ליקר שזיפים אדומים

• פותח הנושא r66
  • פורסם בתאריך

r66

New member
ליקר שזיפים אדומים

מכירים את השזיפים האדומים הרכים, שכשמגיעים לגרעיץ אז חמוץץץץץץץ
אז..... מאלה הכנתי ליקר...חבל"ז - רוצו להכין.... בינתיים הכי טעים שטעמתי. החמיצות והמתיקות והאלכוהול - שילוב מנצח. להכנת כמות לבקבוק 1/2 ליטר (דוגמית
) השתמשתי בעשרה שזיפים חתוכים לחתיכות קטנטנות+הגרעינים. הכנסתי הכל לצנצנת וכיסיתי בסוכר. כעבור שבוע, כשכל הסוכר נמס במיץ של השזיפים, סיננתי את הפרי לתוך בקבוק והוספתי אלכוהול 96. אין לי סבלנות ליישן אותו, זה טעים טעים טעים ובצבע אדום יפה יפה.

r66

New member
ומי שיזהה ממה עשוי הליקר הזה

מוזמן ללגימה

Crazy_Bitch

New member
נראה מצוין...

ליקר שזיפים.. אני חושבת שאני אנסה את זה.. כמה אלכוהול שמת פחות או יותר? ולגבי הליקר השני- קצת קשה לנחש לא? אין לנו יותר מדי פרטים...

r66

New member
אלכוהול בסביבות 30 אחוז מחצי ליטר

לגבי המבחן - זה ליקר ממשהו מטורף ומפתיע. זרקו רעיונות

Moonshadow

New member
קרנבריות?

אמנם לא ממש מטורף ומפתיע, אבל זה מה שזה מזכיר לי. או זה, או עגבניות...?!

r66

New member
אבטיח זה רעיון מצויין ../images/Emo13.gifגם חמוציות

אבל זה ממש לא רעיון מטורף. אז................הליקר הזה עשוי מ.... [URL='http://']סלק אדום[/URL] והכי מצחיק - שהחבר שלי שונא סלק וכשעשה טעימות ליקרים אצלי בבית אהב את זה הכי הכי - אז נתתי לו במתנה

amircn1

New member
היי, תגידי../images/Emo12.gif

איך את כותבת בצבע כחול ?! ולי יצא לראות ולטעום אבטיח אלכוהולי, פשוט דחפו לו אלכוהול לבפנוכו ודווקא היה חביב ליקר ע"ב אבטיח יכול להיות מצויין לחודשי הקיץ החמים !

mr bombastik

New member
אומרים שהטעם שלו

הוא טיפה חלש ולא מספיק דומיננטי בשביל ליקר הוא יצא טעם יותר מתוק מאבטיח אבל נחמד =]

סער א

New member
לגבי ליקר אבטיח...

את יכולה לספר לי עליו ? מבחינת טעם למשל ? איך הוא יצא ? מוצלח ? יש טעם וריח של אבטיח ? והצבע ? כמה אחוז אלכוהול עשית ?

r66

New member
היא טעמה "אבטיח שיכור" ולא ליקר

אבטיח. האינטואיציה שלי אומרת שלא ילך ליקר אבטיח. האבטיח מאוד מימי וחסר "בשר" הוא מאוד טעים אם מזריקים לתוכו אלכוהול ומשהים במקרר לכמה ימים. כנ"ל עם מלון ודוקא ממלון אפשר להכין ליקר

qTyPhOoNp

New member
עלה לי רעיון לליקר..

מנגו! מישהו ניסה כבר?? נשמע לכם טוב? בשביל להכין ליקר מנגו אני יוכל להשתמש בשיטה ש r66 עשה את הליקר שזיפים? כאילו למלא בסוכר וכו' טנקס

MidNight Flame

New member
ניסיתי אבל לא בשיטה הזו,

לא ממש ליקר - טחנתי את הפרי, וודקה סוכר מים וכו' ויצא סופני! (משאירים בפריזר)

סער א

New member
לא ניתן לעשות ליקר מנגו בדרך הזאת..

אני עשיתי ליקר מנגו , ומי שרוצה יכול לראות באתר שלי בכל אופן , מנגו נוטה לתסוס ולהתקלקל מאוד מאוד מהר ולכן לא ניתן לעשות זאת בשיטה של השריית הפרי בסוכר . אבל כן ניתן לעשות זאת בדרך של השריית הפרי באלכוהול .

qTyPhOoNp

New member
באותה שיטה שעושים לימונצ'לו?!

זאת אומרת גם לעשות סירופ סוכר (אני עשיתי בלימונצ'לו על כל 2 מנות מים מנה 1 סוכר) ולערבב ביחד?

r66

New member
אהלן, סער - שמחה שאתה כאן

מה דעתך על הכנת הבסיס לליקר ולהשהות במקרר. שם לא יתסוס ולא יתקלקל. אגב, גמני שמתי לב שהפירות כמו אפרסק, שזיף, אננס, תפוח כמעט תססו - אז הכנסתי את הצנצנת למיקרו, הרתחתי וציננתי. מהלתי באלכוהול ושמתי בחושך ליישון. מקווה שעשיתי טוב, משום שההרתחה החזירה את הריח הטוב לפרי. אבל ובעקבות... החלטתי להשרות את הפירות התוססים (לפעם הבאה) באלכוהול. ורוצה לדווח שליקר המשמש, התפוז והשזיף יצאו טעימים - סוף הדרך. הכנתי ליקר גם מסילאן (סירופ תמרים) יצא סמיך כמו ליקר שוקולד, לא מתעלפת עליו, אבל לא רע בכלל. ולגבי ליקר הפיטנגו - הוא כל-כך יפה, אבל לא מעיזה לטעום אותו, לא סובלת פיטנגו

סער א

New member
ההכנה...

לגבי המנגו... מקלפים אותו ופשוט חותכים אותו לחתיכות משהו כמו שמיניות לא קטן מדי כי אחרי זה פשוט סיוט להוציא את החתיכות מהנוזל . ואת הפרי משרים באלכוהול לפי בחירתך . ולאחר תקופת ההשרייה מוסיפים סירופ סוכר . לגבי שאר הפירות... למעט רימונים לא נתקלתי עדיין באף פרי שכל כך רגיש לתסיסה עשיתי ליקרים בשיטת הסוכר מאפרסקים ושזיפים ומשמש לא היתה שום בעיה . אני בעיקרון יותר אוהב את הדרך הזאת מאשר את הדרך של השריית הפרי ישירות באלכוהול כי לדעתי בדרך הזאת הטעמים והארומה יוצאים הרבה יותר חזקים וטובים . לגבי תפןח אני יודע שמאוד קשה לעשות ממנו ליקר ושגם בדרך של השרייה באלכוהול הוא משנה את הצבע והטעם שלו נהיה לא טוב אבל זה רק מה שהסבירו לי , לא ניסיתי כי ליקר תפוח פשוט לא נשמע לי מי יודע המ מוצלח . דרך אגב הליקר אננס שעשיתי ייצא פשוט מדהים , עשיתי אותו על בסיס רום לבן (ולא זבל) ויצא מעולה .

r66

New member
צודק במאה אחוז- הסוכר מוציא מהפרי

את הטעמים הרבה יותר טוב מהאלכוהול.

למעלה