לכבוד אבי בלייר

katana

New member
תגובה לחתול

מאחר שנראה לי שהחסרת חלק מהתכתובת, אנסה בקצרה להבהיר דברים אחדים: *לצערי, אינני מבין מה ממש לא נראה לך ועם מה קשה לך? הרי כל מה שכתבתי אינך סותר אותם לפיכך, אני מציע שתכין רשימה של אותם דברים המבוססים על עובדות ואני מבטיח לך תשובה על נקודה. *גם בארץ קיימים איגודים ו/או גופים מחוץ להתאחדות. אף אחד לא מכריח אף אחד להצטרף לכאן או לכאן בניגוד לרצונו. *באשר לארה"ב המצב דומה לזה שבארץ. *בודאי שאני איש מכירות לגוף שאני מאמין בו ויש לי הוכחה שגם אחרים האמינו בו והיו בו חברים ואפילו בכירים ביותר כל עוד צמחה להם תועלת מאותה חברות. מעניין אם אתה לא איש "מכירות" לגוף אליו אתה משתייך ונמנה ? *ההתאחדות היא גוף דמוקרטי ונתון להשפעה כמו כל גוף אחר. אין לי שמץ של ספק שזה המצב בכל גוף וגם בשלך. כל אחד היה רוצה להשפיע ככל יכולתו. זכותו המלאה של כל אחד לנהוג כרצונו ובאחראיות, מעולם לא היתה כפייה כלשהי על חבר כלשהו לא בתחום הרצונות ולא בכל תחום אחר. אם כן, אשמח לשמוע ואני מבטיח לך כאמור, תגובה מבוססת. לעומת זאת, אני יכול להראות לך בדיוק את ההיפך, במקרים לא מעטים בהם הפרט ניסה לכפות את דעתו על הכלל, היו מקרים שזה הצליח והיו שלא. לי אישית קרה מספר פעמים שההנהלה לא קבלה את דעתי ולמען הפיקנטיות שבדבר אפרט בקצרה, באחת המכביות, במסגרת הופעות הראווה המתוכננות, על דעת כל חברי ההנהלה, הזמנתי איש קראטה חבר התאחדות משיטת מגע מלא, להופיע הופעה של 2 דקות עם נונצ´קו להנאת הקהל. חברי ההנהלה תחת שרביטו של חבר בכיר, התכנסו זמן קצר לפני ההופעה המיועדת וזאת, ללא ידיעתי ומבלי לומר לי על כך דבר, ודרשו לבטל את ההופעה הנ"ל. למרות שהדבר לא מצא חן בעיני ובמיוחד לא הדרך, קיבלתי אותה והבחור לא הופיע. *בנושא מימון הנסיעות כנראה שהחסרת את אחד ההסברים שלי. לא נכנס לזה שכן אינך מדייק לא בעניין המימון ובודאי שלא בעניין התמורה. הספורטאי אינו נהנה מרעש גדול בעיתונות וכתוצאה מכך, הצטרפות חניכים (המס´ לא חשוב) למועדונו וגם ההתאחדות לא מרוויחה מזה. *אני ממקש להבהיר שאיני מתנגד ומעולם לא התנגדתי להפקת רווחים מעיסוק כלשהו, נהפוך הוא. זו אינה בושה להרוויח מעבודה, אבל מה לעשות בכ"ז קיים הבדל בין שני המקרים. אולי זה המקום לציין, שאני אישית דאגתי לחברים לא מעטים שימצאו מקור פרנסה מעיסוק באומנויות לחימה. אחד מהם שמוזכר בדיון זה, אני ויתרתי על שעות אימון אישיים שלי, ויתרתי על הכנסה שלי לטובתו. וסייעתי לו בדרכים נוספות, כך גם עם אחרים. *אם אינך מבדיל ומבין את ההבדל בין ייצוג מדינה באליפות אירופה הרשמית לבין ייצוג ישראל באליפות העולם בשוטוקאן, עם כל הכבוד לחברי העוסקים בשיטה זו. צר לי אולם, כאן אנו מדברים לא על אותו מישור. *לחזור ולהדגיש אני מברך את רוני ושלמה, עשו עבודה נהדרת ומגיעות לו אלפי תודות וכו´ אבל בכ"ז זה לא כמו ייצוג נבחרת לאומית ומי כמו רוני יודע זאת, שכן, תקופה לא מעטה היה חלק נכבד מהעניין. *מעניין שמשום מה לא התייחסת ואפילו במילה אחת להישג של הספורטאי הצעיר בן ה 16 שזכה במקום השלישי באליפות אירופה בקאטה. אני כבר לא מדבר על כך, שאינך מכיר איך ההתאחדות פועלת והינך ניזון אך ורק משמועות. אין לי בעייה להזמין כל אחד שישב בישיבת הנהלה יאזין וישאל שאלות ויקבל תשובות. אין בעייה, כל אחד יכול לומר ככל העולה על רוחו, אני רק מצפה אחראיות מאנשים שכאשר הם אומרים משהו יבססו אותם על עובדות ושתהיה בידיהם היכולת להוכיח את צידקת אמירתם. לזרוק מילים, להפריח שמועות אמירות, השערות ולהכתים ציבור שלם, מבלי לבסס את הנאמר, זה יותר מחוסר אחראיות. אני חושב שנגעתי ברוב הנקודות החשובות שהעלית ואני ממשיך לקוות שאולי בכל זאת, אנו אנשי אומנויות הלחימה נדע להתעלות על עצמנו ונשתף פעולה יותר האחד עם השני. אם אנו מסוגלים להגיע להסכם שלום עם שכנינו, אולי יש גם לנו סיכוי. אבי

