לכבוד אבי בלייר

לכבוד אבי בלייר

קיבלתי פרוספקט על קורס מדריכי קיק-בו של מקס אזולאי-נאור שהינו דאן 7 בקראטה אם הינך יכול לספר לי מעט על השיטה ומהי?

מי שמע על קיק-בו

הגיע אליי השבוע שם של שיטה חדשה קיק-בו של מקס אזולאי מי מוכן להסביר?

WhiteBear

New member
בקשר לשירשורים

כל פעם שאתה מוסיף הועדה חדשה, הודעה ישנה יורדת מהדף, וחבל. אז אם ההודעות שלך הם באותו הנושא, תשרשר אותם. טל.

katana

New member
ללירון בעניין הקיק בו

השיטה היא איננה שיטה של אומנות לחימה כי אם סוג מסויים של פעילות אירובית המבוססת על תנועות (מכות והגנות) של ידיים ורגליים, בקצב נתון. השיטה היא אמריקאית ומקס הוא הנציג של השיטה בארץ ובאוניברסיטת תל-אביב במסגרת קורסי מדריכים אותם אנו מארגנים, מארגנים גם קורס מדריכי קיק בו. מי שמתעניין בסוג זה של אומנות אם ניתן לקרוא לזה כך, אני מציע שיפנה ישירות למקס ויקבל את כל המידע הרלוונטי. אבי

קיק-בו או תאי-בו?

הזדמן לראות לראות בערוץ הקניות, שיווק קלטת וידאו של תאי בו. שם באמת מדובר על אימון אירובי נטו. האם גם זאת הכוונה בקיק בו?

זאנשין

New member
קיק בו וטאי בו

זה בדיוק אותה הסחורה, לפי ההסברים שאני קיבלתי, הסיבה לשינוי השם נובע מאי רצון לשלם תגמולים לבעל המותג. אגב הראיון אינו קשור כלל באמנויות לחימה (כפי שאחרים אמרו זאת) זה שיעור אירובי לכל דבר עם תנועות, ריקוד הדומה למכות ובעיטות. רק לא ברור מדוע התאחדות הקרטה היא בין המשווקות ?? דמי חבר ??

katana

New member
תגובה לזאנשין

1. אני מציע שתקרא היטב את מה שאני כותב ואל תסיק מסקנות בכלל ושאינן נכונות בפרט. 2. כפי שגם אתה הבחנת בכך, היתה פניה אישית אלי בנושא. לאחר שתעיין היטב בכתוב על ידי, במחשבה שנייה אני מקווה שיתברר לך, כי תגובתי עניינית לפניה ושבעיקרון אני מפנה את הפונה למקס. אין בתגובתי שום יסוד של שיווק. מעבר לעובדה זו, נסחפת יותר מדי בהערתך בעניין דמי החבר. אם אתה או כל אחד אחר מעוניין לקבל מידע, צריך רק לפנות ולשאול, לקבל תשובה ולעיין בה היטב ולא לזרוק סיסמאות ללא יסוד וניחושים חסרי תכלית בחלל הפורום (במקרה הזה), שכן, הפרחת ניחושים והשערות באוויר ללא יסוד מוצק וברור, לא רק שאינו מנומס, הוא אפילו לא הוגן ולא צודק וזאת, בלשון המעטה. (תוכיח שאין לך אחות) 3. לפיכך, התאחדות הקארטה אינה משווקת מוצר זה ו/או מוצרים אחרים, למרות שיש לה את כל הזכויות לכך. 4. אני מקווה שעכשיו זה ברור. 5. אתה מוזמן לשאול ככל העולה על רוחך. 6. עומדים לרשותכם בכל עת. יום נעים אבי

katana

New member
תוספת קטנה לתגובתי

אני מציע שברמה העקרונית, על פי רוח הבודו, במקום לחשוב באופן שלילי, ננסה להתקרב האחד לשני ולמצוא את החיובי אצל השני, לשתף פעולה ולפרגן. כאשר יש לנו תחושה מסויימת לגבי אדם או מעשה כלשהו, יש דרכים מקובלות לברר דברים ואף לתקן במידה שיש צורך אולם זכור, "חיים ומוות ביד הלשון" (אין בלבדיות לאומנויות לחימה) אבי

זאנשין

New member
לא התכוונתי לפגוע

לא הייתה לי כוונה שלילית, אם הדבר השתמע כך ס ל י ח ה ! פשוט היה לי מוזר מדוע איש המזוהה עם ההתאחדות לקרטה כמר אזולאי, אינו עוסק בקרטה אלה בסוג של אירובי. השתתפתי באימון טאי בוקס עם המורה אזולאי ובסוף האימון שאלו אותו על קרטה, והוא פשוט אמר "פסה", כיום אני רק בעניין טאי בוקס ולקרטה במועדונים ולתחרויות אין עתיד, זה מלחמות בלי סוף ובלי תכלית. ואכן בביקורי במרכז של מר אזולאי בהרצליה אין קרטה יש אירובי, אז נראה לי משונה מדוע ההתאחדות מאחוריו אם הוא אינו בעניין הקרטה? אבל לא התכוונתי לפגוע, ושוב מתנצל עם נשמעתי לא טוב.

