לי היה 6.8!!!!!!

slightly

New member
אני יודעת שהיה לך 6.8 ../images/Emo13.gif

כל הכבוד ! תמשיכי ככה מרוה. מאחלת לך שבפעם הבאה יהיה לך פחות ממני

עמית 29

New member
לדובדבן...

חשבתי, אולי נוכל איכשהו לעזור לך להגיע לאיזון אידיאלי....אומנם, כל אדם הוא משהו שונה וגופו מתנהג אחרת, אבל יכול להיות שיש דברים שאת עושה לא נכון לא במודע...לפי איך שאני מבין את זה על עצמי וכנראה גם על אחרים- מדובר בלמידה על עיקרון של ניסוי וטעייה, כלומר רואים איזה מאכל, כמה ממנו, מול כמה אינסולין----> מה עושה לרמות הסוכר שלך? אם אדם חי על ערכים של מעל 200 זה בוודאי אומר שהוא עושה משהו לא נכון וצריך לתקן!!! לאכול אחר או להזריק אחר (במקרה שלך משאבה) וכן הלאה. אולי, תנסי פעם אחת לתאר לנו תפריט יומי שלם שלך. תרשמי מהצום (עם ההשכמה) כמה סוכר היה? כמה ומה אכלת? בכל ארוחה כולל נישנושים כמה יח´ אינסולין? אז ננסה כולנו יחד לראות מה קורה ואיך משנים...מה דעתך? ביי

נשמע לי בסדר גמור...

מה שהיה לי היום: קמתי ב11 היה לי 66 ושתיתי שוקו עלית ונתתי 5 יח´. אח"כ ב1 היה לי 256 ונתתי תיקון של 4.5 (מתקנת ל130 ביחס של 1:30) ואכלתי במבה קטנה והוספתי עוד 2 יח´ (מנת פחמימה=2 יח´). אח"כ ב4 וחצי היה לי 355 עשיתי תיקון של 7.5 ולא אכלתי. אח"כ ב6 וחצי היה לי 155 ואכלתי במבה קטנה ועשיתי 3 יחידות...(קצת גם ל155) אח"כ ב9 היה לי 212 נתתי תיקון של 3 יח´ ואכלתי 2 פרוסות עם גבינה לבנה ונתתי לזה 5 יח´ (עוספתי עוד יח´ אקסטרה כי גבינה לא משפיעה עלי!) ועכשיו בעשרים ל1 יש לי 124 (אחרי היום הנד-נד....) לא אכלתי כלום... אז מה אתם אומרים???

חן..

נכון שאני לא מזריקה אינסולין, כך שאני לא כל כך מבינה במינונים ואיזונים.. אבל.. ואל תיעלבי בבקשה, נראה לי שכל מה שאכלת היה "שטויות".. שתי במבות.. שוקו.. מה עם ירקות?? בשר (אם את לא צמחונית כמובן), אוכל בריא.. אני חושבת שהרבה מהקפיצות המטורפות האלה כמו שיש לך, נובע מהעובדה שאת אוכלת אוכל כל כך לא בריא לאדם רגיל.. וודאי שלא לאדם עם סכרת.. מצטערת שוב אם אני פוגעת בך..

את לא פוגעת...../images/Emo13.gif

כרגע אני במסגרת של חופש (שלמזלי הוא עוד מעט נגמר) וקשה לי לעקוב אחרי הזמנים, אז אני לא ממש אוכלת ארוחות צהרים מסודרות. בימים רגילים של לימודים אני אוכלת בשר, ולפעמים גם ירקות... אבל לא ניראה לי שזה קשור, כי אם אני אוכלת ומחסה את האוכל במינון נכון, אז זה לא צריך לשנות הרבה...נכון?! ועוד משהו: זה לא קשור- אני יודעת...[URL='http://'] אבל נראה לי שלמדתי לרשום בכחול[/URL]

עמית 29

New member
סדר ומשמעת...

