ליקר שזיפים אדומים

• פותח הנושא r66
  • פורסם בתאריך

tula28

New member
סער ../images/Emo70.gif

כבר ברור שאתה האלוף פה בליקרים אז מה דעתך: יום שישי התחלתי להכין ליקר על בסיס שיבה (לענה) , פשוט שיבה וסוכר בצנצנת מכוסה גזה, הבנתי שיש צורך להמתין שבוע ועד כה כלום לא "זז"! למה?!

r66

New member
פשוט הכנת אבסינט ../images/Emo13.gif

בררררר.... משקה מררררררר

r66

New member
זה מתכון לאבסינט. רק היה צריך

לכתוש את השיבא לפני ששמים את הסוכר. יוצא דבש מאוד מרוכז וממנו ממשיכים להכנת אבסינט

tula28

New member
../images/Emo13.gif

זהו זאת היתה המטרה, להכין אבסינט. למרות שידוע על השפעות אפשריות של האבסינט, קראתי פעם מזמן על המשקה וכמה הוא מסוכן(דכאונות, הפרעות מוחיות, עיוורון ומוות). זאת היתה בעיקר סקרנות ליצור את ה"משקה" הזה , אולי הייתי לוגמת לגימה או שניים. אז הכנתי כמות ממש קטנה ומעכתי מעט את השיבה אבל לא ממש קתשתי אז אולי בגלל זה. נראה לי שאני אעבור לעשב אחר. אה ואני גם מכינה שזיפים ודובדבנים. מה עם אפרסקים? ניסית?

r66

New member
הי ../images/Emo13.gif כן. ניסיתי

להכין ליקר מאפרסקים, אבל מקופסת שימורים. שפכתי עליהם סוכר ושמתי בצד. כעבור כמה ימים הבחנתי שהפרי כמעט תסס אז מיד הכנסתי למיקרו, הרתחתי. סיננתי והוספתי אלכוהול. וזהו, זה עדיין מחכה לטיפול. נראה לי שאכין עוד סירופ סוכר ואולי קצת מים, כי שמתי הרבה מדי אלכוהול טהור לכמות קטנה של פרי. ליקר השזיפים יצא מדהים!!! שימי לב שגם האננס לא יתסוס לך. הליקר מצויין. הכנסתי לתוך הבקבוק חתיכות פרי. הכנתי בסיס גם מצימוקים. השרתי אותם ברום. נראה יפה... נחכה ונראה מה יצא מזה. גם כאן אני משאירה את הצימוקים בתוך הבקבוק. בקבוק אחד נמסר לחבר, הצעתי לו לא להשתמש ולחכות אתו קצת.

tula28

New member
וואלה?

רום וצימוקים! גאוני! את פשוט מכניסה אותם לבקבוק רום? לכמה זמן? איזה כמות בערך?

dusa

New member
תטעמי תטעמי - יוצא פצצה!!!!

מניסיון של שנה שעברה. אחד הליקרים היותר מוצלחים שהיו לי. דרך אגב, השבוע נוסעת שוב לקיבוץ לראות מה עוד נשאר על העץ כדי להכין ממנו יותר....

r66

New member
שובבה ../images/Emo13.gif בגללך קניתי המון

דובדבנים
הם בתוך סוכר.... מתה להכין בהם ליקרים. לגבי הפיטנגו - הריח של הפרי הוא המחסום

סער א

New member
אין לי ממש נסיון עם שיבא , אבל...

אבל יש לי עם עשבים אחרים (חוקיים במקרה שמישהו תהה) לא הבנתי למה התכוונת , שמת שיבא וסוכר לבד ? או עם אלכוהול ביחד ? כם אם שמת רק שיבא וסוכר בצנצנת זה לא יעבוד . על-מנת לעשות ליקר עשבי את חייבת להשרות את העשב באלכוהול ולא בסוכר .

tula28

New member
../images/Emo141.gif

אז זה העניין, קראתי איזה קישור פה לשירשור שהופיע כאן לפני כמה חודשים גם על הכנת ליקרים ומישהו שם הכין כך את הליקר, שבוע שיבא וסוכר ואחרי שבוע לסחוט ולהוסיף אלכוהול, אבל כמה ימים עד כה לא מסתמן שינוי! אז מה אתה מציע להשרות ישירות באלכוהול?

mr bombastik

New member
כן

זו הדרך הטובה ביותר למצות עשבים ותבלינים סוכר ועשב לא יעבדו ..

r66

New member
שירשור האבסינט שהיה

בזמנו
כאן אני דווקא כן הצלחתי להוציא את המים לשיבא, אבל אחרי שקראתי על האבסינט - ויתרתי וזרקתי לפח.

qTyPhOoNp

New member
רגע רגע רגע

שיבא זה עלנה?? עלנה זה לא צמח הזיות לא חוקי?????? או לפחות לא חוקי בכמויות גדולות?

סער א

New member
תרגעו , תרגעו , זה לא הלענה הזאת!

אתם יכולים לאכול 20 קילו שיבא ולא תהזו אפילו שיש לכם הזיות את האבסינת' עשו מסוג אחר של לענה

r66

New member
זה בדיוק אותה שיבא. שיבא = לענה

ולכן כששותים תה שמים נורא מעט שיבא. אפילו השיבא בכמויות הקטנות גורמת לדפיקות לב מהירות ולסחרחורות. אתה בטוח שזאת לא אותה לענה?? אני משוכנעת שכן. אשמח לקרוא על הלענה האחרת.

r66

New member
לא יודעת למה הקישור לא עבד

השימוש בשיבא אושר ע"יהמכון הגרמני לתרופות (Commission E), אך נאסר לשימוש בארה"ב (ע"י ה- FDA) עקב תופעות לוואי שונות שעלולות להתלוות לשימוש בה... הרעלת לענה (Absinthism). צמא. הזיות. חוסר תחושה באצבעות עצבנות. שיתוק. הידיים והרגליים. סחרחורות. מוות. בעיות עיכול. רעד גפיים. בכל אוםן, האינפורמציה מכאן

למעלה