katana

New member
לזאנשין מאבי

מקס אזולאי חבר בכיר בהתאחדות הקראטה בישראל, אינו מזוהה עם ההתאחדות וההתאחדותאינה "מאחוריו". הוא חבר ככל החברים בהתאחדות אלא שהוא בניגוד לחברים רבים פאסיביים הוא תורם ככל יכולתו מזמנו וממרצו למען ההתאחדות, לצערי היום כבר קצת פחות אולם עדיין הוא עושה יותר מרבים אחרים. לי או יותר נכון לחברי ההתאחדות זה שווה הרבה ולכן הוא זוכה להערכה רבה מצד אנשי מקצוע שונים. מבלי להכנס לעבר המקצועי שלו ורמת הידיעות העמוקה שלו בעיקר בתחום הקאטות, משיקולים שונים לצערי, מקס עבר בעיקר ללמד "קיק בו" רצונו של אדם כבודו! יש לו עדיין קבוצה לא גדולה של חניכים שמתאמנים אצלו ואיתו, ככל הידוע לי פעם בשבוע. חניכים שלו מלמדים במועדונים שונים. עוד מידע אחד קטן, באליפות אירופה לקאדטים (16-18) ולנוער (18-21) שהתקיימה בפברואר השנה בגרמניה, תלמיד של חניך שלו זכה במקום השלישי באליפות אירופה הרשמית בקאטות לגילאי 16-18. בכל מקרה, הוא איש שעסק ועוסק בקראטה, הוא חבר רשום בהתאחדות. מאחר שאני מכיר את האיש היטב לדעתי הוא אמר "פסה" על הקראטה אבל הוא התכוון לכלל אומנויות הלחימה שכן, כפי שכתבתי במייל הקודם שלי, החוסר פירגון, האטימות, חוסר סבלנות וסובלנות ועוד ועוד שמפגינים אנשי אומנויות לחימה האחד כלפי השני, הורסים ומכרסמים ביופי וטוהר ענפי אומנויות הלחימה. ראה כמה שיטות ותת שיטות ומי יודע מה עוד יש בכל אומנות ואומנות, וכל אחד חושב ובטוח שמה שהוא עושה זה הנכון ביותר, הטוב ביותר החזק ביותר וכל האחרים, לא שווים. אם כבר הארכתי כל כך, אולי עוד נקודה למחשבה. אני מבקש שכל איש קראטה יביט במראה, יעשה חושבים וישאל את עצמו : מה הוא עשה למען הכלל (הציבור הרחב) בתחום אומנויות הלחימה ללא תמורה? האימונים האישיים והפיתוח האישי הוא רק למען עצמנו. אבי

שאלה טובה, לדעתי

לא, איני עוסק בקראטה, אבל השאלה בהחלט במקום - אם אמנויות לחימה אמורות להשפיע ולשמש ביום יום, מדוע יש דחיפה מצד "אבות" שיטה רבים שהעוסקים באמנות יעסקו בה "לשם שמיים", וכמעט במיסיונריות? מדוע על איש הקראטה, או האייקידו, או הטאי צ´י לעשות למען הכלל ללא תמורה? תשובה אחת שאני מכיר - כי בעשייה הזו הוא בעצם עושה למען עצמו. אין זאת שאותו אדם עושה ללא תמורה ויוצא פראייר, אלא שבכך שהוא חי ונושם את אומנתו גם מחוץ למזרון, ובכך שאינו מכמת אותה לכך וכך דולרים, הוא נותן לה אחיזה בנפשו, הופך את האמנות מסתם תרגול טכני לדרך חיים. מצד שני, אנוכיות זה משהו ש (בפועל, לא הססמאות) החברה שלנו מעודדת מאוד. האם בכך שאנו עושים למען הכלל אין אנו מוציאים עצמנו מהכלל?