Funakoshi

New member
קצת עזרה מידיד ../images/Emo131.gif

אני מהדור המבוגר של שוטוקאן קרטה בירושליים, אמנם איני פעיל כיום במיוחד אבל שומר על קשרים חברתיים עם רוב החברים הותיקים מהדור שלי. אני יכול להביא מספר נקודות המסבירות את אשר קורה בהתאחדות הקרטה, שמצבו רחוק מלהיות אידיאלי ובודאי זהו הגזמה פרועה לומר כי הנו הגוף המוביל (אולי על הנייר - לא במציאות). עובדה - רוב העוסקים בענף אינם נכנסים לאיגוד, האיגוד ברגע שעשה שרירים של רצון להשטלת על דרגות, לקבוע מותר ואסור, החל להתפורר. עובדה - שכמות המשתתפים הולכת ויורדת בתקופה האחרונה, בעבר היו שופטים רבים, מכל מגוון המועדונים היום, מעשה ניסים יש מחסור בשופטים ואלה הקיימים רובם (מספרית - אוביקטיבית) ממועדון של השופט הראשי שהנו גם המזכיר והנו גם מאמן השולח תלמידיו לתחרויות. התוצאה בלתי נמנעת - עובדה הוא כמעט הלך מכות באילת עם מאמן אחר, וזאת לעיני כל הקהל והנוכחים (ספורטאים, מאמנים, נציגי אוניבסיטאות). נציג האמותה שלנו ביקש בזמנו בכל ישיבה לפרסם הכל, ולגלות לכל חבר מי ומה, הכללים, החוקים, ההרשמות והתשלומים, תחומי אחריות של כל בעל תפקיד, כל המסמכים אשר על פיהם פועל ההתאחדות - עד היום (שנים אחרי) לא פורסם דבר מהסוג הזה. כל האמור מביא אותנו למסקנה שאנחנו וגופים ותיקים, גדולים ומבוססים אינם רוצים כל קשר לגוף אשר רק רוצה שליטה, בקרה, מנהיגות וקביעת הטוב מול הרע. נראה שכל מי שבאפשרותו להתנהל בדרך עצמאית עושה זאת, ולדעתי ללא הבאת שינוי קיצוני אין סיכוי לשינוי ביחס אל ההתאחדות, בה כל העסקנים רבים כל הזמן על קרעי תרנגולת. אני חושב (מנקודת המבט הבהחלט סוביקטיבית שלי) כי להתאחדות תפקיד חשוב ובלעדי של מתן גג לאליפויות הרשמיות של המדינה, לבחור ולנהל את הנבחרת, שיפוט בשיטת WKF וזהו !!! ההרס נגרם להתאחדות בגלל רצון של פרנסי ההתאחדות להשטלת על כל הקורה בענף. עובדתית זה בלתי אפשרי, וזה גם הביא להתפוררות. ממש לא המקום כאן להזכיר שמות אבל הרבה פעילים טובים, רציניים ומשקיענים בלי גבול, הרימו ידיים וכיום מוציאים קר נרחב לקישוריהם המקצועיים והאירגוניים כעצמאים, ומתברר כי הם מצליחים בכך. חלק מהם הצליחו וולונטארית על סמך אמון חברי בלבד לארגן חבורה פעילה גדולה ממידות ההתאחדות. זה קרה אך ורק בגלל מגמה ברורה של רצון ההתאחדות לקבוע עבור כולם ולקבוע עבור כולם. אגב, בהתאחדות יש חבורה מאד מצומצמת שעושה ושולטת בכל מבלי לתת דין וחשבון. זה פוליטיקה, סגירת דילים (קביעה מראש את מי חוסמים ואת מי לא) זה ממש חוקי, אבל תראה לאן זה הוביל, עובדה ! מתברר שפחות ופחות רוצים להתקרב אליכם, הסיבות ממש לא משנות עובדתית כמות הפעילים פוחת. המריבות האין סופיות בין פרנסי ההתאחדות, הויכוח סביב הדרגות מי קיבל איך ולמה, למה אדם שמעולם לא עסק בקרטה יש דרגת התאחדות ואדם אחר שכל חייו עסק בקרטה ובעל תעודות מסודרות לא מאשרים דרגה. ועדה המקצועית ודרגות ההתאחדות נמצאות בידי חבר שעל פי עדותו שלו אינו עוסק עוד בקרטה ? ההתאחדות קבעה קריטריונים בע"פ אבל פרנסי ההתאחדות לא עומדים באותם קריטריונים שהם עצמם קבעו עבור הכלל לא עבור עצמם. לנו כגוף גדול ומבוסס אין עניין להתפלש בסגנון החברותה הזאת, עובדה, שלמעטים מאד יש את החשק לפעול ולתרום בתנאים האלה. לבסוף, אני ממש מסתייג מההבדלה שלך בין אליפות אירופה בסגנון WKF לאליפות עולם של שוטוקאן (או שיטה כל שהיא) - אין הבדל ! זה סגנוןוגם זה סגנון. זה שאתה עסקן בגוף זה והוא פעיל בגוף אחר אינו מוסיף ואינו גורע מההישג - כל עוד מביאים כבוד למדינה הדגל מונף ושומעים את ההימנון ממש לא מעניין לאיזה גוף אתה שייך ועם מי אינך רוצה לחיות. ההבדל היחיד שאתה נסמך על קופת הציבור ואני מפרנס את עצמי, לצורך הדגל וההישג זה לא משנה דבר. חשובה העובדה כי הויכוח ביננו לא משנה את העובדה המוצקה שהציבור מהענף רואה אתכם דרך משקפיים מאד לא מפרגנות וכל עוד הציבור רואה אתכם כלא רצויים להתקרב אליהם, הבעיה כולה שלכם, שנו תדמית, במעשים ולא בדיבורים. בידידות וכקרטקה חופשי כציפור-חיים

