לישון עם זר!!!

צר לי לישמוע

אני יכול לספר לך מעברי....... שניסיתי בכל כוחי לתקן ולימצוא את שביל הזהב הלכנו ליעוץ ניסיתי להאמין בכל כוחי שאולי????????? אכלתי הרבה קש וסיפורים הלכתי שולל אחרי מקסם שוא אבל אני יודע שניסיתי לא רוצה לתת לך עיצות אחיתופל אבל אני שלם עם עצמי אני יודע שעשיתי את המירב כדי לשקם אין לך מה לפחד מהלבד תמיד שדלת נסגרת ניפתחת דלת אחרת לחיים אחרים ומי יתן שיהיו הרבה יותר טובים ומוצלחים העתיד

דלת נפתחת...דלת נסגרת...

ולי דוקא קראו בכף היד שיש לי קו חיים כפול, והסבירו לי זאת בכך, שיש לי שתי אפשרויות לחיות את החיים שלי, כמו בסרט דלתות מסתובבות - חיי יתפתחו לפי דלת החיים שאבחר בה - אבל כל הזמן תהיינה פתוחות בפניי 2 הדלתות - כל שעלי לעשות זה לבחור בדלת הנכונה. ואני עדיין מאד מהססת, אולי גם כי לא ממש גיליתי עדיין את הדלת השנייה.

adam33

New member
מבין

ומניח שאת שואלת את עצמך וזאת לאור המצב כאשר אנו מרגישים מרירות וניכור ממי שאמור להעניק לנו את החום והאהבה אני רוצה להאמין בשינוי שיהיה אך שינוי שכזה יגיע אך ורק על פי רצון הצדדים כאשר באמת הם רוצים להגיע לשלום ושיפור הזוגיות ולחשוב שאהבת אותו פעם... אל תתיאשי ...בכל אשר תפני..מצד שני גם אל תהיי חיה בעצימת עיניים..

באותה הקלחת

אני נשואה 13 שנה מתחום רק גדלתי את ילדי ושירתתי אותו עד הסוף. אין רגש אין אהבה יושנת כדי לקום בבוקר עם כוחות חדשים עם חלום חדש שאי פעם הכול יהי ורוד. כמו בהתחלה אבל זה רק חלום. אני די נואשת מכך אבל הילדים נותנים המון כוח ולמענם אני כאן. לפני שנתים הכרתי אהבה חדשה נשמה של אדם אני מאושרת שם בחלום הזה שם אני ישנה שם אני מניחה את ראשי ונרגעת ממה שיש בבית כי בבית אין כלום. חייה את הרגע מנסה להיות הכי מאושרת בחיים אני די צעירה ולא ארצה לקום ביום בהיר אחד ואמצא את עצמי מול הטלויזיה לבד עם 4 קירות האמיני לי לא אתן שזה יקרה הדרך אומנם ארוכה אבל אגיע לנחלה לאט עם מחשבה. בני אדם כמותם אי אפשר להשיג מהם את האהבה בחזרה הם עם עצמם וישארו עם עצמם. קחי כוחות חיי כול רגע הסתכלי קדימה הסתכלי על ילדיך וקח תוכלי להיות הכי מאושרת שבאדם. מבינה את מצוקתך אני בתוכה די הרבה זמן נלחמת על האושר שלי ולשמחתי יש מי שיחבק שיאהב שינשק ויעניק לי מה שאין לי ממנו. כולי תקווה שתתעודדי ותהיהי חזקה המון מגירות של מסכות יש לנו וכול יום הוא מסכה בפני עצמה

adam33

New member
אני לא מסים

יש תקוה השאלה אם בני הזוג מתיחסים לזוגיות שלהם ברצינות כמו שהם מתיחסים לעבודה שלהם דהיינו שבלי זה הם לא ירגישות שהם קיימים כי בסופו של דבר הם מרגישים כך.

כך..