זאנשין

New member
עשייה למען הכלל../images/Emo118.gif

תודה על תשובתך,אין בדברי כדי לערער, אבל אולי מנסים למכור לנו מוצר שאין לה דורש (או לפחות לא דורשים רבים), משום מה התאחדויות שיודעות מה טוב לכולם, ומחליטות איך ומה נכון לעשות, מתכווצות ללא הרף, כשקבוצה קטנה של מורמים מעם נהנים, והאחרים משמשים ככוח עבודה, אולי יש הסבר מסויים למה דברים לא ממריאים. לדבר ב"אמירות שפר" לא פותרות בעיה, "תחשבו מה עשיתם למען הכלל" ? מה זה ? לדעתך, אבי, זה מקרה שבאליפות באילת (של הסטודנטים) אתה ישבתה במזכירות, השופט הראשי כמעט הלך מכות עם מי מהמדריכים במקום ? שלא היו מספיק שופטים ובעלי תפקידים (כרוז, מודד זמן, רשם וכו´), אתה שואל את עצמך למה זה קורה ? אולי הענף פשוט אינו מתאים לאיגודים ועסקנים שינהלו את חיי המועדונים והמדריכים. אולי הענף מעצם היותו מה שהוא אינו מתאים לשיתופי פעולה ככלל, ואם רואים שיתוף פעולה זה לא מאונס אלה רצון נדיר של איש זה או אחר לשתף פעולה עם אדם כזה או אחר (בדרך כלל אם יש שיתוף פעולה יש מאחורי השיתוף אינטרס מובהק לכל הצדדים)...התאור הזה אינו רק מאפיין קרטה אלה את כל אומנויות הלחימה. אולי יש חיפוש אחרי הבלתי אפשרי בתאור שאתה מתאר אומני לחימה, הם בסך הכל בני אדם. לגבי הערתך על הערת מר אזולאי על הקרטה ה"פסה", אני חושב שהוא כן התכוון למה שהוא אמר, כי האמת שקשה מאד לשמוע מלה טובה על התאחדות זו או אחרת אפילו מהחברים המרכזיים בה, שלא לדבר על מתנגדים מוצהרים שאצלם זה לגיטימי. לדעתי הצנועה והלא ממש מקצועית, אדם שעוסק ברצינות באומנות לחימה אינו מתאים באופיו לגופים מנהלים גדולים, לטווח ארוך זה אף פעם לא עבד. זה לא ממש מקרי שרוב מכריע של אנשי אמנויות לחימה נשמרים מחוץ לפעילות ההתאחדויות השונות. אני בהחלט מבין את הגופים החזקים (שוטוקאן ריו, החברה של מאיר יהל, גליסקו מהדרום ועוד רבים וטובים)למה הם לא משתפים פעולה עם ההתאחדויות, אבל עובדה מוצקה שגם רוב המועדונים הקטנים אינם רוצים לשמוע על כך. מה גורם לגוף להחליט שאפילו הוא חבר רשום בהתאחדות זאת או אחרת אינו משתף פעולה או משתתף בפועל? יש לך הסבר מתוך נסיונך ארוך השנים ?

katana

New member
תגובה לדלית

אין בכוונתי להכנס לנושאים סבוכים במבוך שך אנשי וענפי אומנויות הלחימהאולם, אנסה בקצרה להגיב ולהתייחס למס´ נקודות כפי שאני רואה אותם על בסיס ניסיוני עתיר השנים: 1. ברמה העקרונית הכל סובב סביב ממון, כח ועשיית רווחים והאמן לי, יש לי דוגמאות והוכחות לכך, למכביר. לא רק בארץ אלא בכל העולם. ככל שהעולם נעשה חומרני יותר ויותר, כך גם אנו אנשי אומנויות הלחימה. 2.אני מניח שאתה מתמצא בהסטוריה של אומנויות הלחימה. ריבוי השיטות וההיפרדויות של תלמידים ממוריהם וכו´ מקורם לא באידיאולוגיה אלא במחשבה שאני "שווה יותר", "אני יותר טוב" ולכן "אשיג יותר" זה אומנם לא ההסבר הגלוי משום הבושה. לו הסיבות היו אידיאולוגיות היו מלמדים בחינם. 