זאנשין

New member
נכון מאד ../images/Emo45.gif

תודה פונאקושי על השקעתך בהתיחסות הממצה, לצערי המצב המתואר הוא אכן המציאות, וזה לא משמח

ברשותך, אבי, הייתי רוצה לשאול ../images/Emo32.gif

שירתת בקבע, במקרה? סגנון המספור לכל פיסקה במכתב לא יסולא בפז.

katana

New member
לדלית

לא שירתתי בקבע אולם, אני בעל ניסיון ניהולי, ארגוני ותכנוני עתיר ניסיון וזאת, מלבד הניסיון שלי בצחום אומנויות הלחימה. בדרך כלל אני משתדל להיות יעיל והפעם השתדלתי יותר ולכן כתבתי כך שכן מחד גיסא, לא רציתי להחסיר שום נקודה שהועלתה במכתב שהופנה אלי ומאידך גיסא, לא רציתי להמשיך בהתפלספות ואני מניח שהייתי ברור וחד משמעי. אבי

לא הייתה בהודעתי ביקורת

ואם כך הובנה, התנצלותי. יש, אולי, מקום לחשוב על פורום זה יותר כעל "מפגש חברים" ולא שיג ושיח עסקי. ככזה, הרשמיות המוגזמת עלולה לנכר מעט את הדובר. בפרט אם מתבוננים בשני המספרים האחרונים - כדי לאחל יום טוב לאדם אתה צריך יעילות מירבית?