דובדבן, נתחיל מהתוצאות או יותר נכון מרמות הסוכר...באמת רמות הסוכר השתוללו והגיעו לרמות גבוהות למדי. במקרה הזה את חייבת להכניס סדר גם במבנה הארוחות ובזמני הארוחות. שוקו אולי טעים אבל זה לא ארוחה, כנ"ל במבה - זה חטיף! חן! חופש או לא חופש מהיום צריך לשנות! אני יודע שבגיל 15 יותר קשה לקבל "חוקים חדשים" אבל נראה לי שזה חשוב לך מאוד. ועכשיו לחוקים מנסיוני האישי (אני לא דיאטקן ולא רופא): תאכלי 3 ארוחות מסודרות : בוקר, צהריים וערב. רוב המזון שלך צריך להיות מפחממות מורכבות או בשפה יותר פשוטה: לחם, פסטה, אורז וכו´ 80% מהתפריט היומי צריך להיות מורכב מקב´ זו. אם יש לך דחף למתוק אז אפשר פירות (מנת פרי אחד - אם תרצי יש לי טבלה של איזה פרי וכמה ממנו זה מנה). אני לא יודע כמה את שוקלת.. אבל נניח שאת זקוקה בכל ארוחה גדולה ל2-3 מנות לחם (שכל מנה שווה 15 גר´ פחממות). - אני בשלב ראשון קניתי לחם אחיד פרוס, שבו כל פרוסה בערך בגודל זהה וספרתי!!!! את חייבת לספור מה שאת אוכלת (בשלב ראשון) תתחילי עם לחם אחיד: תאכלי 3 פרוסות בארוחה עם ממרח נורמלי כלשהו: חומוס, גבינה 5%, קוטג´, טחינה, גבינה צהובה וכו´ תוסיפי כמה ירקות שאת רוצה, אפשר ביצים 3 פעמים בשבוע. לגבי האינסולין תשתמשי לפי נסיונך: אחרי שעתיים מסיום הארוחה תמדדי סוכר. בארוחה הבאה שבה תוכלי את אותן פרוסות הלחם (אוף איזה שעמעום...)תזריקי בהתאם לתוצאה שהיתה במדידה הקודמת: נניח היה לך אחרי הארוחה 180 אז בפעם הבאה תזריקי יותר 2 יח´ לדוגמא. אחרי שלושה ימים חן את עולה על דרך המלך ואחרי שתרגישי בטוחה יותר תוכלי להתחיל לגוון ולהחליף את הלחם בקורנפלקס ובכל מוצר שווה ערך. אני כבר אכלתי ג´חנון (למרות ששחשבתי שזהו כבר אסור). אז החל ממחר. למדוד סוכר לאכול מסודר לרשום ולדווח - אנחנו נעזור. אני מבטיח שמהר מאוד נגוון בהתאם לתוצאות!!! בהצלחה

slightly

New member
זו הדיאטה שאני קיבלתי

בוקר: יוגורט גביע או ½ כוס רוויון או גביע אשל\לבן + 3 כפות קורנפלקס\ברנפלקס ביניים: 2 פרוסות לחם עם גבינה לבנה או קוטג´ + ירקות צהריים: מנה של עוף או הודו + מרק ירקות + 2 מנות פחמימות = 1 כוס אורז\פסטה\כוסמת, או ½ כוס שעועית לבנה + ½ כוס אורז. סלט ירקות. ביניים: מנה אחת של פרי או יוגורט. ערב: סלט גדול + ביצה (3 פעמים בשבוע) + 2 פרוסות לחם + 3 כפות גבינה לבנה או קוטג´ לילה: ½ כוס רוויון או לבן. את הדיאטה הזאת אני שומרת כבר 4 חודשים, עם ווריאציות שונות. מחליפה בין סוגי הפחמימות לפי החשק והטעם. אני חושבת שבתור בסיס הדיאטה הזאת טובה, עם התאמה אישית. להזכיר רק שאני טייפ 2 ולא על אינסולין, וגם מבוגרת ממך בהרבה, אז אולי הרכב אבות המזון צריך להיות שונה אצלך. הדגש הוא על ארוחות מסודרות, פחמימות מורכבות, וכל הזמן ביקורת. לדעתי, את צריכה לחזור לדיאטנית ולבנות משהו שמתאים לך אישית.