3. בהתאחדויות, לפחות הקטנות אין קבוצה קטנה של נהנים וקבוצה אחרת של כח עבודה", ראשית, אין בשר להנות, שנית מי שכביכול נהנים, רק הם ורק הם עושים. ואתה יודע למה, כי הם בדיוק חושבים כמוך, כי כאשר מישהו כבר הצטרף לעשייה לדוגמא: ארגון תחרות, במקרה הטוב הוא מבקש תמורה מייד לאחר העשייה ובדרך כלל הם מצפים לזה לפני שמזיזים אצבע. זו הסיבה האמיתית לאי העשייה כי אין הרבה "פריירים", שמקדישים מזמנם, מרצם, כספם ובריאותם בעשייה לטובת הכלל. זו הסיבה האמיתית מדוע אנשים בחוץ. אני מוכן, לפגוש אותך ואחרים ולהוכיח כמו שהגשש אומרים "שחור על גבי כתוב", כי זו המציאו העגומה, כולל המקרים שאתה הזכרת. 4. אולי הענפים שלנו אינם מתאימים לפעול במאורגן, יתכן. אולם מה לעשות שבמשטרים דימוקרטיים מתקדמים, יש חוק, יש שלטון וכך, ארגונים פועלים וכך, אנו נדרשים לפעול. מישהו צריך לעשות את העבודה, ואנו הרי יודעים שאלו שעוסקים בפעילות ציבורית, חשופים ומהווים מטרות להתקפות, השמצות ותביט רק על הולנד של אתמול ועל ישראל של 6.11.95 אני מציע לך להעמיק קצת ברעיון שבתחום כלשהו כל אחד יעשה ככל העולה על רוחו, אנרכיה במיטבה. באומנויות לחימה נעלבים כי מישהו בטעות אמר הישרדות ולא קרב מגע או להפך. 5. ממי אתה רוצה לשמוע מילה טובה, מאלה שאינם עושים, מאלה שלא שולחים מועמדים להשתתף בקורסי שיפוט אבל דורשים שיפוט הוגן. כיצד הם יכולים לדרוש זאת, אם אינם מכירים אפילו את החוקים, מעולם לא טרחו להשתתף בהשתלמות של ההתאחדות, מעולם לא השקיעו זמן מאמץ וכסף ולו רק לצפות באליפות אירופה או עולם רשמית, למרות שהוזמנו. או האם אתה מצפה לשמוע מילה טובה מאלה שבפועל מתחמקים משלום דמי החבר העומדים על סכום של 15-20 ש"ח לשנה ועוד שואלים מה הם מקבלים. ידוע לך מה תקציב ההתאחדות ממנהל הספורט לשנה, אם לא, שאל ואענה לך ובמקרה הזה אומר לך מבלי שתשאל, שנת 2001 תקציב 19,750 ש"ח לשנה, תשלום שהתקבל בפועל 0 (אפס) ש"ח, תקציב השנה טרם ידוע אולם, ודאי שיהיה פחות מבשנה שעברה. ברור לך שעם ההון הזה לצערי, אי אפשר לחגוג. אולם בכל זאת, אנו מייצגים את המדינה בכבוד בכל התחרויות הבינלאומיות ובאליפות אירופה לנוער שהתקיימה בגרמניה בפברואר השנה זכה ספורטאי שלנו במקום השלישי המכובד. אז איך עושים את זה, בעזרת אותו קומץ משוגעים שאתה קורא להם נהנים, שעושים ותורמים ומשיגים תרומות, והשופט הראשי וכל בעלי התפקידים וגם הספורטאים חברי הנבחרת שמכירים בחשיבות העניין משתתפים חלקית בכיסוי ההוצאות הכרוכות בהשתתפות באליפות אירופה שם הם כאמור מייצגים את מדינת ישראל,מה לעשות כך, זה עובד. השופט הבינלאומי הרשמי והיחיד שלנו, שמחוייב להשתתף בכל אליפות אירופה או עולם, השתתף עד היום בחמש עשרה השנים בהם הוא בעל רישיון שיפוט, כ - 40 פעם בתחרויות שונות. בתחשיב גס זו הוצאה של עשרות אלפי דולרים שאת מרביתם שילם יהודה פנטנוביץ מכיסו הפרטי. 6. באשר לכמות המועדונים חברי ההתאחדות אין ירידה בכמות אלא עלייה אמנם איטית ומתונה כי אט אט לפחות חלק מהאנשים מבינים ומכירים בעובדות וכפי שאמר פוליטיקאי משונן:אל תשאל מה המדינה עושה בשבילך תשאל מה אתה עשית למענה". 7. באשר למה שקרה באילת,לצערי ידעתי שיקרה מקרה לא נעים שכו, יש רקע למתיחות הקיימת, שבחלקן ניסיתי לגעת בהסברים לעיל ועל חלקם עדיין לא כדאי לדבר. אני חושב שהרחבתי יותר מדי מעבר לעובדה שקשה מאד להביר דברים כגון אלה בכתב ואני חוזר על שהזכרתי, אני מוכן לענות על כל שאלה ואציג הוכחות התומכות בכל מילה שנאמרה על ידי, אין לנו בהתאחדות מה להסתיר. אבי