katana

New member
לדלית

לא טענתי שאת מבקרת ואין צורך להתנצל, אני בדרך כלל עונה על מה שאני נשאל. נשאלתי על ידך שתי שאלות ברורות ותגובתי היתה בהתאם והתייחסה להתכתבות שלי עם זאנשין. אי הבנה. להתפלספות התכוונתי בעיקר לדוש בנושא כמה וכמה פעמים כשהדברים שנאמרים נאמרים כך, שניתן לפרש אותן בצורות שונות כפי שנוח לכל אחד. לדעתי, לא מדובר ברשמיות אלא בהתייעלות, לומר דברים ברורים. חשוב שהאדם יעביר מסר שלא ניתן יהיה להבינו בדרכים שונות כי אז זה משאיר מקום לניחושים וספקולציות ובמידה ומשהו אינו ברור, אין צורך לכעוס אלא, פשוט לבקש לקבל הבהרה. לדוגמא: הבינותי את מה שכתבת אולם איני בטוח שהבינותי בדיוק למה התכוונת בעניין ה"יום טוב והיעילות". חוץ מזה, כל מה שנעשה בפורום זה ובאחרים, העברת מידע והפרייה הדדית וזה טוב. יום נעים, בלי פירושים מיותרים! אבי

מסכים לחלוטין עם כל שכתבת

עם זאת, נראה מעט מיותר למספר גם את שני הסעיפים האחרונים בהודעה ההיא - ורק על כך דיברתי (כתבת משהו בסגנון "5. אשמח לענות על שאלות 6. שיהיה לך יום טוב" זה מהזכרון, לא בהכרח מדויק אבל הרעיון ברור, אני חושב). בצבא (וגם בהתקשרויות עסקיות בארץ שהושפעו רבות מבוגרי צבאנו) נהוג להתייחס לכל תכתובת כאילו מסמך שיש למלא בו סעיפים, וכבר ראיתי מכתבים כאלה: הנדון: מכתבך מיום ג´ 1. קיבלתי הודעתך 2. קראתי הודעתך 3. אתה אידיוט 4. בברכה 5. מאחל יום טוב 6. בידידות והוקרה 7. רס"מ 8. אביגדור כץ והכותב באמת ובתמים לא הבין את פרץ הצחוק שתקפני למקרא מכתבו המנוסח בקפידה.

katana

New member
לדלית מסר במספרים

זה היה רק ע"מ לא לפספס דברים חשובים שלדעתי היו ראויים לתגובה הולמת. מלבד זאת, קצת בידור לא יזיק לאף אחד אבי

GorenY

New member
עניני התאחדות../images/Emo5.gif

איני כזה מנוסה, וגם כאן בפורום אני די חדש. אני לומד קמפו ברמת אביב וגם אני שמעתי מהמדריכים שלי כי ההתאחדות רק מביאים נזק, וכל עיסוקם להביא את עצמם למרכז התמונה, הוא סיפר לי שכל עסקני ההתאחדות כולל היושב ראש לא עשו קורסי מדריכים ומאמנים אלה שלפו תעודות מוינגייט בלי ללמוד כמו אחד העם, אז מי ירצה לעבוד עם כאלה ? הכל פרוטקציות וניצול מעמד. מזל שאני לא בקרטה.

זאנשין

New member
לצערי גם גורן צודק../images/Emo59.gif

לא הייתי ממש ממליץ להביא כאן סיפורים אישיים, אבל הסיפור של גורן נכון, ולא מכובד. סיפור קיצורי הדרך, ההקפצות ומתן תעודות ללא לימודים (לעסקני ההתאחדות) זה בדיוק הסיבות המסמלות יותר מכל למה איננו פעילי ההתאחדויות השונות. אבל הבעיה אינה בענף הקרטה, הבעיה בבני אדם באיגוד ההוא !!!!

חדשה כאן ../images/Emo121.gif

אני ממש לא סנסאית או בכירה,רק תלמידה לשעבר בבית ספר לקרטה בתל אביב, שוטוקאן. אחרי שראיתי את גורן החלטתי גם להצטרף לדיון של הגדולים. אני חושבת כי ההתאחדות, זה בדיוק סמל השילטון הרומס, הפוליטיקה הנמוכה ונסיון לעשות הון מהחברים והמועדונים. במועדון שלנו בזמנו דיברו הרבה על ההתאחדות, תמיד בטון מאד שלילי, אנחנו בית ספר גדול וותיק בישראל באנו וניסינו לתרום לעזור, אבל זה לא עזר, ניתקלנו בקיר חוסם של מספר פוליטרוקים סגנון ה"קרמלין" שכל היום עסקו רק בצבירת כוח, כיצד לדפוק אחד את השני, מריבות אין סופיות, ומלחמות על כסאות וכיבודים (?) אפשר לחשוב מה הערך. אנחנו עזבנו, וגם רבים, בכירים וטובים פרשו מפעילות בגוף הלא נקי הזה וזה לא יד הגורל, כפי שהמשפטים שכל הזמן מעסיקים את ההתאחדות אינם מקריים. הכרזת היושב ראש, כי הכל אגואיזם, עלבון לאינטליגנציה אפילו שלי הקטנה. הייתי אומרת שכספי המדינה והשילטון משחיתים (לא אני המצאתי אמרה זו). אגב כבוד היושב ראש, על האגואיזם, דווקא מי שמתפרנס מכספי הציבור הוא האיגואיסט, ולא אנשים שחיים מיצירת עמלם, הרי כל המוזכרים ברשרוש הזה פעילים בחוץ, עשו זאת על חשבונם הפרטי ובהצלחה רבה, לכבוד ולתפארת המדינה. חברה, תאמינו יש חיים יפים מלאי עניין בחוץ, מחוץ למערכות לוחצות, פוליטיות וכוחניות, תנצלו ותהנו. בתקווה לימים טובים ויפים לקרטה - ויקי

