לירושלמים שבינינו

לירושלמים שבינינו

לכל מאן דבעי ! בירושלים במרכז כלל בחנות "בוק סטור" נפתח מדור לספרות יידיש ! אין לי מושג על טיב הספרים, אבל נראה לי שזה שווה בדיקה, בעיקר כי מדובר בספרים יד שניה, והמחיר זול בהתאם ! לדוגמא ראיתי שם ספר ילדים ישן נושן הנושא את השם "יינגאלע רינגאלע".

מוזר

New member
אז דו האסט איבריגע געלט און דו

קויפסט עפעס, אפשר זיי עס סורק און לייג עס ארויף אויף'ן וועב פאר'ן עולם.

מוזר

New member
פוילער.. ../images/Emo13.gif

ווייסט וויפיהל אי-ביכער זיינען דא אויפ'ן וועב?

אבא שלך פוילער ../images/Emo13.gif

אתה חושב שהספרים ביידיש שישנם על הרשת סרקו אותם דף אחר דף ? אני לא מאמין ! אני בטוח שהם משתמשים עם סורק שסורק אוטומטית ספר שלם, דף אחר דף !

מוזר

New member
וועגען ספרים אין יידיש ווייס איך

נישט, אבער אין אלגעמיין קענסט אראפנעמען פון קאזאא אי ביכער אין עטליכע שפראכען. קלאפ אריין E BOOKS אונטער קבצים. אדער מסמכים? ביי מיר איז עס DOCUMENTS . אדער זוך עפעס וואס געפעלט דיר. איך האב אראפגענומען גאנץ א סאך ביכער אזוי.

ידוע ומוכר

ישנם מכונות דיגיטליות שעושות את המלאכה בצורה יעילה, במיוחד כאשר מדובר בשפה האנגלית שאינה כוללת סימנים דיאקריטיים. ישנה תוכנת "ליגטורה" שממירה תמונות טקסט למסמכי עריכה, אך היא פועלת באופן צולע עם העברית. עם יידיש? מאן דכר שמיא.

מוזר

New member
פוילער באמ'אמ'אמא שלך...

אמא שלך שבת! האסט אמאל געהערט?
אז דו האלטס נישט דערביי געב עס דיין ווייב צו טאן... איך האב נישט קיין אהנונג וויאזוי אבער ס'דא טויזענטער ביכער אויפ'ן וועב...

הלו דו האסט גיזאגט אבא שלך שבת ?

גיב אכטונג ! איך האב א שיסער ! נישט פון פורים א אמת´ער ! ולעניינו יש סריקה ליגטור שעובדת גם על עברית אך היא מאד יקרה בסביבות ה 2 טויזנט ! דולר !

גאטליעב

New member
אין יידיש איז נישט איינגעפירט

שעלטן דעם טאטן. וויסט שעלטן? שעלט דירעקט!

מוזר

New member
א רוח דיר אין טאטען'ס טאטע'ן אריין

איז פראנצויזיש זיכער. איא?

yaely2

New member
מנהל
היכן יש מפגשי יידיש בירושלים../images/Emo153.gif

"מנדי קאהן" ו"דער קרייז"

ישנם שתי קבוצות אנשים שמתקבצים ומדברים ושרים ביידיש. אחת היא הקבוצה של מנדי קאהן, שמתכנסת כל יום שני ברחוב ירמיהו 40 (אני לא בטוח במאה האחוזים לגבי הכתובת). כדאי להרים טלפון אליו ולברר. את הטלפון שלו תוכלי להשיג ב"בית לייוויק". את המספר של בית לייוויק תוכלי לברר ב-144. הקבוצה השניה נקראת "דער קרײַז" – קבוצת סטודנטים ואחרים שמתכנסת באופן לא קבוע, בעיקר בימי שישי ב"בית ארגנטינה". פרטים נוספים אינני יודע. יעלי, מה לך בירושלים הכבושה?

yaely2

New member
מנהל
תשובה: מחפשת לכבוש ../images/Emo23.gif../images/Emo14.gif

אשיינעם דאנק!

איך וועל גיין געבן אקוק און זען. פארוואס האסטו דו נישט אריין געגיינגען זען? ווי אזוי קענסטו שטייען אנטקעגן און נישט אריינגיין? אגוטע וואך.

למעלה