקונה את מ"ח דרכי התורה ואז הוא מקבל את כל בחינות של י"ג מידות שלו יתברך וזוהי מרגת גבוה מעל הכל , ואיך אדם יגיע למעלות אלו אם לא ילמד ולא יחכים ? כמו שאמרו במשנה באבות אין עם הארץ חסיד ולא בור ירא חטא אז צריך להיות חכם כמו ששאלנו באגדה של פסח למה לא קראו לחכם צדיק ? תירוץ הדבר הוא על דרך מה שלמדנו במסכת סוטה : אין האדם עובר עברה אלה אם כן נכנס בו רוח שטות. אז תבין שדברי רבי נחמן הם גבוה מעל לגבוה ואין להבין אותם כפשוטם כי פשוט הוא בכתר שהוא נעלם וגנוז

bozi

New member
מזה כל הבילבולים הללו

אני אומר לך דיבור פשוט לגמרי שכל ילד בגנון יכול להבין ואתה מחזיר לי מליון דרושים בלי התחלה בלי אמצע ובלי סוף. שרק אחד עם תואר שני יוכל להבין. ואני מוכן להתערב שאבנדם האחרון שיבין מה שכתבתה זה אתה בעצמך .ועוד דבר חשוב הארי בסיפרו נותן רצפט מי יכול ללמוד את ספריו ומי לא ונראה לי שגזרת את החלק הזה והשלכתה אותו רחוק רחוק.

אמיתי 21

New member
אם בע"ה תלמד את דברי רבי נחמן

עמ"י עש"ו ולא תשב ותקרה אותם אז אולי תבין מה אני מדבר כי מה זה תמימות ? מה זה פשוט אין דבר פשוט בעולם הזה ? ולפי דבריך עם הארץ יכול להיות חסיד ?

מה שאתה אומר זה פנאטיות

יש הרבה שבילים לאמת - כולם מובילים אליו יתברך ! לאף אחד אין בלעדיות על האמת! אתה יכול לומר, זה יותר טוב לי, עצמי. אבל אל תגזור זאת על הכלל כי זו פנאטיות, לומר "שלי הכי טוב" או "רק שלי טוב"... אלברט

grinberg

New member
לרבינו אין סמכות לקבוע הלכה???

חוץ מזה הוא אמר דבר מאד פשוט שהתפילה היא לא טקסט שצריך לכוון, רק זה דיבור אל ה´, וצריך לתרגם את מילת ה´ כמו בדיבור אליו פשוט לחשוב על המנהיג העולם ולא להתבלבל מלתרגם את ה´ לכוונות אחרות. ואני מאמין שגם הפוסקים שכותבים לכוון היה הווה ויהיה וכו´ גם היו אומרים כך. ורבינו עצמו אמר שכל אחד מכוון כפי השגתו...

רוני, אתה מבלבל כמה דברים

רבינו קבע כלל שעלינו להיות צמודים לדברי הפוסקים. רבינו לא התיימר להיות פוסק הלכה, היה לו ענין אחר וגבוה יותר. [גם כשרצה לעשות קידוש לבנה ביום ג´ בחודש, ציוה לעיין בפוסקים אם זה מותר]. ולכן, לא יכול להיות שרבינו יחלוק על השו"ע. לכן ציינתי שמה שרבינו חלק על הטור ורבי יוסף קארו שמביאים את ההלכה הזו, מובא גם בדברי הפוסקים האחרונים (נדמה לי שזה הגר"א ואחרים). זה כלל ברזל: לא יכול להיות דבר בשיטת רבינו שלא יהיה תואם להלכה הברורה והפסוקה. ורק ע"י [קיום] התורה התפילות והבקשות מתקבלות, כמו שכתוב מיד בתחילת ספר ליקוטי מוהר"ן. ועכשיו, רוני, בוא נלך להתפלל שחרית, ונדבר אל השם, כמו שכתבת. אלעס פועלסט גוט.

bozi

New member
אמר:../images/Emo63.gif

אלו לא היה יוצא הספר לעולם הינו הספר ליקוטי מוהרן היה נעשה ענין אחר כי כבר היה לא חשק כמה פעמים לעשות הלכות פסוקות על השולחן ערוך לבאר כל דין ודין בהלכה פסוקה או להציג הלכה כדברי מי מהפוסקים אצל כל הלכה והלכה אך עכשו שיצא זה הספר לעולם לא יהיה הענין הנל

grinberg

New member
הודו לשם קראו בשמו...