אתם מגזימים עם ענין האוכל והזריקות

... אני אוכל שתי ארוחות ביום עם שלוש זריקות ביום :)

אגב , לא חובה לאכול בזמן הזרקה :)

לפעמים יוצא לי לי לאכול בלי זריקות בכלל או עם זריקות ממש קטנות לארוחות מלאות !

עמית 29

New member
נו דובדבן...?

איך עבר היום? מה אכלת? מה רמות הסוכר? תעדכני.. thewinnertakesitall חן על משאבה כך שהנ"ל לא כלכך רלוונטי לגביה...אנחנו מנסים למצוא "טעויות" כדי לתקן. הפורום מתגייס למען הורדת H1AC של דובדבן!

סורי , אני מאמת קצת אגויסט !

אגב , אולי תוכלו להסביר לי משהו. האם משאבה באמת יותר טובה מזריקות? אני לא מתאר את עצמי רץ עם מחט בתוכי ! או שלא הבנתי משהו ?

עוד משהו שלא ממש ידוע לי,

האם משאבה מספקת אינסולין באופן תמידי או רק שלוחצים על כפתור ? נ.ב. סליחה מראש על השאלה המטופשת.פשוט אני לא ממש בקטע של משאבות.

תשובות...

בעיקרון כול אחד והדעות שלו, אבל לדעתי המשאבה הרבה יותר טובה. היא נותנת לך חופש לאכול כול מה שאתה רוצה, לקום בבוקר מתי שבא לך, במקום 3-4 זריקות ביום אתה דוקר את עצמך במחט פעם אחת בשלושה ימים.... במשאבה יש דבר כזה שנקרא "בזל" שזה פעולה שמטפטפת לך אינסולין24 שעות בימממה-פעולה שבעצם שמחקה את פעולת הלבלב. את שאר האינסולין אתה מקבל בפעולה ידנית, שאתה לוחץ על כפתורים, לפעולה הזאת קוראים "בולוס", בדר"כ נותנים אותה לצורך תיקון רמה גבוהה של סוכרת ולפני ארוחה. מקווה שהסברתי מובן...

10shosh

New member
אנא במטוטא אל תתן כאלה המלצות

של לאכול ללא זריקות או להזריק ולא לאכול אולי לך זה טוב אבל עלול להוביל להיפו/היפר מאד מסוכנים אצל אחרים. לגבי המשאבה זה לא שיש לך מחט בגוף אלא צינורית פלסטיק גמישה אותה אתה מחדיר עם מחט היוצאת מהגוף ומה שנשאר זה הצינורית קטנה עם מדבקה על האזור. המשאבה מטפטת לך אינסולין רציף במשך כל היום ולפני ארוחות אתה מוסיף עוד כמות מרוכזת של אינסולין בהתאם לכמות הפחמימות שאתה מתכוון לאכול. את הפרפרית שמחוברת לך לגוף יש להחליף פעם בשלושה ימים כדי למנוע זיהומים וניתן לשנות גם את ההזרמה הבסיסית עם אתה עוסק בספורט או משנה את סדר היום כמובן שיש יותר חופשיות עם המזון כיוון שהאינסולין יותר זמין (בד"כ במשאבה נותנים רק אינסולין קצר טווח שעובד מיד עם ההזרקה ולא כמו האקטרפיד שאתה צריך לחכות חצי שעה). במאמרים למעלה יש את האתר של לזר שהוא מסביר הכל בפרטי פרטים על המשאבה.

למעלה