אף אדם לא אוהב להרגיש מרוחק,זר ובלתי אהוב אף אדם לא מאחל לעצמו בן זוג שלא יודע על האחר דבר, בא מהעבודה, אוכל, צופה בטלויזיה וישן.. כולם רוצים ומחפשים ודורשים ומקווים למעט תקשורת.. חייבת להיות תקשורת.. פעם פחות היום זה חובה !! ברור שאם את חשה כך, עלייך לפעול.. לנסות לשוחח עם אותו זר, לדובב אותו, להבין היכן את עומדת, להציע יועץ זוגיות ולהתחיל לפעול להצלת הספינה הטובעת הקרוייה נשואכם.. האופציה הפחות נחמדה היא גירושים והאופציה האמיצה היא לקיחת מאהב.. אבל זה רק אם כבר לא אכפת לך לפגוע בו ובילדייך.. תעשי מעשה..

אמת ושקר

"האופציה האמיצה היא לקיחת מאהב"????????????????????? לשקר לכל הסובבים אותך ובעיקר לעצמך נחשב בעיניך כמעשה אמיץ???? וזו האופציה/הצעה שלך להביא זוגיות במשבר לפיתרון/תיקון/שיקום?????? "אם לבת הזוג שלי יש בעייה להגיד לי את האמת , אז לא שווה לי להשאר איתה.. כי במערכת יחסים אומרים את האמת.." ואת זה אמרת אתה הבוקר אז לבגוד/לשקר/לעשות "מעשה אמיץ" או האמת, כל האמת ודבר פרט לאמת - גם אם המחיר הוא פירוק הזוגיות ???

לקיחת מאהב....

כשסיפרתי לגיסתי שאני רוצה להתגרש היא נחרדה! אמרה לי, שאעשה חיים, שבעלי ישמור לי על הילדים, ישאר בבית, ואילו אני אעשה ככל העולה ברצוני, כולל לקיחת מאהב!. היא לא יודעת שהיה לי כבר מאהב, וזה מצד אחד עשה לי טוב, אבל מהצד שכנגד, לא רוצה לחיות בשקר, זה מאד מעיק, וגם הילדים הגדולים עלולים לעלות על כך, ולמה לשקר גם להם??? וגם, אני לא אשה שרוצה כל יום לחפש מאהב, להחליף גברים. אני אשה שרוצה לחיות חיים שלווים ורגילים, עם גבר שמעריכה ואוהבת, עם גבר שיכבד אותי, יהיה חבר שלי לחיים, יאהב להיות בחברתי, ולעשות דברים ביחד, עם גבר שיאהב אותי. אין לי כוח למאהבים, אין לי כוח לחיפושים, אין לי כוח למלחמות עם הבעל... כל שאני רוצה, זה לחיות בנחת ובאושר.

ההפך הוא הנכון!!!!

למה את כל כך פוסלת את האופציה הזו???? תחשבי על זה בצורה אחרת תהני מכל העולמות גם יהיה לך גבר בבית שיטפל וינקה לך ומהצד תעשי חיים! הרי למה לפגוע בילדים אם אפשר לתת להם אשליה שהכל בסדר????? וכוח!!??? מה הקשר לכוח???? לספר לך כמה קל למצוא מישהו לא צריך כוח! האמת שכאן הכי נוח למצוא כזה אבל גם בחיי היום יום רק צריך לפתוח משדרים!!!!! אז מה רע!?!!?? הרבה היו רוצות מנקה ומטפלת צמודה בחינם ולעשות חיים מהצד!!!

המחודשת

New member
איזה חיים נפלאים...

לבלות את שארית חייך בשקר, בצביעות. לבריאות לך! בעיני, לפחות, זו לא הדרך. אני לא נאיבית, יודעת שיש אנשים שמסוגלים לחיות בצורה כזאת, שיבושם להם! אנשים שחים ככה מרמים את עצמם. אנשים כאלו, בעיני, נחשבים לפחדנים! אין להם את האומץ לקום ולהתחיל מחדש, כי לא טוב להם. אין להם! מנסיוני, זה לא קל להתחיל מחדש. יחד עם זאת, אתה מגלה עולם שלם בתוכך, יכולות שלא ידעת עליהם. ו... אתה גאה בעצמך, כי לא שיקרת ולא רימית וכל מה שהגעת אליו, כל מה שהשגת שייך לך! בזכות לא בחסד. אנשים פחדנים בורחים לפתרונות קלים, זמניים, שיותר מאוחר מתבררים כטעות. זה כמו לבצע עסקה זולה ואטרקטיבית, שבסוף מתבררת כאשליה שמתנפצת.

אשליה מתנפצת...

