לכבוד האמיתי

• פותח הנושא bozi
  • פורסם בתאריך

bozi

New member
לכבוד האמיתי../images/Emo91.gif

חיי מוהרן סעיף להתרחק מחקירות אות תט ואמר שיכולין להכיר בהפנים של האדם אם למד (מורה נבוכים) כלומר שהפנים של זה הלומד זה הספר נשתנה לרעה כי בודאי הוא אובד צלם אלקים פנים דקדשה על ידי זה וכמו שרואים בחוש שרבם ככלם שעסקו באלו הספרים בדורות הללו נעשו אפיקוסים גומרים והם חשודים על כל העברות שבתורה כי זה הספר וכן שאר ספרי המחקרים עוקרים את האדם לגמרי מאמונת ישראל ומתורתנו הקדושה ומהשם יתברך ואחריתו עדי אובד

bozi

New member
ועוד דבר../images/Emo91.gif

אחד שאל אותו על ענין מה שנאמר בשלחן ערוך לכון בשעת אמירת השם וכו.. השיב לו ומה חסר לך כפשוטו "אדני - השם" כי על ידי האמירה בכונה פשוטה זאת מחיבים לרעד ידיו ורגליו וכל רמ"ח איבריו ושס"ה גידיו של האדם.

bozi

New member
ועוד../images/Emo91.gif

אמר השם יתברך טוב תמיד גאט איז תמיד גוט

הערה בענין זה

לכאורה קשה להבין איך רבינו ז"ל אמר דיבור אשר שולל לכאורה את קיום ההלכה הזאת בשולחן ערוך. וכבר רבו השואלים בענין זה. לכן יש להביא לידיעת הקוראים שפוסקים חשובים כתבו כדברי רבינו ולכן אין זה יוצא מגדר ההלכה.

אמיתי 21

New member
דע שכתבנו על זה ספר שלם

עמ"י עש"ו אודות הכוונה בשם ומי שלא מכוון בקראת השם בשילוב היוה אדונ"י הוא עובד לאל נכר כי וכתב מדרש פנחס אודות זה למה ישראל מתפללים ולא נענים כמו שאחנו בפרשה הקודמת אדני עזבני ה´ שחכני כי אחנו הרי למדנו שכל ההפטרות דנחמתא הם דו שיח בין הקדוש ברוך לכנסת ישראל ובהפטרה הקדומת למדנו " אמר קרה ואומר במה אקרה " הרי מעטים הם בני עליה שיודעים את סוד השם ומכוונים בשמות קודשו אבל חובה על כל יהודי לכוון בשילוב צרכים לחבר את היכל המלך למלך ברוך הוא וזה גם רבי נחמן אומר בכמה מקומות ומדרש פנחס אומר בסיבה זו אין התפילות שלנו עולות לרצון לפני המקום ברוך הוא

אלו ואלו דברי אלקים חיים

נכון שצדיקי אמת כתבו רבות על החשיבות בשילוב שם הוי"ה אדנו"ת, אמנם לא מצאנו בדברי רבי נחמן שום דיבור על זה, וכמו שקראת בשיחה שהובאה לעיל. ובכל מקרה לא זה מה שהובא שם בשולחן ערוך סימן ה´ (כמדומני, אין לי כאן ספרים).

bozi

New member
אויייייייייייייייייייייייייייייי

אוי לך ואובי לנשמתך שכל דיבור שרבי נחמן אומר אתה מחפש עילה ועילול לחלוק על דבריו בשמותם של צדיקים ועם תשאל אותי מקומך בפורום אפיקורסים ולא בפורום ברסלב

אמיתי 21

New member
אנכי הצעיר והקטן חלקתי ?

עמ"י עש"ו רק אמרתי של חסיד צריך לדעת שעיקר העבדתו היא לחבר קדושא בריך הוא ושכינתא וזה בדיוק היוה ואדנ"י היו"ה = קדושא בריך הוא ואדנ"י - מלכות שזה כנסת ישראל אולי כך אתה תזהו את מדברי רבי נחמן

bozi

New member
דבר ראשון

מספיק עם השקר הזה אנכי הצעיר והקטן קטן זה בטוח. וזקן לגמרי ומספיק כבר עם כל הקישקושים שאתה כותב אפשר להקיא בעעעעעעעעעעעעעעעעע ותכניס טוב לליבך שעיקר עבודתו של חסיד זה לצעוק אבא=אבינורחם עלינו סלח לנו קרב אותנו וכו...............