זאנשין

New member
תגובה לאבי ../images/Emo42.gif

אני מודה לך ומעריך את השקעתך בתשובה הארוכה והפילוסופית. ברצוני להציג ראייה אחרת לתאור שלך שאינו נטול הגיון. עולמנו אינו דומה לשנות החמישים והשישים וכיום לכל אדם הזכות לראות עצמאית ומנקודת ראייה אינדיבידואליסטית את הסובב אותו. איני רואה את הפגם באנשים אשר לא יבזבזו את זמנם היקר והמוגבל על השתלמויות המוצעות דווקא על ידי ה"התאחדות" (זה לא איגוד מקצועי או שרות מילואים למען המולדת) ואת זמנו וכספו הוא ישקיע בהשתלמות יחודית שהוא יבחר על פי טעמו ורצונו, אם בכלל. האמירות בואו נתאחד, בואו נפעל ביחד, בואו נפעל למען טובת הכלל אמירות שאינם מבוססות על מציאות של ישראל העכשוית. בתשובתך המלומדה שנובעת ללא ספק ממשאלות הלב אין הרבה הבנה לאשר קורה מסביב וגם באולם אמנויות הלחימה הישראלי והעולמי. אינך התיחסתה בתשובתך מדוע לא אנשי האופוזיציה או החיצוניים, אלה הפעילים המשקיעים, לא מצליחים להוציא מילה טובה על התאחדות ועל חבריהם להתאחדות. או טענה אחרת מדוע הגופים הגדולים של בתי ספר לאומנויות לחימה אינם משתפים פעולה. לדעתי יש נושא מרכזי שאינך נתתה דעתך עליה החוסר הרצון של ציבור העוסקים בתחום, להכנס למטריה מפקחת, מנהלת או קובעת דרך. ראה את אותם גופים חיצוניים אשר פועלים עצמאית, אינם נסמכים לשולחנן משלם המיסים, עושים על פי יכולתם (כלכלה מודרנית) המון: מחנות אימון, פעילות בינלאומית ענפה, סבסוד חניכיהם, מורים מחו"ל וחניכים לחו"ל, אליפויות בינלאומיות בארץ ובחו"ל והכל מכיסם הפרטי ויכולותיהם שלהם ומבלי לקחת מקופה ציבורית. אולי זו הדרך העתידית לענף שלנו, ושיתוף הפעולה על פי אינטרס ורצון חופשי (ראה בעמוד זה של הפורום: גליסקו מביא אליפות עולם של שיטתו, סנסאי קלוגר וסנסאי שלמה דוד ביחד הביאו כבוד למדינה ביפן, יובל וחברו מביאים את המומחה לסכין מארה"ב, ניר מלחי מביא קבוע את מאסטר וונג פולאי ועוד...) והכל על פי רצון החברים ולא תכתיב זה או אחר. אולי המוטו של התאחדות זו או אחרת (כל האמור כאן, נכון לא רק לענף שלך, הקרטה) של שליטה על הציבור ולכוון את הציבור הוא שורש הבעייה. מאז מנזרי השאולין, קיימים אין ספור שיטות, דיסציפלינות ראייונות וגישות וזה עמוד השידרה של העוסקים באמנות וגם באומנויות לחימה.

