לישראל ברגר

• פותח הנושא taro
  • פורסם בתאריך

taro

New member
מצטער לאכזב אותך

אבל כבר הפנתי אותך למקור, מה שמוכיח את אמינות דברי. העובדה שאין לי אותו פה ושלך אין אפשרות לעיין בו, לא אומרת אחרת. אנא הבא מקור היסטורי שיפריך אותו, או שתקרא בעצמך ותסביר לי למה טעיתי בהבנתו. בכל מקרה, גם אם אביא את הספר, לא אוכל לצטט לך את כל הפרק העוסק בכך ותאלץ לקרוא בו בעצמך.

israelberger

New member
ואני יכול להפנות אותך לאלף מקורות

גש לרב הציוני (או אפילו ללא רב שמבין עינין) הקרוב לאיזור מגוריך.

taro

New member
כבר נגשתי

מעולם לא שמעתי מהם על תמיכתם של חכמים ורבנים במהלך הדורות בהפרת שלוש השבועות. ועכשיו אתה מוזמן להפנות אותי לספר, או לפחות לדוגמא אחת (עזרא ונמחיה לא נחשבים, אנחנו לא מדברים על התקופה המקראית).

uuuaaa

New member
בבקשה

הרמב"ם כותב 3 פעמים שחובה לעלות לא"י ולהקים בה רבונות יהודית. הגאון מוילנא מסביר שהאיסור לעלות בחומה הכוונה זה על הר-הבית ולא על א"י. כלומר אסור לבנות את בית-המקדש בכוח ובניגוד לדעת האומות. גם יחסו שלו לא"י ידוע. הרבה מתלמידיו עלו לפה עוד לפני כל העליות הציוניות. וגם את דעת הרמב"ן אתה ודאי מכיר. אני גם מניח שאתה מכיר את הספר "אם הבנים שמחה".

taro

New member
ובוא נזכר שהרבמ"ם לא הכניס את

המצווה הזו לתרי"ג מצוות, כיוון שטען שמדובר במצווה שאיננה לזמן הזה. למרידה באומות ועליה בחומה נתן למצוא פתרונות (כמו הסבר האו"ם, או ההסבר שעליה של זרם דק ארצה איננה עליה בחומה), אני דברתי על דחיקת הקץ, כשאר איש אינו קורא לסיים את הגלות בכוח אנושי. הרמב"ן הוא היחיד שנאי מכיר שקורא לישב את הארץ, אבל אני לא רואה בכך את דחיקת הקץ, היות וגם נטורי קרתא ישבו את הארץ, וקשה להגיד שהם דחקו משהו.

taro

New member
ואם כבר את המכבים הזכרת,

הבה נזכר שחז"ל טענו שאם הספר היה נכנס למקרא, התנ"ך כולו היה טובע בדם. עלית בית שני אינה מרידה בשלוש השבועות: ראשית, משום שלא בוצעה מרידה באומות (לא בוצע טרור נגד הפרסים או נגד תושבי המקום, ולא הימרו החלטות שהחליט חבר האומות); לא מדובר העליה בחומה (לא לפי הפרשנות המקלה ביותר - שכן לא הייתה זו עליה ביד חזקה, בכוח וביחד - ולא לפי הפרשנות המחמירה ביותר - שכן לא מדובר בריבונות); ושלישית, לא מדובר בדחיקת הקץ, שכן עדיין מדובר בתקופה בה פועלים נביאים. הטיעון היחיד שאני מקבל הוא הטיעון האחרון שלך, כי אין לשבועות תוקף מעצם היותן אגדה בלבד. עם זאת, זכור כי אמרתי שהציונות הדתית היא יהדות לכל דבר ולגיטימית כמו היהדות החרדית, משום שהיא מקיימת הלכה, וכאן מדובר דווקא בתחום האמוני. הזכרתי את שלוש השבועות אחרי שאמרת "זו לא הדרך הנכונה" או "מעוותת", והראתי שאם כבר אתה רוצה עיוות אמוני, הרי זו הציונות הדתית.

israelberger

New member
תשובה

זה כן היה דחיקת הקץ בכל משמעות המילה וזה לא משנה אם היו נביאים או לא (ולא היו) הם פשוט עלו לארץ ושמו קץ מיידי לגלות. באשר למרידה, אכן לא היית מרידה מכיוון שזה היה בהסכמת העולם וכנ"ל לגבינו. טוב שקיבלת את הטיעון שלי ולכן כאן אמור להסתיים הוויכוח.