Funakoshi

New member
לויקי../images/Emo45.gif

הי ויקי, יובלות לא שמעתי ממך, שמח לראותך כאן בפורום. כל הכבוד - חיים

GorenY

New member
ועל זה אבא שלי היה אומר../images/Emo132.gif

אם זה נראה כמו זבל,אם זה מריח כמו זבל, אם כולם קוראים לזה זבל תאמין לי זה זבל.. לא מתכוון לפגוע באיש או להיות לא מנומס, אבל ככה זה (ההתאחדות) נראה מהצד, אז בכל זאת מזל שאני לא בקרטה.

החתול.

New member
אתה טועה../images/Emo54.gif

איני אוהב את אשר כתבתה, ואיני מתלהב מהבוטות שלך. אתה עושה הכללות שאינן סימן לתבונה או לבגרות. אתה יכול להתבטא אבל תחשוב לפני שאתה מקליד על המשמעויות הגורפות. ממש איני מחסידיו השוטים של התאחדות זו (וגם לא של התאחדויות אחרות), אבל אתה כאן יוצא נגד דיסציפלינה - קרטה, ולזה ממש אין מקום. אם באיגוד זה או אחר יושבים עסקנים דרג ז´, אל תצטרף, תנסה להלחם, תגבש השקפה אחרת, תקים גוף מתחרה או תשאר עצמאי אבל אל תוציא דבתם של כל העוסקים בענף מסויים. אתה עוד צעיר ותלמד עם הזמן, ידידך החתול

הוא אכן נראה חסר מילים ../images/Emo121.gif

קשים חייו של היו"ר, אבל גדולתו אם הוא מסוגל לגבש צוות ראוי, ומסוגל לעבוד כיחידה הומוגנית - אני חושבת על פי הידוע לי ועל פי הנאמר כאן שזה בדיוק כשלונו העיקרי. אבי, תמיד ניתן ליצור מקצה שיפורים - קדימה

התארגנות כן .......

חברים יקרים גם אני עזבתי את ההתאחדות אחרי תקופה קצרה, וזאת ממקצת הסיבות שנכתבו בדף זה.אני מעולם לא ביקשתי תפקיד כלשהו במסגרת ההתאחדות.להיפך "באתי לחולל תמורה ולא לקבל תמורה". כיום אני משתף פעולה עם מספר רב של מועדונים וארגונים, אנו מנהלים יחד תחרויות רבות לילדים נוער ובוגרים, סמינרים והשתלמויות שונות ע"י מורים ומרצים מהארץ מחו"ל. אנו משתתפים באליפויות עולם ואליפויות אירופה וזוכים.עד כמה שאני זוכר אפילו "העלו שם את דגל המדינה והזכירו שאנו מישראל". התארגנות על בסיס שוויוני וחברי תמיד מועילה ואם היא פוגמת אז לא מצטרפים או פשוט עוזבים. בחודש יולי אנו נצא לאיטליה לאליפות אירופה וגם ניקח חלק בסמינר והשתלמות שלפניי התחרות (כישראלים נושאי דגל). אני עדיין מאמין שבהתאחדות יש גם אנשים טובים וישרים אך הם אינם מצליחים לבוא לידי ביטוי וחבל מאד. משה

משה, פרטים בבקשה../images/Emo51.gif

אם תוכל לפרט על המבצעים המוצלחים שבהם היתה שיטוף פעולה בינך לאחרים (מהשיטה שלך ?). האם זה רק תחרויות ? אם זה מוצא חן (נראה ?) אפשר להצטרף ? מה זה תחרויות בחו"ל ? אם רוצים אפשר ? מי זה החבורה מי מוביל ? זה עוד התאחדות ? מי גובה דמי חבר ? אשמח לקבל תשובה - ויקי

למעלה