Funakoshi

New member
הסכמה ../images/Emo45.gif

אני חייב להסכים עם זאנשין, גדלתי בשוטוקאן קרטה דו (סניף ירושליים) ובהחלט בארגון הגדול והוותיק שלנו יש הסכמה מקיר לקיר לדבריך כפי שמשתמעים מהנאמר. לא נרד לויכוח על עובדות כואבות של יחסי התאחדות - שוטוקאן קרטה דו אבל הרבה טוב לא יצא מי זה, והעובדה שזה שנים כולם שמחים ומרוצים מהמצב של התרחקות מעסקונת ההתאחדות. בהחלט יש בעיות כבדות משקל אשר מונעים מרבים וטובים להצטרף ולקחת חלק בפעילויות שמציאים בהתאחדות. בהחלט נראה לי לא מיקרי שגופים גדולים וותיקים כשלנו, כקרטה דו של רוני קלוגר, כשוטוקאן ריו, כמשה גליסקו מהדרום, ורבים אחרים מדירים רגליהם ומתרחקים. ואני חייב גם להסכים שפעילים מרכזיים בהתאחדות לא משמיעים מחמאות או שביעות רצון על מה שקורה שם. היחס השלילי אינו מיקרי.

katana

New member
לזאנשין

אשתדל להתייחס לנקודות אחדות שהעלת ואני מביע בכך, את עמדתי הפרטית. *אין כל סתירה בין גישתי העקרונית לזו שלך. כל מה שמנית שעושים גופים שמחוץ להתאחדות עושים בדיוק גם הגופים שבהתאחדות, אין שום דיקטטורה או הנחייה מה לעשות, לא מחוץ להתאחדות ולא בתוכה, כל אחד רשאי וחופשי לעשות כרצונו. ההבדל העקרוני בין מי שחבר בגוף ומי שאינו חבר בה, טמון בעיקר בעובדה שלחבר ניתנות הזדמנויות נוספות בעיקר, בכל מה שקשור להתעדכנות מקצועית ברמה העולמית ובייצוג רשמי (אליפויות, מחנות אימונים, קורסים, השתלמויות וכוד´) של המדינה. *ההתאחדות, פועלת כמו כל איגוד אחר הן בארץ והן בעולם. קיים רק הבדל אחד קטן בינינו לאחרים ונקח לדוגמא את צרפת. השימוש במונח "דאן" ללא אישור ההתאחדות הצרפתית, היא עבירה פלילית שגוררת אחריה ענישה. מצב זה מאפיין לא רק את צרפת, אלא מדינות נאורות רבות בעולם. *בנושא שנות החמישים והשישים יש לנו חלוקי דעות עקרוניים שכן, המצב שאתה מתאר בעניין חופש העיסוק קרי זכויות אדם ואינדיבידואליסטיות וכד´, זה היה המצב האנרכיסטי באותה תקופה ולפניה, עד שאט אט רוב המדינות הכירו בנחיצות ובצורך להתארגנות מקצועית, ארגונית וניהולית. ראה, מה קורה עם מה שקרוי המקצועות החופשיים, עו"ד, רו"ח. למרות שתלמיד מסיים את למודיו בהצלחה באוניברסיטה, התואר האוניברסיטאי אינו מקנה לו ע"פ חוק ודין, את החופש לעסוק במקצוע האמור, הוא חייב לעבור בחינות של הלשכה ועומד באופן שוטף תחת פקוח מקצועי, כל עוד הוא עוסק במקצוע. מעניין אם היית מוכן להיות מנותח ע"י רופא שלמד רפואה אם בכלל וקיבל או לא קיבל את תואר הדוקטור שלו אולם אינו מוכר ומוסמך לעסוק בריפוי ע"י ההתסתדרות הרפואית, יתרה מזו, זהו פשוט חוק מדינה שבא להגן על הכלל. בהתאחדות, זה ברור שהמצב אינו כזה ואף אינו דומה לכך. *ההשתלמויות המוצעות ע"י ההתאחדות וכל אירוע אחר עובדתית, זולות הרבה יותר מכל השתלמות או אירוע שמועדון או בי"ס פרטי אחר מארגן. *החומר שמועבר למשתתפים בכל נושא שהוא, בין אם מקצועי או אחר, מטבע הדברים הנו המעודכן והמבוסס ביותר. *למרות שאין הנחתום מעיד על עיסתו, האמן לי שאני מתמצא בנעשה בעולם הבודו הבינלאומי ומעט גם בזה הישראלי. אני מקבל עדכונים שוטפים גם מחו"ל וגם מהארץ. יתכן, שאתה צודק במשהו שאתה מזכיר לגבי המצב בארץ. הרי ע"פ חז"ל "בית המקדש חרב משנאת חינם (אחים)", כנראה שבאמת אנו עם יוצא דופן, אנו מתאחדים רק בעת צרה, משום שבחיי יום יום אנו"אדם לאדם זאב", פתגם המשלים את המונח "זאב בודד", ובתרגום לכוונתך בתחום אומנויות הלחימה, כל אחד עושה כרצונו ומה שנוח לו, מבלי להתחשב באחר. *היכן שמעת שאנשי אופוזיציה מוציאים מילה טובה על האופוזיציה, אני לא. *שוב, אין שום מטריה מפקחת וכל מי שמספר סיפור כזה או אחר טועה ובעיקר מטעה וסיבותיו העלומות עמו. אם בכל זאת אתה מאמין למה שמלעיטים אותך, אנא, תעלה ותנקוב לפחות בנושא אחד נקודתי אותו ביכולתך לבסס עובדתית את התיאוריה שלך, בו ההתאחדות מכריחה או הכריחה מישהו, מכוונת מישהו, מאלצת מישהו, או כל אחד מהמינוחים בהם השתמשת, ואני מבטיח לך תשובה והסבר מבוססים ומנומקים. עובדה! ההתאחדות רק נותנת עוד הזדמנות לפעילות, ללמוד ולהתפתח, אפשרויות להתמקצע וכו´. *באשר לחברות בהתאחדות, כל מי שהזכרת היה ואפילו אחדים מהם עדיין חברים בהתאחדות, באשר למניעיהם לאי שיתוף הפעולה כפי שכבר הזכרתי הם רבים ומגוונים, אין לנו בהתאחדות רק תיאוריות באשר למניעים האמיתיים להתנהגויות כאלה או אחרות. רוב מי שהיה ואיננו חבר בהתאחדות ו/או עדיין חבר אולם, אינו משתף פעולה, כמעט אצל כולם המניע הוא אגואיסטי מאחר, שלא קיבל אוטומטית את מה שרצה אלא היה צריך להתמודד על התפקיד בהתאם לתקנון, כגון: תפקיד היו"ר, חבר הנהלה, מאמן נבחרת, חבר הנהלה, יו"ר ועדת שיפוט, חבר בכיר בועדות רבות וכו´) *אני בהחלט מברך על כל פעילות שכל אחד עושה וכאמור, אני שב ומדגיש שכל אחד רשאי לעשות כרצונו בתחום, הן בהתאחדות והן מחוצה לה. *אני גם מברך את אלו שמביאים מורים, תחרויות שמתקיימות בארץ וכו´ וכמובן, אני מברך גם את רוני ושלמה שזכו להערכה כה רבה ביפאן אולם, לדעתי ההבדל הקטן בין הישגם המרשים, לבין ההישג של זכייה במקום השלישי באליפות אירופה לנוער בקאטה הוא בכך, שביפאן החברים ייצגו את עצמם ואילו, הספורטאי הצעיר ייצג את מדינת ישראל ! מה לעשות יש עדיין כאלה, שרוח ציונית מפעמת בליבם והבאת כבוד למדינה חשוב להם ביותר. דגל ישראל שמונף אל על, ועל דוכן המנצחים עמד ספורטאי ישראלי, כשהוא עטוף בדגל ישראל, בפני אלפי צופים וספורטאים, יש לכך משמעות אחרת ובמיוחד בתקופה זו. אני חוזר ומדגיש שכל הנאמר על ידי ניתן להוכחה בלא מאמץ מיוחד. זאנשין ידידי, אני מקווה שלא עייפתי אותך יותר מדי אולם, כפי שכבר אמרתי מאד קשה להתדיין ולהפריח עובדות לא נכונות ולהוריד ל"רס"ן שמועתי" את דרגותיו בהתכתבות. אני וחברי בהנהלת התאחדות הקראטה בישראל, מוכנים בכל עת ובכל פורום להתדיין עם כל אחד ואם יש נושאי בהם טעינו לא נתבייש להודות ולתקן. ולנושא אחר אבל דומה, מעניינת אותי תשובתך לשאלה או לסוגיה: מה הסיבה שאין ריבוי שיטות בג´ודו (יש פלגים, גופים מתחרים אולם אין שיטות שונות של ג´ודו, ככל הידוע לי, אולי בסוגיה זו אשאל גם את ידידי יו"ר איגוד הג´ודו) שכן, לדעתי יש לכך, קשר כלשהו לחלק מנושאי הדיון. בסופו של דבר שוב נסחפתי באורך התגובה כל טוב אבי