כנראה שלא קראת את ההודעה שלי רק את הכותרת. בהודעה רציתי לומר שרבינו כלל לא חולק על הפוסקים רק הדריך אותנו לא להכנס ל´נערווין´ מכוונת ה´, ראיתי אנשים שאומרים את הפסוק ´שמע ישראל´ עם הרבה נערווין, וזה לא טוב כי זה גורע את הכוונה הפשוטה שהאדם צריך לרעוד מלומר ´שמע ישראל´ בכוונה פשוטה. דער עיקר איז מבטן שאול שועתי מע שרייט און מע שרייט און מע שרייט. און ווייטער נאר האפ

רוחלע19

New member
ר´ צחי !!!

מהו המקור של סיפור זה? אשמח מאד אם תוכל לצטט מדיוק לשונו של רבינו. עדיף מאד להביא בדיוק לשון השו"ע, נוסחת השאלה שנשאל רבינו ומהי תשובתו המדיוקת. העיר פה מנהלנו היקר, על זה שרבינו הזהיר כ"כ להצמד לדברי השו"ע ולכן, כשמביאים סיפור או עובדא, שנראה (כביכול) לא מתאימה לשו"ע כדאי להיות מאד זהיר ומדיוקים בדברים אלו!!!

bozi

New member
מקור הסיפור

חיי מוהרן סעיף (להתרחק מחקירות) אות תיד

לאמיתי

אוי לך ואוי לגורלך.אבל תדע שאין שום יאוש בעולם כלל ואם תצעק להשם באמת הוא יתברך יאיר לך הדרך .

אמיתי 21

New member
רבי שמעון ../images/Emo13.gif

עמ"י עש"ו מדרש הנעלם פרשת בראשית כתוב שם "אמר רב יהודה, בכל יום ויום ב"ק יוצאת מלמעלה, ואימתי. בזמן שהחמה זורחת, ואומרת אוי להם לבריות שאינם רואים את כבודי, ואינם מסתכלין לדעת ולחקור את כבודי: וגם כתוב ספר עץ חיים - הקדמת מוהרח"ו זיע"א על שער ההקדמות משנה אריב"ל בכל יום ויום ב"ק יוצאת מהר חורב ומכרזת ואומרת אוי להם לבריות מעלבונה של תורה כי בלי ספק בהיותם עוסקים בפשטיה ובספוריה לבדם היא לובשת בגדי אלמנותה ושק הושת כסותה וכל האומות יאמרו לישראל מה דודך מדוד מה תורתכם מתורתינו הלא גם תורתכם ספורים בהבלי העולם אין עלבון תורה גדול מזה ולכן אוי להם לבריות מעלבונה של תורה ואינם עוסקים בחכמת וגם רבי שמעון אמר זוהר קדוש פרשת בהעלותך דף קנ"ב ע"א וז"ל רבי שמעון אמר ווי לההוא בר נש דאמר דהא אתא לאחזאה ספורי´ בעלמא ומילי דהדיוטי וכו´ ועוד האי מילה דאורייתא לבושא דאורייתא איהי ומאן דחשיב דההוא לבושה איהי אורייתא ממש ולא מלה אחרא תפח רוחיה ולא יהא ליה חולקא בעלמא דאתי ובג"כ אמר דוד המלך עליו השלום גל עיני ואביטה נפלאות מתורתיך מה דתחות האי לבושא דאורייתא וכו´ טפשין דעלמא לא מסתכלי אלא בההוא לבושא דאיהו ספור דאורייתא ולא יתיר. מבין מה כוונתי ? ומי יתן לנו לכנס בשער של גוהנום במכה אחת ולא נהיה צרכים לחזור לכאן אחי אדם צריך לפחות לשתדל ששבלי רקיע יהיו נהרים לו כנהר דעה

למעלה