לי זה כואב

hirshfe

New member
זה מזעזע בעייני

אבל אני לא חושב שיש היום יותר התעלעלות בילדים מאשר בעבר. פשוט היום מדברים על זה הרבה יותר.

gils33

New member
אני לא חושב שיש יותר

אני בטוח!!! משהו השתנה בארץ הזו. הפתיחות,החופשיות,הקלות הבלתי נסבלת לעשות מה שבא לך במי שבא לך בלי שאף אחד יכול לעשות לך כלום. גם כאשר עוצרים אותם,עדיין אין הרתעה

hirshfe

New member
משהו השתנה בארץ?

לא מסכים משהו השתנה בעולם! ואנחנו חלק ממנו נורמות כל הזמן משתנות וכל דור חושב שהדור הקודם היה מופקר הסבים שלנו אסרו על ביטלס להגיע לארץ על מנת שלא ישחיטו אות הילדים (ההורים שלנו) ונכון זה לא ממש קשור. אבל עדיין. נקודת המבט השתנתה. אני חושב שמדברים היום יותר, ההורים שלי - רוב רובם בנורמות של היום היו ילדים מוכרים. מי יותר ומי פחות. אבל עד לא ממזמן באמת האמינו בחוסך שיבטו - שונא בנו. אני גם די בטוח שלפחות שני ילדים שלמדו איתי בשכבה היו ילדים מוכים - וזה מהכרת הסמינים היום - אבל אז מי חשב על זה.

Master Stav

New member
עונש מוות או חלופת מאסר ללא אפשרות שיחרור

כל שכן תנאים מפליגים .....

dedi1602

New member
מערכת המשפט בארץ לא עובדת

היום מחפשים את הפתרונות הקלים. מגלגלים אחריות למוסדות. סוגרים תיקים בעסקת טעון על מנת לא למשוך את המשפט לתקופות ארוכות אני דווקא בעד להכניס את כל האנסים והפדופילים לבתי כלא. השמועות אומרות כי שם היושבים מאוד אוהבים אותם (תרתי משמע) ומלמדים אותם שיעור לא קטן. הבעיה היא שהם משתחררים מהר מידי צריך לתת לזה עונש בדיוק כמו על רצח כי הם לא הורגים פיזית אבל רוצחים את הנפש

smailie

New member
אגיד דבר קצת לא מקובל שאולי יקומם עליי רבים:

התעללות מצד הורים מזעזעת אותי פחות מאשר התעללות בילדים בתוך מוסדות.

smailie

New member
כי זאת לא חוכמה להיטפל להורים קשי - יום

שאולי המטבח שבביתם קצת קטן וצפוף. זאת גם לא חוכמה לשפוט אמא שכל חטאה הוא בכך שלא התלוננה בזמן על גורם חיצוני שפגע בילדיה תקופה ממושכת. אולי גם עליה איימו וכל אחד אחר גם לא היה עושה את הדבר הנכון? לעומת זאת, איש צוות טיפולי בפנימיית חוסים שבכל יום מוצא סיבות חדשות להרים את הקול ולנקוט ענישה כלפי חניכים - זה נמנע גם נמנע.

schlomitsmile

Member
מנהל
כל חוטא הוא אדם, וכמעט כל חטא יכול היה להמנע גם לאיש הצוות יש ודאי נסיבות שהביאו אותו להיות האיש הרע שנהייה. הרי בטח היה תינוק חמוד פעם, לא? ../images/Emo13.gif משהו קרה לו, והפך אותו לאדם מסוכן. וגם אותם הורים קשי יום-שאכן אינם מפלצות, ואני לא שותפה לקריאות הדם כל פעם שמתגלה מעשה זועה כזה-היו יכולים לפנות לעזרה, או להרחיק את עצמם מהילד כשהם מרגישים שהם עומדים להתפוצץ עליו.

smailie

New member
אבל המציאוּת היא כזאת

שרשויות הרווחה נותנות גיבוי לאנשי מקצוע שלעתים קרובות התנהגותם שרירותית אך מטילה דופי רק בהורים. וחוץ מזה, נדמה לי ש"אדם מסוכן" אין מקומו לעבוד במקום כזה.

schlomitsmile

Member
מנהל
ברור שאין מקומו לעבוד במקום כזה גם אין מקומו של רוצח ילדיו להיות הורה. התנהלות רשויות הרווחה היא סוגיה בפני עצמה. זה לא קשור לאיזה פשע יותר חמור.

smailie

New member
התכוונתי לא רק לעבירות רצח או אונס מצד הורים

אלא גם לכל - מיני דברים שבגללם הרשויות הורסות משפחות, כשאפשר גם לטפל אחרת. חורצי הגורלות הם העובדים הסוציאליים והשופטים. אם הם לא מסוגלים לעשות עבודה מושלמת או לפחות לעזוב הכל באמצע היום ולמזער נזק שכבר נעשה בתום לב, אז אולי הם פשוט בחרו במקצוע הלא נכון. הורים, גם אלה שאינם נורמאטיבים ביחסם כלפי בני משפחתם, לא עד כדי כך מהווים סיכון. לא דרושה יותר מהחלטה של גורמי אכיפה או סעד כדי לנטרל אותם או לכלוא אותם.