ייצוג אישי מול ייצוג המדינה - שאלה

מדוע אותו ספורטאי שזכה באליפות מייצג את המדינה ואילו קלוגר ודוד לא? אם הדגל הוא הסממן היחיד, בהודעה כאן בפורום נכתב שגם באותו מעמד בו זכו שני המורים בהכרה, הונף דגל ישראל. האם הישגו של אותו ספורטאי אינו אישי? האם יש טענה כאילו אם היה מגיע ממדינה אחרת לא היה זוכה? לא ברורה הזיקה שיצרת בין ייצוג המדינה וחברות בהתאחדות. כמו כן, נושא ה -"דאן" המוכר. האם מורה המסוכסך (מטעמים פוליטיים או מקצועיים) עם ההתאחדות הרשמית, ואשר קיבל את תוארו מהמורה שלו (ויהה זה אחד הבכירים באמנויות הלחימה בעולם), האם יהיה עליו להחביא את תוארו כדי שלא לעיבור על החוק, עד שלא יקבל עליו מרות ההתאחדות? הבעיה, על אף שהיפוטתית, אינה בגדר פנטסיה. בכל מוסד שהמדינה מעורבת בו יש נטייה לשיקולים פוליטיים צרים לגבור על השיקולים המקצועיים, וראה חוק הספורט והחיוב לעבור קורס הדרכה של וינגייט גם במקצועות בהם לוינגייט ידע נחות לעומת בית ספרך.

katana

New member
ההבדל הוא פשוט

*הספורטאי שיצא להתחרות באליפות אירופה, הוא אלוף ישראל, חבר נבחרת ישראל ונשלח באופן רשמי לייצג את המדינה. ההישיג אכן הנו אישי שכן, הספורטאי התחרה אולם, ההכרה בארגון הבינלאומי הוא לאומי. כששגריר ישראל באו"ם מצביע בשם ישראל, הוא אישית מרים את היד אולם, ברשומון ובהודעות הרשמיות מופיע עמדת ישראל ולא עמדתו האישית. *חד משמעית איני מזלזל או מוריד מערכו של הישג כלשהו שמושג ע"י מי מהחברים וגם ההישג של רוני ושלמה, אני רק טוען, שיש הבבדל בין הישג בשליחות רשמית בשם המדינה לבין אחרת. *בנושא הדאן, זה המצב במדינות רבות, עובדה. *בעניין הדרגה ומורים מסוכסכים, לא מדובר על מרות התאחדות, אלא במקרה של צרפת על חוק מדינה. כאן, זה לא קיים. מעבר לכך, שכידוע לך בעת סכסוך, יש כמה צודקים, מי קובע מי הצודק? *אינני פטרונו של וינגייט, נהפוך הוא אולם, עליך לזכור, בוינגייט ובביה"ס למאמנים, לא(!) מלמדים אומנויות לחימה ואף לא מתיימרים לכך, שם מלמדים כיצד ללמד, נכון יעיל ומובן. מה לעשות שהמדינה החליטה ששם עושים את זה טוב יותר מכל מקום אחר, גם אם בבית ספרך מלמד המרצה שמלמד בביה"ס למאמנים, המקום לא נקבע ע"פ האדם אלא מדובר במוסד. אתה בודאי מכיר את הסבתא שיודעת לרפא מחלות בשיטות של "סבתא", אין בעייה, כל מי שירצה יוכל לקבל עצותיה (הזכרתי כבר לימודי עו"ד, רו"ח וזה כך, גם ברפואה) אולם, בבית מרקחת לא יכבדו את המירשם שהיא תכתוב. תרשה לי עוד דוגמא קטנה, יש לי ידיד קרוב בוחן נהיגה, אחד הטובים ביותר שיש במערכת, לפי הציאוריה שלך, אם יבחן אותי באופן פרטי, זה צריך לספק את הרשויות ומגיע לי רישיון נהיגה ואיני צריך להבחן באופן רשמי (בהנחה שתיאורטית בשני המקרים הוא יהיה הבוחן), כמובן שיתכן שבמציאות באמת ישנו בוחן שהוא הרבה יותר טוב מבוחן אחדר שנמצא במערכת. אם שיטה מנגנון, או מנהיגות אינה מוצאת חן בעינינו, ישנו כלי דמוקרטי נהדר: בחירות, שם הקול של הנשיא וקולו של פועל הבניין שווים. אנו במאה העשרים ואחת וראה את האנרכיה בתחומים שונים המדינות טוטאליטריות, שם כל אחד חושב שהוא הטוב ביותר, היפה ביותר והחזק ביותר וכך הם גם נוהגים. מה לעשות, ככל מדינה או ארגון קיים מנגנון לטוב ולרע. אגלה לך סוד, גם בעיני לא הכל מוצא חן ולאו דווקא רק בתחום הספורט, יש דברים חשובים יותר קיומיים שהם לא בסדר לדעתי, אז מה, אני שובר את הכלים, לא, יש דרכים דמוקרטיות וחוקיות "לכפות" את דעתי על האחרים ולא כל מה שלא מוצא חן בעיני, הוא לא טוב, יש אולי אנשים שחושבים אחרת? אבל גם בלחשוב אחרת צריך להיות היגיון מסויים, המושתת על נורמות חברתיות מקובלות. אבי

