ליקר תפוחים פרי ידי

c2004

New member
ליקר רימונים וסלק

ליקר רימונים אפשר בהחלט לעשות עם גרגרי הרימונים וסוכר .לוקחים בקבוק עם פתח רחב ושמים שכבת סוכר ושכבת רימונים בעובי של 2 ס"מ,ובסוף שכבת סוכר.משאירים כ3 שבועות . אח"כ מפרידים את המיץ מהגרגרים. וככול שזה עומד יותר זמן הטעם משתבח. תהנו, כרמלית אם יש מי מכם שמתענין איך עושים יין מסלק שאחרי שנה הופך לליקר{אם לא שותים את כולו} שיכתוב ואני אתן לכם את המתכון{זה קצת ארוך לכתוב}

סער א

New member
קודם כל לא אמרתי...

שאי אפשר לעשות ליקר רימונים בשיטת ההשרייה בסוכר אלא בגלל שהרימון רגיש ותוסס מהר זה זה יחסית לפירות אחרים בעייתי . ולכן הרבה יותר קל בשיטת ההשרייה באלכוהול . מה זאת אומרת יין שהופך לליקר אחרי שנה ? זה לא ברור לי , אתה יכול להסביר את עצמך ?

c2004

New member
יין מסלק שאחרי שנה הופך לליקר

החומרים: 5 ק"ג סלק 3.5 ק"ג סוכר 400 גרם צימוקים 50 גרם שמרים 2 פרוסות לחם לבן אןפן ההכנה: מקלפים את הסלק וחותכים לקוביות קטנות{1ס"מ} מבשלים במים שמכסים את הסלק כשעה. לוודא שיהיו לפחות 8 ליטר מים-אם אין- אז להוסיף! כשזה מתקרר- להוסיף את הסוכר והצימוקים ולערבב עד שהסוכר יימס. לקחת את הלחם הלבןולשים את השמרים בינהם-להדק כמעה-ןלשים לתוך מי הסלק להשאיר35 ימים ללא מגע אדם. לסנן בפיטר של קפה-ולשפוך לבקבוקים. שיהיה לכם בהצלחה כרמלית

סער א

New member
אבל מה זאת אומרת הופך לליקר...

לא ענית לשאלתי מה זאת אומרת היין אחרי שנה הופך לליקר ?

an3c

New member
היא מתכוונת לשיכר

יין הוא מענבים בלבד. וכאן היא מסתבר, מתסיסה את הסלק, אז זה גם לא ליקר, אלא שיכר. (כפי שהבנת מלכתחילה, אני מניח...)

סער א

New member
הבנתי ולא רציתי להקשות עליה, אבל

ברור שב"יין" היא בעצם מתכוונת לשיכר אבל מכיוון שכולנו יודעים למה היא התכוונה אז אין טעם להקשות עליה עם זה . אני פשוט רוצה להבין למה הכוונה ב"יין שאחרי שנה הופך לליקר" זה פשוט כנראה קסם שאני לא מכיר ולכן זה מעניין אותי .

c2004

New member
ין סלק שאחרי שנה הופך לליקר

אחרי שנה חל איזשהוא שינוי בייל - הוא מתעבה ומקבל עומק- והוא התבגר והפך לליקר בברכה כרמלית וסער, אם אתה כזה קטן אמונה-נםה ותיוכח!!!

סער א

New member
זה לא עניין של קטן אמונה...

פשוט יין וליקר זה שני דברים שונים יין לא יכול להפוך לליקר . יין (או שיכר במקרה שלך)זה התססה של פרי בעזרת שמרים ושיכר עושים על-ידי השריית פרי באלכוהול והוספת סוכר . יין לא יכול להפוך לליקר .

thelightman19

New member
הכוונה שלה אולי שיש איזה שינוי

בריכוז האלכוהול כאילו אולי התסיסה ממשיכה או שהאלכוהול מתנדף וזה גורם לשינוי הטעם הקיצוני ????? אני אשמח לעשות טעימה בל מקרה

אירמה1

New member
ליקר דובדבנים

לוקחים כמות מסויימת של דובדבנים אבל רק חמוצים ,מוסיפים סוכר באותו המשקל של הדובדבניםושמים בכלי אטוםעד שהסוכר נמס <לוקח כמה ימים>. את הנוזל שנוצר מערבבים עם הוודקה באותו היחס יחד עם הדובדבנים ושומרים . זה טוב גם לכאבי בטן לילדים נותנים להם כף בזמן התכוצויות לבריאות.

marsala

New member
תענוג לקרוא! עושר ליקרים מציף אותנו

המשיכו כך! אז אני עומד לזרוק לכל חובבי הליקרים אתגר! אבל כדי לעשות את זה נחמד,אני מחכה לסופ'ש.... טו בי קונטיניוד.... מוש

למעלה