gils33

New member
סלחו לי רגע

אבל קצת איבדתי אתכן... מה זאת אומרת לא חכמה לשפוט אמא הוא בכך שלא התלוננה בזמן על גורם חיצוני שפגע בילדיה תקופה ממושכת? לעומת מה שאמרת למעלה :התעללות מצד הורים מזעזעת אותי פחות??? את אומרת שאם קשה ואין כסף ולחוץ ומעצבן להורים אז יאללה נכסח קצת את הילדים כדי לפרוק מתח?סלחו לי על הכעס שנקרא במילותיי או שמא לא הבנתי נכון? אשמח להסבר...

smailie

New member
התפרצות חד - פעמית אין דינה כהתעללות

יומיומית או שיטתית. גם את זה רשויות הרווחה עדיין לא הפנימו. יותר ילדים הופרדו מהוריהם הביולוגים בגלל שהיו קצת צעקות בבית, אבל דווקא כשאירעו פרשיות מזעזעות הממונים מטעם החוק לא עשו דבר כדי לשים קץ למעשים שהיו. פגיעה פיזית, מינית או נפשית מתמשכת בילדים בתוך מוסדות היא פשוט מיותרת, אבל הורים שאיבדו את היכולת לנהוג בילדיהם נכון הם לפעמים פשוט אנשים מסכנים ולא בעלי נטיות קרימינאליות.

schlomitsmile

Member
מנהל
זה נכון, אבל זה לא קשור למי הפושע גם התפרצות חד פעמית של מדריך אין דינה כהתעללות יומיומית של הורה. מסכימה שהורים שאיבדו את דרכם ופגעו בילדיהם, הם הרבה פעמים אנשים מסכנים שאילו היו מטופלים בזמן הפגיעה לא היתה מתרחשת. שוב- אתה מבדיל בין הדברים על בסיס המבָצע. אני מעדיפה להתייחס למעשה עצמו ולנסיבותיו. סוגיית יחס רשויות הרווחה לאחר מעשה, היא סוגיה נפרדת. כיון שסיפרת בעבר, גם בפורום הזה, את סיפורך, אני מרשה לעצמי לשאול: יכול להיות שאתה מייחס יותר חומרה למעשים של מדריכים, בגלל הסבל שעבר עליך? כי עבורך זו נקודה רגישה?

gils33

New member
תודה שלומית../images/Emo140.gif

סמייל מתנצל - לא מכיר את הסיפור שלך,מבין את הכאב המתפרץ. אבל עדיין מסכים עם שלומית

smailie

New member
כן. אני פשוט פחות אדיש לדברים כאלה

מרוב האזרחים, שידיעות על התעללויות כאלה עוברות להם ליד האוזן. כמו שגם אתם, כהורים, רגישים להתעללות בילדים ומישהו כאן אפילו הציע כבר להנהיג עונשי מוות או חוסר אפשרות למתן חנינה. המציאות היא, שיש החמרה כלפי הורים מתעללים בדרגות כאלה ואחרות ואפס נקיטת צעדים חמוּרים נגד התעללות מצד אנשי מקצוע, עד כדי חוסר פרופורציות משווע. הבאתי קישורים למקרים מזעזעים כאלה, שההד התקשורתי והציבורי בעקבותיהם היה קול דממה דקה, אם בכלל. זה פשוט מרתיח אותי. לעומת זאת, ב"פרשת אליאור חן", לדוגמא, כולם - עיתונות וציבור כאחד - התנפלו דווקא על האֶם (ומה היא כבר יכלה לעשות?) ונכנסו לקישקעס של בני המשפחה (גם של הילדים שבהם לכאורה התבצעה ההתעללות) ללא רחם. אגב, נסו פעם להתלונן על בכיר במערכת הביטחון או בזירה הפוליטית שמתעלל בילדיו - ותראו מה יקרה. כנראה שאם אתה לא שייך למיגזר הנכון או למעמד המתאים, נגזר דינך להיות "שק החבטות" של כתבות התחקיר המזעזעות. נ.ב: למען הסר ספק, אינני חרדי. אלא פשוט אובייקטיבי.

schlomitsmile

Member
מנהל
נכון, זה שמקרים כאלה לא כ"כ מרגשים את הציבור זה מכעיס. אולי אפשר להסביר זאת בכך שאבא אמא, אמורים להיות האנשים הכי אוהבים ומגנים. אז כשהם להיפך זה מזעזע במיוחד. חוץ מזה, המקרים האלה קורים בד"כ במוסדות שרוב הציבור לא שולח אליהם את ילדיו. אז פחות איכפת- "לי זה לא יקרה". כשגננת בגן רגיל נתפסת באלימות, זה כן עושה הד תקשורתי חזק. אותי תמיד מקפיץ הניסוח המופיע גם בפסק הדין שהבאת: "הסניגור המלומד עמד על כך כי הנאשמות הינן נשים נורמטיביות" מה זה אמור להביע? למה היותן "נורמטיביות" אמור להיות נימוק לטובתן? כי הן "משלנו"? לי נראה להיפך, זה אמור להיות נימוק של הקטגור, אם בכלל. שהרי דוקא ממי שמכיר ומפנים את הנורמות המקובלות, יש יותר מקום לצפות לא לבצע עבירות.

למעלה