ליקר תפוחים פרי ידי

Mr MAG

New member
ליקר תפוחים פרי ידי

סוף סוף יצא לי משהו טוב ! התחלתי מלהכין וודקת לימון, אף קליפות הלימון היו מרות מידי והוודקה יצאה לא לטעמי בכלל. אבל צהובה ומריחה נהדר. אחרי זה, הכנתי בערך ליקר מלון: היו לי חתיכות מלון בקפיא שריסקתי, מעכתי הכנסתי לבקבוק, הוספתי סירופ סוכר מרוכז וודקה ושמתי לכמה ימים. הליקר יצא סביר, וחתיכות המלון שנשארו היו טעימות להפליא, אבל זה עדיין לא היה זה. לפני כמה ימים, לקחתי תפוח, קילפתי, הוצאתי את כל הגרעינים והחלקים הקשים, חתכתי לקוביות ואת הקוביות ביחד עם העור המקולף שמתי בצנצנת, כיסיתי בסוכר בכמות שווה לתפוחים והשארתי בערך ל3 ימים בארון. המיץ יצא, סיננתי אותו לבקבוקון... אחרכך לצנצנת שפכתי כמות שווה של וודקה, ושוב השארתי לכמה ימים. אחרכך סחטתי את התפוחים עם הוודקה, ערבבתי עם המיץ שהיה מקודם, שמתי בבקבוק... ויצא נפלא ! ליקר עם ריח חזק, טעם חזק, מתוק והאלכוהול כמעט לא מורגש - ערבבתי עם מעט וודקה כדי להוריד מהמתיקות ולהגביר את אחוי האלכוהול וזה פשוט נהדר
קיצר למי שעדיין לא מנוסה ממליץ לעשות את זה גם. הדבר הבא - ליקר תפוזים, ברגע שאשים ידיי על תפוזים נורמליים !

סער א

New member
אתה הראשון שאני שומע שהצליח...

עם ליקר תפוחים מכיוון שהתפוחים משחירים ומתקלקלים מאוד מהר . יפה מאוד . לגבי התפוזים זה עדיין מוקדם מדי יש לפחות עוד חודש חודשיים עד שהתפוזים יגיעו לשיאם .

סער א

New member
עוד שאלה...

לגבי הליקר לימון שהכנת וייצא מר . דאגת שבקליפות לא יהיה מהחלק הלבן בכלל ? כי רק הוא מר אם השתמשת רק בחלק הצהוב ללא לבן בכלל כמו שצריך לעשות אז אין סיבה שיצא מר .

Mr MAG

New member
זה לא היה ליקר

אלא השהיה של וודקה על לימון ליצירת וודקה בטעם לימון וכן כמו שאמרתי הקליפות היו מרות, כי לא הורדתי את החלק הלבן בטיפשותי... זה היה ללא סוכר גם, רק רציתי לתת ארומה של לימון לוודקה. בכל מקרה התפוחים אכן הפכו לחומים מאוד, אבל זה עדיין יצא טעים.

Oleg Silver

New member
משחירים?

אני יודע שכדי שירקות/פירות לא ישחירו במהלך בישול אז משרים אותם קצת במיץ לימון. יכול להיות שאותו תהליך יהיה יעיל כאן?

Mr MAG

New member
ההשחרה בתפוחים

היא תוצאה של יציאת הברזל... וזה לא כ"כ נורא מה שמביא אותי למחשבה הרי הרזל יוצא לי עם היץ שנוצר בעקבות הוספת הסוכר ואנימערבב את זה עם האלכוהול.. הרי יוצא ליקר עמוס בברזל ! אלכוהול בריא ! הידד !

capsicum

New member
בניגוד לדעה הרווחת...

השחמת התפוחים אינה קשורה לברזל... מדובר בתוצאה של פעילות של אנזים polyphenol oxidase אשר משתחרר כתוצאה מפגיעה ברקמת הפרי. הוספת מיץ לימון או כל חומצה אחרת מנטרלת את פעילותו.

Mr MAG

New member
אגב העברתי בדיקה

הבאתי 3 חברים ונתתי להם לטעום מ3 התוצרים שלי. כולם הסכימו שליקר התפוחים היה מתוק מידי אבל טעים הגענו למסכנה שליקר המלון דומה בטרוף לאננס. אולי מישהו יוכל להסביר את זה כי אני לא מצליח ! אחד אהב את הוודקהבעלת טעם הלימון דווקא. אז אולי אני לא כזה גרוע. אגב לסער, מכיוון שאין עכשיו תפוחים, איזה ליקר היית מציע לי לעשות ? איזה פרי מאוד נפוץ וטעים כרגע ? ועוד שאלה, יש לך מושג איך מכינים ליקר אייריש קרים ? הייתי נורא רוצה לנסות !

opherk

New member
איך מכינים את זה סער?

