לזאנשין
אשתדל להתייחס לנקודות אחדות שהעלת ואני מביע בכך, את עמדתי הפרטית. *אין כל סתירה בין גישתי העקרונית לזו שלך. כל מה שמנית שעושים גופים שמחוץ להתאחדות עושים בדיוק גם הגופים שבהתאחדות, אין שום דיקטטורה או הנחייה מה לעשות, לא מחוץ להתאחדות ולא בתוכה, כל אחד רשאי וחופשי לעשות כרצונו. ההבדל העקרוני בין מי שחבר בגוף ומי שאינו חבר בה, טמון בעיקר בעובדה שלחבר ניתנות הזדמנויות נוספות בעיקר, בכל מה שקשור להתעדכנות מקצועית ברמה העולמית ובייצוג רשמי (אליפויות, מחנות אימונים, קורסים, השתלמויות וכוד´) של המדינה. *ההתאחדות, פועלת כמו כל איגוד אחר הן בארץ והן בעולם. קיים רק הבדל אחד קטן בינינו לאחרים ונקח לדוגמא את צרפת. השימוש במונח "דאן" ללא אישור ההתאחדות הצרפתית, היא עבירה פלילית שגוררת אחריה ענישה. מצב זה מאפיין לא רק את צרפת, אלא מדינות נאורות רבות בעולם. *בנושא שנות החמישים והשישים יש לנו חלוקי דעות עקרוניים שכן, המצב שאתה מתאר בעניין חופש העיסוק קרי זכויות אדם ואינדיבידואליסטיות וכד´, זה היה המצב האנרכיסטי באותה תקופה ולפניה, עד שאט אט רוב המדינות הכירו בנחיצות ובצורך להתארגנות מקצועית, ארגונית וניהולית. ראה, מה קורה עם מה שקרוי המקצועות החופשיים, עו"ד, רו"ח. למרות שתלמיד מסיים את למודיו בהצלחה באוניברסיטה, התואר האוניברסיטאי אינו מקנה לו ע"פ חוק ודין, את החופש לעסוק במקצוע האמור, הוא חייב לעבור בחינות של הלשכה ועומד באופן שוטף תחת פקוח מקצועי, כל עוד הוא עוסק במקצוע. מעניין אם היית מוכן להיות מנותח ע"י רופא שלמד רפואה אם בכלל וקיבל או לא קיבל את תואר הדוקטור שלו אולם אינו מוכר ומוסמך לעסוק בריפוי ע"י ההתסתדרות הרפואית, יתרה מזו, זהו פשוט חוק מדינה שבא להגן על הכלל. בהתאחדות, זה ברור שהמצב אינו כזה ואף אינו דומה לכך. *ההשתלמויות המוצעות ע"י ההתאחדות וכל אירוע אחר עובדתית, זולות הרבה יותר מכל השתלמות או אירוע שמועדון או בי"ס פרטי אחר מארגן. *החומר שמועבר למשתתפים בכל נושא שהוא, בין אם מקצועי או אחר, מטבע הדברים הנו המעודכן והמבוסס ביותר. *למרות שאין הנחתום מעיד על עיסתו, האמן לי שאני מתמצא בנעשה בעולם הבודו הבינלאומי ומעט גם בזה הישראלי. אני מקבל עדכונים שוטפים גם מחו"ל וגם מהארץ. יתכן, שאתה צודק במשהו שאתה מזכיר לגבי המצב בארץ. הרי ע"פ חז"ל "בית המקדש חרב משנאת חינם (אחים)", כנראה שבאמת אנו עם יוצא דופן, אנו מתאחדים רק בעת צרה, משום שבחיי יום יום אנו"אדם לאדם זאב", פתגם המשלים את המונח "זאב בודד", ובתרגום לכוונתך בתחום אומנויות הלחימה, כל אחד עושה כרצונו ומה שנוח לו, מבלי להתחשב באחר. *היכן שמעת שאנשי אופוזיציה מוציאים מילה טובה על