taro

New member
שוב

אם האו"ם הוא הקריטריון שלך למרידה באומות, אני מניח שאתה בעד החזרת הגולן, אתה מגדיר התנחלויות כפשעי מלחמה, ואתה בעד זכותו של העם הכבוש להתנגד לפשעי מלחמה בכל אמצעי, כולל אמצעי לחימה? אחרי הכל, גם זו החלטה של האומות. זה משנה מאד אם היו נביאים, שכן משמעו של דבר שעדיין לא נטש אלוהים את העם סופית, ועדיין מדובר בתקופה התנכ"ית. שלוש השבועות מתייחסות במובהק למצב בו אין התערבות אלוהית (לא לדחוק את הקץ).

israelberger

New member
תשובה

האו"ם לא החליט את מה שאמרת מכיוון שהוטל וטו וזה מבטל את ההחלטה. מה גם שאז האו"ם ביטה את רצון אומות העולם השולטות בצורה טובה בהרבה מכיוון שאז הערבים לא היו שליש ממנו. אלוקים לעולם לא נטש את העם סופית. לא אז ולא היום. אף פעם לא היה לא הווה ולא יהיה. מה שהיה אז זה שעם ישראל היו בגלות ואז הותר להם לעלות והם סיימו את העונש בלי ששום נביא אמר להם אלא פשוט בגלל שהם יודעים שגלות זה עונש וככזה צריך לסיים אותו מהר ככל האפשר. ונחזור שוב לעיניין ששלש השבועות שאתה מדבר עליהן כל כך הרבה ואני מראה לך שגם לשיטתך אתה טועה זה בסך הכל אגדתא ושלעולם אין הלכה נפסקת ע"פ אגדתא

taro

New member
לא נכון

הוטו הוטל על כפיית ההחלטות, לא על ההחלטות עצמן. אז מה אם הערבים היו שליש ממנו? הם עדיין אומות. אפשר להגיש שב-48 המערב היה שליש ממנו, אז? לא נטש סופית, אבל עבר להסתר פנים, מה שאי אפשר להגיד על תקופה בה פועלים נביאים - עזרא ונחמיה. שוב, לא אמרתי שהציונות הדתית לא פועלת לפי ההלכה, אלא שהיא חורגת מהאמונה היהודית המסורתית. כבר אמרתי שזה לגיטימי, ודרכה נכונה כדרכי, אבל אתה זה שהכניס את המונחים "עיוות" ו"לא נכון" לעסק.

israelberger

New member
תשובה

הוטו הוטל על ההחלטות עצמן ויותר מפעם טחת. בהרבה תקופות הערבים חגגו והציפו את האו"ם בהצעות כאלה ותמיד הצליחו להעביר אותן ואז ארה"ב שמה וטו והן התבטלו. בנוסף לזה כיום יש לערבים כח הרבה יותר גדול ממספרם אבל אז היה כח שהולם את תמונת המצב של אז. וגם אם האו"ם לא נחשב לגיטימי אז עדיין הובעה בו תמיכה רשמית של רוב העולם למדינת ישראל וזה כבר לא מרידה אפילו לשיטה אוהבת האגדות שלך. עזרא ונחמיה לא היו נביאים ולא היה לעם שום סיבה לעלות לארץ (חוץ מהזיקה אליה) חוץ מאשר כדי לסיים את העונש. הציונות הדתית היא זאת שהולכת בדרך המסורתית.

taro

New member
הוטו הוטל ולכן הן לא הוצאו לפועל

כפי שאמרתי, אם תרצה, אוכל לברר את מספרי ההחלטות כדי שתראה שהן עדיין עומדות בעינן, פשוט לא נכפות על ישראל. הכוח שיש לערבים מייצג אותם, הם לא קנו אותו בכסף. והם עדיין אומות ככל האומות, ומרידה בהם היא גם מרידה. שוב, לא דברתי על מרידה באומות אלא על דחיקת הקץ. וכשם שמינת ישראל אינה מרידה באומות, מאותה סיבה בדיוק, התנחוליות וסיפוח הגולן הם כן מרידה באומות. עזרא ונחמיה אומנם לא נשאו נבואות כדוגמת אליהו, אך הם פעלו במסגרת התנ"ך כאשר שלוש השבועות עדיין לא התקיימו. הם לא הכריזו על דחיקת הקץ, שכן לא היה קץ לדחוק עדיין. הציונות הדתית לא יכולה ללכת באותה הדרך, בהתחשב בעובדה שעזרא ונחמיה פעלו בתקופה המקראית, ואתה פועל בתקופה של גלות והסתר פנים.