זו הגדרה טובה. עד עכשיו היה לי נוח להתעלם, לחיות איתו ולהתחמק הרבה מהמציאות, אם בעבודה, ואם בעיסוקים אחרים, אבל זה לא הפתרון האמיתי. לא אומרת שכרגע יש לי כבר את האומץ לקום ולהתחיל מחדש, עדיין מאד פוחדת, מאד חוששת אולי מהלבד, ומעוד השלכות לוואי, אבל יודעת - שלא רוצה לשקר!!! כי קודם כל, השקר הוא כלפי עצמי!!! וגם כלפיי הילדים שלי.

אם היית שמה לב אז..

היית רואה שזו האופציה האחרונה והיא כוללת הסבר זו בהחלט לא השקפת העולם שלי ולא הצעתי לך אבל אותך אני לא מכיר וגם לא את רוקמת האשליות אז הצעתי את זה כדי שהיא תוכל לבחור מה שהיא חושבת לנכון.. אני הסברתי את עמדתי לגבי אופציית המאהב אילו רק היית קוראת בין השורות את המסר אותו ניסיתי להעביר.. :) יום טוב וסליחה על חוסר ההבנה.. אני..

המחודשת

New member
זה כל כך קל לשבור את הכלים

לבוא ולאמר אני לא אוהבת אותו יותר ואני באמת מאמינה שאת מרגישה את זה. כעת! אולי רק כעת. אבל- אם הייתה שם אהבה גדולה, היא יכולה להתחדש. אם רק תרצי בזאת מספיק. אם רק תתאמצי. את מרגישה אמנם עייפות. אבל האם ניסית הכל? הייתי שם. באותה נקודה בזמן. שהכל עייף, הכל לא אוהב, תחושה שלא מגיע לך לחיות ככה. ואכן לא מגיע לך! אבל זה דורש הרבה מאוד עבודה, קשר דורש הרבה מאוד דחיפה קדימה. גם אני חשבתי שאין מקום לתקן, שיש בי עייפות שלא תאפשר לתקן. לא הלכנו ליועץ זוגי, הכל נראה פשוט והתגרשנו. פשוט ונקי. ושם בחוץ- בעולם האמיתי, חיים להם הרבה אנשים עייפים. הרבה אנשים שאיבדו אמונה שזה יקרה להם שוב, איבדו רצון. וזה תופס גם אותך. ואת לבד, רוצה להיות לבד. כי את מוצאת את עצמך משווה, לא באופן תמידי. אבל מבינה שאת כל כך עייפה, מהכל. ואין לך לתת. הייתה לך זוגיות שלא הצלחת לשקם- ויכולת, אך לא עמלת מספיק. אם אין לך כוח היום לזוגיות הנוכחית, למה שזה לא יתפוס אותך בזוגיות הבאה? תביני, אהבה אכן קיימת לנצח, זה הפרפרים שאת מבקשת לחוש שוב שמתעופפים עם הזמן. אהבה זה מה שיש בינך לבין אישך עכשיו, היא אולי קצת רדומה, תעירי אותה! לכו ליעוץ זוגי. אם הוא לא מוכן ללכת, לכי לבדך, אולי הוא יצטרף אולי לא, אבל לפחות תדעי היכן את עומדת. ובאם תגיעי להחלטה שזה נגמר, לפחות תדעי שמצידך עשית הכל! כי הזוגיות הבאה שאת רוצה שתהיה לך, אינה מבטיחה דבר. לפחות אל תקחי איתך אל העתיד תחושה שלא ניסית מספיק. בעולם בו אנו חיים, אין מתנות בחינם. משיגים אותם ביגיע כפיים. כל כך קל לשבור את הכלים! כל כך יקר לקנות חדשים.

לא, לא הייתה שם אהבה גדולה!!!