מסכים עם רוב מה שכתבת

דעתי לגבי דוגמת מורה הנהיגה - ללא ספק יש לאפשר לו לבחון. לגבי בחירות - לא ממש מעשי. לא על חוק הספורט תקום או תיפול ממשלה, רוב הציבור כלל לא מודע לנושא. דווקא מנציג התארגנות ממסדית הייתי מצפה לפתרון מעשי יותר. וינגייט לא מלמד איך מלמדים, או לפחות לא לימד אותי, איך ללמד נכון יותר בשיטתי (טאי צ´י צ´ואן שיטת צ´ונאן). נציג ישראל באו"ם אינו דוגמא לייצוג אישי - הוא שם מטעם המדינה על מנת ליצג דעותיה, ואדם כלשהו היה נשלח איך שלא יהיה. אין כל מחויבות על אדם לעסוק בקראטה רק כדי שלמדינה יהיה ייצוג באליפות. האדם שזכה באליפות זכה בגלל הישגים אישיים, לא בגלל פוליטיקה ותככים שעזרו לו להשיג תפקיד נחשק. למרות הסתיגויות מינוריות אלו, בגדול מסכים עם מה שכתבת

החתול.

New member
ממש לא נראה לי ../images/Emo54.gif

קשה לי עם מה שכתבתה, ונראה לי כי יתכן שהשקפה זו היא הסיבה העיקרית שיש יותר אנשים מחוץ להתאחדות מאשר בתוכה, וגם אלה שבתוכה לא ממש מלאי פירגון לגוף משונה זה. אגב הייתי רוצה לחדש לך (או שידוע לך הדבר גם ללא עזרתי) בצרפת הנאורה קיימים מספר איגודי אמנויות לחימה פרט לזו הרשמית , אכן החוק קובע כי המושג דאן יהיה בשימוש ההתאחדות הרשמית, בכל זאת, הצרפתים לא כולם מקשה אחת ואותם רבים שמחוץ לממסד משתמשים במילה חגורה שחורה ודרגה, מילים שהחוק לא אוסר. וגם הם חיים בשלום ושמחים בחלקם. אגב, לאומת צרפת בארה"ב החוק אוסר לחייב אזרח להיות חבר באיגוד זה או אחר, הכל חייב להיות וולונטארי וזאת על פי החוק האמריקאי. כל נסיון לאנוס ציבור לחיות כך או אחרת נתון לכישלון. תמיד ימצא החור המבוקש וימצא מקלט במסגרת החוק. אבי, אתה ממש משמש כאיש מכירות לגוף אותו אתה מנהל הרבה מאד שנים ואם זה אין לי שום בעיה זכותך לפעול על פי אמונתך, אבל זכותם המלאה של אחרים לנהוג לפי רצונם גם אם זה נוגד את רצונותיך. אני חושב שכל פורשי ההתאחדות, כל מתנגדי ההתאחדות הם רבים מדי כדי לבטל את דעתם וגישתם. אם התמונה הייתה כל כך ורודה עבור חברי ההתאחדות, לא היו כל כך הרבה מריבות, לחצים, ויכוחים והוצאות לשון הרע. הציבור כנראה מצביע ברגלו ואם יש מעוט משתתפים בתחרויות וארועים בתקופה האחרונה, זה לא "מן אללה". הרי בארועי ההתאחדות האחרונים במקום להתעסק במקצוע התעסקו בכל מני ניירות שחילקו לקהל (בכירים בהתאחדות), ניירות נאצה ! תודה לאל, במדינת ישראל אין עדיין שום חוק המחייב משהו להיות חבר בהתאחדות, ענף הקרטה עדיין לא לשכת עו"ד, אבל אין לי ספק אילו חוקק חוק כזה, הרוב עדיין לא היו מצטרפים לגוף אשר רק מנסה להנחיל את דרכה והשקפותיה. איני יכול להסכים עם דעתך גם בנושא ייצוג המדינה, כל ישראלי היוצא לאליפות פרטית, של שיטה או אפילו ארוע המדובר כאן בפורום שלמה דוד ורוני קלוגר ביפן, ההבדל היחידי הוא שההתאחדות נוסעים במימון משלם המיסים והאחרים על חשבונם הפרטי. אם מי מהמועדונים יוצא לאליפות העולם של שוטוקאן ויש מדליה, מנגנים המנון ומונף דגל ישראל, התמונה מופיע בעיתונות ובטלויזיה. הקורא אין לו מושג על התאחדות הקרטה בישראל הוא רואה דגל וספורטאי ישראלי, כך גם ביפן מר קלוגר וחברו שלמה דוד הנם נציגים ישראלים רשמיים בדאי ניפון בוטוקוקאי, דגל ישראל הונף ביפן, הישראלים הביעו כבוד והיצוג היה מכובד ביותר, פרט לך אבי, לאיש מן הצופים ביפן לא עבר בראש כשצפה בדגל ישראל או מחאו כף לרוני ושלמה שאלה, האם הישראלים הם הרשמיים או לא רשמיים (?). הציבור לא מבדיל בין מנצח מטעם ההתאחדות ומנצח מטעם מכון איקס. אתה כן מבדיל, לדעתי הצנועה לא בצדק, כי להדיוטות אין מושג ועניין להבדיל. אני חושב שכל מי שמניף דגל ישראל בחו"ל ומייצג בכבוד את המדינה מגיע לו תודה וברכה מכולנו, ללא הבדל אם הוא חבר או לא חבר ב"מפלגה" זו או אחרת.

למעלה