israelberger

New member
תשובה

תברר ותראה שהן לא קיימות אם הוטל עליהן וטו. הכח שיש לערבים לא מייצג אותם ויש להם כח רב בהרבה על מספרם. גם ואפילו אם ההחלטה היית עוברת זו היית החלטה של חלק מאומות העולם ולקבל, או לא לקבל, אותה נחשבת ללקיחת צד. התנחלויות וכיבוש הם הכרח לקיומה של מדינת ישראל ששיכת לנו בעקבות זכותנו הדתית וההסטורית. ההלכה היהודית היא לתמיד, גם לפני שהיא נפסקה. אם שלושת השבועות היו קיימות הן היו אמורות להיות תקפוץ גם אז. גם בתקופה של עזרא ונחמיה היה הסתר פנים בדיוק כמו היום.

taro

New member
הבאתי לך את ההחלטות במקום אחר

גם החלטה על הקמת המדינה היא חלק מהאומות. ואיך בדיוק כוחם של הערבים באו"ם גדול מכוחם במציאות? הכרח או לא, הם מרידה באומות שלא בעקבות סכנת נפשות. לא אמרתי שהיא לא לתמיד. עזרא ונחמיה היו בתקופת התנ"ך.

israelberger

New member
תשובה

אפילו אם לא הייתה עוברת ברוב ההחלטה להקים מדינה זה עדיין לא היה מרידה באומות אלא לקיחת צד(דבר מחייב). לערבים יש כוח באו"ם כמו של שליש עולם והם אפילו לא קרובים לזה.

taro

New member
זה הופך להיות מרידה באומות

כשאתה פוגע בפלסתינים ומעורר את חמתן של אומות אחרות. לא נכון. לערבים ולמדינות העולם השלישי יש כוח שכזה. חוקית והגיונית הם לא יכולים לקבל יותר קולות ממה שיש להם. זה טיעון דמגוגי שמעוות את המציאות.

israelberger

New member
תשובה

הקמת המדינה היא בהסכמת רוב האומות וכך זה לא מרידה אפילו לשיטתך. הערבים כן קיבלו כוח הצבעה של שליש מהאו"ם למרות שזה עובדה שהם אפילו לא קרובים להיות שליש עולם. זה לא טיעון דמגוגי זו עובדה והגיע הזמן שתכיר בזה. לערבים יש הרבה מדינות וכל מדינה קיבלה זכות הצבעה ובסה"כ זה יצא שליש. בקשר לביטוי דמגוג, אני ממליץ לך לא להשתמש בו כי הוא לא קשור לעיניין בכלל, תפתח מילון ותווכח.

taro

New member
נכון, הקמת המדינה לא הייתה מרידה,

ואם תשים לב לא האשמתי את הציונות הדתית במרידה אלא בדחיקת הקץ, ממנה אתה מתעלם. ואם כבר דברת על מרידה, מדינת ישראל מבצעת מרידה באומות ברגעים אלו. אם אתה טוען שכוחם גדול מדי בגלל ריבוי המדינות, אני יכול לטעון שכוחה של ארה"ב גדול מדי בגלל שיש לה נשק גרעיני והמון כסף. העובדה היא, שארה"ב כמו גם כמה איים שכוחי אל הם היחידים שמתייצבים לצד ישראל מול העולם השלישי ומדינות אירופה. אולי דמגוגי אינה המילה המתאימה, אבל שקרי ומסולף בהחלט.

israelberger

New member
תשובה

הגיע זמנו של הקץ. בטל עול הגלות. אנחנו לא חייבים להיות שם יותר. יש לנו ברירה אחרת ולכן מצווה מדאוריתא לחזור מיד לארץ וכל רגע שיהודי נמצא בחו"ל הוא מבטל הרבה מצוות מן התורה. לא משנה למי יש כמה כוח העיקר הוא שבתאכלס היו המון מדינות שהיו בעד מדינה יהודית הא"י ולכן אין פה מרידה באומות העולם אלא "לקיחת צד" ולא משנה אם היינו מקימים מדינה או לא זה עדיין היה "לקחת צד". אין כל שקר בדברי, לערבים יש שליש מכוחו של האו"ם ואתה יכול לברר ולגלות שזה נכון.

למעלה