אף פעם לא היתה שם אהבה גדולה. ואם הייתי חושבת פעמיים לפני שנשאתי, ואם לא הייתי נישאת לו ללא חיים משותפים קודם, אז אולי החיים היום היו הרבה יותר שונים. אבל עשיתי טעות, אולי טעות חיי... מאד קשה לחיות שנים רבות כל כך עם גבר שלא מעריכה,שלא אוהבת, קשה לחיות עם גבר שלא ממש משתוקק אלייך, עם גבר אדיש, שאין לו כל תשוקה אליך, עם גבר שאם היום היית צריכה לחשוב אם היית נישאת לו, התשובה היתה שלילית מוחלטת. הפרפרים חלפו להם מיד, מיד, מיד לאחר החופה. וקשה לחיות איתו , עם הגבר הזה שאפילו אינך יודעת איך חיוכו נראה. פעם עוד היה לי הכוח לתקן, לנסות, וזה עבד בדיוק חצי שנה...וזהו. פשוט מאד אין התאמה. זה ממש לא נעים לחיות ביחד ולהרגיש בבדידות העצומה הזאת בתוך החיים הזוגיים האלה. מזלי, שיש לי את הילדים האלה, שמביאים חיוך ואור אל הלב. ורק בגללם , אני עדיין מאד מאד מהססת, כי לא רוצה להחריב את עולמם בהחלטה שנעשית כלאחר יד. ואולי באמת שווה לשקול הליכה לייעוץ זוגי, אם כי אני כבר בטוחה מראש, שמייעוץ זה אצא רק בתחושה עוד יותר רצינית של רצון להיפרד. אבל אולי ייעוץ זה יעזור לי להיות החלטית יותר! לא, לא רוצה לשבור את הכלים כך בקלות, כמו שכתבת. אבל הכלים האלה כבר סדוקים עד מאד, ולא בטוחה שניתן יהיה להדביקם מחדש. לפעמים עדיף להשליכם, ולהשאר ללא כלים, עד שימצא הזמן המתאים לקנות חדשים.

המחודשת

New member
אני חושבת

שאת כבר יודעת שרק יעוץ זוגי, אפילו לבד, יעניק לך את התשובה הודאית לשאלה: האם לפרק את הקשר או לא? זה לא היועץ שיתן את התשובות, זו את שתתעמתי עם השאלות. הוא רק יהיה כמו דף נקי עליו את כותבת את היתרונות מול החסרונות. לגבי הילדים, אני מאמינה ויודעת שילדים מבינים הרבה מאוד כבר מהגיל הרך. הם לא מבינים הכל, אבל אם את לא מאושרת- הם חשים זאת. תעשי רבות למען הילדים שלך כשתהיי מאושרת. פירוק החבילה שנקראת נישואין יכול להראות חיצונית כהרס עבורם, אבל אני בטוחה שהם יקבלו מסר לחיים. הם ילמדו לחפש את האושר שלהם, בכל רגע נתון, לא להתפשר על פחות ממה שמגיע להם- זו צריכה להיות הדרך שבה תסבירי לילדים שלך את ההחלטות שנראות כבדות לגבייך ולגביהם. אולי בהתחלה הם לא יבינו, עם הזמן הם יפנימו ויקחו את הדרך הזאת עימם. זו המתנה שלך עבורם, אף אם הם לא יראו את זה בהתחלה. ילדים נוטים לחקות את ההורים שלהם, לעיתים בתת מודע. העניקי לעצמך אושר, כדי שהם ילמדו להשיגו עבור עצמם. נסי יעוץ זוגי, אפילו לבד, רק בשביל לדעת שניסית הכל. שיהיה לך בהצלחה מכל הלב.

את צודקת!!!!

ובאמת חשבתי על כך, שלא רוצה לקחת את מלוא האחריות על עצמי, לפרק ללא להתייעץ קודם לכן. יודעת אמנם שייעוץ זוגי לא יוביל לשיפור החיים בינו לביני, אולי גם כי אני נעולה על כך, שלחזור ולחיות טוב יחד לא נוכל. אבל לא יזיק לי ואולי גם לו , והוא ישמח לכך, כי הוא לא רוצה לפרק, ולקבל ייעוץ, שיאיר את דרכנו. לגבי הילדים, לא נעים להם כשאנחנו מתווכחים, לא נעים להם שאני נעלמת לפעמים מהבית, כשהוא חוזר, מרוב שלא סובלת כבר את נוכחותו בקרבתי, הגדולה שלי כבר בעצמה אמרה שעדיף לנו להתגרש, כי אנחנו לא מאושרים יחד, והיא רואה את זה, והיא אמרה שגם אחיה הקטנים בודאי לא עוורים. היא אמרה, שהיא לא תחייה חיים כאלה כמו שלי איתו. כן, אקח ייעוץ ולו רק שאדע שניסיתי, ושאהיה שלמה עם עצמי. תודה לך, מחודשת.

למעלה