האופוזיציה, אני לא. *שוב, אין שום מטריה מפקחת וכל מי שמספר סיפור כזה או אחר טועה ובעיקר מטעה וסיבותיו העלומות עמו. אם בכל זאת אתה מאמין למה שמלעיטים אותך, אנא, תעלה ותנקוב לפחות בנושא אחד נקודתי אותו ביכולתך לבסס עובדתית את התיאוריה שלך, בו ההתאחדות מכריחה או הכריחה מישהו, מכוונת מישהו, מאלצת מישהו, או כל אחד מהמינוחים בהם השתמשת, ואני מבטיח לך תשובה והסבר מבוססים ומנומקים. עובדה! ההתאחדות רק נותנת עוד הזדמנות לפעילות, ללמוד ולהתפתח, אפשרויות להתמקצע וכו´. *באשר לחברות בהתאחדות, כל מי שהזכרת היה ואפילו אחדים מהם עדיין חברים בהתאחדות, באשר למניעיהם לאי שיתוף הפעולה כפי שכבר הזכרתי הם רבים ומגוונים, אין לנו בהתאחדות רק תיאוריות באשר למניעים האמיתיים להתנהגויות כאלה או אחרות. רוב מי שהיה ואיננו חבר בהתאחדות ו/או עדיין חבר אולם, אינו משתף פעולה, כמעט אצל כולם המניע הוא אגואיסטי מאחר, שלא קיבל אוטומטית את מה שרצה אלא היה צריך להתמודד על התפקיד בהתאם לתקנון, כגון: תפקיד היו"ר, חבר הנהלה, מאמן נבחרת, חבר הנהלה, יו"ר ועדת שיפוט, חבר בכיר בועדות רבות וכו´) *אני בהחלט מברך על כל פעילות שכל אחד עושה וכאמור, אני שב ומדגיש שכל אחד רשאי לעשות כרצונו בתחום, הן בהתאחדות והן מחוצה לה. *אני גם מברך את אלו שמביאים מורים, תחרויות שמתקיימות בארץ וכו´ וכמובן, אני מברך גם את רוני ושלמה שזכו להערכה כה רבה ביפאן אולם, לדעתי ההבדל הקטן בין הישגם המרשים, לבין ההישג של זכייה במקום השלישי באליפות אירופה לנוער בקאטה הוא בכך, שביפאן החברים ייצגו את עצמם ואילו, הספורטאי הצעיר ייצג את מדינת ישראל ! מה לעשות יש עדיין כאלה, שרוח ציונית מפעמת בליבם והבאת כבוד למדינה חשוב להם ביותר. דגל ישראל שמונף אל על, ועל דוכן המנצחים עמד ספורטאי ישראלי, כשהוא עטוף בדגל ישראל, בפני אלפי צופים וספורטאים, יש לכך משמעות אחרת ובמיוחד בתקופה זו. אני חוזר ומדגיש שכל הנאמר על ידי ניתן להוכחה בלא מאמץ מיוחד. זאנשין ידידי, אני מקווה שלא עייפתי אותך יותר מדי אולם, כפי שכבר אמרתי מאד קשה להתדיין ולהפריח עובדות לא נכונות ולהוריד ל"רס"ן שמועתי" את דרגותיו בהתכתבות. אני וחברי בהנהלת התאחדות הקראטה בישראל, מוכנים בכל עת ובכל פורום להתדיין עם כל אחד ואם יש נושאי בהם טעינו לא נתבייש להודות ולתקן. ולנושא אחר אבל דומה, מעניינת אותי תשובתך לשאלה או לסוגיה: מה הסיבה שאין ריבוי שיטות בג´ודו (יש פלגים, גופים מתחרים אולם אין שיטות שונות של ג´ודו, ככל הידוע לי, אולי בסוגיה זו אשאל גם את ידידי יו"ר איגוד הג´ודו) שכן, לדעתי יש לכך, קשר כלשהו לחלק מנושאי הדיון. בסופו של דבר שוב נסחפתי באורך התגובה כל טוב אבי