אמיתי 21

New member
בשל בקשת המנהל הפורום ../images/Emo13.gif

עמ"י עש"ו דבר ראשון לא זו דרך של חסידים לדבר אחד עם השני כי סה"כ אני רק רוצה לדעת ולשכיל . כי אני בסה"כ תלמיד עדיין ועדיין לא הגעתי למרגת חסיד ולא כך שמעתי שרבי נחמן מדבר אם אתה עדיין לא ירדת לסוף דעתי אז מותר לשאול כי בסה"כ אחנו בני אדם ואחי דע של פעמים מוטב לשתוק מאשר להגיב אם אין תשובה לא לתלהם . בקשר לחסיד מה זה וגמרא מפורשת אומר מה הוא חסיד המתחסד עם קונו ואיך עשה זה תחשוב לבד . אחי אין רוצני לעצבן ( שזה עבודה זרה גמורה כי הרי למדנו שזה נגזר ממידת הגאווה ) ולא לעשות מהומות אז אחי נא להירגע וכמו שאמרתי פעם גם לחברותא שלי כמו שאת דברי האר"י הקדוש ורש"ש אין מבינים עפ"י הפשט של דבריהם כך את דברי הרבי נחמן שהוא עמוק מני ים וצרכים ללמוד המון עד שאיזה דבר קטן נפתח כמו שאמרתי שכתבתי אודות מה הרמב"ם כתב על דברי רז"ל ועל זה היה לי דוי על לימוד שטחי אז מחילה מכבודך ומכבוד תורתך ובקשר לאדון הנכבד שאמר שרצוני לקבל צומת לב ? אז אם היה זה רצוני היתי עשה דברים אחרים סה"כ אני רוצה לישמוע ולדעת מה דעה של רבי נחמן זצ"ל אומרת אז מחילה ממך אדון יקר אמר רבי עקיבא כלל גדול הוא בתורה " אהבת לרעך כמוך, אני ה´" אז לפני שאתה מתחיל להיות חסיד תלמד את טוב טוב למה הוא אמר שזה כלל גדול מה פשר העינין ואחרי זה תחזור אלי אם אדוני שמע על הרב שטרן שליט"א ועל ישבת לב יהודה שלצענו נסגרה לעת עתה , נהר שלום ,צדק ושלום,וכ.. אתה שמעת? תשקול מתי שאתה מדבר כי כימדוני אני לא פתחתי באש כי . וכך לא קיבלנו מבית אבא שמדברים לאנשים ובכלל לומר על ישראל שלומד תורה שהוא אפיקורס זה בעיה אז אחי שוב פעם מחילה אם פגעתי במשהו רק תבין סה"כ רוצני לעשות רצון אבינו שבשמים נ.ב כתוב כלל מתי שמבעים עמדה אשית או כותבים בשם גדולים כותבים "אני הקטן נאבק לעפר רגלהם וכ.. " מה לעשות דורנו חצוף ולא יודע מימנו ומשמלו אומרים על הטהור טמא וטמא טהור אבל בע"ה יבוא משיח ויורנו את דרך האמת

grinberg

New member
דעת של רבי נחמן זיע"א

מי שמתפלל בהתקשרות לצדיק האמת הרי הוא מביא אבנים ועצים לבונה הבית המקדש, אבל בלי התקשרות לצדיק הוא גם מביא עצים אבל לאן? (חחחח)

אמיתי 21

New member
אחי מה כוונת רבי נחמן ? מה פירוש מה

עמ"י עש"ו של דבריו ? לא העיקר להוציא משפטים חכמים בלי לדעת כוונתם מה זה אבנים ? מהזה עצים ? ודע שכל יהודי התקשר לצדיקי האמת שבדור ע"י הלשם יחוד קודשא בריך הוא הרני מוכן לתפלל בשם כל ישראל וכ.. ובשניה הזו הוא מחובר ערוץ הנכון ויש כאלו שמתפללים דבר סידורים הידועים שמכוונים השאלה מי אתה ומה אתה רוצה מחיים כי בחינת בן ויש בחינת עבד שעובד דרך סריסים

bozi

New member
המעשה

חיי מוהרן םעיף מעלת המתקרבים אליו אות רצג "שמעתי שפעם אחת אמר לאנשיו אין אתם צריכים כי אם לתת אבנים וסיד ואני בונה מהם בנינים נפלאים ונוראים (כלומר שאנו צריכים רק לעסוק בעבודת השם בפשיטות בתורה ותפילה ומצוות והוא עושה עם זה מה שעושה) (ומשך הרבה בשבח נפלאות תפארת הבנינים הנוראים שבונה מזה)

bozi

New member
ועוד אחד

פעם אחת ישב עם הרב הקדוש המגיד מטיראויצע כמדמה שהיה בסעדה שלישת ותפס בזקנו של המגיד הנל בדרך חיבה ואמר לו חדוש כמוני עדין לא היה בעולם

grinberg

New member
אני דוקא התכוונתי לתורה ד´ בליקו"מ

אבל כמובן שכל צדיק זה טוב אבל יש צדיק ויש צדיק כו´ ואלו המדברים על צדיקי הדור עתק בגאווה ובוז, עליהם נאמר שאין תפילתם מועילה כלל... שטארק זיך און דערהאלט זיך - ברידער! נאר האפ!

bozi

New member
מנהל יקר

לא את דברי אני אומר אלא את דברי רבנו אשר בליבי

כמובן.

אבל אל נא נקרא ליהודי אפיקורס. יש לו כיוון משלו שרכש בלימוד בבית מדרש מסוים. וגם אם זה לא מתאים לעיתים לדברי רבינו, נשתדל להתנהג בסבלנות.

למעלה