הליקר היחיד שעשיתי אי פעם (דודדבנים), עומד להגמר (נשאר חצי בקבוק) ואני רוצה שיהיה לי עוד משהו מתוצרת עצמית. רימונים, שזה פרי שאני מאד אוהב, נשמע לי מעניין. אגב, הייתי רוצה לדעת איך אתה מכין (אני מתכוון לא מאתר הליקרים) תודה

סער א

New member
מכיוון שהרימון זה פרי מאוד רגיש...

ומתקלקל מאוד מהר. אז מאוד קשה לעשות אותו בשיטת ההשרייה בסוכר שעדיפה לדעתי . מה שצריך לעשות זה בשיטת ההשרייה באלכוהול . פשוט משרים את הגרגרים האלכוהול ומוסיפים לאחר מכן סור או מי סוכר . תסלח לי שאני לא מפרט יותר מדי את כל פרטי המתכון כי זה מתכון שלקח לי המון זמן ונסיונות על-מנת להגיע לתוצאה הסופית והמשובחת ואני משתדל שלא לחלוק אותו עם כולם . אבל השיטה והבסיס ידועים ופשוטים יחסית

Naughtius

New member
לא תוכל להכין אייריש קרים כנראה...

אייריש קרים מכינים בשיטת אלקטרוליזה... כלומר, לוקחים וויסקי (אירי) ומחשמלים אותו, לוקחים שמנת (אירית) ומחשמלים אותה, ואז מחברים את השניים ברמה המולקולרית! תצטרך מכונות ענקיות ויקרות שמסוגלות לעשות את זה, או במלים אחרות, הרבה כסף :).

1D B1

New member
האמת שזה ההפך מאלקטרוליזה...

אלקטרוליזה זה תהליך של פירוק בעזרת חשמל ולא חיבור.

amaretto

New member
ליקר אייריש קרים מעולה.

במקור המתכון הוא של גיל חובב, אני הכנסתי בו מספר שינויים. מצרכים: 2 מיכלי שמנת מתוקה (עדיף 38%) 400 גרם חלב ממותק (2.5 שפורפרות או קופסה אחת) 50 גרם שוקולד מריר (אני לרוב משתמש בכ-70 גרם שוקולד מריר, ומקפיד שהוא יהיה איכותי, לפחות 80% מוצקי קקאו. השוקולד של לינדט מצויין). כוס עד כוס ושליש וויסקי (עדיף אירי, כמובן). מומלץ להתחיל בכוס ולהוסיף לפי הטעם וסוג הוויסקי. תמצית וניל לפי הטעם. תמצית שקדים לפי הטעם (אפשר להשתמש במקום בליקר אמרטו). אופן הכנה: במתכון המקורי כתוב שיש להמיס את השוקולד הסיר עם 4 כפות מים. אני מעדיף להמיס את השוקולד עם מעט מהשמנת המתוקה על מנת לקבל מרקם חלק יותר. מערבלים קלות את השמנת עם החלב המרוכז (אפשר במיקסר, ואפשר גם במטרפה ידנית, עובד מצויין) ומוסיפים את השוקולד. אני ממליץ להבצע לפני כן השוואת טמפרטורות (לשים בשוקולד המומס מעט מהתערובת של השמנת+חלב מרוכז) ולהוסיף את השוקולד תוך כדי עירבול לאט לאט, וזאת על מנת למנוע הווצרות של גושי שוקולד. מוסיפים את הוויסקי ותמציות הטעם, מערבלים, טועמים ומוסיפים עוד וויסקי לפי הטעם. מעקרים בקבוק(ים) נקיים (ע"י מילוי במים רותחים וריקונם), ממלאים בליקר, פוקקים ושמים במקרר. (הערה, אני לרוב נוהג להשאיר את המים הרותחים בבקבוק עד רגע לפני המילוי. לאחר ריקון המים הרותחים אני ממלא בליקר, פוקק, ושוטף את הבקבוק הסגור במים בטמפרטורת החדר על מנת לזרז את קירור הבקבוק. הדבר יוצר גם מעין וואקום שעוזר לשמירה על הליקר. יתכן ופעולה זו עלולה לגרום להתפוצצות הבקבוק (במיוחד אם הוא סדוק), אז תעשו זאת על אחריותכם בלבד). הליקר נשמר בחודש בתנאי מקרר (בתאוריה, בפועל הוא מחוסל הרבה לפני כן). יש לנער לפני השימוש.

thelightman19

New member
ניסיתי ויצא ממש טוב

לא דומה במיוחד לטעם המקורים אבל היה שהווה ניסיון

xflil

New member
יאללה יאללה מזה זה...

אתם שמים אלכוהול בתפוחים ואומרים : "אוחחח דלוקס האלכוהול כמעט לא מושפע!" בואו אני אספר לכם איך עושים את זה באמת : לוקחים בקבוק של וודקה, לא משנה הגודל מוזגים לכוס, ושותים תהנו

למעלה